- Liittynyt
- 1.3.2009
- Viestejä
- 19
lapsuudenkotoa tuli terveellinen kotiruokatausta. olin kyllä lapsena valitettavan huono syömään erilaisia kasviksia, porkkanaraasteesta tykkäsin mutta se siitä. Aamulla "pakotettiin" syömään puuroa, mutta iltapäivällä tuli vedeltyä sokeroituja murojakin välipalaksi. Mikroruokia ei syöty ollenkaan vaan kotona laitettiin ruokaa. Karkkiakaan ei kotona jaeltu pahemmin, ostin sitten viikkorahoillani.
Olin töissä hampurilaisravintolassa viitisen vuotta (ennen opiskeluja ja niiden ohessa) ja vaikka kuvittelisi etteivät hampurilaiset maistuneet enää... niin kyllä ne maistuivat valitettavasti. Oli vaan niin helppoa kun työpaikalla oli valmista ruokaa eikä tarvinnut ottaa eväitä. Pysyin kuitenkin normaalipainossa/hoikkana, usein tuo työpaikan ruoka oli päivän ainoa lämmin ruoka. Eli tosi fiksua syömistä.
Kotona sitten leipää, jugurttia, puuroa. No vapaapäivinä oli sentään "pakko" laittaa kotona ruokaa ja koulupäivinä söin usein lounasta koulun ruokalassa.
Maha alkoi sitten reistaamaan jostain syystä juuri ennen kun vaihdoin työpaikkaa (ruokavalio..), uudessa työpaikassa aloin laittaa kotona ruokaa josta sain töihin aina muutaman lounaan kerrallaan.
Myös aterioiden jääminen väliin on ollut ongelmana joskus. Kiireessä tulee vaan mentyä ja seuraavaksi, monen tunnin päästä, huomaakin olevansa pyörtymispisteessä. Senkin tyhmyyden tiedostan kyllä itsekin!
Vähitellen olen saanut syömistä säännöllisemmäksi ja terveellisempään suuntaan, viime aikoina lisännyt kasvisten osuutta ruokavaliossa ihan huomattavasti. Paino-ongelmia ei ole enkä ole ikinä tietoisesti laihduttanutkaan. myös kavereille jotka yrittävät laihduttaa syömättömyydellä, sanon että ottakaas nyt järki käteen ;) vieläkin on ruokavaliossa varmasti parantamisen varaa, syön usein esim. riisiä. Ja edelleen taistelen satunnaisten mahakipujen ja turvottelun kanssa. Uskon kuitenkin kohtuuteen kaikessa, jos alkaisin syynäämään syömistäni millintarkasti niin varmasti tulisi enemmän "repsahduksia". Pikkuhiljaa parempaan suuntaan.
Olin töissä hampurilaisravintolassa viitisen vuotta (ennen opiskeluja ja niiden ohessa) ja vaikka kuvittelisi etteivät hampurilaiset maistuneet enää... niin kyllä ne maistuivat valitettavasti. Oli vaan niin helppoa kun työpaikalla oli valmista ruokaa eikä tarvinnut ottaa eväitä. Pysyin kuitenkin normaalipainossa/hoikkana, usein tuo työpaikan ruoka oli päivän ainoa lämmin ruoka. Eli tosi fiksua syömistä.

Maha alkoi sitten reistaamaan jostain syystä juuri ennen kun vaihdoin työpaikkaa (ruokavalio..), uudessa työpaikassa aloin laittaa kotona ruokaa josta sain töihin aina muutaman lounaan kerrallaan.
Myös aterioiden jääminen väliin on ollut ongelmana joskus. Kiireessä tulee vaan mentyä ja seuraavaksi, monen tunnin päästä, huomaakin olevansa pyörtymispisteessä. Senkin tyhmyyden tiedostan kyllä itsekin!
Vähitellen olen saanut syömistä säännöllisemmäksi ja terveellisempään suuntaan, viime aikoina lisännyt kasvisten osuutta ruokavaliossa ihan huomattavasti. Paino-ongelmia ei ole enkä ole ikinä tietoisesti laihduttanutkaan. myös kavereille jotka yrittävät laihduttaa syömättömyydellä, sanon että ottakaas nyt järki käteen ;) vieläkin on ruokavaliossa varmasti parantamisen varaa, syön usein esim. riisiä. Ja edelleen taistelen satunnaisten mahakipujen ja turvottelun kanssa. Uskon kuitenkin kohtuuteen kaikessa, jos alkaisin syynäämään syömistäni millintarkasti niin varmasti tulisi enemmän "repsahduksia". Pikkuhiljaa parempaan suuntaan.