- Liittynyt
- 13.6.2005
- Viestejä
- 519
ZweCCo sanoi:Katkeraa on... :jahas:
Ei, vaan sitä, että ei mitään erityisvapauksia kellekkään.
Pitäisikö muusikotkin päästää pois sieltä, kuhan on vaan hyvä ja huipputasoa suomessa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
ZweCCo sanoi:Katkeraa on... :jahas:
GynoTissi sanoi:Ei vaan jos särmää kovasti niin pääsee ohjusveneisiin elikkäs Suomen ainoisiin oikeisiin sotalaivoihin.
Oikeastikkin kannattaa pyrkiä laivastoon, touhu on varmasti mielekkäämpää kuin
nurmiporana miettiä kuusi kuukautta kummalta puolelta puuta kannattaa ampua.
Talvella se laivojen liikkuminen on hissumpaa, mutta jos sattuu kesällä sinne niin varmasti jää hyvät muistot. Eikä tarvitse käyttää sitä ehkäisykurkkusalaattia.
makew sanoi:Niin, mua kiinnostaisi nähdä mitä meriittejä on Urheilukoulun jätkillä, kyllä siellä lajiensa huippuja on mutta onko ne kaikki oikeasti niin hyviä, että niiden pitäisi siellä olla... Huiput saisi vapautuksen ja ne muut voisi tunkea jonnekin.
Aarne sanoi:Ja saako nykyään enää vihreitä baretteja mistään, kun RJK lopetettiin?
Aarne sanoi:Ei, vaan sitä, että ei mitään erityisvapauksia kellekkään.
Pitäisikö muusikotkin päästää pois sieltä, kuhan on vaan hyvä ja huipputasoa suomessa?
Kyllä ne rivimiehetkin Urheilukoulussa ovat keskimäärin erittäin lahjakasta porukkaa, ei pelkästään urheilullisessa mielessä. On sitten eri asia nousta jossain kovassa lajissa maailman huipulle, suurimmalta osalta huippu jää saavuttamatta joka tapauksessa.makew sanoi:Niin, mua kiinnostaisi nähdä mitä meriittejä on Urheilukoulun jätkillä, kyllä siellä lajiensa huippuja on mutta onko ne kaikki oikeasti niin hyviä, että niiden pitäisi siellä olla... Huiput saisi vapautuksen ja ne muut voisi tunkea jonnekin.
Urheilijoille on järjestetty Hennalassa omat lisät ruokailuihin, eli kyseinen asia on jo otettu huomioon.ZweCCo sanoi:No soittajat ei tarvii erityisruokavalioo niinkun urheilijat mielellään.
Entäs soittajat? Urheilukouluun ei järjestetä lajikohtaisia pääsykokeita, mutta soittajat seulotaan pääsykokeiden (tarkoittaa käytännön koetta) perusteella.shape sanoi:Kyllä ne rivimiehetkin Urheilukoulussa ovat keskimäärin erittäin lahjakasta porukkaa, ei pelkästään urheilullisessa mielessä. On sitten eri asia nousta jossain kovassa lajissa maailman huipulle, suurimmalta osalta huippu jää saavuttamatta joka tapauksessa.
Lähdetään vaikka siitä, että pidennettyjä iltavapaita myönnettiin muistaakseni vasta viimeisten palvelusviikkojen aikana, ehkä n. 2-3 kpl yhteensä, yövapaista en kuullutkaan. UK:ta tuli SM-tason urheilijalle max 30-50 vuorokautta, joista osa oli ennalta määrätty. Urheilukomennusten määrä riippui pitkälti lajivastaavasta, esim. yleisurheilijat eivät saaneet urheilukomennuksia, jos kisat olivat 100 km säteellä kassulta... Pidempiä metsäleirejä oli tosin kohtalaisen vähän, mutta puistossa käytiin kilpailukaudellakin parina päivänä viikossa. 25 km pyörämarsseja pidettiin lähes viikottain ja muutenkin mahdollisuudet kehittävään harjoitteluun olivat teholajien urheilijoilla vähissä.Nick sanoi:Urheilukoulu (palvelusaika 362 vuorokautta):
Urheilukoulussa järjestetään leirityksiä, on viikko-ohjelmassa merkittyjä liikuntakoulutuksia, vapaa-aikaa on varsin kiitettävästi ja urheilumahdollisuudet Lahdessa hyvät. Jopa jääkiekkoilijoilla on välillä ohjelmassa aamujäät, joten ei se oikeasti ole muusta kiinni kuin itsestään, jos haluaa treenata. Välillä saatetaan järjestää tiedusteluharjoituksia kassulla ja kassun läheisessä maastossa, joten harvemmin sitä lähdetään merta edemmäs kalaan. Ja kun "parhaat" urheilijat vielä käyttävät kaikki UK:t (urheilukomennus, olisikohan ollut jotain 80 vuorokautta parhaimmillaan), HL:t (18 vuorokautta), KL:t (noita jaettiin varsin anteliaasti, jos pääsi muut lomat loppumaan) ja VLV:t sekä pidennetyt palvelus-, ilta- ja yövapaat, ovat urheilijat kassulla varsin lyhyen ajan.
Urheilukoulussa käytiin ihan samat asiat läpi kuin muuallakin, tosin nopeutetussa muodossa. Ei se havu ihan itsestään tullut, TH1 ja TH2 oli ihan kunnon mättöä. Mitä lisäruokailua tarkoitat? Ruokalassa oli välillä tarjolla urheilujuomaa, mutta siihen se jäi...Toisin taas Urheilukoulussa, jossa kaiken maailman kepinheittäjät saavat sissi-havun hihaansa, tekemättä mitään sen eteen..
Urheilijoille on järjestetty Hennalassa omat lisät ruokailuihin, eli kyseinen asia on jo otettu huomioon.
Urheilukoulun lajikohtainen pääsykoe menee niin, että lajiliitto päättää, kenet otetaan mukaan... Rajat vaihtelee tietysti vuosittain tason mukaan. Ainoat turistiksi luokiteltavat meidän saapumiserässä olivat kiintiönainen ja futisjoukkuetta varten valittu maalivahti.Entäs soittajat? Urheilukouluun ei järjestetä lajikohtaisia pääsykokeita, mutta soittajat seulotaan pääsykokeiden (tarkoittaa käytännön koetta) perusteella.
Entä sitten, vaikka palveluksen puolesta olisi helpompaa? Jengi treenas sotilaskoulutuksesta huolimatta siihen malliin, että kokonaisrasitus oli sellaista luokkaa, mitä missään muussa yksikössä ei ole varmaankaan koettu...Eli, jos tuijotetaan faktoja ja tehdään niiden perusteella johtopäätökset, pääsevät urheilijat reilusti helpommalla kuin soittajat.
Milloinhan isäntä mahtoi palvella 2. Tiedustelukomppaniassa? En tiedä mitä 1990 -luvun loppupuolella tapahtui ja kuinka sotilaallista touhu tuolloin oli, mutta 2000 -luvulta on omat muistoni.shape sanoi:Lähdetään vaikka siitä, että pidennettyjä iltavapaita myönnettiin muistaakseni vasta viimeisten palvelusviikkojen aikana, ehkä n. 2-3 kpl yhteensä, yövapaista en kuullutkaan. UK:ta tuli SM-tason urheilijalle max 30-50 vuorokautta, joista osa oli ennalta määrätty. Urheilukomennusten määrä riippui pitkälti lajivastaavasta, esim. yleisurheilijat eivät saaneet urheilukomennuksia, jos kisat olivat 100 km säteellä kassulta... Pidempiä metsäleirejä oli tosin kohtalaisen vähän, mutta puistossa käytiin kilpailukaudellakin parina päivänä viikossa. 25 km pyörämarsseja pidettiin lähes viikottain ja muutenkin mahdollisuudet kehittävään harjoitteluun olivat teholajien urheilijoilla vähissä.
Aivan, tossahan toi vastaus jo ensimmäiseen kysymykseeni tulikin. Eli astuit palvelukseen joskus 2002 vuoden jälkeen, koska noi havut tuli käyttöön vasta tuolloin ja sitä ennen käytössä oli kivääri -merkit, eikös juu.Urheilukoulussa käytiin ihan samat asiat läpi kuin muuallakin, tosin nopeutetussa muodossa. Ei se havu ihan itsestään tullut, TH1 ja TH2 oli ihan kunnon mättöä. Mitä lisäruokailua tarkoitat? Ruokalassa oli välillä tarjolla urheilujuomaa, mutta siihen se jäi...
Olisitko kokemasi jälkeen mieluummin mennyt 6 kuukaudeksi Eskadroonaan kuin 12 kuukaudeksi 2. Tiedustelukomppaniaan ? On toki hyvä, jos hommaan on saatu mukaan sotilaallisuutta ja Eikka, Nummela, Keinänen sekä kumppanit nostaneet tasoa, mutta pitää kuitenkin muistaa aina ne tosiasiat, että et ole palvellut päivääkään (oletan näin...) "normaalissa" yksikössä, jossa mahdollisuudet treenaamiseen ovat todella vähissä ja joiden kouluttajia ei paskaakaan kiinnosta tulevaisuutesi urheilijana.Entä sitten, vaikka palveluksen puolesta olisi helpompaa? Jengi treenas sotilaskoulutuksesta huolimatta siihen malliin, että kokonaisrasitus oli sellaista luokkaa, mitä missään muussa yksikössä ei ole varmaankaan koettu...
Ei se turha paikka ole, mutta EI sitä voi missään muodossa verrata normaaliin yksikköön. Urheilukoulussa jengi tekee sen, mitä niiltä vaaditaan, mutta erona muihin yksiköihin on juurikin tuo vaatimusten määrä. Helpolla pääsevät ja niin pitää päästäkin, siksi ne urheilijat siellä ovatkin, että mahdollisimman hyvät resurssit treenaamiseen ovat olemassa.Nyt ei ollu siis tarkotus tehdä suoraa vertailua soittajiin, koska siinä ei oo mitään mieltä. Mutta on turha väittää, että urheilukoulu olisi jotenkin turha paikka, jossa jengi ei tee yhtään mitään...
Urheilukoulussa (sekä 1. että 2. Tiedustelukomppania) 6 kuukautta varusmiehenä, Varusmiessoittokunnassa hetken aikaa ylikessuna..ZweCCo sanoi:Mulle tuli mieleen että ootko Nick käyny molemmat koulutukset kun noin hyvin olevinaan osasit niistä kertoa? Shapen kertomus oli paljon uskottavampi ja varmaan enemmän faktaa. Ainakin vaikuttais siltä että on omakohtaista kokemusta hänellä.
Keinäsen tulo muutti systeemejä aika reippaasti, ero Parkkosen alakertaan oli suuri. Broidi vietti vuoden yläkerrassa Parkkosen aikaan, eikä sillä ollut juuri valittamista. Iltavapaat loppui muistaakseni vuonna 2000, kun suunnistajat oli leikkiny puukkohippaa kännissä... Mulla meni inttivuosi kaikilta osin päin persettä, mutta helppo vaihtoehtohan Urheilukoulu oli tavalliseen inttimeininkiin verrattuna.Nick sanoi:Milloinhan isäntä mahtoi palvella 2. Tiedustelukomppaniassa? En tiedä mitä 1990 -luvun loppupuolella tapahtui ja kuinka sotilaallista touhu tuolloin oli, mutta 2000 -luvulta on omat muistoni.
Riippuu täysin siitä, mitä haluaa. Jos haluaa olla übersoturi, niin parhaita vaihtoehtoja ovat mielestäni tässä järjestyksessä: 1) hävittäjälentäjä 2) taistelusukeltaja 3) LJK (purppurabaretti, lommoposket, syvä väsymys & vitutus, nuo ainakin näyttivät LJK:n poikien perusvarustukseen aina lomajunissa kuuluvan :D ). Rajavartioston sissinä voi ehkä myös tuntea olevansa ankara korrrpisoturi, vaikka oikeasti en usko rajan sisseillä olevan juuri mitään eroa PV:n sisseihin.Aarne sanoi:Eli mihin sitä hakis, kun keskiviikkona on kutsunnat.
Elkää ehdottako mitään tykkimiehiä. Jotain spesiaaliosastoja? Rannikkojääkäri ois kiinnostanu, mutta sekin lopetettiin nyt.
Ja saako nykyään enää vihreitä baretteja mistään, kun RJK lopetettiin?
Aarne sanoi:Eli mihin sitä hakis, kun keskiviikkona on kutsunnat.
Elkää ehdottako mitään tykkimiehiä. Jotain spesiaaliosastoja? Rannikkojääkäri ois kiinnostanu, mutta sekin lopetettiin nyt.
Ja saako nykyään enää vihreitä baretteja mistään, kun RJK lopetettiin?
Kertokaas.