- Liittynyt
- 7.6.2015
- Viestejä
- 535
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tämä juuri! Eli naturaalille paljon tarkempaa kuinka treenataan ja kuinka usein treenataan. Lääkkeillä proteiinisynteesi pitenee ja aika moni muukin asia muuttuu.Ja kun on tietyt lääkkeet pelissä niin sama miten treenaa. Nasser:i sanoi minulle yhdellä jenkkireissulla kun kysyin miten se treenaa jaottelee jne. Sanoi mitä kierrossa ja totesi, että ei mitään väliä mitä se tekee niin lihaa tulee
ma puhuin yhdesta sarjasta tuossa, oon kasitellyt nuo kaikki asiat perinpohjin tassa ketjussa joNäinhän se juuri on TEORIASSA, mutta entä käytännössä?
Otetaan nyt vaikka esimerkiksi tuo Maken mainitsema penkkisarja 8x200kg ja treenikierroksi se viikko. Maanantaina(kansainvälinen penkkipäivä). Vaihtoehdossa A otetaan tuo sarja tuollaisenaan ja se on aivan maximi, yhtään toistoa enempää ei olisi tullut, kun taas vaihtoehdossa B jaetaan se sarja kahteen, eli vaikka 4x200kg maanantaina ja 4x200kg torstaina. Nythän vaihtoehdossa B on viikossa kovempi "kokonaisintensiteetti" kuin A vaihtoehdossa, sillä toistot ovat varmasti nopeampia noissa lyhyissä sarjoissa. Mitäpä luulet lihaksen tuumailevan tällaisista pohdinnoista? Kasvatusmielessä varmasti tuo A vaihtoehto on kuitenkin parempi, sillä siinä saa lihas se vaadittavan kasvuärsykkeen, kun taas vaihtoehto B on kevyttä "läpsyttelyä".(voimailussa varmaan parempi vaihtoehto?)
Minusta kaikille yhtä tärkeää miettiä asioita, mutta tuo oli Nasser:in tyyliTämä juuri! Eli naturaalille paljon tarkempaa kuinka treenataan ja kuinka usein treenataan. Lääkkeillä proteiinisynteesi pitenee ja aika moni muukin asia muuttuu.
Tottakai tässä tapauksessa A:ssa saadaan suurempi kasvuärsyke. Koska saadaan tai päästään sarjan edetessä tuloksekkaiden toistojen kimppuun. Jos tämä 200kg 8, oltaisiin tehty 2-1RIR, voitaisiin saada huomattavasti enemmän volyymia (sarjoja) ja tuloksikkaita toistoja suhteessa hermostolliseen rasitukseen/väsymykseen verrattaessa yhteen failure sarjaan.Näinhän se juuri on TEORIASSA, mutta entä käytännössä?
Otetaan nyt vaikka esimerkiksi tuo Maken mainitsema penkkisarja 8x200kg ja treenikierroksi se viikko. Maanantaina(kansainvälinen penkkipäivä). Vaihtoehdossa A otetaan tuo sarja tuollaisenaan ja se on aivan maximi, yhtään toistoa enempää ei olisi tullut, kun taas vaihtoehdossa B jaetaan se sarja kahteen, eli vaikka 4x200kg maanantaina ja 4x200kg torstaina. Nythän vaihtoehdossa B on viikossa kovempi "kokonaisintensiteetti" kuin A vaihtoehdossa, sillä toistot ovat varmasti nopeampia noissa lyhyissä sarjoissa. Mitäpä luulet lihaksen tuumailevan tällaisista pohdinnoista? Kasvatusmielessä varmasti tuo A vaihtoehto on kuitenkin parempi, sillä siinä saa lihas se vaadittavan kasvuärsykkeen, kun taas vaihtoehto B on kevyttä "läpsyttelyä".(voimailussa varmaan parempi vaihtoehto?)
Tämän hetken tutkimustiedon mukaan tarpeeksi laadukas volyymi viikkotasolla selittää suurimman osan lihaskasvusta, (muistaakseni Utin mukaan n.80%) oletuksena, että siitä pystytään palautumaan, siihen pystytään adaptoitumaan, suorituskyvyn pysyessä nousujohteisena.
Failureen tai sen yli, kun mennään kasvaa hermostollinen rasitus/väsymys exponentiaalisesti suhteessa siihen kuinka stimuloivia toistot ovat. Toistoja jätetään varastoon, jotta voidaan tehdä enemmän sarjoja ja saada enemmän tuloksekasta volyymia, samalla tai jopa pienemmällä hermostollisella rasituksella kuin failureen mentäessä.
Tämä ei tarkoita, että sarjat tehdään vihellellen vaan suurimman osan ajasta tehtäisiin n. 4-1 toistoa varastossa, jolloin sarjoissa on hyvä suhde hypertrophia ärsykkeen ja hermoston rasituksen välillä.
Tä???? Eikö se vinopenkki ollut failureen kun viimeissä toistossa tuli jo olkapäät mukaan. Nyt sinulla ei ole kyllä silmää näihin treenijuttuihin, eli aika turhaa keskustelua.rami ei tehny yhtaan sarjaa failureen koko videolla
joo hieronnasta vai mista johtu rinnan repeaminen? ei ollut edeltavalla aarimmaisen intensiivisella rintatreenilla mitaan vaikutusta asiaan?
ai nyt ei enaa treenitavalla oo valia jos on 'oikeet' laakkeet kierrossa? ok
Eikö Jay vedä failureen? Hei lue huolella, olen nähnyt livenä ja moni video myös sen todistaa. Minun laittamalla videollakin vetää. Kukaan ei ole ikinä kasvanut vetämättä sarjoja failureen.
Suurin osa natureenaajista tekee failureen säännöllisesti tietämättään. Se kauhea peikko failure on siellä lähes joka treenissä läsnä ja katalyyttinä kasvuun. Teillä tapahtuu mekaaninen pudotus kuten Ramylla, jolla tekniikkaa muutetaan. Oli se sitten heijaamista hauiskäännössä, pomppua penkissä jne, siellä ollaan jo alueella, jossa lihas ei enää jaksa ja siirretään apulihaksille tai liikutetaan momenteilla.
Ne jotka sanoo etteivät vedä failureen, tekee sitä tietämättään hyvin tiheästi.
Kyllä.Kiitos tämän keskustelun voin itsekkin hyvillä mielin sanoa reenanneeni failureen, eli siihen asti että se viiminen toisto on tosi tiukka eikä sen jälkeen enää omilla avuilla tulisi toistoja, eli täyttääkö tämä nyt failuren merkit?
Pelkästään jo liikeradan lyheneminen on failure. Failure ei tarkoita sitä, että tanko ei inahdakaan, vaan että siellä ei koko liikeradan toistoa enää saada vaan lihaksen voimantuotto loppuu joko A: liikerata jää vajaaksi tai B: rasitusta siirretään apulihaksille. B tapahtuu hyvin suurella osalla treenaajista valitettavasti lähes aina ja se taas väärällä tapaa tehtynä ehkäisee kohdelihaksen kasvua koska siinä rasitetaan failureen vääriä apulihaksia.Kiitos tämän keskustelun voin itsekkin hyvillä mielin sanoa reenanneeni failureen, eli siihen asti että se viiminen toisto on tosi tiukka eikä sen jälkeen enää omilla avuilla tulisi toistoja, eli täyttääkö tämä nyt failuren merkit?
Kyllä.
Pelkästään jo liikeradan lyheneminen on failure. Failure ei tarkoita sitä, että tanko ei inahdakaan, vaan että siellä ei koko liikeradan toistoa enää saada vaan lihaksen voimantuotto loppuu joko A: liikerata jää vajaaksi tai B: rasitusta siirretään apulihaksille. B tapahtuu hyvin suurella osalla treenaajista valitettavasti lähes aina ja se taas väärällä tapaa tehtynä ehkäisee kohdelihaksen kasvua koska siinä rasitetaan failureen vääriä apulihaksia.
no oli kyl aika helppo 'failure' toi, varsinkin vrt sun super intensiiviset pudotussarjatTä???? Eikö se vinopenkki ollut failureen kun viimeissä toistossa tuli jo olkapäät mukaan. Nyt sinulla ei ole kyllä silmää näihin treenijuttuihin, eli aika turhaa keskustelua.
tuossahan on suora lainaus:Eikö Jay vedä failureen? Hei lue huolella, olen nähnyt livenä ja moni video myös sen todistaa. Minun laittamalla videollakin vetää. Kukaan ei ole ikinä kasvanut vetämättä sarjoja failureen.
Minkä ikäinen olet ja kauanko olet treenannut?
Failurehan tarkoittaa, että tehdään niin kauan, kunnes ei tule enää puhtaasti omilla.
no oli kyl aika helppo 'failure' toi, varsinkin vrt sun super intensiiviset pudotussarjat
Moni varmasti kokenut monessa asiassa, että tutkimukset ei vastaa käytäntöä. Usein tämä johtuu että ei aina ymmärretä mitä tutkimukset kertovat ja mitä tiede yleensäkään on. Tutkimuksen tulokset täytyy osata tulkita ja se vaatii monesti asiantuntemusta. Johonkin iltalehteen lainattu tutkimustulos otsikkoineen sisältää helposti sen tehneen toimittajan tulkintaa. Yleensäkin harva ymmärtää tutkimusten tulkinnnan päälle. Iso juttu siinä on pohtia mihin se tulos voidaan yleistää. Se tulos juuri sillä aineistolla ja tutkimusasetelmalla on todennäköisesti oikea, mutta se että mihin muihin tilanteisiin ja joukkoihin se voidaan yleistää on eri juttu. Tietyn sairaalan jonkin sairauden hoitotulos ei välttämättä ole siirrettävissä toiseen sairaalaan, koska väestössä voi olla jokin ero mikä vaikuttaaa tulokseen. Jos käytetään vaikka jotain yliopisto-opiskelijoita tutkimusryhmänä niin tulos on varmasti oikea, mutta ei välttämättä ole yleistettävissä pitkälle edenneisiin kilpakehonrakentajiin, jotka ovat hyvin erilailla valikoitunut joukko. Ja vaikka sitten tutkittaisiinkin jotain kehonrakentajajoukko, niin siitäkin saada tuloksena keskiarvo siitä mikä toimii ja keskiarvo koostuu mahdollisesti hyvin erilaisista yksilöistä. Protason kehonrakentajat ovat hyvin valikoitunut joukko. Lääkkeitä käyttäviä ja kovaa treenaavia on valtava määrä ja vaan harva kehittyy protason massoihin. Jos tällä porukalla tehtäisiin tutkimusta, niin se todennäköisesti ei ole kovinkaan hyvin yleistettävissä muihin treenareihin. Silloin moni keskivertogeenit omaava kokisi että käytäntö ei kohtaa tutkimusta, mutta olisi se tutkimustulos silloinkin oikea. Sitten taas noissa biokemiallisissa ja fysiologisissa tutkimuksissa kuten edellä mainittu kolesteroliasia. Niistä aineistoista jauhetaan valtavia määriä tuloksia ja jo laskennallisista syistä syntyy välillä päinvastaista näyttäviä tuloksia. Iltalehdet tarttuvat hanakasti näihin. Näissä tulisi aina katsoa siitä kokonaisuutta niistä tuhansista tutkimuksista vuosien varrelta. Ja niissäkin myös sitä yleistettävyyttä. Jos esim kananmunan kolesterolin verenkierron kolesterolia nostavaa vaikutusta tutkitaan, niin jos tutkittava joukko on sellaisia joilla on hyvin matala kolesteroli, niin sitä ei sitten voi hyvin yleistää koskemaan muita.