Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Erittäin kiinnostavia videoita jälleen. Lisää, kiitos!
Näkyykö sulla nuo soutusessiot millään tavalla esim selkäreenissä?
Hyvä tuo sushi video. Pitääpä ens kerralla tehdä kun saa pyydettyä sopivaa kalaa sitä varten. Nuilla ohjeilla onnistuu varmasti.
Itsekkin saan reenin meneen helposti takaolkapäille ja latseille, mutta keskiselkään hieman vaikeampi. Enpä ole ikinä ajatellut että voisi melomisesta johtua kun sitä tulee harrastettua kesäisin ja syksyisin melko paljon.
Kiinnostava tuo sushipätkä. Itse tunnustaudun sushiaddiktiksi, harvoin on hetkeä kun ei sushia tee mieli. Pääkaupunkiseudun ylivoimaisesti paras sushimesta omien kokemuksieni mukaan on Sushibar + wine, joita löytyy Helsingistä ainakin kolme. Taisi olla ihan ainoita, ellei jopa ainut sushiravintola, jossa kalaa ei oteta pakastimsesta.
Sen verran kallista hommaa laadukkaan sushin syöminen varsinkin kaltaiselleni suursyömärille on, että usein joutuu tyytymään buffetin antimiin. Konnichiwa ja Tokyo 55 ovat buffettien parhaimmistoa, mutta kyllä nekin ovat aikamoista bullkikamaa loppujen lopuksi, ja buffetsushi on melkeinpä eri ruokalaji kuin oikeasti laadukas sushi. Buffeteissa tulee itse syötyä vain lohinigiriä, makit eivät ole niissä mistään kotoisin.
Pitääpä pitkästä aikaa taas tehdä itsekin sushia. Vain pari kertaa tullut kokeiltua, eikä se ihan helppoa hommaa ole.
Oletko Mikko laskenut, kuinka paljon on sushia uponnut kerralla? Onko tankkausivänä mennyt lähemmäs sata palaa?
Oletko tehnyt nuita taimenesta, raudusta tai siiasta vai onko rasvaisempi tenon lohi parempaa? Sulla on siellä kyllä laadukasta kalaa saatavilla melko hyvin.
Kuinka kylmässä tuo riipittaminen pitäisi tehdä, ja missä tuo riiputtaminen käytännössä onnistuu? Ei saa varmaan jäätyä kuitenkaan? Ja vielä yksi kysymys: Tarvitseeko mielestäsi rasvainen lohikin riiputtamista mureutuakseen? Perussääntöhän on, että kalan maku alkaa kärsiä heti jätvestä/merestä nostamisen jälkeen, mutta ei toki varmaan päivä tai pari kylmässä tuoreuteen vielä merkittävästi vaikuta.Kaikkea mitä kiinni saa olen kokeillut. Paitsi haukea. Siitäkin tulisi kyllä uskoakseni hyvää, kun ruodottomaksi vetää ja riiputtaa. Riiputtaminen on mielestäni kalan lajia tärkeämpää, eli päivä tai mielellään pari tosi kylmässä kolkkaamisen jälkeen. Muuten se on vain tosi sitkeää. Esimerkiksi Tenolla tuli kokeiltua samana päivänä pyydettyä kissakalaa, eikä se aivan pelitä, vaikka onkin uusi suosikkikalani. On nimittäin vähän kuin kuhan ja ravun risteymä se liha maultaan ja rakenteeltaan. Ja tosi vähärasvaista sekin on.
Kuinka kylmässä tuo riipittaminen pitäisi tehdä, ja missä tuo riiputtaminen käytännössä onnistuu? Ei saa varmaan jäätyä kuitenkaan? Ja vielä yksi kysymys: Tarvitseeko mielestäsi rasvainen lohikin riiputtamista mureutuakseen? Perussääntöhän on, että kalan maku alkaa kärsiä heti jätvestä/merestä nostamisen jälkeen, mutta ei toki varmaan päivä tai pari kylmässä tuoreuteen vielä merkittävästi vaikuta.
Viime syksynä teimme sushia mökilläni Lapissa. Suurin osa tehtiin ostetusta lohesta, mutta olin lähijoesta saanut hauen, niin testasin pari nigiriä siitäkin. Ei se hassumpaa ollut, mutta toki rasvaisempi kala futaa sushissa paremmin.
Samaa mieltä siitä että kala ei todellakaan ole parhaillaan heti pyynnin jälkeen. Eihän se meinaa pysyä edes pannulla kun paistaa.
Paranee jo silläkin että pitää päivän jääkaapissa. Linnun lihoille teen niin että siistin lihat ja laitan vakuumiin ja annan olla vajaa viikon jääkaapissa ennen pakastusta. Eikö kaloille ole mitään sääntöä montako vuorokausiastetta vaatii? Lihalle olen käyttänyt 40. Ja tarviiko tosiaan olla lähellä nollaa? Sehän olisi lihoilla jo n.40 päivää.
Uskaltaako haukea muka syödä ilman kypsentämistä? Onko lohikaloissa yleensä mitään vaaraa jos raakana syö ja ovat pyydetty puhtaista vesistä? Kerran saatiin vätsärin tuulisjärvestä muutama taimen joilla suolistossa tais olla jotain kummallisuuksia. Syötiin kuitenkin pois.
Mitenkä nuo vetovaaput Tenolla, onko sulla tietyt samat suosikit eri olosuhteisiin vai toimiiko tiettyinä vuosina tietyt värit tms.? Vai pitääkö aina joka kerta hakea kokeilemalla toimivat kalikat?