Mikä paras voiman mittari???

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja testo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
294
Elikkä mikä on mielestänne paras voiman mittari??

Mielestäni perusliikkeistä paras on maastaveto. Mielipiteitä...

Tuli vaan mieleen koska kaikki kyselevät aina:
"Paljos nousee penkistä???",
kun näkevät että on tavallista isompi kaveri liikkellä.

Ja penkki ei mielestäni ole todellakaan paras voiman(heikkouden) mittari...
 
penkki, kyykky ja maastaveto yhdessä! niistä voi jo hieman vertailla..toiset toki panostaa penkkiin ja ovat siinä lahjakkaita,joten heille se on se mittari! tästäkin voisi taas tulla sellanen juupas-eipäs topicci,mut siihenhän emme sorru...;) eli mielipiteitä peliin!
 
Yhteistulos. Mutta sekään ei välttämättä ole vertailukelpoinen. Nostomatka on eri henkilöillä niin erilainen. Vaikea kysymys. Se on lähinnä mitä jokainen arvostaa.
 
Yksittäinen liike: maastaveto.
Koko kehon voimatasot: kyykky, penkki, veto.

En ole vielä tavannut oikeasti vahvaa tai vahvan näköistä penkkispesialistia (puhun nyt näistä kork. 2 vuotta "treenanneista" yleensä alle 18-vuotiaista "en mä treenaa jalkoi tai selkää ku siin voi loukkaantuu ja penkkihä o vittu mieste liike" -jannuista, jotka treenaavat rintaa ja hauista 3 päivää viikossa ja saattavat jopa nostaa penkistä ihan ok tuloksia). Esim. mulla on yksi tuttu, jolla on aivan saatananmoiset kädet ja rinta, penkistäkin on otettu 185, mutta reidet ovat hyvällä tuurilla isommat kuin kädet eikä tyyppi pystyisi varmaankaan nostamaan isoa kiveä maasta. Eli käytännössä kaveri ei ole vahva, mutta penkki on ihan kunnioitettava.
 
Maastaveto on yksi ainoita vertailukelpoisia liikkeitä. Täytyy muistaa, että runkkupenkillä ja kisapenkillä on melkoinen ero. Kyykky on erittäin huono liike vertailla voimia.

Joku kyykkää 240 kg:lla 10 toistoa 20 cm:n liikeradalla ja toinen kyykkää pohjasta 200 kg:lla kasin. Nämä määritteet "syvältä" ja "puhtaasti" on aika tulkinnanvaraisia.
 
Joo, maastavetohan se on...
Tiedän muutamia kavereita jotka ottaa penkistä samoja rautoja kun vetää maasta:) jotenkin säälittävää.
Mut toisaalta onhan niitä äijiä jotka ei pysty, välilevyn tai jonkin muun selkävamman vuoksi tekeen muuta kun penkkaamaan.
 
Kyllä tota maastavetoakin voi tehdä ainakin kahdella eri tavalla, välistävetona (jalat leveellä) ja ns. työntöotteella (jalat kapeella).
Kyllä noistakin aikamoiset erot saadaan aikaan, meidäkin salilla moni ottaa välistä paljon enemmän kun jalat kapeella. pitäis vertailla vain yhtä tyyliä.
 
Vaikka Härän kommentti on totta, niin mäkin äänestän vetoa. Ja eikös vedossa ole tehty ennätyksiä kummallakin tyylillä? Kumpi lie nykyään enemmistönä?

Ainakin lehtien kuvien perusteella näyttäisivät kilpailuissa nykyään ehkä enimmääkseen vetävän sumo-tyylillä (kädet jalkojen väliin). Ehkä sillä liikahtaa isommat kilot johtuen tangon pikkusen lyhyemmästä liikeradasta. Kommentteja? Bencher tai muut voimanostoekspertit?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
En ole ekspertti, mutta minulla on perstuntuma, että sumotyyli on vallitseva. Toisaalta esim. Ano Turtiainen on vetäissyt helmikuussa maailmanennätysraudat kapealla. On noita varmasti muitakin. Joillekin vain toinen tyyli sopii paremmin kuin toinen?? Mutta pointti siis se, ettei pelkkä tyyli ratkaise. Sumolla ei automaattisesti välttämättä vedä enempää kuin perinteisellä.

BTW, Bencher tuntuu kadonneen :( :(
 
Originally posted by testo
Elikkä mikä on mielestänne paras voiman mittari??


Kyllä se taitaa olla voimanoston yhteistulos. Mutta miten vertailla eripainoisia kilpailijoita? Voima/painonnostossa kevyet miehethän ovat usein mittasuhteeltaan, anteeksi vaan, aika kääpiömäisiä. Lyhyet raajat, mutta pitkä selkä. Nostomatkat jäävät suhteessa lyhyemmiksi kuin isoilla miehillä.
 
Isoimmat raudat vedetään yllättävää kyllä normaalilla tyylillä(kapea). Esim. voimamiehet. Jotkut sanoo että isommat äijät eivät saa leveätä asentoa toimimaan kunnolla. Poikkeuksia löytyy esim. itä-blokin nostajat.
 
kyllä mäkin tohon maastavetoon yhdyn, mutta muistaakseni oon jostain kuullut että semmonen vääntö kuin "rinnalleveto ja punnerrus" ois paras voimanmittari mut emmätiiä:( ...
 
Penkki nyt varsinkin on sellanen liike et sitä ei voi kyl oikeen vertailla!! Jotkut vetää sitä silleen "perse niin korkeella ku vaan mahdollista" tyylillä. Eli sellanen tulos ei voi millään olla verratavissa sellaseen tulokseen jossa perse on pysyny penkissä ja muutenki suoritus on tehty kunnolla!
 
Originally posted by PieniPenkkaaja
Yhteistulos. Mutta sekään ei välttämättä ole vertailukelpoinen. Nostomatka on eri henkilöillä niin erilainen.

Tuossa osuit kyllä naulan kantaan. Minulla on pituutta päälle 2m, ja kädet verraten pitkät, eli liikeradan pituus on kaikissa liikkeissä hiukan eri kuin treenikaverillani (173cm). (Esim. vedossa on pakko käyttää sumo-otetta, koska polvet tulee vastaan jos jalat on lähekkäin)

Mikä sitten on voiman mittari? Suhteellinen vai suoraan verrattavissa oleva? Pitäisikö tehtyä tulosta verrata painon/pituuden suhteeseen, liikeradan pituuteen vai verrata pelkkiä tuloksia?

Tämä voidaan kuitata pitkän narukepin kateellisena vinkumisena (;)), mutta onhan tuossa miettimistä...
 
Tästä "pitkät äijät joutuvat nostamaan pidemmän matkaa / lyhyemmät äijät nostavat enemmän suhteessa kehonpainoon" debatista on kyllä tullut aika ärsyttävä.

Jos tuolle linjalle lähdetään pitäisi ruveta mittaamaan raajojen suhteellisia pituuksia, rasvaprosenttia, lihasten kiinnikekohtia mekaanisesta näkökulmasta jne. jne. jne...

Eli eiköhän verrata ihan kylmästi rautaa mikä nousee ilmaan ja tasan sitä.
 
Maastaveto on hyvä voimatason mittari, mutta se ei kerro paljoa esim. yhden japanilaisen voimanostajan (olikohan Taisuke Midote tai jotain..) voimista. Äijällä on penkki ja veto 300 paikkeilla ja kyykky yli 400. Eli jos on lyhyet raajat ja pitkä selkä niin maasta on hankala vetää, niin kuin jo mainittiinkin.
Toisaalta kun katsoo menestyneitä voimamiehiä, niin ne on yleensä kovia maastavetäjiä (Ahola, Karlsen, Kiri, Kazmaier, islantilaiset).
Toinen hyvä mittari voisi olla rinnalleveto, se tosin vaatii tekniikkaa mutta niinhän ne vaattii kaikki muutkin liikkeet.
 
Kun aina puhutaan runkkupenkistä, voiko puhua myös runkkumaastavedosta. Veikkaisin että, mulla on tyyli ehkä tuo edellä mainittu. Nimittäin kun veto on suhteessa ilmeisesti paljon parempi kuin penkki ja käsittämättömän paljon parempi kuin kyykky, koska kyykyn ja vedon ero on noin 100kg?? Vai onko se normaalia? Tää juttu jää nyt kesken kun pitää mennä tuonne.....
 
Ehdottomasti runkkupenkki ja perskyykky kolmella välilevyllä!

Vedossa on vähän mahdotonta kyllä huijata että pisteet sille.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom