Paistoin kinkun

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
En muuten paista enää ikinä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No ei todellakaan ollut. Ne paisto-ohjeet on ihan hirveetä paskaa. Piti olla valmis 7.5 tunnissa, niin meni vaivaiset 17 tuntia!! Melko nälkäistä porukkaa alkoi olla. En tiedä johtuisiko siitä, että ruiskuoren kanssa ei voi noudattaa taas sitä ohjetta että säädä uuni siihen lämpötilaan mihin haluat kinkun sisälämpötilan, koska siihen menee 2 päivää. Nostin lopussa reippaasti lämpöä kun alkoi aatto loppua kesken. Niin ja kukaan ei kertonut, että huoneen lämpötilaan lämpeneminen kestää myös päivän..eikä sitä miten palohälyttimestä saa patterit irti, voi hitto mikä projekti!
 
Pikanen raportti omasta kinkusta. Ostin 4,9kg harmaasuolatun kinkun sulana laarista. Kinkku kattilaan haaleaan veteen likoamaan yöksi niin, että aamulla suurin piirtein huoneenlämpöinen ja liika suolaisuus hävinnyt. Su aamuna kattilaan tuoreet vedet ja levy seiskalle. Muutama pippuri sekaan ja keittymisen alussa enimmät vaahdot pois pinnasta. Levyn lämpötilaa ei tarvinnut kertaakaan korjata, mutta vettä joutui lisäämään mukillisen kiehumisen edetessä silloin tällöin. Mittari hälytti 77c (ensi kerran otan pois max 75c) noin 4,5h päästä ja uuniin hakemaan 250c sinappihuntu 15min.
 
:D

Itse päätin alusta alkaen että en kiinnitä mitään huomiota paistoaikaan vaan laitan sen uuniin ja tsekkaan mittaria ja kun mittari oli 73 niin bueno. Kinkku oli jääkaapissa 1,5vrko ja huoneenlämmössä 15h mikä ei riittänytkään, joten laitoin sen paistopussissa lämpimään veteen lämpenemään. Pari-kolme tuntia ja lämpö oli haluttu 10.

Pelottelin ihan suotta itseäni tuolla projektin vaikeudella, oli helppoa kuin heinänteko.
 
No ei ollut.
 
No ei todellakaan ollut. Ne paisto-ohjeet on ihan hirveetä paskaa. Piti olla valmis 7.5 tunnissa, niin meni vaivaiset 17 tuntia!! Melko nälkäistä porukkaa alkoi olla. En tiedä johtuisiko siitä, että ruiskuoren kanssa ei voi noudattaa taas sitä ohjetta että säädä uuni siihen lämpötilaan mihin haluat kinkun sisälämpötilan, koska siihen menee 2 päivää. Nostin lopussa reippaasti lämpöä kun alkoi aatto loppua kesken. Niin ja kukaan ei kertonut, että huoneen lämpötilaan lämpeneminen kestää myös päivän..eikä sitä miten palohälyttimestä saa patterit irti, voi hitto mikä projekti!

Veikkaan että sun uunis termari on rikki. Tutulla oli joskus samantapaista ongelmaa ja mittarilla 200 olikin 100 astetta tms. Hyvin se ruiskuoressakin paistuu:
http://www.pakkotoisto.com/kotitalous/42217-paistoin-kinkun-17/#post3471172

Edit: siis mitä ihmettä, "säädä uuni siihen lämpötilaan mihin haluat kinkun sisälämpötilan". Eihän se noin onnistu mitenkään. Se on jo vastoin fysiikan lakejakin. Jos tuli on kiukaassa 600 astetta niin eihän saunassakaan ole 600 astetta lämmintä, saati että ihmiset olisivat 600-asteisia.
 
Veikkaan että sun uunis termari on rikki. Tutulla oli joskus samantapaista ongelmaa ja mittarilla 200 olikin 100 astetta tms. Hyvin se ruiskuoressakin paistuu:
http://www.pakkotoisto.com/kotitalous/42217-paistoin-kinkun-17/#post3471172

Edit: siis mitä ihmettä, "säädä uuni siihen lämpötilaan mihin haluat kinkun sisälämpötilan". Eihän se noin onnistu mitenkään. Se on jo vastoin fysiikan lakejakin. Jos tuli on kiukaassa 600 astetta niin eihän saunassakaan ole 600 astetta lämmintä, saati että ihmiset olisivat 600-asteisia.

Ei se nyt vastoin fysiikan lakeja sentään ole... Kyllä se uunin lämpöiseksi se kinkkukin tulee ajan myötä. Kestää vaan kauan ;) Sauna-analogiasi ontuu... Uunin vastukset vastaavat saunassa kiuasta ja kyllä 100 asteisessa uunissa vastukset on yli 100 astetta (kuten 100 asteisessa saunassa) Ja ihminennkin lämpenee siihen 100 asteeseen, kunhan odottaa tarpeeksi kauan ;) Kuollut liha kun ei hikoile lämpöä pois... (kuollut ihminen == kinkku):D
 
Possunlapaa oli eilen ja tänään uunissa. 27-30 tuntia kun antaa kehittyä 150° ja sitten 100° niin alkaa olemaan kohtuu maturoitunutta lihaa.
 

Liitteet

  • porsna.jpg
    porsna.jpg
    262,8 KB · Katsottu: 1 148
No kai tuo tänne tavallaan enemmän sopii kun mihinkään grillausketjuun. Ihmettelin jo jotta onko Huppe aloittanut kinkkukauden. :D
 
No kai tuo tänne tavallaan enemmän sopii kun mihinkään grillausketjuun. Ihmettelin jo jotta onko Huppe aloittanut kinkkukauden. :D

Just mietin että kuka piru ehti ensin. Pitäsköhän tänään pistää kinkku suolautumaan ja paistella ens vkl.
 
Saatana. Myöhästyin. :jahas:

Mutta.... mitä hittoa tossa kuvassa tapahtuu?
 
Miltä colapossu maistuu, mielenkiintoni heräsi :O

Kuten Nigella sen sanoo: "Only those who have never tried this raise an eyebrow at the idea. Don't hesitate, don't be anxious: this really works. No one who cooks it, cooks it just once: it always earns a place in every repertoire."

Julmetun hyvää.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom