Tsekkaapa vaikka tämä linkki:
http://www.sportyplanner.fi/tietopankki/view/20/Yksittäisen voimaharjoituksen toteuttaminen
Perusvoimatreenissä (massankasvu, työkyky, toistomäärä 6-12) liikkeiden määrä per treeni on 3-6, voimakestävyysalueella (toistomäärä 12-20) liikkeitä on yleensä 4-10. Kyllähän tuo vähän riippuu mitä se 8 liikettä sisältää (esim. sisältääkö myös vatsat / eri lihasryhmiä). Ei se välttämättä huonokaan ole, mutta yhdistettynä pitkiin toistoihin (12) se todnäk menee enemmän voimakestävyyteen. Jos tavoittelee lihasmassaa, niin siihen se ei ehkä ole kaikkein sopivin yhdistelmä. Joskus voi olla tarpeellista vahvistaa myös tukikudoksia hieman pidemmillä sarjoilla, joten pitkille sarjoille voi olla syynsäkin.
Tuolla linkissä oli myös maininta, että
Uusimpien tutkimusten mukaan maksimaalinen lihaskasvu saadaan aikaan, kun yksittäisessä harjoituksessa tehdään 40-60 uupumukseen asti tehtyä toistoa yhtä lihasryhmää kohden (Wernbom ym. 2007). Tosin monissa lähteissä nykyään suositellaan jättämään pari toistoa reserviin, mutta tuo 40-60 toistoa tarkoittaisi perusvoima-alueella 2-3 eri liikettä per lihasryhmä:
Esim. kaksijakoisella yläkroppa/alakroppa-jaolla:
Yläkropalle 4-6 liikettä per treeni:
- 2-3 liikettä push (paino työnnetään pois vartalon massakeskipisteestä)
- 2-3 liikettä pull (painoa tuodaan lähelle vartalon massakeskipistettä)
Ja alakroppapäivänä sitten tasapuolisesti 3-6 eri liikettä
Tai push /pull -jakoisella ohjelmalla:
Push-päivä 4-6 liikettä per treeni:
-yläkropalle 2-3 push-liikettä
-alakropalle 2-3 push-liikettä
Pull-päivä 4-6 liikettä per treeni:
-yläkropalle 2-3 pull-liikettä
-alakropalle 2-3 pull-liikettä
Maksimaalisessa massankasvussa puhutaan myös
tutista,
time under tension - jännityksen alaista aikaa, jota haetaan 45-75 sekuntia sarjaa kohden. Tarkoittaa perusvoima-alueella, että yhden toiston tekeminen kestää noin 6-7 sekuntia.
Edit: Tuo ylläoleva linkki ei siis ole mainostarkoituksessa laitettu, mutta jos moderaattori ei sitä tänne hyväksy, niin poistakaa.