Mikko Ellmén ( Punttisaaga )

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Erittäin kiinnostavia videoita jälleen. Lisää, kiitos!

Kiitos kannustuksesta!

Jatko-osa edelliseen leffaan on editorissa leviänään ja ulkonakin toivon mukaan pian. Muutto ja siihen liittyvä kevyt remonttihässäkkä on pahasti päällä, mikä hidastaa julkaisutahtia nyt kesällä. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että mulla on jatkossa oma studio/työhuone, jolloin matskua pääsee tekemään oleellisesti paremmalta tuelta.
 
Näkyykö sulla nuo soutusessiot millään tavalla esim selkäreenissä?

Näkyy siinä, että salilla soutaminen menee tosi hyvin perille, kun hermosto on hyvässä perusvireessä jatkuvasti. Tietysti silloin jos on tosi paha ylätuuli, korkea vesi ja vielä joku kyydissä, niin alkaa tulla jo ylirasituksen merkkejä alaselälle ja pitää hiukan himmailla rautojen kanssa.

Hyvä tuo sushi video. Pitääpä ens kerralla tehdä kun saa pyydettyä sopivaa kalaa sitä varten. Nuilla ohjeilla onnistuu varmasti.

Kiitos, toivotaan että osuu!
 
Itsekkin saan reenin meneen helposti takaolkapäille ja latseille, mutta keskiselkään hieman vaikeampi. Enpä ole ikinä ajatellut että voisi melomisesta johtua kun sitä tulee harrastettua kesäisin ja syksyisin melko paljon.
 
Itsekkin saan reenin meneen helposti takaolkapäille ja latseille, mutta keskiselkään hieman vaikeampi. Enpä ole ikinä ajatellut että voisi melomisesta johtua kun sitä tulee harrastettua kesäisin ja syksyisin melko paljon.

Kyllä tässä on aika vankka havaintoperäinen korrelaatio olemassa, että jos joku lihas on vaikka työn tai urheilulajin johdosta kovassa päivittäisessä käytössä, niin se vastaa myös vastusharjoitteluun keskimääräistä paremmin.
 
Kiinnostava tuo sushipätkä. Itse tunnustaudun sushiaddiktiksi, harvoin on hetkeä kun ei sushia tee mieli. Pääkaupunkiseudun ylivoimaisesti paras sushimesta omien kokemuksieni mukaan on Sushibar + wine, joita löytyy Helsingistä ainakin kolme. Taisi olla ihan ainoita, ellei jopa ainut sushiravintola, jossa kalaa ei oteta pakastimsesta.

Sen verran kallista hommaa laadukkaan sushin syöminen varsinkin kaltaiselleni suursyömärille on, että usein joutuu tyytymään buffetin antimiin. Konnichiwa ja Tokyo 55 ovat buffettien parhaimmistoa, mutta kyllä nekin ovat aikamoista bullkikamaa loppujen lopuksi, ja buffetsushi on melkeinpä eri ruokalaji kuin oikeasti laadukas sushi. Buffeteissa tulee itse syötyä vain lohinigiriä, makit eivät ole niissä mistään kotoisin.

Pitääpä pitkästä aikaa taas tehdä itsekin sushia. Vain pari kertaa tullut kokeiltua, eikä se ihan helppoa hommaa ole.

Oletko Mikko laskenut, kuinka paljon on sushia uponnut kerralla? Onko tankkausivänä mennyt lähemmäs sata palaa?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kiinnostava tuo sushipätkä. Itse tunnustaudun sushiaddiktiksi, harvoin on hetkeä kun ei sushia tee mieli. Pääkaupunkiseudun ylivoimaisesti paras sushimesta omien kokemuksieni mukaan on Sushibar + wine, joita löytyy Helsingistä ainakin kolme. Taisi olla ihan ainoita, ellei jopa ainut sushiravintola, jossa kalaa ei oteta pakastimsesta.

Sen verran kallista hommaa laadukkaan sushin syöminen varsinkin kaltaiselleni suursyömärille on, että usein joutuu tyytymään buffetin antimiin. Konnichiwa ja Tokyo 55 ovat buffettien parhaimmistoa, mutta kyllä nekin ovat aikamoista bullkikamaa loppujen lopuksi, ja buffetsushi on melkeinpä eri ruokalaji kuin oikeasti laadukas sushi. Buffeteissa tulee itse syötyä vain lohinigiriä, makit eivät ole niissä mistään kotoisin.

Pitääpä pitkästä aikaa taas tehdä itsekin sushia. Vain pari kertaa tullut kokeiltua, eikä se ihan helppoa hommaa ole.

Oletko Mikko laskenut, kuinka paljon on sushia uponnut kerralla? Onko tankkausivänä mennyt lähemmäs sata palaa?

Turun kauppahallissa on yksi pätevä mesta, en muista enää nimeäkään, jossa on melko hyvät listasushit. Mutta onhan se aika kallista, etenkin jos mitään tankkauspäivän tyyppistä suunnittelee. Ylipäätään harvoin tulee ulkona syötyä, kun mieluummin värkkää riisit itse. Silloin saa määrän ja laadun kohtaamaan parhaiten. Ja on kiva tehdäkin. Konnichiwan buffa oli kyllä positiivinen yllätys, kun kerran kävin testaamassa.

En ole koskaan laskenut kappalemääriä. Omat nigirit ovat yleensä sen verran isojakin, ettei oikein pysty vertaamaan. Mutta kyllä minä olen parhaimmillaan tuhonnut yksin 750g(raakapaino) riisiä + proteiinit ja soosit. Jos vain yksi tankkaussapuska pitäisi valita, niin kyllä minä sushin ottaisin:)
 
Oletko tehnyt nuita taimenesta, raudusta tai siiasta vai onko rasvaisempi tenon lohi parempaa? Sulla on siellä kyllä laadukasta kalaa saatavilla melko hyvin.
 
Oletko tehnyt nuita taimenesta, raudusta tai siiasta vai onko rasvaisempi tenon lohi parempaa? Sulla on siellä kyllä laadukasta kalaa saatavilla melko hyvin.

Kaikkea mitä kiinni saa olen kokeillut. Paitsi haukea. Siitäkin tulisi kyllä uskoakseni hyvää, kun ruodottomaksi vetää ja riiputtaa. Riiputtaminen on mielestäni kalan lajia tärkeämpää, eli päivä tai mielellään pari tosi kylmässä kolkkaamisen jälkeen. Muuten se on vain tosi sitkeää. Esimerkiksi Tenolla tuli kokeiltua samana päivänä pyydettyä kissakalaa, eikä se aivan pelitä, vaikka onkin uusi suosikkikalani. On nimittäin vähän kuin kuhan ja ravun risteymä se liha maultaan ja rakenteeltaan. Ja tosi vähärasvaista sekin on.
 
Kaikkea mitä kiinni saa olen kokeillut. Paitsi haukea. Siitäkin tulisi kyllä uskoakseni hyvää, kun ruodottomaksi vetää ja riiputtaa. Riiputtaminen on mielestäni kalan lajia tärkeämpää, eli päivä tai mielellään pari tosi kylmässä kolkkaamisen jälkeen. Muuten se on vain tosi sitkeää. Esimerkiksi Tenolla tuli kokeiltua samana päivänä pyydettyä kissakalaa, eikä se aivan pelitä, vaikka onkin uusi suosikkikalani. On nimittäin vähän kuin kuhan ja ravun risteymä se liha maultaan ja rakenteeltaan. Ja tosi vähärasvaista sekin on.
Kuinka kylmässä tuo riipittaminen pitäisi tehdä, ja missä tuo riiputtaminen käytännössä onnistuu? Ei saa varmaan jäätyä kuitenkaan? Ja vielä yksi kysymys: Tarvitseeko mielestäsi rasvainen lohikin riiputtamista mureutuakseen? Perussääntöhän on, että kalan maku alkaa kärsiä heti jätvestä/merestä nostamisen jälkeen, mutta ei toki varmaan päivä tai pari kylmässä tuoreuteen vielä merkittävästi vaikuta.

Viime syksynä teimme sushia mökilläni Lapissa. Suurin osa tehtiin ostetusta lohesta, mutta olin lähijoesta saanut hauen, niin testasin pari nigiriä siitäkin. Ei se hassumpaa ollut, mutta toki rasvaisempi kala futaa sushissa paremmin.
 
Kuinka kylmässä tuo riipittaminen pitäisi tehdä, ja missä tuo riiputtaminen käytännössä onnistuu? Ei saa varmaan jäätyä kuitenkaan? Ja vielä yksi kysymys: Tarvitseeko mielestäsi rasvainen lohikin riiputtamista mureutuakseen? Perussääntöhän on, että kalan maku alkaa kärsiä heti jätvestä/merestä nostamisen jälkeen, mutta ei toki varmaan päivä tai pari kylmässä tuoreuteen vielä merkittävästi vaikuta.

Viime syksynä teimme sushia mökilläni Lapissa. Suurin osa tehtiin ostetusta lohesta, mutta olin lähijoesta saanut hauen, niin testasin pari nigiriä siitäkin. Ei se hassumpaa ollut, mutta toki rasvaisempi kala futaa sushissa paremmin.

Mahdollisimman lähellä nollaa, muttei yhtään pakkasen puolella. Ideaalitilanne olisi pitää kala jäiden päällä mutta mahdollisimman kylmä jääkaappikin pelaa. Ja kyllä lohi, etenkin isompi, sen tarvitsee, koska kuolonkankeana sekään ei ole parhaimmillaan. Mitä isompi kala, sitä pidempi riiputus. Ymmärtääkseni huippukokit eivät koske tonnikalaan, ennen kuin se on roikkunut viikon.

Pyyntituoreen kalan parempi maku on hiukan myytti. Tarpeeksi kylmässä ketjun katkeamatta riiputetussa kalassa maku ja rakenne on mielestäni parhaimmillaan. Eli pätee sama, kuin mihin tahansa lihaan. Mutta se tosiaan vaatii, että kylmälogistiikka on kunnossa.
 
Samaa mieltä siitä että kala ei todellakaan ole parhaillaan heti pyynnin jälkeen. Eihän se meinaa pysyä edes pannulla kun paistaa.
Paranee jo silläkin että pitää päivän jääkaapissa. Linnun lihoille teen niin että siistin lihat ja laitan vakuumiin ja annan olla vajaa viikon jääkaapissa ennen pakastusta. Eikö kaloille ole mitään sääntöä montako vuorokausiastetta vaatii? Lihalle olen käyttänyt 40. Ja tarviiko tosiaan olla lähellä nollaa? Sehän olisi lihoilla jo n.40 päivää.

Uskaltaako haukea muka syödä ilman kypsentämistä? Onko lohikaloissa yleensä mitään vaaraa jos raakana syö ja ovat pyydetty puhtaista vesistä? Kerran saatiin vätsärin tuulisjärvestä muutama taimen joilla suolistossa tais olla jotain kummallisuuksia. Syötiin kuitenkin pois.
 
Samaa mieltä siitä että kala ei todellakaan ole parhaillaan heti pyynnin jälkeen. Eihän se meinaa pysyä edes pannulla kun paistaa.
Paranee jo silläkin että pitää päivän jääkaapissa. Linnun lihoille teen niin että siistin lihat ja laitan vakuumiin ja annan olla vajaa viikon jääkaapissa ennen pakastusta. Eikö kaloille ole mitään sääntöä montako vuorokausiastetta vaatii? Lihalle olen käyttänyt 40. Ja tarviiko tosiaan olla lähellä nollaa? Sehän olisi lihoilla jo n.40 päivää.

Uskaltaako haukea muka syödä ilman kypsentämistä? Onko lohikaloissa yleensä mitään vaaraa jos raakana syö ja ovat pyydetty puhtaista vesistä? Kerran saatiin vätsärin tuulisjärvestä muutama taimen joilla suolistossa tais olla jotain kummallisuuksia. Syötiin kuitenkin pois.

En ole perehtynyt noin pitkälle nyansseihin, mutta pari päivää jäissä vs. pari päivää kylmässä jääkaapissa tekee nähdäkseni saman ja useimmiten riittää.

Sisävesihauki kannattaa aina pakastaa. Vaikka melko teoreettinen se loisriski taitaa nykyään olla. Merihaukea syön aika surutta raakana esim. cevichessä.

Mitenkä nuo vetovaaput Tenolla, onko sulla tietyt samat suosikit eri olosuhteisiin vai toimiiko tiettyinä vuosina tietyt värit tms.? Vai pitääkö aina joka kerta hakea kokeilemalla toimivat kalikat?

Mulla on kourallinen kamppeita, perhoja ja vaappuja, jotka ovat antaneet lohikokoisia kaloja vähintään kahtena kesänä ja ainakin yksi sellainen on jatkuvasti ajossa. Ohessa sitten haku päällä sen hetken hittiongen tai uuden luottovieheen löytämiseksi. Jos joku nyrkkisääntö, niin epäsuorassa valossa punaista ja suorassa vihreää palettia. Toimii sekä vaapussa, että perhossa.
 
Hyvä ja havainnollinen tuo hauisvideo!

Dieettikysymys: Olen ollut nyt dieetillä 10 viikkoa (mies 174cm, lähtöpaino 90kg). Paino on pudonnut tuossa ajassa 5 kg. Rasvaprosentti on silmämääräisesti edelleen ainakin 20. Tavoitteena on polttaa vielä 5-10 kg silavaa. Kalorit 1800 kcal / päivä (R 40-50g, P 150-180g, hiilaria loput). Kerran viikossa tai kahdessa viikossa on tullut syötyä vähän enemmän, ehkä 2500-3000 kcal, välillä en ole edes laskenut. Paino on pudonnut aika sopivaan tahtiin ja treeneihin on riittänyt virtaa, mutta nyt 10 viikon dieetin jälkeen kuvioihin on tullut nälkä. Ensimmäisen 10 viikon aikana ei tainnut olla kertaakaan nälkä. Erityisesti tekisi mieli syödä kaikkea hiilaripitoista - ja paljon.

Voiko nälkä selittyä ihan sillä, että elimistö on nyt viiveellä "tajunnut" laihtumisen ja mennyt hälytystilaan luullessaan, että tämä ukkohan kuihtuu hengiltä? Eli tarvitseeko nälästä välittää? Treenit kulkee (niin hyvin kuin ne nyt voi kulkea, heh), yleinen jaksaminen on hyvä ja paino kuitenkin putoaa hiljalleen. Onko tarpeen tehdä muutoksia?

Olen muuten aiemmin kokeillut ja todennut, että 2000 kcal tasakaloreilla paino ei putoa. Siksi tämä systeemi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom