Paastoaminen

Mutta huomasin sitten samalla, että 4-5 viikkoa pääkoppa toimi eri tavalla ja se oli helkkarin hyvä juttu. Olisko autofagia ja BDNF ollut asialla, joka vähä fixas kuuppaa. Tosin ongelma tuli hiljalleen takasin. Odotan seuraavaa paastojaksoa innolla, että tuoko toinen jakso pitempiaikasta tulosta.
Meetkö siis paastojen välissä hiilareilla? Ootko kokeillu miten ketoosi vaikuttais?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Puhdistamon elektrolyyttijauhe. Sen ny luulis olevan hyvää tavaraa.
Hyvin varustelluissa ruokakaupoissakin on nykyisin yllättävän hyvät valikoimat lisäravinteita ja vitamiineja sun muita. Elektrolyyttijauheitakin näkyy olevan usealta eri valmistajalta, eivätkä ne suuremmin eroa toisistaan. Toki aivan halppikset saattavat olla suoloiltaan hyvin natriumpainotteisia, joten sellaisen jättäisin itse väliin. Fitnestukustakin toki saa hyviä valmisteita, esimerkiksi Star Nutritionin elektrolyyttijauhe on hyvä vaihtoehto.
 
"Tutkijat havaitsivat, että paaston aikana hiirten verensokeri laski ja vapaat rasvahapot lisääntyivät. Samalla kuitenkin tappajasolut sopeutuivat ja oppivat käyttämään rasvahappoja energianlähteenä glukoosin sijaan.

”Tämä todella optimoi niiden syövän vastaisen vasteen, koska kasvaimen mikroympäristössä on runsaasti lipidejä. Aineenvaihduntansa sopeutumisen ansiosta tappajasolut pystyvät pääsemään kasvaimeen ja selviytymään paremmin”,"

Jälleen kerran, rasvat ovat se optimaalinen alkuperäinen energianlähde, ei glukoosi. Kun glukoosin työntäminen elimistöön keskeytetään, solut pystyvät toimimaan optimaalisella tavalla.

Ja ennenku joku sanoo, että "muttako kroppa preferoi niitä sokereita, niin..." No, niinhän maksakin preferoi alkoholin käsittelyn, jos sitä kehoon päätyy. Ei se tarkoita että alkoholi on optimaalinen aine maksalle.
 
"Tutkijat havaitsivat, että paaston aikana hiirten verensokeri laski ja vapaat rasvahapot lisääntyivät. Samalla kuitenkin tappajasolut sopeutuivat ja oppivat käyttämään rasvahappoja energianlähteenä glukoosin sijaan.

”Tämä todella optimoi niiden syövän vastaisen vasteen, koska kasvaimen mikroympäristössä on runsaasti lipidejä. Aineenvaihduntansa sopeutumisen ansiosta tappajasolut pystyvät pääsemään kasvaimeen ja selviytymään paremmin”,"

Jälleen kerran, rasvat ovat se optimaalinen alkuperäinen energianlähde, ei glukoosi. Kun glukoosin työntäminen elimistöön keskeytetään, solut pystyvät toimimaan optimaalisella tavalla.

Ja ennenku joku sanoo, että "muttako kroppa preferoi niitä sokereita, niin..." No, niinhän maksakin preferoi alkoholin käsittelyn, jos sitä kehoon päätyy. Ei se tarkoita että alkoholi on optimaalinen aine maksalle.

Ainakin Dominic D'agostino jo vuosikausia ehkä kymmeniä sitten huuteli, että pitemmät paastot silloin tällöin on hyvä keino ehkäistä syöpää ja on toki myös tunnettu ketoukko.

Itse vedin viime viikolla 80h paaston, suht matalilta hiilareilta lähdin ja lopputuloksena paino putosi vain 1,6kg. Ideana itsellä vain antaa kropalle hieman lepoa ja "puhdistua". Toki myös henkisenä elementtinä, että pärjää ilman ruokaa. Se on hassua kun parissa päivässä alan ainakin itse katselemaan kaikenlaisia ruokia puhelimesta, mikä olisi perhanan hyvää :kuola:
 
Pidempi paasto olisi suunnitelmissa kokeilla. Tähän mennessä pisin "paasto" on varmaan max. 20h. Oon aika hoikka poika (43.v), vaikka lihasta on sopivasti. Aina ollut hoikka poika ja sen vuoksi en ole pidempiä paastoja kokeillut. Nykyään tuo vaa'an näyttämä lukema ei ole niin tärkeä, joten ei haittaa vaikka hetkeksi paino tippuisikin. Tavoiteena paastolle ei ole painonpudottaminen, vaan kokeilla miltä se tuntuu.

Onko ennen / sen aikana / jälkeen -vinkkejä?

Millä tavalla tankata ennen aloittamista? Minkälaista syödä?

Mitä ottaa sen aikana?

Millä tavalla rikkoa paasto? Minkälaista syödä?

Oletteko yleensä aloittaneet paaston aamiaisen vai illallisen jälkeen? Eli päivää vai yötä vasten?

Kiitos vastauksista jo etukäteen.
 
Onko paastoamisessa olemassa joku "turvaraja" jota ennen keho ei lähde polttamaan valkuaista energiaksi? Vai tapahtuuko sitä aina jossain määrin joka tapauksessa?
 
Onko paastoamisessa olemassa joku "turvaraja" jota ennen keho ei lähde polttamaan valkuaista energiaksi? Vai tapahtuuko sitä aina jossain määrin joka tapauksessa?

Liian yksilöllistä yleistää mitään, muuttujia liikaa:

- paljonko kropassa ylimääräistä, jos on kymmeniä kiloja liikaa, niin lihasta ei juurikaan pala
- kuinka pitkä paasto, jos paastot 72 h tai alle, niin no hätä
- mitä touhuu paastolla, esim. iisiä kävelyä tunti päivässä vs. maraton
- onko natu vai turboahdettu bodari.....
 
Onko paastoamisessa olemassa joku "turvaraja" jota ennen keho ei lähde polttamaan valkuaista energiaksi? Vai tapahtuuko sitä aina jossain määrin joka tapauksessa?

Kyllä sitä jonkin verran aina tapahtuu. Mutta paaston jälkeen insuherkkyyn on parantunut ja olosuhteet lihaskasvulle paremmat kuin ennen paastoa. Niin useimmiten lähtenyt lihasmassa tulee nopeasti takaisin.
 
Ensi viikolla ainakin 72 h ja 96 h paastot. Myös suoraan koko viikko putkeen vois olla optio.
5 työvuoroa ensi viikolla eli tulee kevyet 23000 askelta per vuoro. Mut ei se paastoillessa haittaa, kun suoritusteho on minimaalinen ---> sellaista lihavan sian tallustelua.
 
Back
Ylös Bottom