- Liittynyt
- 14.12.2014
- Viestejä
- 645
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Maailmalla osa ei tee lainkaan "normaalia" punttitreeniä, vaan treenaa vain nopeita lihaksia. Ainakin omat kokemukset mitä nähnyt niin puhuu sen puolesta, että tällä saralla on Suomessa vielä paljon opeteltavaa. Toinen asia mikä muuttunut oleellisesti on juoksulenkit, osa ei näitä harrasta vaan tekee mielummin lajitreeniä koska anaerobinen laji niin ei nähdä apuja juoksemisestaVeikkaisin, että aika vähissä on ne korkean tason ammattiottelijat, jotka eivät tee ollenkaan voimatreeniä. Siinä voi olla hankala pärjätä 12 erää itseään selvästi fyysisemmälle, joka päättääkin pistää painiksi, jos on itse skipannut fysiikkatreenit. Amatöörinyrkkeilyssä nujuamista, repimistä ja raastamista on lähtökohtaisesti selvästi vähemmän ja ottelut lyhyempiä, joten painimalla väsyttäminen ei ole yhtä relevantti taktiikka.
Joo, menestykseen on monia eri tapoja ja ei ole vain yhtä oikeaa. Itsekään en fysiikkatreenillä tarkoittanut tietenkään mitään perinteistä puntille ja skottipenkkiin haukkaria vääntämään. Canelolla esim. on aika kovia fysiikkatreenejä ja siellä käytetään kahvakuulia sekä ihan perinteisiä punttiliikkeitäkin, mutta kaikki harjoittelu on suunniteltu varmasti tukemaan nimenomaan nyrkkeilyä.Maailmalla osa ei tee lainkaan "normaalia" punttitreeniä, vaan treenaa vain nopeita lihaksia. Ainakin omat kokemukset mitä nähnyt niin puhuu sen puolesta, että tällä saralla on Suomessa vielä paljon opeteltavaa. Toinen asia mikä muuttunut oleellisesti on juoksulenkit, osa ei näitä harrasta vaan tekee mielummin lajitreeniä koska anaerobinen laji niin ei nähdä apuja juoksemisesta
Mitkä lihakset ihmiskehossa ovat niitä nopeita lihaksia ja miten niiden treenaaminen eroaa tästä "normaalista" punttitreenistä, mitä se sitten onkaan?Maailmalla osa ei tee lainkaan "normaalia" punttitreeniä, vaan treenaa vain nopeita lihaksia.
Varmaan tarkoitit nopeita lihassoluja Olen samoilla linjoilla juoksusta. Lajinomainen kestävyys hankitaan lajitreenillä. Tai mahdollisimman hyvin sitä jäljittelevää. Pelkkä kova juoksukunto ei näy välttämättä kehässä. On niin erilaista juosta ja hengitellä rauhassa kuin yrittää haukkoa happea toisen moukaroidessa nyrkeillä. Juoksu ei ole myöskään hyvä isojen miesten polville. Robbehan mainitsi että otti sparreissa 12 eräisiä matseja 3 x viikossa. Taatusti kehittää enemmän kehässä jaksamista kuin mikään muu aerobinen laji.Maailmalla osa ei tee lainkaan "normaalia" punttitreeniä, vaan treenaa vain nopeita lihaksia. Ainakin omat kokemukset mitä nähnyt niin puhuu sen puolesta, että tällä saralla on Suomessa vielä paljon opeteltavaa. Toinen asia mikä muuttunut oleellisesti on juoksulenkit, osa ei näitä harrasta vaan tekee mielummin lajitreeniä koska anaerobinen laji niin ei nähdä apuja juoksemisesta
Riippuu mitä silloin lihavana on syönyt. Jos ruoka on ollut perusterveellistä mutta sitä on ollut liikaa, silloin riittää pelkkä määrän vähentäminen. Tottakai silloin pitää ruoka aineitakin vaihtaa jos nekin ovat olleet perseellään. Yleensä hiilarimäärät ovat liian korkeat. Ei välttämättä tarvitse kuin tiputtaa niitä ja lisätä protskua ja hyviä rasvoja. Naisilla perinteinen moka on myös liian alhaiset kalorit. Mitä olen ruokavalioita tavis dieettaaville tehnyt, niin ehkä joka toinen syö ihan liian vähän. Aineenvaihdunta ei enää toimi. Kalorit ovat olleet reilua tonnia ja rasvan määrä alle 15g päivä. Treeniä 6 x viikossa. Ja ovat miettineet mistä voisi vähentää syömistä kun ei paino tipu. Heidät pitää opettaa ensin syömään että kroppa alkaa toimia. Varsinkaan liian alhainen rasvansaanti ei edistä laihtumista eikä paranna terveyttä.Moni koittaa vähentää painoa vähentämällä syöydyn ruuan määrää. Syö siis samoja ruokia kuin lihavana ollessaan mutta vähemmän. Harva onnistuu siinä. Robbe vaihtoi ruoka-ainekset toisenlaisiksi. Vähentynyt määrä oli seurausta valinnoista. Ja tiukkana ja terveenä vuodesta toiseen pysyvä kroppa viimeinen seuraus tässä ketjussa.
Ihmettelin asiaa.Olet kuutamolla. Ei mikään urheilu pienennä yksistään pakkia. Kaikki riippuu kaloreista. Sinäkin voit vaikka juosta 4 tuntia päivässä, mutta jos syöt 1000 kaloria enemmän mitä kulutat muutut läskiksi. Ruokavaliolla muutetaan vartalo. Liikunta on vain apuväline. Sama pätee niin harrastelijaan kuin Tyson Furyyn.
Paljonko edellisestä matsista nousi paino, 10 vai 15 kiloa? Uskallan epäillä, että sinä aikana on tehty muutakin kuin syöty karkkia. Ihraa taisi olla samat 2 kiloa pakissa kuin edellisessä veivauksessa. Pidätän itselläni oikeuden ihmetellä asiaa.Syömällä.
Juurikin näin, vähemmän lonkeroa ensi kerrallaVarmaan tarkoitit nopeita lihassoluja
Olen samoilla linjoilla juoksusta. Lajinomainen kestävyys hankitaan lajitreenillä. Tai mahdollisimman hyvin sitä jäljittelevää. Pelkkä kova juoksukunto ei näy välttämättä kehässä. On niin erilaista juosta ja hengitellä rauhassa kuin yrittää haukkoa happea toisen moukaroidessa nyrkeillä.
Toki. Tarkoitin jos ei ole rajattomasti aikaa treenata, pitäisi panostaa siihen lajiharjoitteluun niin paljon kuin pystyy. Oheistreeniä jos ehtii. Meillä on jonkun verran käynyt sparrailemassa maratooni tason kestävyys urheilijoita. Yllätykseksi ovat hyytyneet todella nopeasti kehässä. Juoksulenkillä pesisivät meidät kaikki ei epäilystäkään. Juoksukunto ei siirry sparriin niin hyvin kuin moni olettaa.Oheisharjoittelun ei tarvitse jäljitellä lajiharjoittelua. Noin yleisesti oheisharjoittelulla kannattaa kehittää nimenomaan niitä asioita, jotka eivät kehity kovin hyvin lajiharjoituksissa.
Se, kuinka paljon on aikaa tulisi olla käytettävissä treenaamiseen on suorassa yhteydessä siihen, mitkä on tavoitteet lajin suhteen. Harrastelijoille, juuri noin kuten sanoitkin. Sitten jos tavoitteena on oikeasti tähdätä maailman huipulle (tai vaikka ihan Euroopan huipulle), niin kovia uhrauksia on tehtävä ja aikaa on vain revittävä jostain. Ne kilpakumppanit nimittäin sen tekevät.Toki. Tarkoitin jos ei ole rajattomasti aikaa treenata, pitäisi panostaa siihen lajiharjoitteluun niin paljon kuin pystyy. Oheistreeniä jos ehtii. Meillä on jonkun verran käynyt sparrailemassa maratooni tason kestävyys urheilijoita. Yllätykseksi ovat hyytyneet todella nopeasti kehässä. Juoksulenkillä pesisivät meidät kaikki ei epäilystäkään. Juoksukunto ei siirry sparriin niin hyvin kuin moni olettaa.
Asia on minulle täysin selvä: Fury syö liikaa karkkia.Mutta en kyllä nyt oikein ymmärrä, mikä sinulle on epäselvää.
Olen hiukan samaa mieltä. Ymmärrän kyllä fysiologiset lainalaisuudet, mutta en käsitä miten pirusti esim. Andy Ruiz syö, että on tuollainen massa kovilla treenimäärillä.Asia on minulle täysin selvä: Fury syö liikaa karkkia.
Silti en voi olla ihmettelemättä asiaa.
Tuossa on taitotaso ihan eri planeetalta. Fysiikalla ei mitään merkitystä jos toinen ei osaa otella ja toinen on ammattilainen. Pystypaini pitää osata ensin teknisesti. Pelkkä voima ei auta mitään. Bodarilla on vain yksi säätönamikka kropassa. Kokoajan täysiä kaikki lihakset jännityksessä. Hyytyy pystypainissa puolessa minsassa. Thaikku jaksaa nujuta vaikka 15 erää koska osaa homman teknisesti.Tässä 60-kiloinen thainyrkkeilijä riepottelee Testo Timoa pystypainissakin miten huvittaa. Siitä tuskin seuraa, että levytankoharjoittelulla ei voisi parantaa thainyrkkeilijän voimatasoja, vaikka Timon