Tuossa talossa on CTCn vehkeet, mutta kiinnitin huomiota että myös Valloxin kone, isompi ja tehokkaampi kuin meillä, mutta meillä kulutus on tasan 10-kertainen:
http://tvarjola.blogspot.com/
http://tvarjola.blogspot.com/2012/04/sahkonkulutus-maaliskuulle-2012.html
Joku tossa mättää meillä. Ammattimiehen mukaan ei mikään.
Kopsasin tuolta linkin alta kulutusluvut spekuloitavaksi:
"
...
Tässä olisi sähkönkulutuslukemat ajalle 1.3-31.3.2012, suluissa edellinen kuukausi:
IVLP: 1240,2 kWh (1601,2 kWh)
IV: 46,1 kWh (120,7 kWh)
Taloussähkö: 194,3 kWh (309,5 kWh)
Yhteensä: 1481 kWh (2031 kWh)
...
"
"
...
Talon lämmitysjärjestelmän ydin on ilma/vesilämpöpumppu, jota tukee talvisin varaava takka. Vesikiertoinen lattialämmitys lämmittää alakerran lattioita, ja yläkerrassa ainoa lämmitysjärjestelmä on ilmanvaihto. Eli tavoitteena saada lämpö nousemaan yläkertaan ilmanvaihdon mukana. Ensimmäisenä talvena yläkerrassa oli paikoin vähän turhan viileää, mutta pientä säätöä on tehty ja katsotaan miten seuraavana talvena käy.
...
"
Kyseessä käsitääkseni lähestulkoon passiivitalo jossa siis vesi-ilma-lämpöpumppu. Eikös Hupella ole periaattessa ihan vaan tavallinen kattila? Käsittääkseni tolla VILPPI maksaa jotain.
Yläkertaa ei käytännöllisesti katsoen lämmitetä ollenkaan, eli talon mallikin kannattaa ottaa huomioon. Niin kuin aikaisemmin on todettu, on useampikerroksesisessa talossa huomattavasti vähemmän lämmitettävää ja lämpöhäviöpintaa.
Sitten tuo taloussähkö 240 kwh (ilmanvaihto mukana) ... ööö. Väittäisin että kovinkaan moni ei tuohon pysty. Meillä on ledit katossa, IV-kone patterilla, saunotaan kerran pari kuussa, ei mitään ihme tekniikkaa ja mlp:n vastuksetkin on tunnin kuukaudessa päällä, mutta käyttösähköä meni esim. maaliskuussa yli 2 kertaa tuo määrä. Jos Kanuunan perhe siis asuttaisi tuota kämppää niin sähköä olisi kulunut vähintään 1750 kwh ja jos nyt käyttösähkön määrästä jotain johtopäätöksiä lähtisi vetämään niin veikkaan että oikeasti paljon enemmän.
... eli ei Huppe kannnata ihan suoraan vaan lukuja vertailla.