Mutkatangolla penkkaaminen - hyödyt vs haitat?

Joskus aikoinaan tehtiin jonkun verran. Lähinnä tuntui et sai kädet parempaan asentoon ja… haettiinko sillä sit sitä et ojentajat olis enemmän pelissä?
En muista.
Aika äkkiä se kuitenkin loppu kun ei oikeen ollu telinettä mihin sen olis saanu kätevästi viritettyä.
Ei siinä IMO muuta ihmeellistä ollu kuin että kädet oli vähän luontevammassa asennossa?

Mutkatankojakin on monenlaisia, jotkut ei soveltuis penkkaamiseen ollenkaan.
 
Olet idiootti, etkös olekin? Sinulle ei siis ole mitään 8 kilon hantteleiden, ja 40 kilon hantteleiden välillä? Miten olis vaikka 26,5 kiloiset? Liian vaikea käsittää, kun ÄO on pienempi kuin lapasen koko? Jännä muuten, miten yksi asia mikä pistää silmään jokaisella salila missä käyn, on se, että uunoinkin pölvästi olettaa tekevänsä sarjat hyvin, kuvaa niitä nettiinkin, vaikka treenaa kuin kehitysvammainen lapsi? On se jännä, että se ei olekaan se oma silmä joka sen parhaiten näkee, vaan sen sivullisen silmä. Sitten kun menee sen tyypin tykö ja korjaa ne suoritusvihreet, niin eipä enää nousekkaan sama sarja samalla painolla. Se on yksi tyypillisimmistä mokista niillä, joille se paino on elämän tarkoitus. Käytännössä kukaan ei tee toistoja samalla tekniikalla kevyellä ja raskaalla painolla, koska se raskas paino kusee sen tekniikan. Kisatreenaajat tekee sitä siinä missä muutkin, 30 kässärit kulkee eri liikerataa, kuin 50 kässärit. Jo ennen Armoldia tiedettiin, että lihaksen tehokkain harjoitus tulee siitä, kun liikkeessä on täysi venytys ja täysi supistus sille kohdelihakselle. Ei se muutu, Jos joku Rich Piana sanoo, että se on turhaa..:ROFLMAO:
Mä nyt olin ihan tosissani, että en mä millään 26,5 kilosilla missään tapauksessa kykenisi tekemään kuvaamasi kaltaisia sarjoja. Nuo 4s negatiiviset on todellisuudessa niin hitaita ja 2s stopin niin pitkiä, että pitkissä sarjoissa tuolla tekniikalla mekaaninen kuorma tippusi itsellä todella matalaksi. Ja monenlaista erikoistekniikkaa tykkään kyllä tehdä. Sä taidat vaan lässyttää ihan höpöjuttuja, ja todellisuudessa omat sarjasi eivät ole lähelläkään sitä mitä kuvaat. Ihan höpöukko, en enää vaivaudu 👎
 
Israetel ei itsekään enää suosittele ultrahitaita eksentrisiä. Kunhan ei vapaapudotuksella anna tulla vaan kontrolloi. Israetel fiksu kaveri, mutta hänkään ei ole kaikessa loppuenlopuksi oikeassa.

5:06 alkaen

View: https://youtu.be/L0aFD4QG-F8?si=blWJyAcMvdQK9VJV

Mun henkilökohtainen näkemys tehokkaasta toistosta on sellainen, että eksentrinen vaihe hyvin kontrolloiden joka nostajasta riippuen määrittää kyseisen vaiheen liikenopeuden. Seuraavana liikkeen suunnanmuutos joka tehdään rauhassa, sekä liikkeestä riippuen voidaan hieman korostaa kuormitettua venytystä. Lopuksi noston kääntyessä positiiviseen vaiheeseen, räjäytetään koko kuorma ylös niin suurella nopeudella kuin tekniikka hajoamatta antaa myöten. Penkissä nosto pysähtyy tietenkin rintalihaksen työskentelyalueen loppuun, eli ei pusketa olkapäitä eteen ja niin edelleen, you know.
 
Kyllä se suunnanvaihto ON merkittävä ihan rektytointimielessäkin. Nega tulee tehdä kontrollissa, muttei hidastellen. Se kuorma kun ei negassa vaihdu ja sillon se liika hidastelu karsii kuormaa turhaan. Lihas tarvitsee ensisijaisesti sen kuorman kasvaakseen. Että saadaan siitä suunnanmuutoksesta mahdollisimman paljon solutasollakin irti, tulis sitä negavaihetta vastaan taistella tosi kovaa eli suunnanmuutos olis mahdollisimman aktiivinen, ei pelkästään joku juttu vaan. Eli ne ekat sentit noston konsentriseen suuntaan on hyvin merkittäviä bodarille myös. Se ihan liikeradan loppuun asti tehtävä kova nopeus on jopa pienemmässä osassa.

Mutkatangolla oon saanut hyviä tuloksia pääosin semmosilla penkkispesialisteilla, kellä on hyvin vahva kaari ja noston ongelmakohta on siellä rinnalla. Muuten en nää tarpeelliseksi sitä ylivenytystä, koska sitäkin voitais jatkaa ylenmäärin viemällä "kyynärpäät lattiaan". Venytykseen liittyvä lihaskasvu ei tarkota äärimmäistä venytystä, vaan ennemmin sitä, että lihas tekee siellä suht pitkänä ollessaan ison osan siitä tarvittavasta työstä. Venytystä on hieman liikaa glorifioitu viime aikoina ja sen hyödyt on hieman kaksijakoisia ja kehittävien jaksojen pituudet ei oo ollu tutkimuksissakaan kovin pitkiä. Varsinkaan kokeneilla treenaajilla. Lisäksi lihaksen arkkitehtuuri merkkaa aika paljon, onko ko. lihaksella missä vaiheessa liikerataa se paras bodyalue.
 
Eikös se riipu mitä hakee siitä treenistä? Jos hakee egonkehitystä, niin sillä venytyksellä ei ole niin väliä. Jos haluaa sellaisen kunnollisen lihaskasvun, niin sitten sillä venytyksellä alkaa olla väliä, koska nykytiedon mukaan se on se osa toistoa, joka luo eniten sitä hypertrofiaa. Se lienee ihan todistettu fakta, se on myös empiirisesti todistettu omassa treenissä, toimii. Siksi sen mutkatangon käytön opettelussa on järkeä, jos tarkoituksena on kasvattaa lihasta. Ei sillä ole mitää ykkösmaxeja tarkoitus vetää, vaan tehdä oikeasti kunnon treeniä, ts. pitempiä sarjoja, hitailla negatiivisilla, venytyksillä, joista leipoontuu 15 toistolla ja 2/3 painolla suurempi kasvuärsyke kuin kuuden toiston sarjoilla failureen. Suurin ongelma tässä lienee se, että noita mutkatankoja on erilaisia, toisissa on leveä mutka, toisissa kapeampi, toisessa syvempi, toisessa matalampi, ja jotkut niistä pysyy hyvin balanssissa, jotkut ei ollenkaan.
Nimenomaan, mitä hakee treenistä. Enempää en jaksa ottaa juttuihis kantaa, mut tuo on ylipäätään ihme olettama että kaikki muu paitsi maksimaalinen lihaksen kasvatus olisi turhaa egoilua, eikä "oikeasti kunnon treeniä". Aika kattavalla näppituntumalla voin väittää että suurinta osaa salillakävijöistä kiinnostaa myös voiman ja suorituskyvyn lisääminen. On aina siistiä ja mieltä lämmittävää rikkoa oma sarjaennätys tai ykkösmaksimi, oli taso mikä tahansa.
 

Pure Creatine 300 g -25%

Puhdaslaatuinen kreatiinimonohydraatti

14,90€

Suositut

Back
Ylös Bottom