Millaisia lajeja haluaisit nähdä voimamieskisoissa?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Pesukoneitahan noi kantelee, ainakin zanussit sai kyytiä, en muista oliko hollannissa vai missä :hyvä:
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Tuollainen million dollar squat tyylinen laji voisi olla ihan mielenkiintoinen. Mitenhän tuossa pitäisi määrittää nuo jalkakulmat/nostokorkeus, kun nuo oli tuollaisia korkeita kyykkyjä?

Mun mielestä tolla ei niin hirveetä merkitystä ole, kerta kyseessä on vahvamies lajit, eikä voimanosto.. jalat 90 asteeseen, niin siinäkin on jo yllinkyllin..
 
heh... juhiksen salkuissa oli tuttu kuvaaja :D ... myönnän olleeni tosissani kannustaessanikin. mutta joka kilo totta, eli tossa on kunnon laji, eikä mikään 75m ja 120 kilon höpötys ajan kanssa.
 
Jeps.

1) Maastanosto. Ja aivan ehdottomasti mukaan! Mielestäni raa`an voiman mittari numero 1. Nykyään näkee kisoissa melko paljon sellaisia nosta auton perä tyylisiä- virityksiä, minkä mielelläni korvaisin ihan perinteisellä tyylillä. Rautaa esim. 330-340 kiloa. Vetoremmit saisi pitää mukana ja vyön tietty.

2) Takakyykky. Minkäänlaisia kyykkyvariaatioita näkee todella harvoin, puhumattakaan ihan oikeasta kyykystä vapaalla tangolla. Vyö sallittakoon, ei rättejä polviin. Painoa sen verran, että toistot pysyisivät siellä max. kympin korvilla.

3) Rekan veto. Tätä näkee nykyään melko harvoin, mutta muistelisin sen olleen lähes aina mukana 90-luvun kisoissa. Ehdottomasti takaisin!

4) Pyöreät kivet. Vakiolaji, eikä siitä enempää. Ehkä 200 kiloinen yyber-muthafucka -kivi loppuun ja sen nostajalle vaikka pari pistettä lisää. :)

5) Tukkipunnerrus. Tämä voitaisiin tehdä voimanostotyyliin, elikkäs otetaan se maksimi ja yrityksiä olisi 3.

6) Farmarikävely. Ehkä henkilökohtainen lempparilaji. 150-160 kilon kannut käteen ja menoksi! Ja remmit veks.

Tuossapa sellaisia, joita toivoisin näkeväni. Ja kun tuo voimamiesten grippi on poikkeuksetta aika mahtava, niin ehkä jonkinlainen puristusvoimatesti voisi olla jees. Okei, tuleehan tuossa farmarikävelyssä se gripin kovuus esille, mutta olisi ihan kiva tietää kenellä se ultimategrippi on. Ehkä CoC#4:sia puristeltavaksi. :)

Niin, mitäpä mieltä olette? Minkä lajin haluaisitte ehdottomasti mukaan ja miksi?

Ja se penkki tietysti. :D.. kukapa ei haluaisi voimamiesten raakakuntoa tietää.

Tuohon farmiin yhd. laji Farkku+kilvenkanto aivan uskomaton yhdistelmä!:rock:
 
Kun Ahola voitti 1997 lajeina olivat: Rekan veto, tukki toisto max, auton kaato, kiven kanto, kyykky max, lastaus, maastanosto max ja yhdistelmälaji, jossa ankkakävely, renkaan pyöritys kertaalleen ja auton työntö. Nuo oli mielestäni loistavat lajit ja juuri sopivan monipuoliset ja raskaatkin. Esim. lastaus tehtiin tynnyreillä joissa oli vettä ja hiekkaa ja vain puolet sai lajin loppuun asti.
 
Zone-sarja -42%
Minä vuonna se oli ku jokke kilpaili kun oli sitä ankkurin tai vast. raahausta?
 
Mun mielestä tolla ei niin hirveetä merkitystä ole, kerta kyseessä on vahvamies lajit, eikä voimanosto.. jalat 90 asteeseen, niin siinäkin on jo yllinkyllin..

Niin ajattelinkin lajiksi korkeaa kyykkyä. Korkeampaa kuin 90 astetta, mutta miten tuon jalkakulman voisi määrittää? Vai pitäisikö korkeuden olla kaikille sama, jolloin jalkakulmat vaihteletvat? Vai voisiko määrittää, kuinka paljon painon pitäisi vähintään nousta. Eli miten tuo laji kannattaisi järjestää, jos tuollaista meinaisi kisoihin?
 
Yksissä kisoissahan käytiin mittauttamassa sopiva telinekorkeus joka jampalle erikseen, että kaikilla oli ala-asento muistakseni sitten vaaterissa tjsp. Siinäpä se vastaus mielestäni.

Magnus Samuelssonhan silloin vähän puijasi, ja piti mittauksessa ja itse nostoissa eri kenkiä :lol2: Vai olikohan vahinko, mene ja tiedä noista ryötsalaisista ;)
 
Tuollaisissa vaakakyykyissä tuo onnistuu, kun katsotaan jalkakulmat ennen kilpailua. Mutta loppukyykyissä voi olla vaikeampi määrittää noita jalkakulmia.

Yksi vaihtoehto tuohon olisi, että tanko olisi kaikilla samalla korkeudella. Tosin tuolloin pitkät kaverit olisivat huonommassa asemassa.

Toinen vaihtoehto on, että rautaa pitäisi kohottaa ennalta sovitun verran ja tuon mukaan laitettaisiin telineet ennen kilpailua.
 
Mitä väliä sillä jalkakulmalla on? Laitetaan vaan joku stoppari tai vastaava, johon asti lasketaan ja joka on kaikille sama. Eihän Atlas-kivissäkään lasketa telineitä lyhyemmille
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Mut mitäs ku on 193cm vastaan 173cm. Aika mielenkiintoinen ero matkassa jonka joutuu tankoa kuljettamaan.
 
Mut mitäs ku on 193cm vastaan 173cm. Aika mielenkiintoinen ero matkassa jonka joutuu tankoa kuljettamaan.

Mietin myös samaa, mutta onko sillä toisaalta mitään väliä? Monissa lajeissahan pituus vaikuttaa hyödyllisesti, mutta tässä lajissa se olisi haitaksi.
Tuo oli hyvä pointti, että eihän Atlas-kivissäkään lasketa telineitä lyhyemmille.
 
Totta kyl toi em. kivihommakin. Sit pitää vaan olla lajeja valittu IMO niin että kompensoituu pitken ja pätkien hyödyt ja haitat. Esim. Kyykky/kivet.
 
Se stoppari voisi olla säädettävä. Olen nähnyt sellaisia laitteita voimamieskisoissa, joissa säädettävä stoppari osuu maahan, kun on tarpeeksi syvällä.

Mitä syvyyteen tulee, niin minusta voimanostosyvyys on riittävän tasapuolinen ja yksinkertainen.

Ei muuta kuin ennen suoritusta säädetään stoppari oikeaan syvyyteen, niin tuomarin ei tarvitse katsoa syvyyttä reiden yläpinnasta, vaan voi vain yksinkertaisesti katsoa osuuko stoppari maahan.

Ja se stoppari voi olla erilainenkin kuin maahan osuva.
 
Mut mitäs ku on 193cm vastaan 173cm. Aika mielenkiintoinen ero matkassa jonka joutuu tankoa kuljettamaan.
Voimamiesurheilu on yleensäkin sellainen laji, jossa osallistujien pituuserot eivät ole kovinkaan suuret (huipulla), mutta osassa lajeista aika ratkaisevat. Näitä ovat ainakin juuri Atlas-kivet ja voimaportaat, joista molemmissa ollaan aika äärirajoilla jos sattuu olemaan vähän keskiarvoa lyhyempi kaveri. Esimerkkinä mainittakoon Jouko Ahola, joka oli/on voimamieheksi lyhyt (185cm), mutta silti keskivertosuomalaista pidempi.

Alle 180cm mittaisen on jo niin vaikea saada sellaisia massoja tai voimia, joita huippumiehiltä vaaditaan, että sen mittaiset voi jättää suosiolla pois laskuista (puhumattakaan 173-senttisistä). Silloin vartalon mittasuhteet olisivat muutenkin aivan surrealistiset esim. isojen, pyöreiden kivien nosteluun (lyhyet kädet ja paksu torso), että homma vaatisi vielä yliluonnollisempia voimia
 
Gary Taylorilta jäi aikoinaan joku n.150kg ankkuri nostamatta telineelle kun se ei yksinkertaisesti ylttänyt!
Oli meitsin favoritti, 183cm näytti noissa karkeloissa samalta kuin mun 170cm muualla.

Lajit oikeestaan ihan sama mutta enemmän maksimivoimaa kuin kestävyyttä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom