Paistoin kinkun

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
Uunista hajosi vastus. Loistava aika sanoisinko, saatana :D
Meillä meni tiivisteet, kävi just laittaas uude roskan ikkunoineen korjaaja.

Näyttää siltä ettei tuo kinkku (16kg) mahu uuniin, liekö uuni liia pikkunen vai kinkku liian iso.
//Mahtuha se ja äippä toi lisää jouluruokia taas kaupasta.:kuola: Ei malttaisi odottaa!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Meillä meni tiivisteet, kävi just laittaas uude roskan ikkunoineen korjaaja.

Näyttää siltä ettei tuo kinkku (16kg) mahu uuniin, liekö uuni liia pikkunen vai kinkku liian iso.

h0h0 16kg sähköuuniin on aika mahdoton yhtälö varsinkin jos kinkussa tietysti paikalla luu... :rock:
 
h0h0 16kg sähköuuniin on aika mahdoton yhtälö varsinkin jos kinkussa tietysti paikalla luu... :rock:

Arvaa minkä takia alkuperäinen ovi uunista meni vaihtoon?:hyper: Mutta joo mahtui se! Omalta tilalta karjalasta tuli tuo+porsaankyljyksiä, täyslihamakkaroita jne, ollu ukolla pulleat porsaat tänä vuon.:D
 
Ei saatana mikä kinkku, tota saa paistaakin jo helposti puoli päivää eikä riitäkään. Millä meinasit leikata? Pitkälaippasella moottorisahalla? Oma kinkku ollu uunissa 5h20min ja lämpö 64 astetta.
 
Menen porukoille syömään kinkkua. Vuoden ainoa päivä kun syön possua tietoisesti. ;) On savustettu kinkku. Tosi moni kehunut parhaimmaksi. Ja on yksi jouluharmi vähemmän.

Ja 16kg ei ole vielä mitään. Mulla on ollu puolikas nauta pakastimessa. Joo, oli paloina. :rock:
 
Jees kinkku ollu 40 minsaa 200 asteessa, onnaako tuollanen ohje että tunnin per kilo uunissa..120 asteessa?
/tästä etiäpäin siis

//Tollai se olis aamu yheksään melkein uunissa. Äiti sano että toi tunti/kilo olis jo liikaa, kuulemma saanu ylikypsää paljo lyhkäsemmällä ajalla että voisi aiemmin jo ottaa uunista.
 
LAita pellin/vuoan päälle se kinkkusi Fl4m3, siltä varalta että rasva (ainakin 2 litraa) ottaa ja päättää valua ulos pussista...

Kiitokset neuvosta, situation secured. 65 astetta lupailee jo mittari, prkle kun puskee vettä kielelle :) Kauanko sen kinkun täytyy muuten jäähtyä ennenkun pääsee kokeilemaan paljon kehuttua kuorrutetta päälle?
 
Kohta alkaa olla puolet kinkusta syöty.
 
kuulin 78 vuotiaalta mieheltä eli jokunen kinkun paisto takana että 77 astetta olis ihan maksimi mihin se sisälämpötila kannattaa päästää. et 80 astetta olis jo liikaa ja saattaa kinkku kuivua. palvaamisessa kinkku muuten on 35 tuntia 80 asteisessa palvaamis huoneessa. aikamoista taidetta tuntuu tää kinkkuilu olevan :D kaikki salilla puhu kinkuista ja kuolaa valu joka laitteen päälle h0h0
 
kuulin 78 vuotiaalta mieheltä eli jokunen kinkun paisto takana että 77 astetta olis ihan maksimi mihin se sisälämpötila kannattaa päästää. et 80 astetta olis jo liikaa ja saattaa kinkku kuivua. palvaamisessa kinkku muuten on 35 tuntia 80 asteisessa palvaamis huoneessa. aikamoista taidetta tuntuu tää kinkkuilu olevan :D kaikki salilla puhu kinkuista ja kuolaa valu joka laitteen päälle h0h0

Samat kuullu minäkin, eli 80 asteessa ois jo melkein pilalla koko liha.
 
Nyt on potka uunin lämmössä... Ja eikun odottamaan. Laitoin perinteiseen tyyliin ilman paistopussia ja aluspellin kera. On "vain" kolmen kilon tämä oma kotikinkku, kun mennään anoppilaan notkuvien pöytien ääreen joulunpäiviksi ruokailemaan. Mutta yöpalaa pitää olla kotona.

Heh, muistan joskus kotona asuessani, paistoimme isän kanssa aina koiralle oman pikkukinkun... :rolleyes:
 
Kinkun sisälämpö 66 astetta, ei enää aivan älyttömän kauan... Huumaava kinkun tuoksu aina luukun auetessa, kun malttaisi :hyper:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom