Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Toisaalta kyllä sen koron täytyy olla aika alhainen että jää voitolle vaikka laskisi tuon 6% tuoton pääomalle.
8% korolla ei jää voitolle.
Laske nyt oikeasti näitä äläkä arvaile :D

8% korolla 20k€ lainan kokonaiskustannus on 5 vuodessa takaisin maksettuna rapiat 24330€ eli kulu sen reippaat 4 kiloa. Todellisuudessa päälle tulee lainan perustamiskustannukset ja tilinhoitomaksut, mutta ne ei tuota paljoa kasvata. Tuo on paljon vähemmän kuin isommasta sijoitusomaisuudesta 20 kiloa lohkaistuna ja mitä tuolla erotuksella häviäisi edes 4 prosentin vuotuisella tuotto-odotuksella. (erotus jälleen sillä 200k€ versus 180k€ sijoituspääomalla jotain n. 24 kiloeuroa viidessä vuodessa 4% tuotolla)

muoks. jos lohkaisee tuon pari kymppiä edellisessä keississä sijoituksista, mutta kasvattaakin kuukausisäästön 100 -> 400€, niin sitten näyttäis tulevan kuluiksi aika +-0 verrattuna tohon 8% lainaan.

muoksista. ja siis näyttää olevan niin, että jos sijoitusomaisuutta realisoi kuten edellä, niin tarvii sit pystyä kasvattamaan sitä kuukausittaista säästösummaa fiksukorkoisen lainan ottamisen sijaan, ettei jäis tappiolle tuossa pidemmän aikavälin sijoitustuotossa.
 
Viimeksi muokattu:
Minä en käynyt eilen edes salilla ja silti vihreiden oliivien kansi jäi paikoilleen. Kokeilen joku toinen kerta uudelleen veitsiavusteisesti. Nyt ehti loppua paitsi vääntö ohuehkoista, mutta leveistä ranteista, että myös hermo. Onneksi oli jemmassa myös kalamataoliiveja ja niiden purkissa oli kansi löyhemmässä.

Maxille fetissikamaa.
20241008_111304.webp
 
Kyllä mietin pitkään (ainakin tunnin) tota sub>jahtimaisteri vaihtoa juuri tuon subin historian ja fiiliksen takia.

Lopulta tämä sininen kellotaulu kiinnitti harakkamaisen innon kiiltäviin esineisiin ja vaihto tapahtui.
Onhan tuo ihan ehdoton valinta kun seilaa Suomalaisella Klubilla.
 
Siis onko jo itsessään hiton makeisiin taateleihin lisätty jotain muuta makeaa?

Mitä seuraavaksi, triplasuolattuja mäkkärin ranskalaisia? (Olisikohan ne hyviä 🤔)
Piti tarkistaa asia. Ilmeisesti siis ei olekkaan sokeroituja, kuten itsekkin oletin.

Ainesosat: Kuivatut taatelit, sikurijuuren kuitu, persikkajauhe (2%), kasviöljy (kookos, shea), luonnollinen maku, happamuudensäätöaine (omenahappo). Saattaa sisältää jäämiä: MAAPÄHKINÖISTÄ, PÄHKINÖISTÄ, SOIJASTA. Saattaa sisältää yksittäisiä taatelinkiviä tai taatelikivien paloja.
 
Jos ei ole säästöjä ja haluaa kellon nyt vielä eläessään eikä kymmenen vuoden päästä, kun on ehkä kuopassa jo...

Tästä tulee mieleen että jos ei ole säästöjä kyennyt keräämään niin kuinka viisasta on yleensä mitään kelloa lainarahalla ostaa?
Eikös tossa kannattas mennä takas keittiönpöydän ääreen tekeen ruutupaperille tulot/menot laskelmia.
 
Piti tarkistaa asia. Ilmeisesti siis ei olekkaan sokeroituja, kuten itsekkin oletin.

Ainesosat: Kuivatut taatelit, sikurijuuren kuitu, persikkajauhe (2%), kasviöljy (kookos, shea), luonnollinen maku, happamuudensäätöaine (omenahappo). Saattaa sisältää jäämiä: MAAPÄHKINÖISTÄ, PÄHKINÖISTÄ, SOIJASTA. Saattaa sisältää yksittäisiä taatelinkiviä tai taatelikivien paloja.
Kuitenkin ihan turhaa tavaraa lisätty taateliin. Taatelit taateleina ja viski ilman jäitä sun muuta sontaa.

Herää kysymys, että ovatko taatelit joku uusi juttu nykynuorille? Itse jossain kasarilla joulun aikaan noita syönyt. En erikoisemmin tykkää, joten jäänyt syömättä.

Nyt joku keksinyt ”karkkitaatelin”. Onnea rahan tienaajille, mutta jengi voisi maistaa ihan OG taateleita. Veikkaan, että halvempia, hieman terveellisempiä ja ihan tarpeeksi hyviä.

Raporttini taateleista päättyy tähän.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom