- Liittynyt
- 28.1.2022
- Viestejä
- 885
Käsittääkseni loistelamppujen osuus ympäristön elohopeasta mitätön. Ja jos kansanterveyden kannalta tekisi, niin vieläkin laillisilla ja etenkin vanhoilla paikoilla suussa suurin merkitys. Mutta eipä ole tullut "takaisinkutsua".
Minä vaan näen tässä tyypillistä EU hyvesignalointia, tehdään suurieleisesti pienestä asiasta ja ratkaisukeskeisyys ei olennaista. Kuitenkin uskon että tämä lisää kiinalaisia tuotteita markkinoillamme tuntuvasti ja tokkopa on elohopea- sun muut ympäristönormit siellä kunnossa, meillä sen sijaan oli loisteputkien keräys erittäin hyvin kunnossa.
Elohopeaa sisältävistä lampuista puolet päätyy sekajätteeseen
Erilaisia lamppuja on nykyään niin moneen lähtöön, että kuluttajan voi olla vaikea muistaa, mitä millaisellekin palaneelle lampulle pitää tehdä.
kuluttaja.fi
Ei ne meilläkään ihan kuosissa ole. Toki vanha juttu, mutta liekö se paljon muuttunut tähän päivään mennessä.
RoHS-direktiivi - 10 pointtia siirtymästä led-valaisimiin
EU:n säätämä RoHS-direktiivi vaikuttaa siten, että vaarallista elohopeaa sisältävät loisteputket poistuvat myynnistä 24.8.2023. Lue asiasta selkokielellä.
www.dreamled.fi
Monia hyviä syitä siirtyä Led-valaistukseen.
Miksi ei siis siirryttäisi parempaan ja nykyaikaisempaan ja joudutettaisiin sitä lakipykälällä, joka vaikuttaa myös ihmisten terveyteen, vähentämällä elohopeakuormitusta?
Ja kyllä amalgaamin käyttökin pyritään lopettamaan täysin
Amalgaamin käyttö loppuu ympäristösyistä – vanhoja paikkoja ei pidä suotta vaihtaa
Elohopeaan kosketuksissa olleesta jätteestä osa saattaa hammashoitolassa vielä päätyä sekajätteeseen.
www.tehylehti.fi