Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
Ooni pizza äppi laskee valmiin reseptin annetuilla spekseillä.

Nyt pätkähti semmonen 16h huoneenlämmössä kohotusta (äppin laskurin ohjeella kaikki 0,1g kuivahiivaa) kun tässä illalla tuli tehtyä taikina huomiseksi. Aattelin kokeilun vuoksi tehdä huomenna aamulla vielä toisen taikinan, vertailu maussa ja taikinan koostumuksessa/maussa ja kaikessa muussa.

Aiempien kokeiluiden pohjalta 2-3pv jääkaapissa antaa kyllä paljon makua taikinaan/pohjaa ja aika usein sellaista tulee tehtyä. Tietenkin tämä vaatii omanlaiset jauhot jotka kestää pitkää muhittamista.
Vaai että pizza äppi :eek: Aika vähän hiivaa, verrattuna mitä viimeksi käytin 11g, vai mitä se pussi nyt onkaan.
Täytyy joskus kokeilla pitää jääkaapissa päivä tai pari. En ainakaan muutaman tunnin, tai alle päivän kohotuksella, ole huomannut maussa mitään ihmeellistä..
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vaai että pizza äppi :eek: Aika vähän hiivaa, verrattuna mitä viimeksi käytin 11g, vai mitä se pussi nyt onkaan.
Täytyy joskus kokeilla pitää jääkaapissa päivä tai pari. En ainakaan muutaman tunnin, tai alle päivän kohotuksella, ole huomannut maussa mitään ihmeellistä..
Joo, äppi siihenkin. Hiivan määrät on ihan onnettomia, tarttee melkein ketjun latausmiesten tarkkuusvaakoja mittaamiseen.

Noissa pitkissä taikinoissa jauhojen merkitys korostuu. Esim hungry chef merkin pitsajauhot (W321 tms) on oikein hyvä pitkää nostatusta varten, tulee makuakin. Myös pirkalla on vahvaa pitsajauhoa pitkään ja keskivahvaa lyhyempää (alle 24h) nostatusta varten. Nyt kokeilussa nuo pirkan mediumit.
 
d3dbd18e65a536170b4f9bbc4c5f2639.gif




tumblr_phsjd4TOtB1th1kvho2_250sq.gifv
 
Pienikokoinen seniorityttö Liettuasta. Eli loput Perinnöstäni menee sitten varmaan lukuisiin eläinlääkärilaskuihin - ja lopulta koiruli kuolee.

Mutta olen niin valmis rakastamaan sitä ❤❤❤
Kyllä se enemmän antaa kuin ottaa. :heart: Ja tuo rytmiä ja lämpöä elämään kissaa enemmän.

Rescue-koiran kanssa saattaa olla omia haasteita kun ei tiedä historiaa mutta fyysisesti pienen kanssa ne tuskin ovat ylivoimaisia.
Eräs tuttu adoptoi joskus pienen koiran Espanjasta. Se ei tarvinnut kuin ruokarauhan ja uudelleen sisäsiistiksi opettamisen.
Veljellä on myös pienehkö rescue-koira, se tarvitsi lähinnä vahvan komennon (ilm. hylätty kun tuli murkkuikä). Tykkää siitä tosi paljon.

Voin sanoa, että kaikki koiran kulut menevät koon mukaan, eli pieni on silkkaa säästöä!

Ja minun kissani, joka oli siis saanut nauttia ainoan eläimen roolista n. 16-vuotta, istui kaksi päivää asunnon ulko-ovella kun toin perheeseen ensimmäisen koiran. 😄 Kyllä ne sitten tottuivat toisiinsa ja oppivat leikkimäänkin yhdessä. ...noh, koira leikki kissan kanssa, kissa leikki koiralla... 🤷‍♀️
 
Viimeksi muokattu:
Back
Ylös Bottom