Pakkiksessa paljonki kirjatoukkia?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jupe123
  • Aloitettu Aloitettu
Minulla on kyltymätön tiedon jano ja kirjoja tulee luettua hyvinkin paljon.
Satu kirjoja (kertomakirjallisuutta) en lue, mutta muuten menee ihan laidasta laitaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En juurikaan lue, mutta minulle kyllä luetaan.

Viimeksi luin Kummisedän ja nyt työn alla Mikael Karvajalka ja Jörn Donnerin joku virkamiehestä kertova opus.
 
Innostuin lukemisesta uudestaan, kun löysin Juha Vuorisen kirjat. Sen jälkeen on tullu luettua Wexi Salmen kirjat sekä Seppo Jokisen kirjat. Viimeksi sain luettua Prosenttijegit kirjan ja nyt aloitin vaimon osatamaa opusta, minkä nimeä en muista.
 
Hyvä sota-aiheinen kirja olis hakusassa. Kenelläkään ehdotuksia? Samoin tuo Musta Torni -sarja on pitänyt aloittaa monen monta kertaa, mutta on vielä vaiheessa.

Herbert A. Werner: Rauta-Arkut


Esittely

Saksalaisen sukellusvenekomentajan muistelmat 1939-1945

Tämä on kertomus voitoista, tappioista ja eloonjäämisestä vastoin kaikkea todennäköisyyttä. Herbert Werner on eräs harvoista saksalaisista sukellusvenekomentajista, jotka kykyjensä, rohkeutensa ja uskomattoman onnensa ansiosta selvisivät hengissä toisesta maailmansodasta. Werner kertoo yhden sukellusveneen aiheuttamista tuhoista Atlantin laivasaattueille, mutta helpon menestyksen luoma voittamattomuuden tunne kaikkosi nopeasti liittoutuneiden sukellusvenetorjunnan parantuessa. Saalistajista tuli saaliita ja moni sukellusvenemies koki kauhun hetkiä ennen uppoamaan tuomitun sukellusveneen rungon pettämistä. Saksan sukellusvenelaivaston tappiot olivat karut: 842 sukellusveneestä upotettiin 779; ne ovat rauta-arkkuina 28 000 miehelle.

Herbert Wernerin kaunistelematon ja koskettava omaelämäkerta sodasta merenpinnan alapuolella, kylmässä ja ahtaassa sukellusveneessä, on omistettu kaikille Atlantin taistelussa kuolleille merimiehille.

Tästä ei paljoa pysty kirja paranemaan :thumbs:
 
Menin jossain mielenhäiriössä lukemaan itseni maisteriksi pääaineena kotimainen kirjallisuus, joten kyllä kiinnostaa. Viime aikoina olen kyllä lukenut ihan tahallani mahdollisimman paljon roskaa vastapainoksi kaikille klassikoille.

Mitään varsinaista suosikkilajia ei ole, kaikki muu paitsi tyttöhömppä ja sotaromaanit kiinnostaa. Jotain luen huvin vuoksi ja toisissa kiinnostaa jokin syvällisempi, mikä nyt milloinkin ja mistä syystä. Myös tietokirjallisuutta, oman alan teoriaa ja niin edelleen.
 
Tuleehan tuota luettua. Nuorena likkana kun haaveili ryhtyvänsä kirjailijaksi, niin kirjoja meni suorastaan tolkuttomia määriä. Nykyään sitten aika paljon vähemmän... Melkein kaikki kelpaa, lähinnä sydäntä ovat kuitenkin fantasia, scifi ja historialliset teokset. Martinin fantsusaagaa voin minäkin suositella. Viimeisin löytö olivat Naomi Novikin vaihtoehtohistoriat (ilmataistelua lohikäärmeillä Napoleonin sotien aikaan).
 
Onkos tietoa koska seuraava osa ilmestyy? Viimeks vissiin jäätiin tilanteeseen missä
suden poika pistettiin kylmäksi häissään ja Cersei joutui vangiksi luostariin..?

Sais kyllä kirjotta vähän nopeemmin. Lisäksi toivon totisesti ettei käy samalla tavalla kuten Jordanille. Aluksi parasta ja lopussa jotain ihan hirveetä tuubaa jota ei saatu loppumaan millään.

Käsittääkseni seuraavan osan pitäisi ilmestyä tulevana syksynä. Aikatauluthan on tuon kirjan osalta venyneet aika pahasti, mutta toivotaan parasta.
 
Lukeeko pakkiksessa kukaan mitn kirjoja? Itse tulee aikapaljon luettua esim. Fantasiaa. Mikä paras lukemasi kirja(sarja)? Mikä pisin? Mikä kuivin?

Itse voisin sanoa että Dragonlanceen kuuluva Dhamon-saaga ehdottomasti yksi parhaista kirjasarjoista. Ajan pyörä pisin (Tosin siihen tulossa vielä jatko-osia). Kuivin kirjasarja (Mutta silti hyvä :P) oli Ramses.

Mä lueskelen opintojen ohella yhteiskuntatieteisiin liittyvää kirjallisuutta. Sit menee kaikkee yhteiskuntakriittistä ja feminististäkin, asioihin kriittisesti suhtautuvaa pohdintaa. Dekkaritkin uppoo. Yleisesti ottaen en osaa nimetä vain yhtä hyvää kirjaa. Ehdottomasti pitkäveteisin ja ainut kirja joka on jääny kesken, oli raamattu. Sitäkin luin, koska olin lyöny vetoa kaverin kanssa, et jaksan lukea sen loppuun. En jaksanu kuin 100 sivua ja maksoin vedon pois.
 
Itellä jääny lukion takia toi kirjojen lukeminen vähemmälle mutta nyt taas on aikaa ja miljoona kirjaa mielessä mitkä pitäis lukee. Parhaillaan menossa Sofi Oksasen Baby Jane. Ei oo mun mielestä kauheen hyvä, johtuu luultavasti myös siitä etten tajuu puoliakaan niistä jutuista :D Oon löytäny myös elämänkertojen ihmeellisen maailman, seuraavaks sitte Matti Nykäsen elämänkerta :lol2:
 
Tunnustaudun lukijaksi. Teininä luin 10:kin kirjaa viikossa, en tehnyt muuta kuin luin. Luin kirjaston kaikki nuortenkirjat.
Myös heppakirjoja meni tosi paljon nuorempana. Nykyään luen lähinnä dekkareita. Reijo Mäen kirjat on parhaita!
 
Ite tykkään kaikesta Dan Brownin tuotannosta. Myös fantasia uppoaa, joten Forgotten Realmsia, varsinkin R.A.Salvatoren tuotantoa on tullut luettua ahkerasti. Myös esim. Harry Potterit on hyviä. :D

Noitahan nyt löytyis vaikka kuinka..
 
Tulee opiskelujen ja duunin kautta luettua niin paljon että vapaa-ajalla liukuu liikaakin hömpän puolelle. Ja sitten kun itse joudun työn puolesta kirjoittamaan niin huomaan välillä keskittyväni liikaa tekstin tasoon ja tyylivirheisiin. Tämä on huono homma esim. lukiessa tiettyjä fitness-lehtiä... melkein tekisi mieli tarjota ilmaiseksi palveluksiaan oikolukijana.

Kellään mitään vinkkejä mitä kannattaa poimia kesälukemiseksi? Olisi kiva löytää taas joku sellainen kirja jota ei saa laskettua käsistään. Pakko myöntää että Da Vinci -koodi oli itsellä tällainen. Samoin Rei Shimurat koukuttavat pahasti, etenkin kun japanilainen kulttuuri sattuu kiinnostamaan. :)

Christopher paolinin Perillinen-Trilogia (Alunperin trilogia, nyt jatkoa ja hyvä niin :dance:)
Dragonlance sarjan Raistlin kronikat
Siinä ainaki hyvä alku.
 
Ite tykkään kaikesta Dan Brownin tuotannosta. Myös fantasia uppoaa, joten Forgotten Realmsia, varsinkin R.A.Salvatoren tuotantoa on tullut luettua ahkerasti. Myös esim. Harry Potterit on hyviä. :D

Noitahan nyt löytyis vaikka kuinka..


Elaine Cunninghamin kirjat loistavia myös, nekin Forgotten Realmseja, kannattaa lukee!
 
Tuli luettua ennen aikalailla. Viikossa varmaan meni yks 300sivunen kirja keskimäärin.
Fantasiaa, scifiä, dekkareita, jännäreitä... kaikkee :)
Paras tarina ja mielenkiintoisin oli Dan Simmonsin Hyperion ja Hyperionin tuho. Rikas universumi ja erittäin omaperäisen aseteknologian kehittäny siihen. Ton jälkeen tuli vie Endymion ja Endymionin nousu, mutta ne meni liikaa semmoiseksi "tiedän-kaiken-näen-tulevaisuuteen-vapahtaja" meiningiksi.

Fantasiasta Dragonlance kronikat ja veljekset trilogiat oli parhaat, luettu varmaan 4 kertaa kummatkin trilogiat :D Tehny muuten Syyshämärän Lohikäärmeistä animaation. Vittu että ne veti sen perseelleen :/
Toivottavasti jos tekee ne jatko-osat ni joku muu tekis ku tuon tekijät.

Suosittelen, että luet myös Legendat sarjan, uusi sukupolvi, kesätulen lohikäärmeet, sielujen sota ja viides aika, viidettä aikaa jatkaa Dhamon-Saaga (Vissiin paras Dragonlance sarja). Siinä ainaki vähäks aikaa iltalukemista :D.
 
Pakko se on itsekin tulla lukutoukkakaapista ulos :)

Nuorempana on tullut lueskeltua laidasta laitaan kaikenlaista proosaa. Scifiä, kauhua, dekkareita, fantasiaa, sarjakuvia, seikkailua, jne.

Myöhemmin mukaan on tullut mm. sota-aiheiset kirjat, joista erityisesti kiinnostaa kuuluisien sotilaiden elämänkerrat (Mannerheim, Törni, muukalaislegioonassa palvelleet yms).

Ihan viimeisimpien vuosien aikana on enimmäkseen tullut lueskeltua ihan tietokirjallisuutta. Erityisesti Terra Cognitan ja Ursan julkaisut ovat olleet äärimmäisen mielenkiintoisia.

Ongelmana alkaakin olemaan lähinnä ajan puute :) Hyllyssä odottaa lopullista lukuvuoroaan myös Lääkkeet ja lisäravinteet urheilussa sekä Lyle McDonaldin Ketogenic Diet. Näistä tosin molemmat toimivat hyvinä hakuteoksina joten aika isolta osin nuokin on selailtu läpi.
 
Lukeminen aiheuttaa kataboliaa.
629792894468145dc87a37.jpg


Mutta aiemmin tuli luettua enemmän. Nykyään hyvin vähän mitään järkevää. No onpahan ainakin poltettavaa, jos joku aurinkomyrksy vie sähköt.
 
Listaanpa nyt huvikseni ja ajan kuluksi hyviä kirjoja/kirjasarjoja, jos joku vaikka kiinostuisi :D. Tosin jotku voi olla alusta kuivia, kuten yleensä. Jotku kuivia mutta hyviä.

Dragonlance:

Kronikat
Legendat
Uusi sukupolvi
Kesätulen lohikäärmeet
Viides aika
Sielujen sota

Forgotten Realms:

Drowprinsessa -trilogia
Laulut ja miekat
Elminster-saaga

Muita:

Taru kolmesta miekasta
Varjojen leikki
Varjojen marssi
Ajan Pyörä
Perillinen -trilogia
Näkijän taru
Lordi kultainen
Taru sormusten herrasta
Harry potter
Kuikansulka
Lumen ja jään maa
Belgarionin taru
Mallorean taru
Eleniumin taru
Tamulin taru
Althalus : matka maailman ääriin
Katrionan tarina
Näkijän kirja
Maameren tarinat (sarjakuva)
Inuyasha (sarjakuva)
Mustamiekka
Muinainen pimeys
Ramses
Jumalten taru
Inkat
Nopsajalka
Apassi-sarja

muuta pikkulukemista mm. :

Kultainen Salama
Pultti-sarja
Aku Ankka
Tex Willer

Ym. On tuossa jo jonkunmoinen lista, siitä lukemaan! Laittakaahan muutki listaa jotka olette mielestänne hyviä kirjoja lukeneet??? Itseäni kiinostaa ja hyvät kirjavinkit ovat aina tervetulleita!! :)
 
No sarjoista nostan esille Nora Robertsin J.D. Robb aliaksella kirjoittaman In Death-sarjan, Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse-novelsit (Trueblood perustuu siis näihin) ja Death Gate Cyclen. Noi on mun lemppari kirjasarjat ikinä.

Toi In Death on osastoa jännitys/dekkari, kertoo naispuolisen murhatutkijan elämästä vuodessa 2059. Ei lainkaan sitä lällyromantiikkahuttua mitä Roberts käsittääkseni muuten suoltaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom