AMMATTILAINEN Markku "Sensei" Tikka

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Saakeli kun tekisi mieli itsekkin lyödä ravintopuoli kuntoon suunnittelemalla makrot/ateriat, mutta päivässä tulee kaksi ateriaa, joista ei kaloreita voi oikein laskea, kun tulee käytyä lukiota ja asuttua vielä kotona.:D

Eli toinen kouluruokailu ja toinen vanhempien valmistama ateria, molemmat siis perus "kotiruokaa". Miten Markku neuvoisit tälläisessä tilanteessa tekemään, koska osittain tuossa alkaa tulemaan lompakko ja osittain oma laiskuus vastaan jos pitää noikin korvata itse tehdyllä aterialla? :rolleyes:

Lisäyksenä vielä, että plussakaloreille tulisi tuo ruokavalio tehdä.
"En ole Markku mutta..."

Itse en ainakaan rahan sekä yleisen illallisilmapiirin jne. takia suosittelisi tekemään omia aterioita, vaan rohkeasti kerrot äidille (tai kuka nyt ne ruuat ostaa) että sulla on tällainen harrastus, ja aamu-/ välipalatarpeisiin ostaisi pääasiassa kaurahiutaleita ja rahkaa (tai muuta jonka uskot soveltuvan tavoitteeseesi), ja leipoisi omenapiirakkaa pelkästään viikonloppuisin. Illalliseksi sitten lähes mikä tahansa peruna/ riisi/ pasta - liha/ kala/ kana kombo ja paljon vihanneksia. Uskon että taloutenne kokki osaa noista keksiä aika monta hyvää ruokaa jotka soveltuvat sekä sun tavoitteisiin että muun perheen mieltymyksiin. Toki voit myös ehdottaa että itse tekisit ruuan perheelle esim kerran tai kaksi viikossa, jolloin voit soveltaa enemmän omia juttuja.

Musta tuntuu että jengi vähän liikaa luulee että se kana-riisi-parsakaali on ainoa vaihtoehto jolla voi päästä tuloksiin. Toki ruokavalio on tärkeä, mutta hyvän ruokavalion voi toteuttaa niin monella eri tavalla.
 
Saattaapi olla tyhmä kysymys tämäkin, mutta onnistuuko sellaisen ruokavalion teko, jossa ei punnita safkoja + vedetään yksi lounas työpaikan lounasruokalassa, jossa voi olla käytännössä mitä vain ruokana. Tavoitteena polttaa rasvaa siten, että saavutan kunnon jossa päkki näkyy.

Periaatteessa onnistuu. Menee käytännössä niin että minä teen ruokavalion ihan grammalleen kuten aina, mutta sitten sitä vain toteuttaa sillä tarkkuudella kuin mitä on mahdollista. Jotkut toteuttaa grammalleen, toiset hyvällä silmämääräisellä arviolla. Työpaikkalounaassa pyritään tarjolla olevasta mahdollisimman lähelle sitä mitä lounaalta tavoitellaan. Joskus se onnistuu paremmin, joskus huonommin, koskaan ei oteta asiasta stressiä. Ja sitten kontrolloideen ja muokataan tarkemmin kaikkia niitä safkoja jotka ovat enemmän omassa hallinnassa.

Jos ei mittailla punnita mitään ollenkaan, niin edelleen ilmoitan tavoitemäärät grammoissa, koska oikein muutakaan käytännöllistä tapaa ei ole... mutta sitten vaan muokkaus on "suurpiirteisempää". Eli ei voi olla 10g pois sieltä ja toinen tuolta, vaan esim. leikataaan PUOLET pois tästä.
 
Saakeli kun tekisi mieli itsekkin lyödä ravintopuoli kuntoon suunnittelemalla makrot/ateriat, mutta päivässä tulee kaksi ateriaa, joista ei kaloreita voi oikein laskea, kun tulee käytyä lukiota ja asuttua vielä kotona.:D

Eli toinen kouluruokailu ja toinen vanhempien valmistama ateria, molemmat siis perus "kotiruokaa". Miten Markku neuvoisit tälläisessä tilanteessa tekemään, koska osittain tuossa alkaa tulemaan lompakko ja osittain oma laiskuus vastaan jos pitää noikin korvata itse tehdyllä aterialla? :rolleyes:

Lisäyksenä vielä, että plussakaloreille tulisi tuo ruokavalio tehdä.

1. Syö perusterveellistä kotiruokaa sellaista määrää että paino hiljalleen nousee. Henkilövaaka on tärkeämpi kuin ruokavaaka.
2. Pidät huolen siitä ette proteiinin kokonaismäärä on SUUNNILLEEN riittävästi eli jokaisella safkalla on joku varteenotettava proteiiniruokakin mukana. ( = 2g/painokg/pv eli ei tarvetta ylikompensoida ihan pirusti mitä näissä tapauksissa paljon näkee).

Jos käy koulua ja asuu kotona niin ainakin kovasti toivon, että kyseessä on sen ikäinen henkilö, että kehitystä tulee kyllä ihan "optimaalista" tahtia, vaikka kaikkea ei olekaan grammalleen suunniteltu ja mitattu.
Se on sitten eri juttu kun taustaa on 5-10 vuotta tavoitteellista treeniä ja vielä pitäisi jotain keksiä, että kehitys jatkuu.
 
Suosittelit ketoosi kirjoituksessasi olemaan alle 30g hiilaria per päivä, 4 viikon ajan jonka jälkeen voi alkaa tankkaamaan hiilaria. Voiko jo kolmen viikon kohdalla alkaa tankkaamaan vai eikö adaptoitumista ole vielä kunnolla tapahtunut?
 
Suosittelit ketoosi kirjoituksessasi olemaan alle 30g hiilaria per päivä, 4 viikon ajan jonka jälkeen voi alkaa tankkaamaan hiilaria. Voiko jo kolmen viikon kohdalla alkaa tankkaamaan vai eikö adaptoitumista ole vielä kunnolla tapahtunut?

Suosittelen olemaan alle 30g hiilaria per päivä 4 viikon ajan jonka jälkeen voi alkaa tankkaamaan hiilaria.
 
Jos ei mittailla punnita mitään ollenkaan, niin edelleen ilmoitan tavoitemäärät grammoissa, koska oikein muutakaan käytännöllistä tapaa ei ole...

Mites nää pääasiassa toteuttajan omaan käteen perustuvat mitat eli esim. peukalollinen tota, kämmen sitä ja nyrkillinen tätä?
 
Mites nää pääasiassa toteuttajan omaan käteen perustuvat mitat eli esim. peukalollinen tota, kämmen sitä ja nyrkillinen tätä?

Ei kuulu allekirjoittaneen metodeihin sellaiset.

Mmmm... kämmenen kokoinen pihvi...

M7vG2.St.117.jpg
 
Tuli mieleen Tikan uusimmasta Facebook kirjoituksesta ( https://www.facebook.com/ProTrainer.fi/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf ) että mikä on mielestäsi paras tapa edetä kun tulee seinä vastaan lineaarisessa progressiossa, esim 3x5 joka kerta painoa lisäten. Eli kun liikkeessä X tulee edellisellä viikolla toistot 5,5,5, mutta nyt 2,5kg isommalla kuormalla saakin vaikka vaan 5, 3, 2, mikä olisi paras tapa toteuttaa seuraavaan viikon treenit, vaihtoehtojahan on useita.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
2cm kai kuitenki? Joka tapauksessa esim. omaan käteen suhteutetut mitat on ton mittaustavan vahvuus: isompi ihminen --> isompi määrä ruokaa. Mm. arvostettu Precicion Nutrition ja muistaakseni joidenki maiden ravintosuositukset näitä käyttää.
 
Tuli mieleen Tikan uusimmasta Facebook kirjoituksesta ( https://www.facebook.com/ProTrainer.fi/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf ) että mikä on mielestäsi paras tapa edetä kun tulee seinä vastaan lineaarisessa progressiossa, esim 3x5 joka kerta painoa lisäten. Eli kun liikkeessä X tulee edellisellä viikolla toistot 5,5,5, mutta nyt 2,5kg isommalla kuormalla saakin vaikka vaan 5, 3, 2, mikä olisi paras tapa toteuttaa seuraavaan viikon treenit, vaihtoehtojahan on useita.

Hetken yrittäisin kasvattaa toistomäärää, mutta jos ei kulje niin ei kulje ja sitten enemmän vaihtelua siihen. Vaihtoehtoja on miljoona :D ...yksinkertaisin on vaihtaa liikettä. Mutta yleisesti suosittelen monipuolisempaa / sellaista missä on vaihtelua enemmän. Joko vaihtelua / aallotusta toistomäärässä tai sitten vaihtelua liikkeissä... tai molempia.

Riippuu vahvasti tavoitteesta että mihin suuntaan tuosta mennään. Voimaa, massaa, rasvanpolttoa jne.
Jos keskimäärin samoilla paikkeilla pyrkii pysymään, niin esim. 3 viikon kierto ja sarja / toistomäärät ovat esim.
1. viikko: 3 x 7
2. viikko: 4 x 5
3. viikko: 5 x 3

Mutta tämä on vain yksi esimerkki ja riippuu monesta tekijästä, että miten oikeasti parasta tapa on edetä... mutta joka tapauksessa enemmän vaihtelua.
 
Onko jotain erityistä syytä miksi ei? Ei ole tarpeeksi käytännöllinen?

Minulla on omat erittäin hyvin toimivat metodini hoitaa kohderyhmäni / asiakaskuntani valmennukset eikä noin suurpiirteinen kuulu niihin.

Oletko ylipäätään kuullut tollasesta?

Tonni-Seteli-Kummeli-Silvennoinen-1v5jzv.jpg
 
Ok. Ajattelin, että tavan tallaajalle, joka ei halua/pysty käyttämään vaakaa, vois olla toimivampi ratkasu.
Tässä hyvä neuvo kaikille aloitteleville PT:ille ja pätee kaikilla muillakin aloilla.

Älkää yrittäkö olla kaikkea kaikille tai jokaisella jotakin, koska silloin ette ole ammattilainen missään ja oikeastaan mitään kenellekään. Valitkaa oma kohderyhmänne, jossa oman osaamisen taso, riittävä asiakaskunta ja tekemisen mielekkyys kohtaavat sopivassa suhteessa.

Mitä kapeampi segmentti, niin sitä parempi. Tehkää se selväksi itsellenne ja tehkää se selväksi potentiaalisille asiakkaille. Tulkaa kovan luokan ammattilaiseksi omalla tontillanne, niin sillä tavalla alkaa tulemaan menestystä.

Minun pääasiallinen kohderyhmäni ovat tavoitteelliset treenaajat sekä urheilijat ja kilpailijat. Konseptini on "huippu-urheilutason" metodit tuotuna tavoitteellisen harrastajan resurssien tasolle... sekä tietenkin ko. metodit urheilijoille ja kilpailijoille.

Joten @-elgen- … jos jotenkin ihmeellisesti minulla päätyisi valmennukseen asti ”tavan tallaaja” joka ei ole valmis näkemään keskimääräistä kuntoliikkujaa enemmän vaivaa tavoitteidensa eteen, niin sitten hän on kyllä ihan väärässä paikassa :)
 
Tässä hyvä neuvo kaikille aloitteleville PT:ille ja pätee kaikilla muillakin aloilla.

Joten @-elgen- … jos jotenkin ihmeellisesti minulla päätyisi valmennukseen asti ”tavan tallaaja” joka ei ole valmis näkemään keskimääräistä kuntoliikkujaa enemmän vaivaa tavoitteidensa eteen, niin sitten hän on kyllä ihan väärässä paikassa :)

Hieno huomautus kyllä. Turuilla ja toreilla ja etenkin kuntosaleilla näkee PTeitä jotka paukuttaa liukuhihnalta väkeä "kuntoon". Etenkin saliketjuilla on tarjota melko paskaa palvelua. Ei välttis kyse PT ammattitaidon puutteesta vaan siitä et buukataan kaikki mahdollinen itselle joko omasta halusta tai salin vaatimuksesta. Toki perus perheenäiti voi jo tästäkin saada kipinän koska ei tiedä paremmasta.
 
On muuten todella vaikea arvioida silmämääräisesti raa'an lihan painoa. Kokin hommissa olen usein koittanut pätkiä ulkofilepötköstä tasakokoisia siivuja, silmämääräisesti ihan samankokoisissa paloissa voi olla useiden kymmenien grammojen heittoja.
 
On muuten todella vaikea arvioida silmämääräisesti raa'an lihan painoa. Kokin hommissa olen usein koittanut pätkiä ulkofilepötköstä tasakokoisia siivuja, silmämääräisesti ihan samankokoisissa paloissa voi olla useiden kymmenien grammojen heittoja.
Toisaalta, kuten Markkukin on muistaakseni joskus huomauttanut, niin ei sitä tarkkaa painoa jokaisella aterialla tarvitse tietää. Jos ostan 800g lihapötkön ja syön siitä neljä kertaa silmämääräisesti saman verran, niin se on mulle täysin merkityksetön tieto söinkö mä 4x200g, vai 180-220-175-225g.
 
Mitä mieltä olet kasvisruokavaliosta vauvan/lapsen kasvatuksessa? Eli kaikki mikä tulee eläimestä on kielletty eli esimerkiksi ei kananmunia ja normaali vauvan maito korvattuna soijamaidolla jne.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom