BB PRO Marko Savolainen

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Hieman oudoksun tuota nillitystä, ettei lääkäri kirjoita testoreseptiä. Mitä olen pakkista lukenut, niin eihän palstalaisille lääkärin kielteinen asenne pitäisi olla este, eikä edes hidaste. Kaikki tuntuvat saavan annoksensa niin halutessaan. Jos taas on vakuuttunut ns. itsediagnoosin oikeellisuudesta, niin kai sitten uskaltaa tehdä myös itselääkityksen tai ainakin kokeilun. En toki kehota ketään niin tekemään. En silti sano, etteikö lääkärien piirissä ole paljon konservatiivista ajattelua, hieman sairaudesta riippuen. Kaikki ei myöskään ole niin mustavalkoista. Tunnen kaveri, jo vähän iäkkäämmän natun, jolla testot juuri ja juuri alle kahdeksan. Kovassa kunnossa eikä mitään sen kummempia oireita näytä olevan.
Mitä tulee tuohon dopingin käyttäjien määrään, niin todellako vain 7000? Mistähän näitä lukuja vedetään. Enemmän uskoisin jos tuo kerrottaisiin kymmenellä. Paljonko aineita jää esim. tullin haaviin ja sekin on taatusti vain jäävuoren huippu.

Anabolic-Androgenic Steroid use in the Nordic Countries: A Meta-Analysis and Meta-Regression Analysis

Aims
To investigate the lifetime prevalence and moderators of non-medical AAS use in the five Nordic countries.
Methods
We conducted a meta-analysis and meta-regression using studies gathered from searches in PsycINFO, PubMed, ISI Web of Science, Google Scholar, and reference checks. Included were 32 studies that provided original data on 48 lifetime prevalence rates based on a total of 233,475 inhabitants of the Nordic countries.
Results
– The overall lifetime prevalence obtained was 2.1% [95% confidence interval (CI): 1.3-3.4, I2 = 99.5, P < 0.001]. The prevalence for males, 2.9% (95% CI: 1.7-4.8, I2 = 99.2, P < 0.001), was significantly higher (Qbet = 40.5, P < 0.001) than the rate for females, 0.2% (95% CI: 0.1-0.4, I2 = 90.5, P < 0.001). Sweden has the highest prevalence of AAS use: 4.4%, followed by Norway: 2.4%, Finland: 0.8%, Iceland: 0.7%, and Denmark: 0.5%. Country, sample type, and male sample percentage significantly predicted AAS use prevalence in a meta-regression analysis. No indication of publication bias was found.
Conclusion
– Though subject to some limitations, our findings suggest that non-medical AAS use should be regarded as a serious public health problem in the Nordic countries.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mikko Salasuo näkemys asiasta
Vastaava tutkija
Nuorisotutkimusverkosto

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KUNTODOPING-TERVEYSNEUVONTAPALVELU
Pro gradu -tutkielma,
Joni Askola 232632
Pro gradu -tutkielma
Liikuntalääketiede
Itä-Suomen yliopisto
Lääketieteen laitos
Toukokuu 2019

Ote........

2.6.1 Esiintyvyys Suomessa
Suomessa tehtyjen kyselytutkimusten mukaan dopingia elämänsä aikana käyttäneiden määrä on noin 1 % aikuisväestöstä. Vuoden 2010 huumekyselyn mukaan suomalaisista miehistä 1,8 % ja naisista 0,4 % on elämänsä aikana käyttänyt dopingaineita. Dopingaineiksi nimettiin tässä tutkimuksessa anabolis-androgeeniset steroidit, testosteroni, kasvuhormoni, klenbuteroli ja efedriini. (Hakkarainen ym. 2010) Vuoden 2014 kyselyn perusteella dopingaineiden elinikäisprevalenssi oli 0,8 %. 25–35-vuotiaiden prevalenssi oli 1,3 % (Hakkarainen ym. 2015). Vuoden 2018 kyselyn tuloksien mukaan noin 1 % väestöstä on joskus kokeillut dopingaineita (Hakkarainen ym. 2019).
Suomalaisten nuorten anabolis-androgeenisten steroidien käytön määrä näyttäisi olevan hieman pienempää kuin aikuisväestössä. Suomalaisilta nuorilta (12–18-vuotiaita) kysyttiin vuosina 1991–2005 heidän anabolis-androgeenisten steroidien käytöstään. Tutkittavista pojista 0,5 % ja 0,2 % tytöistä oli joskus käyttänyt anabolis-androgeenisia steroideja. (Mattila ym. 2010a) Asepalveluksen käyneistä miehistä vuosina 2001–2007, 0,9 % vastasi käyttäneensä joskus anabolis-androgeenisia steroideja (Mattila ym. 2010b). Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus 2012 tulosten mukaan 1,6 % miehistä ja 0,4 % naisista oli elämänsä aikana käyttänyt dopingaineita. Ammattikorkeakoulujen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan miesopiskelijoista dopingaineita joskus käyttäneitä oli huomattavasti enemmän, 11 %. (Kunttu & Pesonen 2013) Suomalaisista miesvangeista lähes 10 % on ilmoittanut käyttäneensä joskus anabolis-androgeenisia steroideja (Korte ym. 1998).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





"So it goes" - (Those three famous words from Slaughterhouse-Five, by Kurt Vonnegut)
 
pahimmillaan et saa niitä labroja julkisen kautta.

Pahimmillaan kuolet ennen lääkäriin pääsyä. Aivan turhaa jossittelua tämäkin. Mitäpä jos lopetettaisiin tämä ääriesimerkein puhuminen ja puhuttaisiin ihan yleisellä tasolla. Väitän, että kevyesti suurin osa ihmisistä pääsee labroihin, vaikka pakkotoistolla toista väitettäisiin. On myös hyvä huomioida, että yleensä isointa meteliä pitävät ne, jotka ovat kokeneet tulleensa väärin kohdelluiksi. Ihmisen psyyke taas mielellään kokee tulleensa väärin kohdelluksi, jos vaikkapa et saa sitä testoreseptiä oman diagnoosisi pohjalta. Se vitun lääkäri muka tietää paremmin, ymmärrätkö? On varmasti myös sellaisia tapauksia, joissa potilasta ei oteta riittävän vakavasti, mutta siinä tapauksessa ei ole paljoa muuta vaihtoehtoa, kuin hakeutua toisen lääkärin vastaanotolle (julkisen tai yksityisen sektorin) taikka elää sen oman sairautensa kanssa. Tällä foorumilla on paljon suorastaan typerää mutuilua, seitsemännen käden tietoa ja urbaanilegendaan perustuvaa "faktaa". Olen jo aikaisemmin tässä keskustelussa maininnut, että mielipidettään ei kannattaisi muodostaa foorumilla käytävän anonyymin keskustelun perusteella, vaan pikemminkin omien kokemusten pohjalta, kuten aikuinen ihminen tekee.

Se on juurikin näin. Miettikääpä alkoholistiperheestä ponnistanutta lääkäriä tai hoitajaa, joka ei ole käsitellyt lapsuuden traumojansa. Miltä lääkäristä tuntuu, kun alkoholisti tulee vastaanotolle ja valittelee alkoholin käytöstään johtuvia sairauksia ja vaatii niihin hoitoa. Lääkäri kokee suurta vihaa tuota ihmis saastaa kohtaan, koska hänen vanhempansa ovat/olivat samanlaisia. Näin ei saisi olla, mutta ikävän usein on. Sama pätee kaikkien korvaushoitojen, elintapasairauksien yms. kohdalla.
Nyt vasta huomasin.. Tämä on aivan jäätävää paskapuhetta ja aivan hervotonta mutkien oikomista. Keittiö-, vai pitäisikö sanoa nettipsykologiaa pahimmillaan.. 🤦‍♂️
 
"Dopingaineiksi nimettiin tässä tutkimuksessa anabolis-androgeeniset steroidit, testosteroni, kasvuhormoni, klenbuteroli ja efedriini."

Ei tuon tutkimuksen loppu tulos voi pitää paikkansa, jos doping aineeksi lasketaan myös efedriini. Niin niitä jotka joskus on doping aineita käyttänyt/kokeillut täytyy olla reilusti enemmän kuin mitä tuossa tutkimuksessa väitetään.

Mutta pistetään se nyt kyselyyn vastanneiden tyhmyyden piikkiin että eivät ole tienneet käyttäneensä efedriiniä vaikka ovat sitä joskus käyttäneet.
 
Results
– The overall lifetime prevalence obtained was 2.1% [95% confidence interval (CI): 1.3-3.4, I2 = 99.5, P < 0.001]. The prevalence for males, 2.9% (95% CI: 1.7-4.8, I2 = 99.2, P < 0.001), was significantly higher (Qbet = 40.5, P < 0.001) than the rate for females, 0.2% (95% CI: 0.1-0.4, I2 = 90.5, P < 0.001). Sweden has the highest prevalence of AAS use: 4.4%, followed by Norway: 2.4%, Finland: 0.8%, Iceland: 0.7%, and Denmark: 0.5%. Country, sample type, and male sample percentage significantly predicted AAS use prevalence in a meta-regression analysis. No indication of publication bias was found.
Ruotsi 4,4% Suomi 0,8%

Eikö tämän pitäisi jo tilastoissa näkyä terveyden ja elinajan suhteen? Vai onkohan maltillisen käytön haitat demonisoitu?
 
Se vitun lääkäri muka tietää paremmin, ymmärrätkö?

Potilas voi toki tuohtuneena ajatella, että lääkäri muka tietää paremmin (kuin mä, joka olen vuodesta 2000 asti lukenut roinafoorumia ja tunnen roinaajia). Mutta toinen puoli totuudesta on se, että se lääkäri ei tiedä testoasioista yhtään mitään ja myös myöntää sen. On myös muitakin asioita, joista edes tohtoritason lääkärit eivät välttämättä tiedä juuri mitään, kuten kuntoutus (siksi mennäänkin fyssarille tai yms.) tai ravintoasiat. Nämä ovat myös omakohtaisia havaintoja vuosien varrelta. Eikä nämä nyt omasta mielestäni ole mitenkään yksittäistapauksia. Lääkärin oma harrastuneisuus toki vaikuuttaa siihen miten tietoa on kertynyt oman lääkärikoulutuksen päälle.
 
Varmasti suurimmalle osalle ne pääpompulat on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin testokorvaus. :unsure:
Onko sinulla kokemusta korvaushoidosta, tai korvaushoitomääristä?

Se että sait ongelmia isoillamäärillä/trenillä jne on pikkusen eri asia kun korvaushoito. Ei niitä laatikkovikoja tosiaankaan isoilla testomäärillä trenillä tehostettuna parannella.
 
Entä jos ei ole vakuutusta tai rahaa yksityisellä käyntiin? Ei se pitäisi olla omalla vastuulla, että saa hoitoa.
Ei yksilön vastuuta kaikista teoistaan pitäisi yhteiskunnallekaan sysätä. Jos on tuhonnut terveyttään vetämällä pitkään ja määrätietoisesti myrkkyjä, niin pitäisikö yhteiskunnan kuitata kaikki tuosta syntyvät kulut mukisematta?
 
Mutta toinen puoli totuudesta on se, että se lääkäri ei tiedä testoasioista yhtään mitään ja myös myöntää sen.
Kyllä ja kuten aikaisemmin tässäkin keskustelussa on todettu, että ammattitaitoisen lääkärin tulisi ohjata potilas esimerkiksi sen endokrinologin luokse. On toki valitettavaa mikäli näin ei tapahdu, mutta väitän edelleen, että kyseessä on marginaaliryhmä potilaita. Ja kyllä, yleislääkäri on yleislääkäri, fysioterapeutti on fysioterapeutti, jne. Aivan hyvää havainnointia melko itsestäänselvistä asioista. (y)
 
Varmasti suurimmalle osalle ne pääpompulat on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin testokorvaus. :unsure:

Asia pitäisi ensin tutkia, johtuuko ongelma testovajeesta vai jostakin muusta? Mutta näin harvoin tehdään ja siksi helpompi vaihtoehto on tarjota jokapaikan lääkkeitä, kuten buranaa ja mielialalääkkeitä.

Veto pois? Harva osaa yhdistää sitä mieshormonin puutteeseen
Suuri ongelma on se, etteivät lääkärit tunnista testosteronivajeen oireita. Ne sotketaan masennukseen ja uupumukseen, ja potilaille määrätään psyykelääkkeitä, mikä vain pahentaa oireita, Juhana Piha kuvailee.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ei yksilön vastuuta kaikista teoistaan pitäisi yhteiskunnallekaan sysätä. Jos on tuhonnut terveyttään vetämällä pitkään ja määrätietoisesti myrkkyjä, niin pitäisikö yhteiskunnan kuitata kaikki tuosta syntyvät kulut mukisematta?
Matalilla testoilla masentuu herkästi, siihen ei masennushoidot auta. Eikö niistä eläköitymisistä ja loputtomista masennushoidoista tule vitunmoinen lasku yhteiskunnalle?

Miten inhimillinen puoli? Halut ja kyvyt tontissa akka hakee meisseliä naapurista, taas hajoaa yksi perhe ja lapset itkee eron keskellä? Tilanteesta voi joutua kärsimään muutkin kun se mies jolla testot tontissa.
 
Ei yksilön vastuuta kaikista teoistaan pitäisi yhteiskunnallekaan sysätä. Jos on tuhonnut terveyttään vetämällä pitkään ja määrätietoisesti myrkkyjä, niin pitäisikö yhteiskunnan kuitata kaikki tuosta syntyvät kulut mukisematta?
Tuohan olisikin hyvä vaihtoehto, koska suurin osa terveydenhuollon asiakkaista saataisiin tällöin pois yhteiskunnan harteilta. Kaikki elintavoillaan itseään vahingoittaneet vastuutettaisiin itse omalla rahalla hoitamaan itsensä.

Suomessa on n. 0,5 miljoonaa diabetesta sairastavaa, joista osa on tyypin-2 potilaita, eli käytännössä elintavoillaan itselleen aiheuttamia. Sydän- ja verisuonitauteihin saa lääkekorvausta n. 1,5 miljoonaa suomalaista. Nuokin on elin tavoillaan suurimmalti osin hankittuja sairauksia. Tupakka, ruoka, alkoholi, huumeet, suojaamaton seksi, auringonotto jne... lista on loputon. Tästä voi vähänkään fiksu ihminen päätellä, että miltei jokainen meistä edesauttaa sairastumistaan johonkin sairauteen. Punttiharrastajankin pitäisi omasta pussista maksaa loukkantumisensa, jos salilla aiheutuu.

On tuo melko kummallinen ajattelumalli joillakin... Millä muuten pois suljetaan, että vaikkapa roinari on aiheuttanut alhaisen testotasonsa menneellä roinaamisellaan, jos roinaamattomallakin se voi olla tontissa? Ja joillakin se palautuu ja joillakin ei. Mikä on se indikaattori, että nimen omaan roinaaminen on sen aiheuttanut? Sama alkoholisairauksissa esim. haimatulehduksissa 7 tapausta 10 on runsaan alkoholin käytön aiheuttamaa. Silti myös vähän alkoholia käyttävä tai jopa käyttämätön voi sen saada. Onko kaikki haimatulehdukseen sairastuneet siis juoppoja? Monesti vain ajatellaan, että ihminen on sen aiheuttanut itse, koska historia on mitä on.

Useimmiten ihminen jonka näkemykset ovat kovin yksipuoleiset riippuvuussairauksien hoidosta, eivät itse ole nähneet tai kokeneet tuollaista sairautta. Nyt kadulla makaava narkomaani, jota yhteiskunta elättää, saattaa tulevaisuudessa toivuttuaan olla yritysjohtaja joka tuo huomattavat määrät rahaa yhteiskunnan kassaan.

Me ollaan kaikki kuitenkin ihmisiä.
 
Pahimmillaan kuolet ennen lääkäriin pääsyä. Aivan turhaa jossittelua tämäkin. Mitäpä jos lopetettaisiin tämä ääriesimerkein puhuminen ja puhuttaisiin ihan yleisellä tasolla. Väitän, että kevyesti suurin osa ihmisistä pääsee labroihin, vaikka pakkotoistolla toista väitettäisiin. On myös hyvä huomioida, että yleensä isointa meteliä pitävät ne, jotka ovat kokeneet tulleensa väärin kohdelluiksi. Ihmisen psyyke taas mielellään kokee tulleensa väärin kohdelluksi, jos vaikkapa et saa sitä testoreseptiä oman diagnoosisi pohjalta. Se vitun lääkäri muka tietää paremmin, ymmärrätkö? On varmasti myös sellaisia tapauksia, joissa potilasta ei oteta riittävän vakavasti, mutta siinä tapauksessa ei ole paljoa muuta vaihtoehtoa, kuin hakeutua toisen lääkärin vastaanotolle (julkisen tai yksityisen sektorin) taikka elää sen oman sairautensa kanssa. Tällä foorumilla on paljon suorastaan typerää mutuilua, seitsemännen käden tietoa ja urbaanilegendaan perustuvaa "faktaa". Olen jo aikaisemmin tässä keskustelussa maininnut, että mielipidettään ei kannattaisi muodostaa foorumilla käytävän anonyymin keskustelun perusteella, vaan pikemminkin omien kokemusten pohjalta, kuten aikuinen ihminen tekee.


Nyt vasta huomasin.. Tämä on aivan jäätävää paskapuhetta ja aivan hervotonta mutkien oikomista. Keittiö-, vai pitäisikö sanoa nettipsykologiaa pahimmillaan.. 🤦‍♂️
Olet siis vissiin alalla töissä tai hyvin lähellä alaa, kun pystyt tuon asian niin hyvin kumoamaan?
 
Olen jo aikaisemmin tässä keskustelussa maininnut, että mielipidettään ei kannattaisi muodostaa foorumilla käytävän anonyymin keskustelun perusteella, vaan pikemminkin omien kokemusten pohjalta, kuten aikuinen ihminen tekee.
Miksi koet, että tällaisesta asiasta pitäisi muodostaa jonkinlainen mielipide? Tässä keskustellaan korvaushoidon aloituksen vaikeudesta. Ei se silloin auta yhtään jos sulla on mielipide, ettei useimmilla mitään ongelmaa ole. Mua ainakin myötävituttaa jos yksikin kertoo ongelmistaan asian suhteen, vaikka sitä yhtä kohti olisi sata ongelmatonta tapausta. Ei tämä ole mikään kilpailu.
 
Olen jo aikaisemmin tässä keskustelussa maininnut, että mielipidettään ei kannattaisi muodostaa foorumilla käytävän anonyymin keskustelun perusteella, vaan pikemminkin omien kokemusten pohjalta, kuten aikuinen ihminen tekee.
Jahas, aikaisemmin ei kelvannut edes kattava kokemus lääkkeistä, nytkö kelpaa? Kun puhuttiin lääkkeiden vaikutuksesta mielialaan ja itsemurha-alttiuteen, sulla ei ollut pätkääkään omaa kokemusta, etkä huolinut kenenkään omia kokemuksia argumenteiksi.
 
Jahas, aikaisemmin ei kelvannut edes kattava kokemus lääkkeistä, nytkö kelpaa? Kun puhuttiin lääkkeiden vaikutuksesta mielialaan ja itsemurha-alttiuteen, sulla ei ollut pätkääkään omaa kokemusta, etkä huolinut kenenkään omia kokemuksia argumenteiksi.
Tätä mäkin täällä naureskelin, kummasti se mieli vaan muuttuu.
 
Jahas, aikaisemmin ei kelvannut edes kattava kokemus lääkkeistä, nytkö kelpaa? Kun puhuttiin lääkkeiden vaikutuksesta mielialaan ja itsemurha-alttiuteen, sulla ei ollut pätkääkään omaa kokemusta, etkä huolinut kenenkään omia kokemuksia argumenteiksi.

Eli lääkkeiden väärinkäyttö ja lääkärissä käyminen on rinnastettavissa toisiinsa. Ok. :LOL: (y) Sitä paitsi se olis sinä, joka jatkuvasti toitotti, ettei minulla ole pätkääkään omaa kokemusta. Sulla menee nyt taas puurot ja vellit sekaisin. :giggle:
 
Eli lääkkeiden väärinkäyttö ja lääkärissä käyminen on rinnastettavissa toisiinsa. Ok. :LOL: (y) Sitä paitsi se olis sinä, joka jatkuvasti toitotti, ettei minulla ole pätkääkään omaa kokemusta. Sulla menee nyt taas puurot ja vellit sekaisin. :giggle:
No onko sinulla omakohtaista kokemusta? Esiinnyt kovasti asiantuntijana ja wannabe-endokrinologina, vaikeat kysymykset kierrät vähättelemällä, mitätöimällä ja vittuilemalla, loput ohjeet ovat tyyliä "itselläsi on vastuu" tmsp. Jos ihmisillä on huonoja omakohtaisia kokemuksia tapaamistaan lääkäreistä, niin sinun mitätöintisi ja vähättelysi ei sitä huonoa kokemusta muuksi muuta.
 
No onko sinulla omakohtaista kokemusta?
Sehän ei edelleenkään kuulu kenellekään. :giggle:
Esiinnyt kovasti asiantuntijana ja wannabe-endokrinologina, vaikeat kysymykset kierrät vähättelemällä, mitätöimällä ja vittuilemalla, loput ohjeet ovat tyyliä "itselläsi on vastuu" tmsp. Jos ihmisillä on huonoja omakohtaisia kokemuksia tapaamistaan lääkäreistä, niin sinun mitätöintisi ja vähättelysi ei sitä huonoa kokemusta muuksi muuta.
Noh noh, aivan syyttä provosoidut. Sinullakin menee nyt puurot ja vellit sekaisin. Minä en käsittääkseni ole leikkinyt endoa, enkä kierrellyt mitään kysymyksiä. Ihmisillä on varmasti huonoja kokemuksia esimerkiksi lähikaupassa käymisestä, mutta se ei tarkoita, että kaikki Suomen Alepat on ihan paskaa marginaaliryhmän huonon kokemuksen vuoksi. Eikö niin? Mitäpä jos nyt hetken hengittelisit siellä. (y)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom