Paistoin kinkun

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
onko pakko kuorruttaa jos ei jaksa (... odottaa)
possun jalka meni klo 1500 uuniin, kohta puoleen ois valmista. Sisälämpötila oli äskettäin jo siinä 70 asteen tuntumassa

Ei sitä mikään pakko ole kuorruttaa. Kuorrutus on vain ulkonäkösyystä siinä eli jos ulkonäkö kelpaa ni raakana vaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kuorrutus on parasta kinkussa. Sinappia, rasvaa ja korppujauhoa. Oikeastaan kinkun voisi viipaloida valmiina ja kuorruttaa jokaisen viipaleen kauttaaltaan. :kuola:
 
Hupen kiisbeni näytti kyllä hyvältä, varmaan maistuikin. Noissa harrastesavustamoissa tuppaa vaan tulemaan karsinogeenejä ihan v*tusti siihen kohteeseen, eli rajallisesti nautittava. Isoissa jaloistamoissa karsinogeenit hallinnassa...
 
Kinkku tuli uunista. Meni vähemmän aikaa kuin luulin, vain 7h ja 10kg kinkku. Sisälämpö 72c ja uunin lämpö 105. Nopeus johtui varmaan kinkun alkulämmöstä joka oli 17 astetta. Tuorekinkku kyseessä.
Oli tosi hyvää ja mehukasta :kuola:
 
Hupen kiisbeni näytti kyllä hyvältä, varmaan maistuikin. Noissa harrastesavustamoissa tuppaa vaan tulemaan karsinogeenejä ihan v*tusti siihen kohteeseen, eli rajallisesti nautittava. Isoissa jaloistamoissa karsinogeenit hallinnassa...

Toi on kyllä ihan laajaa liiketoimintaa harjoittava "isohko" savustamo/palvaamo.
 
Hupen kiisbeni näytti kyllä hyvältä, varmaan maistuikin. Noissa harrastesavustamoissa tuppaa vaan tulemaan karsinogeenejä ihan v*tusti siihen kohteeseen, eli rajallisesti nautittava. Isoissa jaloistamoissa karsinogeenit hallinnassa...

Kyllä se on yks paskanhailee missä sen joulukinkun savustaa, enemmän miettisin kuinka paljon norttia ja viinaa menee vuosien aikana kuin savustettua lihaa...

Huppe: Suomessa käytetään leppää myös kinkun savustamiseen ja oletan että tuokin on sillä viimeistelty ?
 
Kyllä se on yks paskanhailee missä sen joulukinkun savustaa, enemmän miettisin kuinka paljon norttia ja viinaa menee vuosien aikana kuin savustettua lihaa...

Huppe: Suomessa käytetään leppää myös kinkun savustamiseen ja oletan että tuokin on sillä viimeistelty ?

Lepällä lämmitetty savusauna on tuo missä noi lihat duunaa.
 
Mitenkäs kun tuosta kinkusta ottaa nahkat pois sitten, niin oisko niille joku järkevä tapa kuivattaa?
Pitäisikö ne leikata vaikka suikaleiksi ja antaa uunipellillä uunissa kuivua? Koirille siis.
 
Kinkku tuli uunista. Meni vähemmän aikaa kuin luulin, vain 7h ja 10kg kinkku. Sisälämpö 72c ja uunin lämpö 105. Nopeus johtui varmaan kinkun alkulämmöstä joka oli 17 astetta. Tuorekinkku kyseessä.
Oli tosi hyvää ja mehukasta :kuola:

Minä laitoin tuollaisen rapiat 8 kiloisen uuniin seikalta. 110 asteessa mennään ja sisälämpötila oli 16 astetta kun alettiin paistamaan. Myöskin tuorekinkku kyseessä. Katotaan kauanko vie. Se kun vielä tuosta vähän paistuu niin uunin mittari alkaa antaa suuntaa jäljellä olevaan paistoaikaan.
 
Kinkku ollut sulamassa 16h ja sisälämpötila oli nyt +1 :(
Laitoin tuon pikkueteiseen kun siellä on patteri aina täysillä että kengät kuivuu. Voiko jo 5 asteisena aloittaa vai onko se oltava se 10?
 
Kiertoilmauunissa 95c ja vähän ylikypsäks 8:ssa tunnissa tommonen 10kg mötkö. Nestettä ei valuttanu pihalle yhtään, vaan sai alla olevalle pellille jopa kaataa vettä, ettei pelli kuivu. Käteen jäi siis helvetin mehevä kinkku. Ja mikä parasta, saan syödä kaiken yksin!

uploadfromtaptalk1356328535734.jpg
 
Paljonko oli kun uuniin lykkäsit?

Oma kinQ näyttää vieläkin vasta 3 astetta. Laiton paistopussiin ja saavin täyteen kuumaa vettä ja sian sinne. En viitsi laittaa sitä liian kylmänä uuniin.

Kunhan sulaa niin 200 asteessa 30min, sitten 110 asteessa kunnes mittari näyttää 75.
 
13c oli kun lykkäsin uuniin. Tosin kaks ensimmäistä tuntia uuni oli vaan 100c, sit meni hermot ja nostin 110c, äsken meni taas hermot ja nostin 130. Nyt kinkku näyttäisi olevan 76c. Pari minuuttia vielä ja sit otan sen pois.

Vituttaa kun netti on täynnä erilaisia ohjeita, ensin huippukokki kertoo että parasta tulee kun paistaa 80 asteessa, sit joku väittää että 100, 110 tai 150. Sit jouluna itketään kun kinkku ei paistu millään. Hyvää se on ja syötyä se tulee kuitenkin oli se sitten paistettu vaikka perseessä. vittu.
 
Joo, huvittavaa miten porukka selttää suu vaahdossa. että "tee näin tai kinkku yksinkertaisesti on pilalla".
Eikai sitä nyt pilalle saa ellei umpijäisenä työnnä uuniin tai sitten polta sitä.
 
Mä poikkean perinteisestä joulurituaalista tänä jouluna sen verran, että perinteisen Suomalaisen joulukinkun sijaan teen Ranskalaisen jouluKALKKUNAN!

Olin vielä niin härski että ostin kalkkunan LIDLIstä, jossa kaikki kalkkunat olivat tasan 3,6kg! Eikä siinä vielä kaikki...! Laitoin kalkkunaan APPELSIINIÄ!

Suomalaiset tuntuu vierastavan jonkunverran kalkkunan paistoa jouluna, onneks mä oon rohkea.

mrniceguy-albums-koirat-picture92269-img-1248.JPG
 
Jahas, rapparia kinkust. Eli siis se meni uuniin eilen illalla noin seiskalta. Reilu kasikiloinen tuorekinkku. Oli uunissa noin neljään viimeyötä ja sillon siis oli 77 astetta ja uuni katkaisi itse virrat. Sai jäädä sinne "loppulämmöille" aamuun asti. Voe taivas miten ihanaa herkkua olikin sitten aamulla leikata siivut. Ei paljon paskaakaan tullut nesteitä pihalle. Mahtui kaikki kilon karkkirasiaan ja siinä oli vähintään puolet vettä. Laitoin uuninpellille vettä aikasta reippaasti kun aloin kinkku paistamaan.

Aivan törkeen mahtavan mehukas ja murea possu. hieno herkkua, kaikki tykkäsi. Ja mikä parasta, sitä jäi vielä 2-3 kilon setti jäljelle, sitä saapi särpiä pari seuraavaa päivää....tai sitten syön huomenna kaiken.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom