Naispuoliset nerot, miksi heitä ei ole?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Fil_Aivi
  • Aloitettu Aloitettu
Nuo naiskiintiöt ovat imo vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta en väitä, etteikö esimerkiksi yritysmaailman johtoporras olisi miesvoittoinen ja johtajien nimitykset varmaan tehdään suurimmaksi osaksi kavereiden kesken, eikä mitään varsinaisia valintakokeita useimmiten luultavasti järjestetä, jotta saataisiin 100% varmuudella paras mahdollinen henkilö hoitamaan tehtävää.

Joillakin aloilla on ihan perusteltua, että on sukupuolikiintiöitä, mutta kuitenkaan yrityksen johdossa ei sukupuolella ole mitään merkitystä sen kannalta, miten hyvin tehtävistään suoriutuu ja tuollaiset naiskiintiöt vievät mielestäni uskottavuutta niiltä johtotehtävissä työskenteleviltä naisilta, jotka ovat sinne puhtaasti kykyjensä ja saavutustensa vuoksi päässeet. Ja tosiaan, kyllähän nykyäänkin johtotehtävissä työskentelee naisia, miten he ovat sinne päässeet vaikkei mitään naiskiintiöitä vielä käyttöön ole otettukaan?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kun näillä kiintiöillä yritetään muuttaa sellaisten ryhmien asemaa työllistymiseen ja aseman saamiseen, mihin heitä ei ilman kiintiöitä niin paljoa valittaisiin. Niin tulikin mieleen, että minä vuonna näemme ensimmäiset somalikiintiöt? Vai onko kiintiöt rajattu vain ja ainoastaan sukupuoleen? Mites ois, vaikka islamin uskoisten kiintiöt Suomen armeijan upseeristoon?
 
Luulin ihan oikeasti jokaisen tajuavan pienen ironisen vivahteen, ihan hymiölläkin avitin. Et tajunnut.

Tällaisessa taloustilanteessa, luulisi komissaarilta löytyvän tärkeämpiä asioita käsiteltävän. Tällaiset ideoinnit on nyt kuitenkin minun mielestä lillukanvarsia todellisiin ongelmiin verrattuna.

Mielestäni hymiön taakse on aivan turha yrittää piiloutua, olen aika varma, että lausahduksesi kuvastaa tuntemuksiasi juuri oikein. Hymiön laittaminen on hieman tuollainen pelkurimainen ele, kun ei ihan uskalla sanoa, mitä haluaa.

Suosittelen, että yrität oikeassa elämässä suhtautua naisiin mahdollisimman neutraalisti. Kun astut työelämään, ainakin alkutaipaleen esimiehesi ovat mitä luultavimmin naisia.
 
Kirjoitetun historian ajan naisilta on pääsääntöisesti evätty mahdollisuudet neroutensa toteuttamiseen, ja tiedeyhteisöt ovat viime vuosikymmeniin asti olleet melkoisia herrakerhoja. Mitä noita popularisoituja tieteen historioita on tullut silmäiltyä, niin on niissä useampi tiedenainen mainittu...eri asia sitten kuka heidän työstään kunnian on kerännyt.
 
Mielestäni hymiön taakse on aivan turha yrittää piiloutua, olen aika varma, että lausahduksesi kuvastaa tuntemuksiasi juuri oikein. Hymiön laittaminen on hieman tuollainen pelkurimainen ele, kun ei ihan uskalla sanoa, mitä haluaa.

Suosittelen, että yrität oikeassa elämässä suhtautua naisiin mahdollisimman neutraalisti. Kun astut työelämään, ainakin alkutaipaleen esimiehesi ovat mitä luultavimmin naisia.

Hieno yleistys itseltäkin :)
 
Ainakin tekniikan alalla on vielä sellaisia jääriä johdossa jotka mieltää naiset lähinnä kahvinkeittäjäksi, että tavallaan kannatan jonkinlaisia kiintiöitä. Vituttaa työskennellä vuodesta toiseen haisevien miesnörttien kanssa, ehkä naisnörtit huolehtisi hygienistaan?
 
R&D tiimeihin 40% kiintiöt naisille. Itse asiassa Ranskassa on jo joku kiintiösysteemi työpaikoilla, ainakin joku selvitys pitää antaa jos ei ole porukka tasan miehiä ja naisia. Ehkä sen vuoksi niillä tosiaan on kivasti naisia vähempiarvoisissa hommissa, kuten asiakasrajapinnassa. :rolleyes: En valita.

Mahtoiko mennä tämä laki läpi?
"Under the legislation, women would have to comprise 50% of board members by 2015 with companies ramping up their quotas by meeting smaller targets along the way. "
http://www.forbes.com/2009/12/04/fr...quotas-forbes-woman-leadership-directors.html
 
:) Taas seuraa yleistystä, tällä kertaa nimenomaan sieltä tekniseltä ja likaisemmalta puolelta joissa ne käytännön kukkaset kasvavat---->

Naiset ehkä sanovat ettei heitä kannusteta ja se sitten taas laskee oman työn arvostusta tms. mutta kun se syy voi olla nimenomaan se, että heidän valmius toimia poikkeustilanteissa on aina arvoitus ja potentiaalinen riski. Etenkin spesialiasioissa joissa pitäisi jotain soveltaa käytäntöön naisilla vaan ei riitä aina käytännön pätevyys, koska ei sitä mielenkiintoa ei aina ole syventää osaamista myös sivulle päin. Paperit on kyllä kun on koulut käyty ja perushomma hoituu hyvinkin mallikkaasti, mutta kun pitäisi runttailla paketti kasaan epävirallisia teitä pitkin niin sitten ei enää onnistukaan. Tai sitten ei tiedetä mistä löytyy nopeasti varaosaa kun jutut hajoaa käsiin. Tai jos pitää käskyttää kaivinkonekuskia, mitä sillä kauhalla oikeasti voi tehdä ja mitä ei. Eihän se naisten vika ole, mutta jos ei ole kosketuksissa alaa edes etäisesti liippaavien asioiden kanssa eikä oma-alotteisuuskaan tai motivaatio ihan riitä aihetta opiskelemaan omalla ajalla niin vaikea siinä on päteä ja tehdä luovia ratkaisuja. Jotenkin on sellainen fiilis että tällainen tietynlainen poikkitieteellisyyskin naisilta usein puuttuu, eikä sitten löydetä niitä korvaavia toimintatapoja asioissa joissa hommat voidaan tehdä eri tavoin, ehkä nyt sitten johtuen siitä että osaamisen kärki on loppujen lopuksi kovin kapea. Se on se koulussa opittu juttu, sitä ehkä jalostetaan eteenpäin hyvinkin ansiokkaasti mutta kun tulee seinä vastaan ei löydetä niitä porsaanreikiä mitä miehet luonnostaan etsivät aina värkkäillessään eri vekottimien ja konkreettisten asioiden kanssa. Jos mies turhautuu johonkin epätoimivaan juttuun hän viimeisenä keinonaan lyö sitä lekalla, ainakin jotain tapahtuu ja seuraava askelkin on sitä myöten selvä, prosessi jatkuu ainakin jollain tavalla. Nainen sen sijaan kopsuttelee vekottimen pintaa pinsetin kärjellä ja toivoo ihmeparantumista.

Kyllä useimmat miehet näkisivät naisen miesten aloilla ja tukisivat heitä oikeasti, jos vaan naisesta huokuisi yleinen ymmärtämisen halu myös asioihin jotka epäsuorasti liittyvät työhommiin. Ei siis pätemisen halu, vaan aito kiinnostus miten hommat toimii. Onhan se toki miehillekin sama tilanne, mutta normijampasta näkee heti kiinnostaako sitä asiat oikeasti vai ei. Jamppa pyörittelee osaa kädessään sentään yleensä etukäteen ja tietää mistä narusta vetää milloinkin, koko kuvio on selvä ennenkuin mitään on edes tehty. Ja kun mies pääsee jyvälle asiasta ja on aiheesta innostunut, hän yleensä kaivaa omalla ajallaan esille ne jutut jotka on hyödyllistä tietää jatkossa. Ei sellainen jamppa pääse eteenpäin joka ei ota asioista selvää, nainen rinnastuu suoraan tällaiseen jamppaan jos asenne on sama ja hommat tehdään aina vain omalla mukavuusalueella kynsinauhoja likaamatta.

Itse yritin joskus asiaa toisinpäin kun asia oli naisystävän sydäntä lähellä, eli yritin ymmärtää mitä hän näkee hienossa hiustyylissä jossain alan lehdessä. Analysoin hiustyylejä ja mietin mm. arkkitehtuurin vaikutusta hiustyyleihin eri aikakausilla. Mietin hiusmassan balanssia ja asettelua suhteessa pään muotoihin ja korrelaatiota yleisiin kauneusihanteisiin ja sitäkautta geometrisiin suhdelukuihin. Tulos? No ei siitä mitään hyvää seurannut, kuulemma asenne oli väärin vaikka oikeassti halusin vain rehellisesti ymmärtää. Hiukset vaan on sellaisia kuin on, etutukkaa joillekin ja takatukkaa jollekin. Joskus auki ja joskus kiinni, riippuu vähän kuun asennoista ja sukkien väristä. Kukaan ei kuulemma mittaile hiusmassaa työntömitalla vaan kaikki tehdään kivasti silmämääräisesti.

Moni nainen myös sanoo että miesten aloilla pitää tehdä "tuplasti enemmän kuin mies" että voi osoittaa pätevyytensä. Tämä on outo lause enkä sitä oikein ymmärrä. Mitä se on käytännössä? Ehkä naiselle se tulee reality checkinä siinä vaiheessa kun hän havahtuu meisten maailmaan jossa asiat oikeasti pitää hoitaa muuallakin kuin kahvihuoneessa. Onhan se totta että naista seurataan ehkä tarkemmin ja annetaan isällisiä vinkkejä joihinkin juttuihin, mutta onko se sitten sukupuolesta kiinni? Samalla tavoin sitä seurataan perusjamppaakin aluksi työpaikalla. Itseasiassa pomon huoneessa annettu kritiikki on varmasti miehelle tuplasti kovempaa kuin naiselle, mutta eihän ne naiset sitä välttämätä koskaan kuule.

Itse teen nykyisellään kakkosduunina teknisen puolen käytännön hommaa jossa taitaa olla alalla 10% naisia (en ole toki varma prosenteista), ja joissain työtehtävissä prosentti lienee alle 1%. Vaikea olisi kuvitella oikeasti naista nihiin työtehtäviin koko siinä laajuudessa millä me hommaa tehdään, vaikka itse työ ei edes ole välttämättä raskasta mutta se sisältää joskus aika poikkitieteellisiä asioita. Olisi aika mielenkiintoista nähdä miten heillä hommat toimisi. Ei se neroutta vaadi tietenkään, kaikkea muuta, mutta yleistä värkkäystaitoa ehkä sitäkin enemmän.
 
:) Taas seuraa yleistystä, tällä kertaa nimenomaan sieltä tekniseltä ja likaisemmalta puolelta joissa ne käytännön kukkaset kasvavat---->

Naiset ehkä sanovat ettei heitä kannusteta ja se sitten taas laskee oman työn arvostusta tms. mutta kun se syy voi olla nimenomaan se, että heidän valmius toimia poikkeustilanteissa on aina arvoitus ja potentiaalinen riski. Etenkin spesialiasioissa joissa pitäisi jotain soveltaa käytäntöön naisilla vaan ei riitä aina käytännön pätevyys, koska ei sitä mielenkiintoa ei aina ole syventää osaamista myös sivulle päin. Paperit on kyllä kun on koulut käyty ja perushomma hoituu hyvinkin mallikkaasti, mutta kun pitäisi runttailla paketti kasaan epävirallisia teitä pitkin niin sitten ei enää onnistukaan. Tai sitten ei tiedetä mistä löytyy nopeasti varaosaa kun jutut hajoaa käsiin. Tai jos pitää käskyttää kaivinkonekuskia, mitä sillä kauhalla oikeasti voi tehdä ja mitä ei. Eihän se naisten vika ole...

Onhan se oma moka, jos asioista ei ota selvää :) Totta on, että suuremmalle osalle on paljon mielekkäämpää olla se "korkeastikoulutettu suunnittelija", mutta hommat tuppaa luonnistuun paljon paremmin, kun "likaa ne kätensä" ja hakee toimintaperiatteet asiaan, kuin asiaan. Näin ollen se näkemys on laajempi ja siitä on enemmän hyötyä, niin kuin mainitsitkin jo. Kannustusta en tarvi muualta, kuin omalta mieheltä.

Moni nainen myös sanoo että miesten aloilla pitää tehdä "tuplasti enemmän kuin mies" että voi osoittaa pätevyytensä. Tämä on outo lause enkä sitä oikein ymmärrä. Mitä se on käytännössä?

En menis allekirjottaan tuota, että tuplasti enemmän ja tuo on hämmentävä lause. Mulle on yksi pomo näin sanonut aikanaan ja ilmeisesti oli turhautunut siihen, kun joutuu selittään asiakkaalle miksi juuri tämä nainen on kyseiseen tehtävään se paras. Jos olisin ollut mies tätä ei olisi kyseenalaistettu.

Enakkoasenteet on taas eri juttu, niissä ei oikein muu auta, kun TAAS skarpata aistit kattoon kaikessa mitä tekee ja miten itsensä tuo esille. Tässä piilee se hankaluus. Kun nuista pääsis eroon niin pystyis alusta asti keskityyn siihen omaan hommaansa. Ihan kuin sitä olisi kävelevä huutomerkki, mutta samallalailla jotain ituhippirastapäätä katsotaan, jos sattuu vieraampaan ympäristöön. Ehkä juurikin nuo seikat tuntuu siltä, että taas pitää tehdä enemmän, jotta hyväksytään ihan edes työntekijänä.

Ehkä naiselle se tulee reality checkinä siinä vaiheessa kun hän havahtuu meisten maailmaan jossa asiat oikeasti pitää hoitaa muuallakin kuin kahvihuoneessa. Onhan se totta että naista seurataan ehkä tarkemmin ja annetaan isällisiä vinkkejä joihinkin juttuihin, mutta onko se sitten sukupuolesta kiinni? Samalla tavoin sitä seurataan perusjamppaakin aluksi työpaikalla. Itseasiassa pomon huoneessa annettu kritiikki on varmasti miehelle tuplasti kovempaa kuin naiselle, mutta eihän ne naiset sitä välttämätä koskaan kuule.

Tuo on totta, että kritiikki on useasti helvetin kovaa, mutta sitä se nyt vaan sattu olemaan. Varsinkin jos tulosta pitää paukuttaa, ei ole kauhean isällisiä "neuvot" olleet aina. Neuvoja ei muutenkaan satele niistä vaan pitää ottaa ite selvää... Niin ja mitä on nuo kahvitauot?...eksoottinen viherkasvi? :D
 
Uskotteko muuten Tatu Vanhasen rotuoppiin? Esim. mustat afrikkalaiset ovat tyhmempiä eikä heistä löydy neroja, koska eihän sieltä ole hiljan mitään innovaatioita tupsahdellut? Vai olisiko siinäkin olosuhteilla tekemistä?

Ehkä ne nerousgeenit on vain länsimaisilla miehillä ja ehkä myös joillakin aasialaisilla miehillä? :)
 
Uskotteko muuten Tatu Vanhasen rotuoppiin? Esim. mustat afrikkalaiset ovat tyhmempiä eikä heistä löydy neroja, koska eihän sieltä ole hiljan mitään innovaatioita tupsahdellut? Vai olisiko siinäkin olosuhteilla tekemistä?

Ehkä ne nerousgeenit on vain länsimaisilla miehillä ja ehkä myös joillakin aasialaisilla miehillä? :)


Mitä tarkotat noilla olosuhteilla? Meinaatko, että me täällä länsimaissa oltiin onnekkaita kun synnyttiin tänne mantereelle johon esim insfraktuurin oli luoja luonut valmiiks..? :rolleyes:
Ei mustia afrikkalaisia kukaan estä kehittelemästä asioita, mutta jännästi sinne vaan pitää suurinpiirtein vessatkin viedä muualta..
 
Kukaan ei ole ketään koskaan lannistanut, alistanut tai riistänyt. Yksi suuri onnellinen maailma. Missään ei ole sotia, nälänhätää tai kuivuutta. Ja historia ei tunne erilaisia sivistyksen vaiheita eri kulttuureilla, joista toiset joskus edellä ja toiset jäljessä. Ja naisilla on ollut täsmälleen samat mahdollisuudet kautta historian ja on edelleen, eikä esimerkiksi lisääntyminen vaadi erilaista panosta varsinkaan sitten kun tuotos on ulos pullautettu. ♥

Kiitos siis luojalle länsimaisten miesten neroudesta.
 
Ja naisilla on ollut täsmälleen samat mahdollisuudet

Tässä maassa (ja useimmissa länsimaissa) se on juuri noin. Naisilla on jopa paremmat mahdollisuudet, mutta naispuolisia neroja on silti nähty aika vähän. Historiaa ei kannata sotkea nykypäivään. Enää ei voi perustella mitään naisen huonolla asemalla, kun se on ihan oikeasti historiaa, paitsi alikehittyneissä maissa.
 
Moni nainen myös sanoo että miesten aloilla pitää tehdä "tuplasti enemmän kuin mies" että voi osoittaa pätevyytensä.
Tähän tuntuu sisältyvän sellainen perusajatus, että miehille tipahtaa kaikki taivaalta valmiina. Kukaan ei koskaan sano ilkeästi eikä omaa paikkaansa ja ajatuksia joudu ikinä mitenkään puolustamaan. Voin sanoa että ei mene noin.

Ehkä miesten aloilla pitää vain tehdä tuplasti enemmän, niin miesten kuin naisten?
 
Historiaa ei kannata sotkea nykypäivään.
Voiko sitä olla sotkematta? Aikahan on jatkumo, jossa asiat seuraavat toisiaan ja seurauksilla on syynsä.

Kyllä mä väittäisin, että suomessakin aika vahvasti odotetaan naisilta/miehiltä (tytöiltä/pojilta) tietynlaista käyttäytymistä ihan historiallisista syistä. Väitän, että monella äijällä esim. tällä foorumilla ei pokka riittäisi ryhtyä sairaanhoitajaksi, koska sitä perinteisesti pidetään naisten työnä. Vastaavat asenteet käytännössä ohjaa naisia pois "miehisten" töiden parista.
 
tällä foorumilla ei pokka riittäisi ryhtyä sairaanhoitajaksi, koska sitä perinteisesti pidetään naisten työnä. Vastaavat asenteet käytännössä ohjaa naisia pois "miehisten" töiden parista.

Tässäkin asiassa on niin, että naisvaltaisilla aloilla miehiä syrjitään, mutta ei toisinpäin. Mitään erityisen miesvaltaisia aloja ei edes ole enää, paitsi ehkä raskas teollisuustyö, jossa naiset ei kovin hyvin pärjää. Ennakkoluulot kohdistuvat nimenomaan miehiin. Muistan itsekin kun olin nuorena työharjoittelussa kirjastotätinä, niin kyllä ihmiset tuijotti todella pitkään. Vaikka toisaalta ei se ollut minun ongelma, että ihmisten asenteet on niin miesvastaisia.
 
Mielestäni hymiön taakse on aivan turha yrittää piiloutua, olen aika varma, että lausahduksesi kuvastaa tuntemuksiasi juuri oikein. Hymiön laittaminen on hieman tuollainen pelkurimainen ele, kun ei ihan uskalla sanoa, mitä haluaa.

Suosittelen, että yrität oikeassa elämässä suhtautua naisiin mahdollisimman neutraalisti. Kun astut työelämään, ainakin alkutaipaleen esimiehesi ovat mitä luultavimmin naisia.

Ihan oikeastiko Jouni on sitä mieltä että nais/mies -kiintiöt on hyvä juttu yrityselämässä. Sukupuolineutraali suhtautuminen bisneksessä tarkoittaa sitä ettei sukupuolella ole väliä, ei sitä että miehiä ja naisia on yhtä paljon johtavilla paikoilla.

Korkein pomo (tj) mitä olen palkannut on ollut nainen mutta ei henkilöä kyllä sen takia ko paikalle palkattu että hän on nainen vaan sen takia että hän on helvetin pätevä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom