Mitä ranteessa?

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tietääkös ihmiset jotain ihan rehellistä liikettä, mistä löytyisi Stormin kelloja?
Jossain pulju.netissä tms. noita löytyy mutta olisi kiva päästä hiplailemaan ennen ostoa.

Edit. Tulee ihan KITT mieleen. :kippis1:
53759


Tuplaedit. Ihan sama, pakko tuollainen on ostaa.
 
Mitkä muut merkit tarjoavat laajan valikoiman kelloja, joissa olisi suht paksu nahkaranneke, kuten esimerkiksi:

pkR-M29081_237.jpg


Kyseessä siis Memphis-merkin kello, jossa on jo hieman sitä mitä olen hakemassa. Axcent on myös yksi merkki, joka myy samantyylisiä kelloja, mutta ihan sitä mieluisinta mallia en ole vielä löytänyt.
 
Diesel taitaa duunata kans tuon mallisia kelloja, sekä Police. Ainakin joskus niillä on ollut jotain vastaavaa valikoimissa, en ole varman nykytilanteesta.
 
L11095755.jpg


Tommosen Tag Heuerin sorruin tänään ostamaan kun piti mennä vaan kattomaan yhen kelloliikkeen alennusmyyntejä. Päädyinki aivan eri kelloliikkeeseen ja ostin sitte tommosen :)
 
Vesitiiviysmerkinnät

Katselin tuossa juuri jotain kellokaupan sivuja ja sieltä silmille pomppasi tälläinen tietoisku:


Vesitiiviysmerkinnät
100 M, 10 bar ja 10 atm luokituksella varustetut kellot vastaavat vesitiiviydeltään toisiaan ja ovat käytännössä sama asia.

Kellotaulussa oleva lukema (esim. 100 M) ei tarkoita syvyyttä, jossa kellotaulua voi käyttää.

Vesitiiviys ei ole ikuinen ominaisuus, aikaa myöten tiivisteet voivat kuivua, kovettua ja samalla haurastua. Mikäli kellon vesitiiviys on käytön kannalta oleellisen tärkeää, tulee kellon vesitiiviys testauttaa kerran vuodessa ja pariston vaihdon yhteydessä pohjan kumitiiviste tulisi vaihtaa.

Ei vesisuojattu = kello tulee suojata myös roiskevedeltä, se ei saa kastua.

30 M = vesi-suojattu, roiskevesitiivis. Kello on suojattu roiskevedeltä, ei saa upottaa veteen, eikä käyttää uidessa.

50 M = rajoitetusti vesitiivis: Kelloa voidaan käyttää kosteissa olosuhteissa esim. pintavedessä. Periaattessa voi uida, mutta sitä ei suositella.

100 M = vesitiivis: solveltuu pintauintikäyttöön ja snorkkelisukellukseen, ei laitesukellukseen. Myös kellossa olevia kuoren ulkopuolisia painimia voi käyttää veden alla, mutta ei sisään upotettuja painimia.

200 M = erikoisvesitiivis: soveltuu laitesukellukseen. Kelloa ei tule kuitenkaan käyttää syvyyksissä, joissa käytetään seoskaasuja kuten heliumia.

300 M = erikoisvesitiivis: soveltuu syväsukellukseen ja ammattimaiseeen sukelluskäyttöön.



Vi**u. Toisen kellokaupan sivuilla lukee näin:

Vesisuojaus

Rannekellojen vesisuojausmerkinnät ovat hieman epäloogisia.
Luokkamerkintä/soveltuva käyttö
A ei merkintää - arkikäyttö, arka kosteudelle
B water resist - kestää roiskevettä
C water resist (50m) - kestää suihkua ja roiskevettä
D water resist (100m) - kestää uintia ja snorklausta
E water resist (200m) - kestää laitesukellusta

Uimaan voi siis mennä kello kädessä, mikäli kellotaulussa lukee vähintään 100m, muuten kello kannattaa jättää rannalle. Saunaseuraksi ei kelloa kannata koskaan ottaa!


Itsellä ranteessa Suunnon T3 jonka mainoksessa näkyy lukevan että "vesitiivis 30m:iin asti", mitä tuollaisesta tekstistä voisi tietämätön muuta käsittää kuin että kello on vesitiivis ja sen kanssa voi sukeltaa 30:een metriin.
Tosiasiassa tiuku kestää vain roiskeet, WTF? Hieman harhaanjohtavasti merkitty nämä vesitiiviyshommat. Kyllä taas vedetään kuluttajaa kakkoseen oikein urakalla.
 
Kellojen pitäisi perjaatteessa kestää vesitiiviinä annetuissa syvyyksissä, mutta tämä koskee vain staattista tilanetta. Käytännössä veden virtaus (kellon tai veden liikkuminen) lisää kelloon kohdistuvaa painetta ja siten pienentää maksimisyvyyttä.
 
Nöyhtä: Tuo ylempi lainaamani teksti: Kellotaulussa oleva lukema (esim. 100 M) ei tarkoita syvyyttä, jossa kellotaulua voi käyttää

?

edit. No, joka tapauksessa helvetin typerä mainostaa kelloa että "vesitiivis 30 m:iin asti" ,kun käytännössä pitäisi sanoa että kello on roisketiivis eikä kestä upottaa veteen ollenkaan.
 
Molemmissa. Tatskaa. :rock:
 
Niin se 100m tarkoittaa, että kellon tiivisteiden pitäisi kestää veden paine, joka vallitsee 100 metrin syvyydessä. Se ei siis takoita maksimi käyttösyvyyttä, koska se riippuu olosuhteista. Toki tehdas voisi luvata 200m kellolle maksimi käyttösyvyydeksi 80 metriä à la Das Boot. Parempi tapa onkin käyttää baareja(tai pascaleita: "kelloni kestää kymmenen miljoonan pascalin paineen!"), niin ei syntyisi sekaannusta.

Minulla ei tosin ole mitään käsitystä kuinka tarkaan noita vedenpitävyyksiä määritellään, joten en tiedä kuinka tarkkaan ne pitävät paikkansa. Pitää hommata tälläinen, niin uskaltaa ainakin kädet pestä kello ranteessa.
 
Joo aika pelleilyä noi kellojen vesitiiviys-ilmoitukset. Riittäisi ihan hyvin, että ilmoitettaisiin että kestää roiskeveden ja normaalin uimisen. Vai onko tällä planeetalla ihmisiä, jotka käyttävät normaalia kelloa oikeilla sukelluksillaan. Enpä usko

Ihme brassailua vaan noilla metreillä.
 
Laitoin vintagekelloksi volframista punotun Radon jostain vuodelta 1962. Hienoja nämä vanhat aikaraudat.
 
Mulla ei ole kelloa ollut pariin vuoteen. Kaipaan kyllä kovasti, mutten vaan saa hankittua.

Ranteessa on aina pampula. Tänään vaaleanpunainen glittermuovisydämillä :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom