Paistoin kinkun

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En viitsi edes samaan kenttään pistää omaa kuvaa joten tässä tulee:

attachment.php


Ei ole muuten kovin hyvää, tuo on siis kinkkurulla. Ensi kerralla jälleen kinkku potkalla, kyllä se on oikea kinkku josta löytyy luu. :thumbs:
 

Liitteet

  • kinkku.jpg
    kinkku.jpg
    84,2 KB · Katsottu: 3 916
Nyt panostetaankin kinkun paistamiseen oikein huolella.

Mutta, kertokaapas miten syntyy hyvä kinkun kastike? Jossain maistoin todella herkullista sinappista ja kermaista kastiketta, tämä ohje vaikuttaa hyvältä, mutta onko jollain jotain mummon wanhaa salaista reseptiä jemmassa?

Kinkun kastike

12–15 annosta
8 dl kinkun paistolientä ja vettä
2 dl kermaa tai ranskankermaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2–3 rkl sinappia
2–3 rkl omenahilloa tai -sosetta
rouhittua valkopippuria

Tee jäähtyneestä paistoliemestä ja vedestä suolaisuudeltaan sopiva seos. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi.

Anna hautua 10 minuuttia. Tarkista maku ja siivilöi kastikeastiaan.
http://www.maku.fi/makuaskeleet/teemat/article124005-1.html

EDIT: Ja jos joku kaikessa viisaudessaan tulee ja ehdottaa valmista VIA-kinkun kastiketta niin tungen sen hänen hanuriinsa. On muuten aivan uskomatonta sontaa se :urjo:
 
3 dl kinkun paistolientä
4 dl ruokakermaa
1 dl sinappia
2 rkl voita
(2dl omenasosetta)
2 rkl vehnäjauhoja
jauhettua valkopippuria

1. Sulata voi kattilassa, älä kuitenkaan ruskista sitä.
2. Sekoita mukaan vehnäjauhot.
3. Lisää paistoliemi ja kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää sinappi (ja omenasose).
4. Hauduta noin 5 minuuttia, ja mausta valkopippurilla.

---------------

8 dl kinkun paistolientä ja vettä
2 dl kermaa tai ranskankermaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2–3 rkl sinappia
2–3 rkl omenahilloa tai -sosetta
rouhittua valkopippuria

Tee jäähtyneestä paistoliemestä ja vedestä suolaisuudeltaan sopiva seos. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi.

Anna hautua 10 minuuttia. Tarkista maku ja siivilöi kastikeastiaan.
 
Tuolla tuo kankku eikun kinkku köllöttelee lämpimässä uunissa. Joskus aikaisin aamulla pitäisi olla valmis. Ei ollut vielä tarkoitus paistaa, mutta pakastekinkku oli ja jostain syystä suli todella nopsasti, joten sinne meni uuniin. Maku arvioita tulee aamusella.
 
Ei perkele, vaikka suunnitelmissa joulun pyhät avokin vanhempien herkkupöydässä niin kyllä lähden huomenna vielä oman kinkun hakuun... Johan tässä vatsa täyttyy tätä threadiä lukiessa kuolasta kuten Pavlovin koiralla.
 
Eipä onnistunut tällä kertaa kovin hyvin meikäläisen kinkunpaisto. Joko tuo paistomittari on sökö tai sitten se oli väärässä kohtaa tai muuten huonosti. Meni tuo vähän "ylikypsäksi" turhan kuivaa mulle. Tulee tuo varmaan syötyä kuitenkin.
 
Eipä onnistunut tällä kertaa kovin hyvin meikäläisen kinkunpaisto. Joko tuo paistomittari on sökö tai sitten se oli väärässä kohtaa tai muuten huonosti. Meni tuo vähän "ylikypsäksi" turhan kuivaa mulle. Tulee tuo varmaan syötyä kuitenkin.

Musta tuntuu että mulle kävi just käänteisesti. Tuntuu että hätäilin pikkusen ja jäi tommonen normikinkku vaikka halusin vähän ylikypsän, vaihdetaanko?
 
Mites kun mulla on jäinen kinkku ja se pitäs paistaa huomenna, annako olla vaan lämpösessä huomiseen asti vai kuinka?

edit. kinkulla painoa 6,34kg
 
Niin, ja se ei ole kinkku jos ei siinä ole sitä kunnollista vitivalkoista läskikerrosta. Sitä ei tietenkään itsellään syödä, mutta pieni pala läskiä lihan mukana, Onneksi meidän perheessä ei muille hyvä kelpaa...
No totta jumalauta se rasva syödään kaikki. :)

// ShoGun
 
Periaatteessa kai olis hyvä olla huoneenlämpöinen kun sen uuniin laittaa. Sitä voi myös tarkkailla paitomittarilla siinä vaiheessa kun kinkku on riittävän sulanut, että mittari siihen uppoaa.
 
Aamulla kävin tuorekinkun ja päivän se on tuossa tiskipöydällä köllöttänyt. Nyt paistomittarin mukaan kinkun sisälämpö noin +11 astetta. Pitääkö nyt oikeesti odottaa siihen asti että kinkun sisälämpö on +20 pinnastta?

Edit: senhän voi laittaa jo nyt uuniin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.pirkka.fi/ruoka/arkisto/2006/12/22/joulukinkku-miten-se.aspx
 
Täällä valvotaan ens yö nenä uunin luukussa kiinni ja ihmetellään kinkun kypsymistä.
Kyseessä on Tanskalainen 6.7kg mötkäle. Tanskalainen siksi että en oo huomannu eroa kuin hinnassa. Jos ois rahaa niin toki vetelisin jotain viljasikaa...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom