Tämä sama ralli on jo monessa ketjussa ja monta kertaa käyty
Hämmentävän tiukassa kyllä istuvat uskomukset että useammin-mutta-vähemmän kerrallaan -treenit eivät voisi kehittää.
Kyllä ne voivat, ja hyvin kehittävätkin. Sen ovat nähneet natikkahuiput, ja myös kattavan liudan valmennettavia omaavat ammattivalmentajat. Jos tiheämmin lihasta treenaamalla (rajansa silti kaikella) vain huomaa oikeasti paremmin kehittyvänsä, niin ei se enää mikään uskon asia ole. Se vain toimii. Ja puhun edelleen natikkatreenaajista, myrkyt päällä kun treenataan niin se on minulle vähän vierasta valtakuntaa. Ne sallivat paremman palautumisen, vaativat hyvin toimiakseen myös varmasti sen suuremman rasituksen (josta myös palaudutaan), mutta toisaalta myös huolehtivat että se proteiinisynteesi on päällä. Toisin kuin natikalla, jolla siihen vaaditaan treeni. Nämä seikat jo itsessään puoltavat että raju ärsyke on vaadittava, mutta seuraavaa ei tarvitse antaa muutaman päivän päästä. Näin mutuilua, enkä edes yritä mennä pidemmälle. Onhan tuo 'varsinaisilla' kehonrakentajilla bro-split todistetusti toiminut.
Tyypillisimmät vastalauseet tiheämpää frekvenssiä vastaan:
1. Mutta kun jos treenataan kovaa, ei siitä palauduta muutamassa päivässä. - Lihaskudos palautuu muutamassa päivässä, isokin lihas. Hermosto hitaammin. Jätetään hermoston tappo hieman vähemmälle (eli säännöstellään failurea), niin tuo pullonkaula alkaa hälvetä. Tästä päästään sujuvasti seuraavaan..
2. Ei se lihas kehity kun ei treenata failureen. - Ei failurea tarvitse poistaa, ainakaan yleensä. Määrää vain todennäköisesti joutuu säännöstelemään. Treenataan failureen sen verran että vielä palaudutaan riittävästi treenien välillä. Mikä on liikaa, se on kukaisenkin treenaajan itse selvitettävä ja riippuu myös ohjelmasta.
Toki tähän on sanottava että oikein pitkälle edistyneet natikat joutuvat kehittyäkseen satsaamaan pariin pieneen tai yhteen isoon lihasryhmään kerrallaan, muiden ollessa ylläpidolla. Jos treenataan tasaisesti koko kroppaa, mikään ei kehity; vaadittava ärsyke on niin iso, että palautumisresurssit vain loppuvat kesken, kun koko kropalle koitetaan kierron aikana moinen antaa. Eikä sille kehitettävälle lihasryhmällekään riitä se kerran viikossa änkyräkuolema, vaan tarvitaan usein vielä monta treeniä viikossa. Voi olla että se lihas pitää paukuttaa resurssiensa yli kokonaan, sitten höllätä ja ehkä se suostuu vielä rahtusen kasvamaankin.
Niin ja ainahan ei tarvitse palautua treenien välillä täysin. Kunhan palaudutaan riittävästi. Välillä ei sitäkään, ja sen jälkeen höllätään hetkeksi. Kutsutaan treenin jaksotukseksi..