Minne opiskelemaan?

Sisään pääsin metropoliaan :)

Onko mahdollista saada opiskelijakortti(vastaava lappunen) jo samantien ottaessani vastaan opiskelupaikan? Olis muutamia opiskelijakortti-ystävällisä hankintoja tehtävänä..

Saat lukuvuositarran korttiisi vain jos ilmoittaudut läsnäolevaksi opiskelijaksi.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kysytäänpä hieman ketjun aiheesta poikkeavaa: mistä tietää kun löytää Sen Oikean opiskelun suhteen? Olen täysin hukassa opintojeni kanssa ja nyt ahdistaa ihan pirusti. Vaikka hakuihin on tietty vuosi aikaa, mulla on n. kuukausi aikaa alkaa ilmoittautumaan niille kursseille joilla "paikkaan" yo-todistusta. Tilannetta ei helpota se että mulla on jo nyt kaksi bachelor-tason opintoa kesken ja 8kk nostettu opintotukea. Nyt pitäisi alkaa tietämään mitä haluan, mutta ei ole aavistustakaan. Olen miettinyt ammatinvalinta-psykologin luona käymistä kun olen elokuussa Suomessa, mutta siihen asti en tiedä miten kestän. Päässä ei pyöri mitään muuta kuin tämä asia. Täällä on varmaan ihmisiä jotka ovat painiskelleet saman ongelman kanssa - kysyisinkin että miten löysitte itsellenne sopivan opiskelupaikan vai löytyikö sellaista ollenkaan?
 
Kylli: Mie varmistuin siitä, että haluan ekonomiksi kun luin pääsykoekirjat. Sitä ennen olin hakeutumassa alalle vain lähinnä porukoiden painostuksesta. Fyssarin ammattia harkitsin ihan tosissani, ja pistin hakupaperitkin, mutta en sitten mennyt pääsykokeisiin. Kauppakorkean pääsykokeiden kirjat vakuutti miut siitä, että kyllä tää ala kiinnostaa. Toinen syy, miksi hakeuduin sinne koulutukseen, on se, että kauppakorkeasta valmistuneella on valmiuksia tehdä monenlaista työtä. Mutta en ole vielä opiskellut alaa, joten siinä mielessä ei voi vielä tietää menikö metsään...

Eihän sitä voi oikeastaan koskaan tietää, olisiko jossain ollut vielä itelle parempi koulutuspaikka, mutta sellainen missä viihtyy on jo aika hyvä osuma :) Tsemiä, pidä pää kylmänä! Laita ensin vaikka pois valikoimasta ne alat, jotka ei ollenkaan kiinnosta (mutta ei niistäkään mitään oikeasti miettimättä), niin eiköhän sieltä ala löytyä vaihtoehtoja.
 
Jep ja jos kerta ulkomailla opiskelet niin varmasti valinnanvaraa koulutusten suhteen vrt. suomeen. Täällä takapajulassa oikeen ole kuin se teknillinen ja kaupallinen ala mitä hypetetään ja sitten muualle onkin aika mahdoton päästä varsinkin jos huonot yo-paperit. Noh rahalla saa minkä koulutuksen tahansa ulkomailla, täällä pitää tyytyä siihen minkä ilmaseks saa :D
 
Kauppikseen kolmeksi vuodeksi (kaksoistutkinto) jonka jälkeen tähdätään sitten kauppakorkeeseen :) 16-vuotiaalla jo isot suunnitelmat..
 
Syksyllä pitäis aloittaa oppisopimuksella opiskelemaan tän hetkisestä työstä itelleen ammatti. 1,5v opiskelua on edessä. Lukion jälkeen opiskelin vajaan vuoden hierojan ammattitutkintoon ja nyt tämä. Ei voi sanoa että meikäläinen innokas opiskelija olisi:)
 
Itekin kävin lukion jälkeen (intti välissä) hierojan ammattitutkinnon ja siitä jatkoin sitte alaan liittyvään toiseen kouluun. Vielä vuosi jäljellä. En tiedä pitäiskö vielä tän jälkeen hakea johonkin kouluun. Tai sit vaihteeks töitä.
 
Oikeustiede kiinnostaa, mutta täytyy nyt yrittää ensin rääpiä loppuun tää lukio... :dance:
 
Onks jengil jotaa sanottavaa tost lappeenrannan yliopistost? Pitäs hakee ens vuonna vissii sinne ku frendit puhun et helppo hoitaa eikä ollu vaikee päästä sisää. Millaset kämpät siel kaupungis, entä baarit? Millast sakkii tuol yleensä on, ei viiti minnee perä mettää lähtä kuitenkaa..

Onko tämä siis sama kuin aiempi LTKK? Tuonne olisi tälläinen keskiverto-oppilas päässyt pelkillä yo-koepisteillä sisään kaikille muille osastoille paitsi TuTalle. Sinne olisi yhteishaussa tarvittu muistaakseni huimat 5 p. Lisäksi kun katteli minkälaiset kaverit sinne pääsi sisään, niin ei kovin korkeaa kuvaa antanut opiskelijamateriaalista.

Monella osastolla siellä tehdään todella pätevää tutkimusta, mutta silti tuon nk. maakuntayliopiston opiskelija-aines ei välttämättä edusta niitä penaalin terävimpiä kyniä. Jos ei itärajan lähelle ole suurta intoa lähteä niin ehdottomasti pääkaupunkiseudun kouluihin sitten sisään.
 
Nyt on minulle aika ajankohtaista miettiä mihinkä ammattiin sitä isona haluaisi. Onko kenelläkään tietoa, mihin ammattiin kannattaisi ryhtyä jos haluaa joskus töitäkin saada? Linkkejä tms?
Itseäni on aina kiinnostanut elektroniikka, pienenä tullut jokainen sähkövimpain avattua ja tutkittua mitä sieltä sisältä löytyy. Rakennusalakin kiinnostaa, suvusta muutenkin löytyy raksamiehiä muutama.
 
SkinGull, jos rakennusala kiinnostaa niin rakennusmestareilla on kohtuullisen hyvä työtilanne ja isot ikäluokat kun jäävät eläkkeelle niin aina parempi. Homma on kuitenkin sellaista missä on vastaavalla mestarilla ns. paljon vastuuta ja mitä tienaa riippuu hyvinpaljon henkilöstä.
 
Nyt on minulle aika ajankohtaista miettiä mihinkä ammattiin sitä isona haluaisi. Onko kenelläkään tietoa, mihin ammattiin kannattaisi ryhtyä jos haluaa joskus töitäkin saada? Linkkejä tms?
Itseäni on aina kiinnostanut elektroniikka, pienenä tullut jokainen sähkövimpain avattua ja tutkittua mitä sieltä sisältä löytyy. Rakennusalakin kiinnostaa, suvusta muutenkin löytyy raksamiehiä muutama.

Miltä koulutuspohjalta? Peruskoulu vai lukio? Lukiopohjalta ainakin elektroniikkaa voi lukea teknillisessä korkeakoulussa sähkö- tai prosessitekniikassa, itselläkin nuo vähän kuumottelee että joko tonne tai lääkikseen, tahi molempiin kun tkk:n pääsykokeisiin ei erillistä kirjaa sisälly ainakaan oulussa.
 
Lappeenranta on hyvä kaupunki :) Ite siellä asunut melkeen koko pienen ikäni, ja nyt oon muuttanut Helsinkiin. Kämpät ovat ainakin paljon paljon halvempia Lappeenrannassa kuin pk-seudulla, ja kyllä me eteläkarjalaiset ollaan oikein mukavaa porukkaa. Pääkaupunkiseudulla on omat hyvät puolensa, samoin Lappeenrannassa. Yliopistokin on mielestäni viihtyisä (siellä on tullut erinäisistä syistä vietettyä aikaa ihan reilusti) ja yhteishenki hyvä. Hain kuitenkin muualle kuin kotikaupunkiin opiskelemaan, mikä oli hyvä päätös, nyt näkee asiat vähän laajemmasta perspektiivistä. Älkää sulkeko Lappeenrantaa stereotypioiden perusteella pois, menkää käymään, se on hyvä paikka :D
 
Miltä koulutuspohjalta? Peruskoulu vai lukio? Lukiopohjalta ainakin elektroniikkaa voi lukea teknillisessä korkeakoulussa sähkö- tai prosessitekniikassa, itselläkin nuo vähän kuumottelee että joko tonne tai lääkikseen, tahi molempiin kun tkk:n pääsykokeisiin ei erillistä kirjaa sisälly ainakaan oulussa.
Peruskoulu on käyty, nyt mennään lukion toisella (paskoilla arvosanoilla). Pitää tässä kevään yhteishaussa hakea johonkin ammattikouluun, ja katsoa vähän miten tämä lukio tästä nyt lähtee sujumaan. En kyllä vieläkään tajua miksi edes hain lukioon kun lukeminen ei ikinä ole kiinnostanut.
 
Ilmoittauduin ruotsinkielisen kauppiksen preppauskurssille, sinne olis kai tarkoitus hakea. Logistiikka ja yritysmaantiede on oikeastaan ylivoimaisesti kiinnostavimmat aineet tuolla. Toivon mukaan sitä päästään sisälle, jotta nyt ainakin on joku paikka. Ihmiset tuolla kyllä vähän epäillyttävät ja muutenkin toivon mukaan saisi jonkun monipuolisen ja kiinnostavan duunin, konttorirotan pesti ei kiinnosta.
Joten voipi olla että ryhdyn silti opiskelemaan jotain ihan muuta:)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom