Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
onhan siinä ylimääräistä tuo yli 8kg jos sen verran kerran pudotetaan. ja jos rasvat on 83 kiloisena alle 10, niin rasvaa on siis joku 8 kiloa. jos rasvasta pudotetaan puolet pois eli prosentti tippuu 5:een, niin tämä tarkoittaa, että lihasmassa vaihtelee 4 kiloa vuoden aikana?
Noita Jarskan mainitsemia Monosen harjoitusmääriä kilpailukaudella kyllä ihmettelen kovin...
Meinaatko, että Mononen treenaa pelkästää hyppäämällä seivästä? Meinaat väärin. Kyllä ne treenit on yleisurheilijoillakin intensiteetiltään melkosen kovia, esim nyt vaikka 400-800 metrin juoksijat. Ja miten sitten määritellään kova harjoitus? Pro bodarilla se voi olla vaikka joku käsipäivä, jossa ojentajat ja hauikset treenataan piippuun, se kuinka kovaa ja vaikeaa tuo on verrattuna motorististen taitolajien (jotka silti vaativat kovan fysiikan) treenaukseen ja kaiken tätä lajia tukevine asioiden harjoitteluun, voidaan olla montaa mieltä. Ei vaadi kummoista neroa päättelemään kumpi vaatii enemmän aikaa, vaivaa ja monipuolisuutta.Vaan toisaalta, bodarin reenit on myös hivenen kovempia intensiteetiltään.
En usko että esim Mononen hyppää seivästä failureen kovinkaan montaa kertaa.
Ja jos hyppäis niin ei tekis sitä 2x/vrk montaa päivää putkeen.
Ja ihan varmaan boudarikin mieluusti kävis leirillä, jos löytyis joku sponsori joka sen kustantaisi.
Myllylöistä sun muista kovista hiihtäjistä liikkui toisenlaisia hurjia huhuja: Että päivittäiset kalorit liikkuivat jossain ihan älyttömissä lukemissa, paljon korkeammalla kuin isoilla bodareilla. :jahas:
Vaan toisaalta, bodarin reenit on myös hivenen kovempia intensiteetiltään.
En usko että esim Mononen hyppää seivästä failureen kovinkaan montaa kertaa.
Ja jos hyppäis niin ei tekis sitä 2x/vrk montaa päivää putkeen.
Harjoitteleppa huviksesi muutama vuosi keskimäärin 10-14 kertaa viikossa, muutaman kuukauden ja kilpailet/leireilet kaikki viikonloput. Katotaan sitten vaatiiko se sinusta kurinalaisuutta enemmän kuin 6 kertaa viikossa salilla käynti. Se helvetinmoisten harjoitusmäärien jaksaminen nimenomaan vaatii todella paljon sitä henkistä kanttia ja tahtoa uhrata suuren osan elämästään sille lajille.Isompi määrä harjoittelua ei ole sinäänsä mitenkään kurinalaisempaa:D.
Ja thats it... Vaatiskohan tuo hiukan myös motorisia taitoja ja lukemattomia toistoja.Ja ajatellaan seiväshyppyä lajina, jossa tarvitaan hirveä määrä nopeutta ja kovaa pomppua etc. vitusti voimaa.
Yleisurheilunkin piiristä taitanee löytyä kestävyyslajeja.Kyse ei ole mistään kestävyyslajista esim. hiihdosta, jossa kulutukset on vallan perkeleellisiä, jos tehdään pitkään lenkkiä yms. hiihdossakin riippuen kaudesta.
Harjoitteleppa huviksesi muutama vuosi keskimäärin 10-14 kertaa viikossa, muutaman kuukauden ja kilpailet/leireilet kaikki viikonloput. Katotaan sitten vaatiiko se sinusta kurinalaisuutta enemmän kuin 6 kertaa viikossa salilla käynti. Se helvetinmoisten harjoitusmäärien jaksaminen nimenomaan vaatii todella paljon sitä henkistä kanttia ja tahtoa uhrata suuren osan elämästään sille lajille.
Ja thats it... Vaatiskohan tuo hiukan myös motorisia taitoja ja lukemattomia toistoja.
Seipään merkitys on loppujen lopuksi vain siinä, miten tehokkaasti se pystyy muuntamaan tuon energian (esim mitä jäykempi niin sitä tehokkaampi, mutta vaikeampi hallita)
Pohjoisvirta sanoi:Seiväshyppääjille rispektit, erittäin kovia sällejä ja todella tekninen suoritus on lajissa.
Yleisurheilunkin piiristä taitanee löytyä kestävyyslajeja.
Meinaatko, että Mononen treenaa pelkästää hyppäämällä seivästä? Meinaat väärin. Kyllä ne treenit on yleisurheilijoillakin intensiteetiltään melkosen kovia, esim nyt vaikka 400-800 metrin juoksijat. Ja miten sitten määritellään kova harjoitus? Pro bodarilla se voi olla vaikka joku käsipäivä, jossa ojentajat ja hauikset treenataan piippuun, se kuinka kovaa ja vaikeaa tuo on verrattuna motorististen taitolajien (jotka silti vaativat kovan fysiikan) treenaukseen ja kaiken tätä lajia tukevine asioiden harjoitteluun, voidaan olla montaa mieltä. Ei vaadi kummoista neroa päättelemään kumpi vaatii enemmän aikaa, vaivaa ja monipuolisuutta.
Fakta vain on, että tehokas bodailu vie äärimmäisen paljon vähemmän aikaa kuin lähes mikä tahansa olympiatyylisen urheilun harjoittelu. Määrät jäävät väkisinkin niin pieniksi. Aikaa jää todella paljon enemmän ns. normaalille elämälle, tästä syystä näen bodailun vaativan tältä osin huomattavasti vähemmän uhrauksia.
Bodarilla ei ole leireilyyn mitään tarvetta, harjoittelu vie ajallisesti niin vähän aika ja vaatii yksinkertaiset välineet.
Näytät tietävän kilpakehonrakennuksen vaatimuksista tasan yhtä paljon kuin minä salsan hienouksista. Eli et mitään.
Sama kuin mä väittäisin, että onpas toi taitoluistelu kevyt ja helppo laji. Ei tarvi kuin vetää nätti mekko päälle ja ripparia silmiin. Hypätä muutama hyppy ja hymyillä nätisti.
ihmettelen vaan, että mikä ajaa nuoren miehen tuollaiseen. vanhana voi sitten todeta, että kun olin nuori niin otin pankkilainaa ja hyppäsin seivästä. eikä sitten paljon muuta tullutkaan tehtyä.
Ei ihmekään että suomalaiset yleisurheilijat eivät pärjää. Tuollaisilla määrillä tuskin jaksaa koipea nostaa saati psyykata itseään kilpailuihin. Ei kai kilpailukentillä laihuutta haeta vaan kovaa, fyysistä tulosta? Voimaa, notkeutta, ketteryyttä. Tuskimpa sitä pienillä eväillä saadaan. Niillä ei saada muuta kuin hermojen kiristymistä ja ajatuksen hidastumista!