Kun mietitään muutoksia kannabiksen kannalta lainsäädännössä, vaihtoehtoja on kolme: dekriminalisointi, kotikasvatuksen ja henk.koht. käytön salliminen ja kolmantena myynnin salliminen. Kaikki noista vaihtoehdoista on kuitenkin parempia kuin kieltäminen ja rankaiseminen. Kyse on kuitenkin niin harmittomasta päihteestä verrattuna muihin laillisiin tai laittomiin päihteisiin. Käyttäjät ja kannabiksen kysyntä on olemassa eikä sitä kieltämällä voi mitenkään poistaa.
Dekriminalisoinnin ja laillistamisen puolesta puhuvat monet eri tutkimukset. Laittomana pitäminen taas ei hirveästi hyödytä ketään. Tärkeää on mun mielestä pitää mielessä että kannabiksen laillistaminen tai dekriminalisointi ei lisää kannabiksen käyttäjämäärää tai väärinkäyttöä.
The Dutch experience, together with those of a few other countries with more modest policy changes, provides a moderately good empirical case that removal of criminal prohibitions on cannabis possession (decriminalization) will not increase the prevalence of marijuana or any other illicit drug; the argument for decriminalization is thus strong.
Fear of apprehension, fear of being imprisoned, the cost of cannabis or the difficulty in obtaining cannabis do not appear to exert a strong influence on decisions about cannabis consumption
The available data indicate that decriminalization measures substantially reduced enforcement costs, yet had little or no impact on rates of use in the United States
The evidence is accumulating ... that liberalization does not increase cannabis use [and] that the total prohibition approach is costly [and] ineffective as a general deterrent.
The available evidence suggests that those jurisdictions which have decriminalized personal cannabis use have not experienced any dramatic increase in prevalence of use.
Kuten täällä on myös tullut aikaisemmin esille se, että laillistamisen myötä viranomaisten resurssit saataisiin kohdennettua "oikeisiin" tarpeisiin. Tämä on tärkeä pointti kun ajatellaan mihin verorahojamme käytetään.
Police arrest more Americans per year on marijuana charges than the total number of arrestees for all violent crimes combined, including murder, rape, robbery and aggravated assault.
Laillistaminen ja dekriminalisointi on yleistynyt ympäri maailmaa. Missään ei ole kuitenkaan käyttäjien tai riippuvaisten määrä lisääntynyt. Tärkeintä olisi kuitenkin ettei kannabiksen käyttäjiä leimattaisi rikollisiksi. Tyhmiä ihmisiä on jokatapauksessa mutta siitä ei voi kasvia syyttää. Kannabis ei tee ihmisistä rikollisia. Käytön ja varsinkin päivittäisen ja pitkäaikaisen käytön haitoista täällä on jo jauhettu pitkään ja niitä toki on kuten kaikilla päihteillä. Haitat on kuitenkin todella pieniä verrattuna mihin tahansa muuhun päihteeseen ja kannabis on oikein käytettynä todella hyödyllistä.
Kun puhutaan kannabiksen laillistamisen haitoista niin en ihan oikeasti niitä näe. Joku sanoo, että terveyshuollon kustannuksen nousevat. Kannabiksen takia? Se aiheuttaa niin pienelle osalle terveydellisiä haittoja että tähän en usko. Toisaalta jos joku onnistuu kehittämään itselleen kannabisriippuvuuden tai siitä johtuvia haittoja omalle elämälleen niin huomattavasti parempi vaihtoehto terveydenhuollon järjestämä hoito on kuin rankaiseminen ja huumemerkintä joka vaikeuttaa työn ja koulutuksen saantia.
Mä en ite vaan näe tätä laittomana pitämistä mitenkään hyödyllisenä. Laillistaminen kaikissa muodoissaan on helvetisti parempi vaihtoehto kuin nykyinen. Jos jollain on esittää mielipiteitä miten laillistaminen tai dekriminalisointi olisi haitallista niin mielelläni luen. Netistä kun ei hirveästi kyseisiä perusteluja löydy.