Matti Mononen Iltalehdessä

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Vähän saman tyylinen kaveri kyseessä kuin Evilä.
Kovia kavereita toki kumpikin, mutten aivan varauksetta lähtisi vertaamaan Monosta Devilään. Kun kisasin itse vielä junnuna, erottui Devilä jo silloin poikkeuksellisen lahjakkaana muiden selvästi lahjakkaiden ikäluokkahuippujen joukosta. Monosesta en sen sijaan noilta ajoilta muista mitään muuta erityistä, kuin sen että ukko keskittyi jo aika nuorena nimenomaan siihen seipääseen. Mononen on toki päässyt Suomen mittakaavassa pitkälle tekemällä pienestä pitäen vain kovaa duunia sen seiväshypyn eteen, mutta Devilä on MM-pronssillaan aivan eri tason kansainvälinen kilpailija kuin Mononen.
 
Kovia kavereita toki kumpikin, mutten aivan varauksetta lähtisi vertaamaan Monosta Devilään. Kun kisasin itse vielä junnuna, erottui Devilä jo silloin poikkeuksellisen lahjakkaana muiden selvästi lahjakkaiden ikäluokkahuippujen joukosta. Monosesta en sen sijaan noilta ajoilta muista mitään muuta erityistä, kuin sen että ukko keskittyi jo aika nuorena nimenomaan siihen seipääseen. Mononen on toki päässyt Suomen mittakaavassa pitkälle tekemällä pienestä pitäen vain kovaa duunia sen seiväshypyn eteen, mutta Devilä on MM-pronssillaan aivan eri tason kansainvälinen kilpailija kuin Mononen.

Evilähän onkin Evilä.Ei sitä käy kiistäminen:D
En varsinaisesti lähtenytkään vertaamaan Evilän ja Monosen saavutuksia keskenään.Tarkoitin lähinnä luontenpiirteitä.Molemmissa on vähän sellaista show-miehen verta(Ok.Ehkä Evilässä enemmmän:) ).Ja just tuota mä arvostan,että uskaltaa sanoa ääneen tavoittelevansa jotain kovaa tulosta arvokisoissa,vaikka sattuiskin menemään perseelleen.

Esim.Evilä sanoi tuoreeltaan MM-kisojen karsinnan jälkeen,että huomenna hypätään maailmanmestaruudesta.Se jätkä oli niin tohkeissaan,että haastattelijaakin rupes hymyilyttämään:lol2: .Aivan mahtava tyyppi tuo Evilä.
Ja Mononenkin sanoi heti eilisen karsinnan jälkeen tavoittelevansa yli 570 tulosta finaalissa.Toivottavasti onnistuu...:rolleyes:
 
Esimerkki taitaa olla uusi juttu sun aivolle.
Ihmettelen sipsuttaako sun päässä mikään?
Täytyy myöntää, että tuollainen tyhmyys on jo tavallisuudesta poikkeavaa.
Jos jaksaisit/osaisit lukea niin puhuin tuossa yleisurheilusta yleisemmin jo aiemmikin, tästä syystä tämä esimerkki.
Onko mitään mahdollisuutta, että kurinalaisuutta on silloin, kun: tehdään motivoituneesti sitä asiaan mihin mitä halutaan kaikkein eniten maailmassa ja palavalla intohimolla.
On mutta toiset asiat vaativat enemmän uhrauksia kuin toiset, siksi ne vaativat kovemman motivaation ja itsekurin.
Aivan sama esimerkkinä: kirjoitatko kirjan 20 vuodessa valmiiksi ja siitä tulee jättimenestys.
Paitsi, että kirjailija pystyy tuona aikana käymään töissä ja elämään normaalia öllötyselämää.

Mä vähän mietin, että Mononen ei pidä tuota harjoitusmäärää minään
Varmana pitää, tai muuten se treenaisi vielä enemmän. Se on juuri sitä itsekuria, että pystyy ja jaksaa vuodesta toiseen vaikka välillä vituttaa, väsyttää ja mennään takapakkia.
Onneksi sentään joku täällä on edes kartalla.

Ymmärrän toki, että tämä on vahvasti bodaukseen suunnattu foorumi, mutta ei tämä nyt ole kovin vaikea asia sisäistää. Toisaalta harvalla näistä bodausta äärimmäisen vaativana ja kovana lajina pitävistä on juurikaan kokemusta mistään todellisesta, kovasta ja systemaattisesta olympialajin harjoittelusta ja kilpailusta.

Hulkilla taitaa olla takaan jonkinmoinen urheilutausta myös, olisi kiva kuulla esimerkiksi hänen mielipiteensä tähän asiaan. Siinä ainakin olisi kaveri joka panostaa lajiinsa 100%, vaikka kuviosta ovatkin pois roinien kanssa taiteilut.

Keskittyminen yhteen asiaan osoittaa vaan suunnatonta tyhmyyttä ja halveksuntaa elämän monimuotoisuutta kohtaan.
Ehkä tyhmin kommentti ikinä. Kaikki tosissaan kilpailevat osoittavat siis halveksuntaa elämän monimuotoisuutta kohtaa. Tuliko mieleen, että joku saattaa vaikka oikeasti nauttia ja rakastaa jonkun asian tekemistä täysillä.
 
Toisaalta harvalla näistä bodausta äärimmäisen vaativana ja kovana lajina pitävistä on juurkaan kokemusta mistään todellisesta, kovasta ja systemaattisesta olympialajin harjoittelusta ja kilpailusta.

Hulkilla taitaa olla takaan jonkinmoinen urheilutausta myös, olisi kiva kuulla esimerkiksi hänen mielipiteensä tähän asiaan.

Aivan.Vaikka tämä meneekin hieman:offtopic: ,ni Hulkki vois PUOLUEETTOMASTI verrata yleisurheilun(esim.just seiväshyppy harjoittelun)ja vastaavasti Bodauksen eroja.
Tai no jaa.liekkö sittenkään hyvä idea.Hulkki nyt on niin fanaattinen kaveri salihommissa,että se on kiinni 24h vuorokaudessa ympäri vuoden tässä hommassa:D
Boogie Mustonen muuten varmaan osais kans kertoilla asiasta.Mutta ne kyssärit pitää sitten esittää hänen omilla sivuillaan.Boogie nyt ei paljoa massakaudella ressaile ruokavaliosta tahi treenistäkään.Eipä kyllä stressaile paljoa muutenkaan:lol2:
 
Ohops, tuon vika Quote oli siis Pohjoisvirran sanoma, ei Mustan Lesken. Sori, ei ehtinyt editoida. Joku mode voisi tuon vaihtaa, ikävä piruilla väärälle henkilölle.:D
 
Eihän Mononen tollasia kalorimääriä pitkään vedä. Varmasti jonkun päivän ennen tärkeitä kisoja ja tuskin just ennen EM-kisoja kovaa treenataan, lähinnä herkistellään. Onpa silti pirun alhainen kalorimäärä...
 
Toisaalta harvalla näistä bodausta äärimmäisen vaativana ja kovana lajina pitävistä on juurikaan kokemusta mistään todellisesta, kovasta ja systemaattisesta olympialajin harjoittelusta ja kilpailusta.

Itseasiassa taitaa olla suurimalla osalla, ihan jopa omakohtaista kokemusta, eikä suinkaan Ilta-Lehdestä luettua.
itsestäni voin todeta että lähipiiristä löytyy kilpahiihtäjä (pikkusiskoni, se roinasika:hyper: ), pikkuserkku on pikajuoksussa voittanut pari Suomenmestaruutta aikuisissa, appiukko on käynyt kolmet Olympialaiset ja kahdeksat MM-kisat, vaimon veli on ammattiurheilija, itse olen harjoitellut 15-vuotiaasta lähtien kaksi-kolme kertaa päivässä aktiivikausina (Olympialajia), 9-vuotias poikani harjoittelee 4-5 tuntia päivässä leirityksillä. kaikilla kilpakehonrakentajilla, jotka kuuluvat lähipiiriini, on tausta aktiivisesta (Olympialajin) harjoittelusta ja kilpailusta aina EM- ja MM-tasolle.
Ja kyllä minun ja edellämainittujen henkilöiden mielipide on se, että kilpaileminen kehonrakennuksessa on juuri henkisesti kovinta (ei varsinainen kilpailutilanne) ja vaatii eniten uhrautumista.
Sulla on hieman ehkä seonneet käsitteet kilpakehonrakennus ja bodailu.
 
kyllä minun ja edellämainittujen henkilöiden mielipide on se, että kilpaileminen kehonrakennuksessa on juuri henkisesti kovinta (ei varsinainen kilpailutilanne) ja vaatii eniten uhrautumista.
Mikä síinä on muka henkisesti kovinta? Jos se on tarkka syöminen ja diettaus, niin samaa on myös muissa lajeissa (kamppailu, hyppylajit, yms.)

Miksi se vaatii eniten uhrauksia? Aikaa ei ainakaan harjoitteluun kulu merkittävästi. Jos syy on sinusta siinä, että uhrataan se oma terveys armottomilla roinamäärillä, niin tavallaan totta, mutta äärimmäisen typerää, ja tätä löytyy varmasti myös olympialajien parista.

Tottakai yksilöiden välillä on lajista riippumatta huikeita eroja panostuksen suhteen, mutta noin yleisesti ajatellen tuollaisen bodaustreenin vaativuus on pienempää kuin useimpien olympialajien.

Ehkä henkinen raskaskaus tulee aivan äärimmäisyyksin vedetyn narsismin ja itseensä tyytymättömyyden kautta, mutta sillä nyt ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa.
 
no... en vertais bodausta ja yleisurheilua tms. muitakaan lajeja jollain kurinalaisuuden kriteereillä. huipulla kaikki on aika totaalista. bodailussakin suuri osa siitä työstä tehdään salin ulkopuolella.

jos pelkällä työnteolla ja asenteella voittais seiväskisoja, matilla ois jo muutama kultamitali. sen verran, mitä kaverin treeneistä tiedän, ei siellä juuri anneta itelle armoa. täyspäivänen urheilija. punttihommissakin matti lienee seiväshyppääjien vahvimmasta päästä, ellei vahvin. maasta nousee 250kg ja kyykystä 200kg. matin kyykky muuten on aikalailla mittasyvyinen. nytkyllä tulee 6 yhden käden leukaa, lisäpainoleuka jossain 70kg:n huitteilla ja käsinseisontapunnerruksia menee 16. kerran teki viikossa 30000 vatsaliikettä "kun piti hakee hieman ukkoon kovuutta". nykytysrutistua ilmeisesti kuitenkin. en sen tarkemmin kysellyt. nää nyt vaan matilta iteltään juttelujen kesken kuultuja. saattaa mennä enemmänkin, kun en oo taas hetkeen törmännyt. hyvin maanläheinen ja mukava ukko, vaikka hiustyyleistä muuta luuliskin. aina niistä saa sille kuittailla :D

kalorimääriä on aika turha vertailla kestävyys- ja teholajien tai bodailun kesken. triahtlonisti vetäsee helpolla 10000 kcal/pvä. hyppääjällä riittää aika vähän loppujen lopuksi.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
No missään muussa lajissa ei kuitenkaan rasvoja tiristellä siinä määrin mitä kehonrakennuksessa.
Tietyt stressitekijät muodostavat kilpaanvalmistautumisen erittäin raskaaksi. Eli kun mittarina ei ole kuin oma vartalo, ei sekunnit tai sentit. eli kuntoaan ei pysty määrittämään selkeästi sekä täyttä varmuutta valmistautumisen etenemisestä ei ole. Sama stressi on toki muissakin lajeissa.
Ja vielä tosta dieettaamisesta. Yleensä harjoittelu kevenee kun kaloreita lasketaan, mutta kehonrakennuksessa se on päinvastoin. ja yu-lajeissa harvemmin mennään alle 8% rasvojen ja silloi se harjoittelu alkaa vasta olemaan oikeasti tuskallista.
Joku mainitsi ton kilpailujen vähyyden keventävänä tekijänä. Sehän nimenomaan koventaa paineita, kun ei pääse paikkaamaan seuraavan viikonlopun eliittikisoissa edelliskisan epäonnistumista.
Henkisesti kilpailemisen tekee myös rankaksi se, että kilpailusuorite olet sinä itse eikä mikään hyppy tai juoksu tai nosto.
Näitä asioita on tietty vaikea tajuta jos ei ole itse kilpaillut kehonrakennuksessa tai ole joku erittäin läheinen ihminen sitä tehnyt. Siis ihminen jonka kanssa jaat elämäsi, ei mikään salituttu.
Kyllähän tää bodyruokailu kuitenkin on vielä astetta kovempaa touhua kuin muiden lajien painonpudotus. Älkää nyt uskoko ihan kaikkea mitä Böögi kertoilee pullanmussutuksesta :D
 
Ehkä henkinen raskaskaus tulee aivan äärimmäisyyksin vedetyn narsismin ja itseensä tyytymättömyyden kautta, mutta sillä nyt ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa.

Tota se on joka jumalan urheilulajissa. Se eteenpäin työntävä voima joka saa ihmisen lajissaan huipulle. Paitsi J. Pelletierillä joka kilpailee vain saadakseen paremmin billhaleytä:hyper:
 
ja yu-lajeissa harvemmin mennään alle 8% rasvojen ja silloi se harjoittelu alkaa vasta olemaan oikeasti tuskallista.
Tai sitten tuolla ollaan koko kilpailukauden, esimerkiksi hyppylajeissa.
 
Tota se on joka jumalan urheilulajissa. Se eteenpäin työntävä voima joka saa ihmisen lajissaan huipulle. Paitsi J. Pelletierillä joka kilpailee vain saadakseen paremmin billhaleytä:hyper:
Tavallaan kyllä, mutta ei tyytymättömyyttä itseensä ulkoisesti vaan tyytymättömyyttä suorituksiinsa. Siinä on kuitenkin pieni ero.

Mutta eiköhän tämä nyt ole kuitenkin ihan turhaa vääntöä. Minusta kaikki huippu-urheilu lajista riippumatta on arvostettavaa ja osoittaa tiettyä sitoutumista ja kurinalaisuutta ihmisessä. Luojan kiitos jotkut nykyajan pullamössöelämän keskellä tähän pystyy.
 
Omalla viestilläni halusin lähinnä herättää sitä ajattelua, että maailmasta löytyy saatanan paljon kovia lajeja. Huipulla, niistä lähes jokaisessa, ollaan extremetason paineessa ja intensiteetissä jokaisella elämänalueella.

Tämä on kehonnakerrus tai -rakennusforum. On hyvä muistaa ajatella aina hieman laajemmin. Tämä koko keskustelu muutamaa hyvää kirjoitusta lukuunottamatta ovat taas taattua ja turvallista "meidän isi..." - linjaa.

Kehonrakennus on saatanan kova laji. Ylimmällä tasolla tolkuton kemikaalihumala samalla mahdollistaa ja toisaalta helpottaa kestämään loppuviikkojen epäinhimillisen kärsimyksen.

Yleisurheilulajeissa tai vaikkapa sitten painissa [insert any sport] ei välttämättä elimistöä välttämättä viedä niin syvälle sairaaseen fysiologiseen tilaan, MUTTA kemikaalien käyttö ei ole mahdollista läheskään samalla tasolla. Viimeiset rutistukset ja kilpailusuoritukset tehdään pelkän manaamisen ja perkeleen avustuksella. [hulkki-kredit]
 
Huippu-urheilija ei ole tyytymätön suoritukseensa vaan itseensä. Urheilun- ja liikunnanriemu on usein aika vähissä kun kilpaillaan paikasta auringossa. Huippu-urheilijan tarvii olla narsisti, sillä juuri hän haluaa olla se joka tekee huippusuorituksen, kokee onnistumisen riemun, tuntee kilpailun nostattaman sykkeen. Lajifanaatikolle riittää se että näkee suoritteen penkiltä. Narsistinen lajifanaatikko tekee sen itse. Näitä yleensä kutsutaan huippu-urheilijoiksi.:worship:
Mutta enivei, isokäsi Matille. (kukahan sanois sille, et toi tukka oli kivannäkönen Ringa Ropolla joskus 15vuotta sitten :) )
 
Kehonrakennus on saatanan kova laji. Ylimmällä tasolla tolkuton kemikaalihumala samalla mahdollistaa ja toisaalta helpottaa kestämään loppuviikkojen epäinhimillisen kärsimyksen.

Ja pam... taas lävähti kuuluisa roinakortti pelipöytään. Johan sitä odoteltiinkin.
Hetkinen... Nyt kilautetaan Justin "Natu" Gatlinille :wall:
 
Tai sitten tuolla ollaan koko kilpailukauden, esimerkiksi hyppylajeissa.

Juu, ei muuten olla. Nippa nappa alta kympissä.
 
jea.... mä voin kertoo matille ringa-tukasta, kunhan taas nään :D
tiedän kyllä hyppääjiä ja muitakin urheilijoita (mm. kiipeilijöitä), joilla on rasvat 4-6% tasolla ympäri vuoden. juu ja ihan vesipunnittuja tai koko kropan sähkötuolimittauksia. nää on usein myös aika geneettisiä juttuja. itellä on kympin huitteilla, enkä ollenkaan tiukaksi vois itteeni sanoo peilistä katellessa :D tiedänpäs pari tyyppiä, jotka ei meinaa kovallakaan syönnillä saada rasvoja yli 8%:n. reppanat :)
 
no... en vertais bodausta ja yleisurheilua tms. muitakaan lajeja jollain kurinalaisuuden kriteereillä. huipulla kaikki on aika totaalista. bodailussakin suuri osa siitä työstä tehdään salin ulkopuolella.

jos pelkällä työnteolla ja asenteella voittais seiväskisoja, matilla ois jo muutama kultamitali. sen verran, mitä kaverin treeneistä tiedän, ei siellä juuri anneta itelle armoa. täyspäivänen urheilija. punttihommissakin matti lienee seiväshyppääjien vahvimmasta päästä, ellei vahvin. maasta nousee 250kg ja kyykystä 200kg. matin kyykky muuten on aikalailla mittasyvyinen.nytkyllä tulee 6 yhden käden leukaa, lisäpainoleuka jossain 70kg:n huitteilla ja käsinseisontapunnerruksia menee 16. kerran teki viikossa 30000 vatsaliikettä "kun piti hakee hieman ukkoon kovuutta". nykytysrutistua ilmeisesti kuitenkin. en sen tarkemmin kysellyt. nää nyt vaan matilta iteltään juttelujen kesken kuultuja. saattaa mennä enemmänkin, kun en oo taas hetkeen törmännyt. hyvin maanläheinen ja mukava ukko, vaikka hiustyyleistä muuta luuliskin. aina niistä saa sille kuittailla :D

kalorimääriä on aika turha vertailla kestävyys- ja teholajien tai bodailun kesken. triahtlonisti vetäsee helpolla 10000 kcal/pvä. hyppääjällä riittää aika vähän loppujen lopuksi.

Siinäpä sitä asiaa tulikin...:)
Ei Monosen kokoisilla bodareillakaan tulokset välttämättä ole nuin kovia.Mutta se onkin jo aika lailla:offtopic:

hyvin maanläheinen ja mukava ukko, vaikka hiustyyleistä muuta luuliskin. aina niistä saa sille kuittailla :D

...Ja vähän asian vierestä:D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom