Jaunty sanoi:
No lenkin suhteen haen lähinnä just tota et saa vähä kuntoa ylemmäs, ja sitte vähän kadotettua tota masua.
Aerobisen kunnon nostamiseen 1-2 kertaa viikossa on OK, vaikkakin jo nuo määrät häiritsevät jalkojen palautumista kovista treeneistä. Tuohon masun kadottamiseen eli rasvan polttamiseen tarvitaan miinuskaloriruokavalio, turha painonpudotusta on yrittää pelkällä aerobisella liikunnalla saavuttaa.
Nyt tullu viime ajat panostettua enemmä tohon massan hankkimisee.
Muttet ole siltikään panostanut treeneissä selkään / jalkoihin? On aika toivotonta yrittää hankkia lisää lihasmassaa ellei treeni painotu suurimpiin lihasryhmiin sillä selässä ja jaloissa sijaitsee 60-70 prosenttia koko kehon lihasmassasta. Jos siis yrität saada lisää painoa ja oletettavasti nimenomaan lihasmassaa, voit saada rintaa, käsiä, olkapäitä ja vatsaa treenaamalla korkeintaan 30-40 prosenttia siitä lihasmäärästä, mitä voisit saada kun treenaisit erityisen kovaa myös selkää ja jalkoja.
Havainnollistava esimerkki: henkilö A alkaa treenaamaan pelkkää penkkiä ja hauiskääntöä (eli rintaa, olkapäitä ja käsiä). Henkilö taas treenaa pelkkää kyykkyä ja maastavetoa (jalkoja ja selkää). Molemmat syövät ja lepäävät reilusti.
Parin vuoden päästä kun sekä henkilö A että henkilö B seisovat vierekkäin vertailtavana, on henkilöllä A todennäköisesti mukavan pyöreät tissit, olkapäät ja kädet mutta muuten hän näyttää melkoisen heikolta ilmestykseltä: jalat ovat kuin biljardikepit ja selkä on kapeaakin kapeampi. Yleissilmäyksellä hän ei erotu muista kaduntallaajista mitenkään.
Henkilöllä B ei ehkä ole yhtä hienot tissit, olkapäät tai kädet kuin A:lla, mutta kokonaisuudessaan hän on selvästi suurempi ja vahvemman näköinen. Reidet alkavat olla paksut ja selkä on iso ja leveä. Tätä miestä ei normaali kaduntallaaja haluaisi haastaa painiotteluun.
Tietysti parhaat tulokset saadaan kun treenataan koko kroppaa, mutta esimerkin tarkoitus onkin osoittaa selän ja jalkojen olevan ylivoimaisesti tärkeimmät lihasryhmät kun halutaan saada lisää voimaa ja kokoa.