Paistoin kinkun

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vaikka en Huppe olekkaan, niin uskallan silti vastata ja veikata, että kalenteri on Saksasta, Real-supermarketista (tai niiden nettikaupasta).
realistahan se. 9 euroa ja tuossa on reilu litra viinaa. Dhl otti 17 e postittamisesta, kaveri postitti.
 
Houhou!!
Ostin uuden uunin ja nyt on sekä normaali ylä-alalämpö tai kiertoilma vaihtoehdot joten kummalla raadin mielestä tulee parempi sika??
Kiertoilmaan toki pienempi lämpötila mutta mites muuten kummalla paistelen?
 
Kinkusta tuli valmista ja paistoliemestä tein vähän kastiketta kerman, sinapin ja konjakin kera. Paistomittarin avulla tuli sopivan mehevää. Tuossa se jööti vetäytyy huomista odotellen sinappiin ja korppujauhoihin peiteltynä.
 
Houhou!!
Ostin uuden uunin ja nyt on sekä normaali ylä-alalämpö tai kiertoilma vaihtoehdot joten kummalla raadin mielestä tulee parempi sika??
Kiertoilmaan toki pienempi lämpötila mutta mites muuten kummalla paistelen?
Vanhoila metodeilla mennään eli tasalämmöllä, tietää ainakin aamulla saavansa takuu mureaa kinkkua leivänpäälle :)
 
Eipä sitä meilläkään kierrolla laitettu vaikka kaikki härpäkkeet tuostakin uunista löytyy. 110 asteella mennään, uunin paistolämpömittari toki kiinni. Kätevä peli kun näyttää lämmöt suoraan näytössä ja voi säätää uunin katkaseen virrat kun tulee tietty lämpö täyteen. 77 asteeseen säädin. Tuo 7,5 kg jööti ollut nyt neljä tuntia uunissa ja 39 astetta on lämpö. 16 oli kun uuniin pistin.
 
Mulla on perinteinen sika eli luulla varustetu 11.8kg. Uuniin mennessä oli 10 astetta ja äsken 41 astetta ja uunissa ollu 4h 40 min. :)

Edit: häly asetettu 78 asteeseen
 
Luulin aina tykänneeni kinkusta, mutta vasta muutamia vuosia sitten opin tietämään mikä on hyvää joulukinkkua. Anoppi pistää aina yöksi kinkun leivinuuniin ja aattoaamuna, kun sen sieltä ottaa pois niin kinkku on niin mureaa, että murenee leikattaessa. Nykyään jää lautaselle syömättä ns. "oikein" paistetut kinkut, jotka ovat omaan makuuni liian sitkaita. Tiedän kyllä minkälainen on oppikirjan mukaan tehty kinkku, mutta tuommoinen kuiva ja murea kinkku maistuu vaan paljon paremmalta :)
 
Olihan se siellä uunissa aamuviiteen. Punnitsin ne nesteet ja aika tarkaan 1,5 kg tuo nestettä valutti, kinkku siis 7,5 kg. Kai sitä vähän vois kohta maistaa, illalla vasta pääsee syömään.
 
7kg kinkku meni uuniin ennen puolta yötä ja 100 asteella on ollut siellä tähän asti. Alkaa mittarissa olemaan 80 astetta, saa kohta ottaa pois. Emäntä ei voi sietää yhtään mehevää kinkkua niin paistetaan aina tuo täyskypsäksi. Itsekkin peesaan sämpylää että vaikka muuten syön lihan mielellään mediumina niin kinkku saa olla täyskypsä, jopa hieman ylikypsääkin :)
 
timba, jätkällä on leivinuuni ja sähköuunissa paistoit kinkun!??? olen järkyttynyt =) ite otin kinkun pois uunista, kun lämpö oli n.82c eli tykkään ylikypsästä, juuri ja juuri kestää kasassa, kun leikkaan.
 
Mites tapahtuu kinkun paistaminen leivinuunissa? Ois ehkä ihan mukava kokeilla vaikka vähän pienemmällä kinkulla, joskus muulloin kun jouluna. Anoppi kuitenkin paistaa meille iiiiison jättikinkun aatoksi.
 
On muuten tarkkaa puuhaa. Ainakin se lämmittäminen. Viime vuonna tehtiin kaveriporukalla leivinuunissa ja kuivaksi meni. Oltiin saatu jopa niin pitkälle ohjeet vanhemmilta ja viisaammilta, että oikea määrä puita oli ladattu valmiiksi uuniin. Ei uskottu, että se määrä riittää ja laitettiin lisää :jahas:. Jos se ei nyt vituiksi mennyt niin olisi parempikin voinut olla. Nyt vahingosta viisastuneena tehdään uudelleen pienemmällä lämmittämisellä.
 
sunnuntaina otetaan varaslähtö jouluun ja pieni kinkku sujahtaa leivinuuniin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom