BB PRO Marko Savolainen

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Utti vielä mukaan ? :whistle:

Tossa ois sitä asetelmaa jo! Kaikki nöyrin mielin pohtimaan ja keskustelemaan reenaamista ja kaikkea sen ympäriltä, jakamaan omia kokemuksiaan ja näkemyksiään. Toki tossa pitäs varmana ymmärtää ja kunnioittaa sitä kertojan mielipidettä/näkemystä asiasta kypsällä mielellä, eikä alakaa ainakaan vetämään Takamaata kuivana kakkoseen raavaitten miesten kesken.
 
Tuo olisi täysin hedelmätön podcast, koska ennakkoasetelmat olisi jo sellaiset Takamaata kuivana kakkoseen -tyyliset. Saisin väistellä Markon ja Miken ristitulitusta koko podcastin ajan, kun äijät latoisi faktat tiskiin. Siinä pitäisi olla myös joku "vitun kynäniskatutkija" mukana antamassa oman panoksensa.
Ei. Minä ainakin otan kaiken Tomi:n jutut kokeiluun jos näen ne tarpeelliseksi. Olethan tehnyt hyvää tulosta sinun valmennettavien kanssa. Äläpä ole noin ennakkoluuloinen
 
Noista tutkimuksista kun oli puhe, niin mulla nousee aika helposti niskakarvat pystyyn kun joku viittaa johonkin tutkimukseen. Tutkimuksen ja nettikeskustelun yhdistäminen kun on hieman monimutkaista. On olemassa tutkimuksia samasta aiheesta, mutta eri lopputuloksin, niin niistä on sitten kätevää valita se omaa kantaa tukeva tutkimus ja tulla sillä pullistelemaan. Sehän menee aivan väärinpäin jos ensin valitaan mielipide, etsitään siihen sopiva tutkimus ja sivuutetaan muut tutkimukset höpöhöpönä. Tupakoinnistakin löytyy tutkimuksia joiden mukaan se ei ole haitallista. Tosin se taas on sellainen aihe minkä todellisen laidan jokainen tietää, eli siitä on hankala väitellä tutkimuksiinkaan perustuen.

Kaiken maailman nettispedejen takia musta on tullut tutkimusten suhteen hyvin kyyninen ja mun on vaikea uskoa yhtään mitään mitä joku tutkimus sanoo, ennen kuin sille on tehty miljoona vertaistutkimusta samoin tuloksin.

ma en itse etsi tutkimuksia vaan kuuntelen joitakin, jotka vaikuttavat patevilta ja kuuntelen kun he puhuvat tutkimuksista ja treenaamisesta jne, esim eric helmsin youtube-videot ovat kohtuullisen hyvaa kuunneltavaa

'Eric is a coach, athlete, author, and educator. A trainer since the early 2000’s, he’s worked in the US Air force, commercial gyms, private training studios, medical fitness and strength and conditioning facilities. As a part of 3DMJ he coaches drug free strength and physique competitors at all levels. Eric has competed since the mid 2000’s in natural bodybuilding, unequipped powerlifting and dabbled in Olympic lifting. He earned pro status as a natural bodybuilder with the PNBA in 2011 and competes with the IPF at international level events as an unequipped powerlifter.

Eric has published multiple peer reviewed articles in exercise science and nutrition journals and writes for commercial fitness publications. He’s taught undergraduate and graduate level nutrition and exercise science and speaks internationally at academic and commercial conferences for fitness, nutrition and strength and conditioning. He has a BS in fitness and wellness, an MS in exercise science, a second masters in sports nutrition, a PhD in strength and conditioning, and is a research fellow for AUT at the Sports Performance Research Institute New Zealand.'

Eric Helms - 3D Muscle Journey -
 
Ja on myös täysin eri asia kuunnella jotain experttiä netistä tai lukea tutkimuksia, kuin olla oikeasti valmennuksessa ja ennenkaikkea treenaamassa kaverin kanssa jolla on silmää liikkeisiin ja siihen kuin pitkälle kaverin kipukynnystä voi viedä
 
Ja on myös täysin eri asia kuunnella jotain experttiä netistä tai lukea tutkimuksia, kuin olla oikeasti valmennuksessa ja ennenkaikkea treenaamassa kaverin kanssa jolla on silmää liikkeisiin ja siihen kuin pitkälle kaverin kipukynnystä voi viedä

Tähän lisäyksenä, että on jopa aivan eri asia kuunnella jonkun ammattilaisen yleisen tason nettijuttuja kuin olla edes sen SAMAN ammattilaisen henkilökohtaisessa valmennuksessa ja treenattavana salilla.
 
Mitä olen seurannut Classic-rivistömme huippuja, moni siellä treenaa tiheämmällä frekvenssillä kuin lihat kerran viikkoon. Hietala ja Pernell nyt vaikka esimerkkinä. Ja vaikkapa Kuronen, tosin tässä kohti muistikuvat ovat hieman hatarammat. Omalta kohdaltani voin sanoa että harvajakoisempiin ohjelmiin siirtyminen (4- tai 5-jakoisista) toi selvästi parempaa kehitystä enkä siltä tieltä ole kolmijakoista pidemmälle enää palannut, treenipäiviä viikossa 4-5 riippuen kokonaisuudesta.

Eivät nuo Takamaankin linkittämät tutkimukset mitään tuulesta temmattua ole, vaan homma ihan oikeasti toimii. Toki näissä kannattaa muistaa se vanha jako; lähtökohtaisesti homma toimii suurimmalle osasta tapauksista niinkuin voi odottaakin, joillekin oikein todella hyvin ja niille lopuille jäljelle jääville..helvetin huonosti :LOL:
 
Tuo olisi täysin hedelmätön podcast, koska ennakkoasetelmat olisi jo sellaiset Takamaata kuivana kakkoseen -tyyliset. Saisin väistellä Markon ja Miken ristitulitusta koko podcastin ajan, kun äijät latoisi faktat tiskiin. Siinä pitäisi olla myös joku "vitun kynäniskatutkija" mukana antamassa oman panoksensa.
Tuu nyt ekana treenaamaan vaikka selkä, katotaan sitten teetkö sen treenin kaksi kertaa viikossa ja kaikki muu päälle samalla intensiteetillä. Musta tuntuu, että sä et ole eläissäs vienyt kroppaa koville oikeasti.Ja tämä ei tarkoita, että on järkevää vetää liian kovaa, mutta että Tomi luulee treenin olevan kovaa jos sen voi vetää sen kaksi kertaa viikossa metodin mukaan, ei muuten ole.

Kovasta jalkatreenistä saa palautua helposti 4-5 päivää ja eihän se mihinkään auta jos siinä välissä lepojen sijaan kiskotaan selkä tappiin ja toinen lihasryhmä. Hermosto siinä ottaa osumaa joka treenissä ja ajan kanssa alkaa painamaan ja sitten joskus saattaa tulla ylikunto. Mutta ei se kehittävää ole jos aivan kuolleena saa tehdä.
 
Viimeksi muokattu:
Tuu nyt ekana treenaamaan vaikka selkä, katotaan sitten teetkö sen treenin kaksi kertaa viikossa ja kaikki muu päälle samalla intensiteetillä. .

Tuo on se vanhan ajan menetelmä, jolla asiat selvitettiin ihan käytännön tasolla, aikana jolloin ei ollut vielä nettiä eikä nykyisiä "tiedebodareita". Tiedekirjat ja ennakkolluulot vähäksi aikaa syrjään ja Miken hoiviin jumppailemaan, kun kerran tarjous on T:M:lle annettu! Rapsaa sitten perästä päin miten meni.
 
Kyllä mäkin sanoisin, että natikkana kaikkein tärkeintä on löytää treenisysteemi, josta oikeasti tykkää ja jota pystyy tekemään jollain tavalla nousujohteisesti suhteellisen pitkään. Kehitys on joka tapauksessa hidasta. Natumaksimiin (oletetaan että sellainen on) on monta tietä. Toinen tie voi viedä sinne nopeammin kuin toinen, mutta molemmat luultavasti johtavat samaan lopputulokseen.

Mulla meni harrastuksen alkuvuodet viisijakoisella. Tykkäsin tehdä lihasryhmän aina loppuun monella liikkeellä eri kulmista ja erilaisilla painoilla. En pitänyt kirjaa mistään vaan pyrin saamaan aina saman tunteen, joka oli mulle indikaattori siitä että nyt on syytä lopettaa. Jonain päivänä se vaati enemmän työtä kuin toisena. Se oli mielekäs tapa treenata ja sopi siihen elämänvaiheeseen muutenkin. Kehityin mielestäni ihan ok vauhtia lihasmassan osalta tiettyyn pisteeseen. Sittemmin olen muuttanut treeniä ja kokeillut erilaisia jakoja ja ohjelmia. Tällä hetkellä pyrin tekemään kaksi kertaa lihasryhmän viikkoon. Kyllä mä varmaan edelleen kehityn (9. treenivuosi), mutta onhan se helvetin hidasta tein mä mitä tahansa. Se on hyvä huomioida ja jatkaa treenaamista sillä tavalla, josta eniten tykkää ja jota tulee tällöin myös tehtyä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tuu nyt ekana treenaamaan vaikka selkä, katotaan sitten teetkö sen treenin kaksi kertaa viikossa ja kaikki muu päälle samalla intensiteetillä.
Miten sä et edes yritä ymmärtää tätä pointtia tässä tiheämmässä frekvenssissä? Se on selitetty sulle monta monta kertaa, että kun vedetään lihasryhmä 3–4 päivän välein, ei ole missään nimessä edes tarkoitus vetää luulot pois ja oksennuspisteeseen asti. Jos Kake tekee kerran viikossa 5 liikettä selälle täysiä ja vaihtaa sen sellaiseksi, että tekeekin sen kahdesti viikossa 3 liikettä täysillä, niin viikossa tuleekin kaksi kasvuärsykettä ja yhteensä 6 kovaa liikettä. Kun lihakset adaptoituu, Kake voi tehdä kahdesti viikossa 4 liikettä täysillä. Voisiko se olla joissakin tapauksissa fiksumpaa kuin tehdä kerran viikossa 8 liikettä täysillä?
 
Tuu nyt ekana treenaamaan vaikka selkä, katotaan sitten teetkö sen treenin kaksi kertaa viikossa ja kaikki muu päälle samalla intensiteetillä. Musta tuntuu, että sä et ole eläissäs vienyt kroppaa koville oikeasti.Ja tämä ei tarkoita, että on järkevää vetää liian kovaa, mutta että Tomi luulee treenin olevan kovaa jos sen voi vetää sen kaksi kertaa viikossa metodin mukaan, ei muuten ole.
Mä nyt annan erittäin pelkistetyn esimerkin tiheämpifrekvenssisestä monta lihasryhmää kerralla- ideasta, kun se ei oikeasti ole sitä että 3 varovaista sarjaa jalkaprässiä ja himaan. Mulle on jäänyt sellainen mielikuva että sun mielestä olisi pakko tehdä jotain pikkutyttöjen kajakkisoutua jos treenaa tiheällä frekvenssillä ja tämä ei sovi sulle koska tykkäät treenata kovaa.

Leikitään että teet etureidet maanantaina:
1. Hack + lisämausteet
2. Jalkaprässi + reidenojennus supersarja (+lisämausteet)
3. Takakyykky smithissä 10*10.
4. Askelkyykky + goblet squat supersarja

Ojentajat tiistaina:
1. Ranskis 5 sarjaa + lisämausteet
2. Neljän liikkeen taljapunnerrus-giant
3. Dipit + ojentajakone

Tässä välissä sitten muut lihasryhmät, sitten ensi viikon alusta sama.

Tän sijaan olisi, ainakin naturaalille nykykonsekuksen mukaan tehdä tämä näin:

Maanantaina työntäviä:
1. Hack + lisämausteet
2. Prässi + ojennus
3. Neljän liikkeen taljapunnerrus-giant ojentajille
4. Dipit + ojentajakone

Perjantaina taas työntäviä:
1. Takakyykky smithissä
2. Ranskis 5 sarjaa + lisämausteet
3. Askelkyykky + goblet squat supersarja.

Intensiteetti sama, viikkovolyymi sama (tai itse asiassa parempi, koska freessimmät lihakset ja laadukkaammat toistot), frekvenssi eri.

Painotetaan nyt vielä että tämä oli fiktiivinen esimerkki, koska joku haluaa sen muuten kuitenkin ymmärtää väärin. Mä ymmärrän täysin että tosta ei välttämättä saa samaa "lihas tapettu"- fiilistä koska lihaskohtainen kertavolyymi niin pieni verrattuna siihen että kerran tekee ojentajat "kunnolla". Tämä kelpaa mun mielestä selitykseksi miksi haluaa jokaiselle lihasryhmälle oman treenin/ päivän, mutta se ei ole yleispätevä totuus että näin on fiksumpaa tehdä.
 
Viimeksi muokattu:
Hands down eka versio parempi, pakotetaan se lihas vahvistumaan rasittamalla sitä kertaluontoisesti todella kovaa niin usein kun pystyy. Eli uudestaan kun on palautunut, tuossa tapauksessa joskus la-su. Kun taas noissa muissa treeneissä mä en usko, että pidemmälle mennyt saa tarpeeksi traumaa aikaan, kunhan kuluttaa kaloreitaan ja ylläpitää lihasta.
 
Miten sä et edes yritä ymmärtää tätä pointtia tässä tiheämmässä frekvenssissä? Se on selitetty sulle monta monta kertaa, että kun vedetään lihasryhmä 3–4 päivän välein, ei ole missään nimessä edes tarkoitus vetää luulot pois ja oksennuspisteeseen asti. Jos Kake tekee kerran viikossa 5 liikettä selälle täysiä ja vaihtaa sen sellaiseksi, että tekeekin sen kahdesti viikossa 3 liikettä täysillä, niin viikossa tuleekin kaksi kasvuärsykettä ja yhteensä 6 kovaa liikettä. Kun lihakset adaptoituu, Kake voi tehdä kahdesti viikossa 4 liikettä täysillä. Voisiko se olla joissakin tapauksissa fiksumpaa kuin tehdä kerran viikossa 8 liikettä täysillä?
Sen lisäksi, että saat viikkoon kaksi kasvuärsykettä, jos esimerkin 8 liikkeen treenistä 4 siirtää toiselle päivälle voit todennäköisesti suorittaa liikkeet 5, 6, 7 ja 8 huomattavasti kovempaa ja suuremmilla kuormilla, jolloin viikon kokonaisrasitus on suurempi. Se ei ole löysemmästi treenaamista vaan kovempaa.
 
Jengi ei selvästikään ymmärrä mitä teorian tuominen käytäntöön tarkoittaa. Ei, se ei tarkoita sitä että otetaan kaikki teoriat ja luetaan kuin raamattua. Ei, se ei myöskään tarkoita että kaikki tiede on paskaa. Miks tässä väittelyssä on enimmäkseen nää kaks osapuolta? Makekin sen on jo useamman kerran sanonut, että näiden välistä löytyy jokaiselle se oma keskitie.

Ps. Tykkään @Tomi Takamaa sun argumentoinnista, jotenkin kylmän viileetä, asiallista ja huumoripitoista samaan aikaan. :)
 
Ja edelleen tärkeintä, teki sitten mitä tahansa ja millä ohjelmalla tahansa, on se suorittaminen siellä salilla. Siinä se suurin pullonkaula on. Kun se kroppa viestittää kaikilla signaaleilla aivoja myöten, että nyt pitää sarja lopettaa koska muuten jotain hajoaa, ne on vain suojamekanismeja, joita voi kusettaa ja ignoorata helposti aitoon failureen saakka.

Ja jos taas tehdään x-määrä toistoja ennalta määrätysti, niin ne pitää suorittaa silti kunnolla maksimaalisella teholla lihaksen supistumisen ja venytyksen osalta. 90% treenaajista jos kaatuu, kaatuu tässä kohtaa, se suorittaminen menee vituiksi ja tukeudutaan vain siihen paperiin 5x5 välittämättä miten se tehdään. Kun se tiede tunkee liikaa käytäntöön, siitä tulee ongelma, se kuorma nostetaan kuitenkin lihaksella, ei kirjastossa aivoilla.
 
coleman treenas vitun kovaa lihat kaks kertaa viikkoon, eiks taa aihe oo talla selva?
bc599cc7dc693d0b1d5d167dda566a16c2b125ef1f9eac4f3e44dbef3540e808.jpg
 
Voisiko se olla joissakin tapauksissa fiksumpaa kuin tehdä kerran viikossa 8 liikettä täysillä?
Kaken ei tartte odotella viikkoa laskin kädessä laskien sarjojen määrää, Kake menee ja tekee heti uudestaan kun tuntuu olevansa palautunut. Kake ei perusta treeniään laskurin kyttäämiseen, vaan siihen miten se ainoa treeni kierrossa toteutetaan tarpeeksi tehokkaasti.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom