Paistoin kinkun

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
Juurikin tuo resepti.

Piti tyytyä kolme kiloiseen harmaasuolattuun rullaan kun ei ollut isompaa kattilaa käytössä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
2kg kinkkurulla tuli juuri uunista. Harjoituskappale pitää aina olla. Kylkeen on uunissa tulossa bataattilohkoja yrtein ja kasvisgratiini valkosipulilla ja aurajuustolla :kuola:
 
4-5kg harmaasuolattu suomalainen pakastekinkku pitäis käydä kaupasta hakemassa. Itsenäisyyspäivänä olis herkkuttelun aika. Ei vaan pysty muistamaan, että mihin sisälämpöön tai millä uunin lämpötilalla tuli viime vuonna tehtyä. 80 astetta on ollu nyt pohdinnassa.
 
Pitäsköhän se läppästä parin kilon kinkkurulla uuniin tässä harjotukseks. Jouluaaton kliimaksina toimii 7kg Wotkinsilta tilattu tuoresuolattu IMO ainoo ja oikee joulukinkku!
Citymarketeista ei saa mitään lähellekkään yhtä herkullista. :)
 
Paistettiin tuossa kinkku joku aika sitten ja päätin että ei oo kinkku mitään kovin kummoista. Jouluksi mielummin kalkkunaa, lohta yms.
 
Paistettiin tuossa kinkku joku aika sitten ja päätin että ei oo kinkku mitään kovin kummoista. Jouluksi mielummin kalkkunaa, lohta yms.

Eipä sitä kinkkua ihan hirveitä määriä pysty syömään joo. Pöydästä löytyy lisäksi graavilohta, kylmäsavulohta, savulohta, mätiä, naudan paistia, maksapateeta.. Tulipa nälkä.. Joulu:kuola:
 
Tuli viikonloppuna savustettua Weber Smokey Mountainissa tuoresuolattu viljapossun kinkku luulla. Kirsikkapuuta käytin savuna. Minion metodilla käynnistelin täyden rinkulan brikettejä. Aika reilusti tuli käytettyä tuota savupuuta 2 ensimmäisen tunnin aikana, oisko ollu yhteensä 10 tennispallon kokoista palaa. Lämpötilan hallinnassa oli pieniä ongelmia, tähtäys oli tuonne 170 - 180f, mutta meinas perhana aina lähtee nousemaan. Joutu välillä lisäämään vesisäiliöön kylmää vettä. 13 tunnin jälkeen lämpötilat Thermopenillä 70C, minkä jälkeen kinkku folioon, pyyhkeisiin ja kylmälaukkuun. Sielä 4 tuntia, jonka jälkeen kylmiöön. Seuraavana päivänä poika käsittelyyn, nahka + rasva pois, timanttikuvio viiltoja pintaan. Reilu käsittely hunajalla + ruiskorppujauhoilla. Sähköuuniin 225C 15min. Ja valmis.

Täytyy todeta että paras kinkku mitä olen syönyt. Mehevä, kaunis smokering. Pelkäsin vähän ottaneen savua liikaa, mutta niin se näyttää possun kanssa olevan että hankala savustaa liikaa. Joutuu talvella duunaamaan vielä toisen samanmoisen. Ehkäpä jopa kolmannen.
 
Oottakos tehneet säätöä Cola-kinkun kuorrutteeseen? Kolmas kinkku nyt valmistumassa ja tekaisen tuon colakinkun. Ei ollutkaan sinappijauhetta, niin mietin jos sekoittaisi siirapin ja rotisseur-sinapin yhteen ja sen hieroisi pintaan.
 
Tästä tulikin oikein hyvä. Siirappi-rotisseur seos sopisi kyllä hyvin ribsienkin ja muiden lihojen päälle. Pitääkin kipaista lihakaupassa taas ensiviikolla... slurps.
 
Pitäisi jouluksi tehdä kaksi kinkkua. Toinen 3,5 kilonen luomusianpotka lähituottajalta ja toinen reilu 2 kilonen kauriinpotka.

Possu menee varmaan ihan ok, mutta kauris hirvittää. Otin jo tänään sulamaan ja ajattelin laittaa 5% suolaliuokseen lillumaan pariksi päiväksi. Vai onko riski että tulee liian suolainen. Sitten ajattelin savustuspussiin (joku motonetin hikkoripussi) laittaa ja kolme neljä - tuntia 100 asteessa pitää. Toki ekat 10 minuuttia 200 aseteessa. Tohon sitten joku kuorrutus päälle ja vielä hetki 250 asteessa.

Toivottavasti tulee edes jonkinlaista ...
 
Tekasin marraskuun lopulla jo yhden colakinkun, nyt sit paistelen aatoksi ihan perinteisesti uunissa, ja varmaan joskun loppiaisen jälkeen maistuisi taas colapossu...
 
Joulukinkku 2014

Millainen kinkku löytyi pakkislaisen pöydästä tänä vuonna?

14%2B-%2B1


Valitettavasti allekirjoittanut ei onnistunut nappaamaan kuvaa ennen kuin sukulaisten kanssa kaluttiin koko komeus, mutta onnistuin sentään ennen koiraa pääsemään apajille. Tämä paikallisen Sintralaisen teurastajan paloittelema potka istui suolaliemessä about 10 vuorokautta, paistettiin nahan kanssa, hunnutettiin lopuksi sinapilla sekä korppujauholla ja syötiin rakkaudella. Arvosana 9/10, tuli inan verran liikaa suolaa liemeen..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom