Pekoni onkin kevyttä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja kooma
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
8.3.2003
Viestejä
425
Tuotanoin, äsken paistelin iltatuimaan 140g Pirkan Pekonia pannulla jossa siis laskujeni mukaan olisi yhteensä ~34g rasvaa (paketin mukaan 100g sisältää 14g P, 1g HH, 24g R). Paistoin tietenkin ilman lisättyä rasvaa ja yllätys olikin että pannulle jäi paiston jälkeen puntarin mukaan yhteensä huimat 26g kiehuvaa rasvaa. Lisäksi imeytin osan pekonista tirsuvasta rasvasta vielä talouspaperiin (näitä en punninnut mutta kai sinne paperiinkin 5g ehkä meni?).

Joten: Onko teflonilla paistettu pekoni josta valutetaan rasvat veks ja vielä imeytetään viimeiset talouspaperiin sittenkin suunnilleen ok ruokaa jos vain makrojakaumaa katsotaan? Eli tohon mun 140g satsiin jäi laskujeni mukaan ilmeisesti "vain" n. 5g rasvaa. Hirveesti suolaahan noissa on mut jos pari kertaa viikossa haluais jotain hyvää illalla niin ei tää niin mahdoton vaihtoehto taida olla? Mun käsitykseni mukaan tossa ei varmaan ole vettä koska vesi ja öljy ei kai sekoitu ja se rasvaliemi mitä pannuun jäi oli ihan tasaista rasvan näköistä.

Tuli vaan niin yllätyksenä että siitä rasvasta sain pois noinkin ison osan että arvelin vaan julistaa muillekin pekonista pitäville mutta siitä toistaiseksi pidättäytyneille tätä iloa :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Samaa olen miettinyt itsekin. On se niin hyvää kyllä että mielellään söisi. Onko kenelläkään varsinaista tietoa miten tuo menee?
 
Pekoni maustaa ruuan!
 
En tiiä pekonista mutta ei tuo rasvamäärä nyt ketään tapa jos kerran pari viikossa tommosen satsin syö ja jos oikei haluaa hifistellä nii Serrano kinkku paistettuna maistuu aivan pekonilta jopa vähän paremmalta mutta hinta on sit suolaisempi. Joku 3e/100g lähikaupassa =(
 
Ei pekonissa mitään pahaa ole, kunnolla paistettuna(rapea)rasvaa ei jää kuin pannulle. Tosimies lusikoi kovettuneet rasvat sitten aamulla pannusta suoraan suuhun.
 
Pekonikeittoa!!!
 
Kiitos teille, nyt minä vaikutuksille altis nuori joudun lähtemään paistamaan itselleni pekonia iltapalaksi :D.

Onneksi on aina muutama paketti pekonia pakastimessa heikon hetken varalle, muuten saattaisi tulla suru puseroon, kun kaupatkin ovat jo kiinni tähän aikaa.
 
Joo itteäkin kiinnostaisi todellakin tietää voiko tuon pekoni hommelin ajatella tolleen maalaisjärjellä. Kun katsoin kalorilaskuri.fi tota pekonia, nii paistetus pirkka-pekonissa olisi samat kalorit, protskut ja rasvat kun paketissa lukee (jopa 10 kcal enemmän). Eihän paketissa pitäisi olla Paistetun tuotteen ravintoarvoja vaan raa'an tuotteen ravintoarvot??
 
Noissa finelin ja kalorilaskurin tiedoissa on varmaan ajateltu että se irtoava rasva syödään kanssa, sikäli ihan turhia mokomat paistettu/paistamaton -infot.
 
Älkää nyt sitä rasvaa pois heittäkö. Mä paistan siinä vielä munat ja muut lisukkeet.
 
Pekonia vaan ääntä kohti. Eilen hain viimeks reipas puoli kiloa pekonia ja ei nuo kauaa kerkee vanheneen niin ja diettaan luonnollisesti. Suurin osa rasvasta veikkaisin että noin 85% vähintään rasvasta jää pannulle.
 
Juuri näin!!! Sama käytäntö aamusta toiseen ollut jo vuosikausia.

"Älkää nyt sitä rasvaa pois heittäkö. Mä paistan siinä vielä munat ja muut lisukkeet."
 
Pekonin paiston jälkeen pannulle kannattaa pistää ruisleipäviipale. Ruisleivän terveelliset kuidut kumoavat rasvan haittavaikutuksen.
 
Pekonin paiston jälkeen pannulle kannattaa pistää ruisleipäviipale. Ruisleivän terveelliset kuidut kumoavat rasvan haittavaikutuksen.

Vanhan kansan ihmiset muuten paistoivat ruisleivän pekonirasvassa! Nimeä tuolle herkulle en nyt kyllä muista, mutta mummu sitä joskus teki. Niin ja rasvahan ei ole epäterveellistä!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom