AMMATTILAINEN Markku "Sensei" Tikka

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
  1. Juotko light-limsoja? Luuletko, että dieetillä light-limsat suurina annoksina voivat sotkea aineenvaihduntaa ja siten rasvanpolttoa? Suuri annos on siis enemmän kuin puolen litran pullo päivässä.
  2. Oletko kokeillut kookosöljyä? Mitä hyötyjä siitä mielestäsi on, jos sinulla tai asiakkaillasi on kokemusta?
 
Olen lisännyt kuormaa ja voluumia hiljalleen... 2 x 10 x 150kg olen menossa, että kyllä tämä tästä.
Tosin kyykkään kapeammalta enkä ihan täyteen voimanostosyvyyteen, mutta sen verran kuitenkin että voi sanoa kyykyksi eikä pyllistykseksi.



Niin mikä juttu tämä nyt taas olikaan?? Ei pysty muistamaan kaikkea. Tunnustan :D Liikaa koutseja ja dieettejä.
Minulla tulee vaan mieleen vihreä kirja, mutta se olikin Cris Aceton "Everything you need to know about fat loss".

Mutta joku radikaali aloitus ilmeisesti? En ole sellaisten kannattaja.

Siinä periaatteessa syödään vain proteiinia (riippuen hlön painosta), 10g kalaöljyä ja suht vapaasti vihanneksia (ei tärkkelyspitoisia). Eräänlainen ketoosidietti siis. Pitäisi kuulemma antaa "kick-start", josta on tarkoitus säännöllisin väliajoin siirtyä ylläpitokaloreille tauolle tai vastaavasti "perinteisempään" diettiin. Toimiva kai sellaisille, jotka pystyvät siirtymään ylläpidolle tai perinteiselle dietille. Ei siis jojoilijoille.
 
Mitä mieltä olet aminohapoista treenin aikana? Loppui tuo Octane ja mietin, että onko tuo nyt hintansa arvoista. Opiselijana kun ei ole muutenkaan ylimääräistä rahaa, niin pistää miettimään onko tuon Octanen käytössä oikeasti mitään hyötyä. 1h-1,5h ennen treeniä pystyn kuitenkin aina syömään tukevan aterian ja heti salin jälkeen palkkarin, joten tarviiko tuohon enää aminohappoja treenin sisälle?
 
1. Juotko light-limsoja? Luuletko, että dieetillä light-limsat suurina annoksina voivat sotkea aineenvaihduntaa ja siten rasvanpolttoa? Suuri annos on siis enemmän kuin puolen litran pullo päivässä.

Erittäin harvoin tulee juotua mitään light-limsoja tai mehuja tai muutakaan missä on makeutusaineita. Jonkun verran spekulaatiotahan siitä on ollut, että makean tuntu ilman verensokerin nousua häiritsisi leptiinieritystä, nälkäkontrollia ym. metaboliaa. Lisäksi jossain tutkimusissa on runsas makeutusainejuomien kulutus liitetty suurempaan lihomiseen. Minun veikkaukseni tosin siihen on se, että ihmiset jotka paljon light-limsoja juovat haluavat paljon makeaelämyksiä muutenkin ja se on se kaikki muu mikä siinä lihottaa. Ei ainakaan tähän mennessä elävässä elämässä ole tullut ketään sellaista vastaan, jolla runsaskaan light-limsojen juominen olisi näkyvästi dieettiä häirinnyt... tai sitten niiden vähentäminen / pois jättäminen saanut dieetin pelaamaan paremmin.

Tosin en minä suosittele light-juomia kovin kummoisesti käyttämään, koska ylipäätään siitä jatkuvasta tarpeesta makean maun tuntemiseen pitäisi yrittää päästä eroon, niin silloin syömisen hallinta kokonaisuutena menisi paremmin.

2. Oletko kokeillut kookosöljyä? Mitä hyötyjä siitä mielestäsi on, jos sinulla tai asiakkaillasi on kokemusta?

Toisinaan käytän ruuanlaittoon tai aterian tyydyttyneen rasvan lisäämiseen. Kovin superfoodinahan sitä mainostetaan ja pitäisi suunnilleen sulattaa rasvat päältä, mutta ihan vaan öljyä se on. Pieniä vaikutuksia johonkin... kyllä kai. Jotain käytännön tasolla merkittävää metabolista hyötyä. Ei mielestäni. Maku on hyvä jos kookoksesta tykkää.
 
Siinä periaatteessa syödään vain proteiinia (riippuen hlön painosta), 10g kalaöljyä ja suht vapaasti vihanneksia (ei tärkkelyspitoisia). Eräänlainen ketoosidietti siis. Pitäisi kuulemma antaa "kick-start", josta on tarkoitus säännöllisin väliajoin siirtyä ylläpitokaloreille tauolle tai vastaavasti "perinteisempään" diettiin. Toimiva kai sellaisille, jotka pystyvät siirtymään ylläpidolle tai perinteiselle dietille. Ei siis jojoilijoille.

Kuten sanottu niin en ole tällaisten kick starttien kannattaja... kun ei tuollaista kuitenkaan voi montaa päivää jatkaa ja sekin vähän on ikäviä päiviä :D Pidän sitä varsinkin psykologisesti huonona, että ensin paino tippuu pirusti ja sitten kun jatkaa normaalia dieettiä niin se jopa nousee... tai jos joku on kovalla tohinalla dieettiä aloittamassa ja aloittaa tuollaisella niin siinä on jo kolmantena päivänä sitä mieltä, että tämä tällainen dieettihän on aivan perseestä, niin jatkon kannalta ei tiedä hyvää. Vaikka dieetin aloittaa ihan siihen malliin mitä sitä on tarkoitus sitten jatkaakin, niin kyllähän siinäkin useimmiten tulee kokolailla reipasta painonpudotusta ensimmäinen viikko tai pari ja sitten tasaantuu siihen mitä pidemmälti on odotettavissa.
 
Mitä mieltä olet aminohapoista treenin aikana? Loppui tuo Octane ja mietin, että onko tuo nyt hintansa arvoista. Opiselijana kun ei ole muutenkaan ylimääräistä rahaa, niin pistää miettimään onko tuon Octanen käytössä oikeasti mitään hyötyä. 1h-1,5h ennen treeniä pystyn kuitenkin aina syömään tukevan aterian ja heti salin jälkeen palkkarin, joten tarviiko tuohon enää aminohappoja treenin sisälle?

En minä opiskelijabudjetilla viimeisiä pennejäni niihin laittaisi. Jos treeniä kuitenkin edeltää kunnon ateria tai välipala niin kyllä niitä aminohappoja siitä siellä veressä kelluu vielä treenin aikanakin. Eli ei ne aminohappovalmisteet millään tasolla pakollisia kuitenkaan ole. Se että onko niistä jotain hyötyä vai ei yhtään mitään hyötyä niin riippuu täysin siitä ketä proteiinitutkijaa kuuntelee. Mutta joka tapauksessa hyöty on pieni tai olematon. Kukaan ei ole ikinä sanonut, että se hyöty olisi kehityksen kannalta jotenkin käänteen tekevä.
 
Moro, kysyisin tällaista että miten kevyeltä kesäkaudelta palaaminen normaaliin päiväjärjestykseen kannattaisi ravitsemuspuolen osalta hoitaa. Eli lähtötilanne olisi harjaantunut harrastaja, jolla ei ole enää valtavia massanlisäystavoitteita. On silti treenannut kunnolla kolmisen kertaa viikossa ja syönyt suunnilleen ylläpitokalorit, niin että kunto on pysynyt muutaman vuoden samalla tasolla. Kesän jälkeen kunto on kuitenkin pehmentynyt niin että lihasta on pari kiloa hävinnyt ja pari kiloa rasvaa tullut. Mikä olisi lähtökohtaisesti sopiva kalorimäärä harjoittelun palatessa normaalitasolle? Voiko luottaa siihen että lihasmuistin avulla pääsisi ylläpitokaloreillakin takaisin kesää edeltävälle tasolle vai onko kärsivällisesti ensin plussakaloreilla hankittava lihas takaisin, ottaa siinä samalla vielä lisää rasvaa kehoon ja sitten dieetattava sen verran sitä rasvaa pois että ollaan kesää edeltävällä tasolla?
 
Moro, kysyisin tällaista että miten kevyeltä kesäkaudelta palaaminen normaaliin päiväjärjestykseen kannattaisi ravitsemuspuolen osalta hoitaa. Eli lähtötilanne olisi harjaantunut harrastaja, jolla ei ole enää valtavia massanlisäystavoitteita. On silti treenannut kunnolla kolmisen kertaa viikossa ja syönyt suunnilleen ylläpitokalorit, niin että kunto on pysynyt muutaman vuoden samalla tasolla. Kesän jälkeen kunto on kuitenkin pehmentynyt niin että lihasta on pari kiloa hävinnyt ja pari kiloa rasvaa tullut. Mikä olisi lähtökohtaisesti sopiva kalorimäärä harjoittelun palatessa normaalitasolle? Voiko luottaa siihen että lihasmuistin avulla pääsisi ylläpitokaloreillakin takaisin kesää edeltävälle tasolle vai onko kärsivällisesti ensin plussakaloreilla hankittava lihas takaisin, ottaa siinä samalla vielä lisää rasvaa kehoon ja sitten dieetattava sen verran sitä rasvaa pois että ollaan kesää edeltävällä tasolla?

Sellainen ruokamäärä, että paino alkuun (ensimmäinen 4-5 viikkoa) jopa putoaa kilon tai kaksi. Tarkoitus toki koko ajan (noin 2 viikon välein) nostaa ruokamäärää. Mutta kuitenkin niin, että pienen miinuksen kautta vauhtia, niin pääset niistä läskeistä eroon. Lihasmuisti kyllä hoitaa homman siinä kohtaa sen lihasmassan osalta. Miinuskaloreillakin. Ja suurin pointti on, että et kerrasta yritä laittaa mitään tiettyä ruokamäärää millä pitäisi pärjätä yhtään pidempään vaan RAKENNAT sen ruokamäärän kuntoon painoseurannan perusteella, niin ei tarvitse arpoa, että tulikohan nyt liikaa vai liian vähän, kun otat askel kerrallaan.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä mieltä Markku olet tuollaisten ulkomaalaista alkuperää olevien (thaimaalaisten) broilerin rintafileiden päivittäisestä syömisestä? Tuollainen 2,5kg:n säkki valmiiksi kypsennettyjä rintafileitä maksaa lähi-K-kaupassa noin 26€. Lähinnä syön noita, kun niistä saa niin helposti ruokaa aikaiseksi - suoraan pakkasesta muutamaksi minuutiksi mikroon ja valmista tuli. Maku on ihan ok ja rakennekin murea. Mielummin söisin kotimaista, mutten ole löytänyt vastaavaa tuotetta.

https://verkkokauppa.emetro.fi/wihu...10-130G)-BROILERIN-RINTAFILEE/p/7392055040616
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
En ole Markku mutta sanonpa silti mielipiteeni: jos ei ole lompakosta kiinni niin suosi suomalaista. Onpahan ainakin laatulihaa eikä se nyt niin vaikeaa ole paistaa ne pannulla 10 min.
 
Mitä mieltä Markku olet tuollaisten ulkomaalaista alkuperää olevien (thaimaalaisten) broilerin rintafileiden päivittäisestä syömisestä? Tuollainen 2,5kg:n säkki valmiiksi kypsennettyjä rintafileitä maksaa lähi-K-kaupassa noin 26€. Lähinnä syön noita, kun niistä saa niin helposti ruokaa aikaiseksi - suoraan pakkasesta muutamaksi minuutiksi mikroon ja valmista tuli. Maku on ihan ok ja rakennekin murea. Mielummin söisin kotimaista, mutten ole löytänyt vastaavaa tuotetta.

https://verkkokauppa.emetro.fi/wihu...10-130G)-BROILERIN-RINTAFILEE/p/7392055040616

Jos lidlissäkin myydään jotain tylppänokkaisiksi kidutettujen kanojen munia, niin Thaimaalainen broileri on sitten vähintään jalka-amputoitu ja kulkukoirien lihalla ruokittua :eek:
 
Sieltä Norvida oy sivuilta kyllä löytyy noista asiaa.Klikkaat kohtaa Jäljitettävyys

http://norvida.fi/

Ton perusteella broilerit taitaa olla Thaimaassa paremmissa oloissa kun monet paikalliset siellä :rock: Mut eiks tää joku nokkien leikkaaminenkin oo ihan Eu standardien mukaista, mistä Lidliä on nyt kritisoitu, ku eikös siinä ollu kyse jostain saksalaisista broileri tai muna tuotteista.. http://www.verkkouutiset.fi/talous/mtk_lidl-54849
 
Mitä mieltä Markku olet tuollaisten ulkomaalaista alkuperää olevien (thaimaalaisten) broilerin rintafileiden päivittäisestä syömisestä? Tuollainen 2,5kg:n säkki valmiiksi kypsennettyjä rintafileitä maksaa lähi-K-kaupassa noin 26€. Lähinnä syön noita, kun niistä saa niin helposti ruokaa aikaiseksi - suoraan pakkasesta muutamaksi minuutiksi mikroon ja valmista tuli. Maku on ihan ok ja rakennekin murea. Mielummin söisin kotimaista, mutten ole löytänyt vastaavaa tuotetta.

https://verkkokauppa.emetro.fi/wihu...10-130G)-BROILERIN-RINTAFILEE/p/7392055040616

Ottamatta kantaa nyt mihinkään aasialaisen ruokateollisuuden eettiseen puoleen, hygieniavalvontaan, bakteerikantaan (salmonella, lintuinfluenssa) tms. niin kyllä tuollainen ravintoarvoiltaan on ihan kanaa siinä missä mikä vaan kana.
Eikä kanan kansalaisuudesta huolimatta siinä mitään "ongelmaa" ole, että onko se nyt sitten raakaa vai valmiiksi paistettua... paremmin kypsä pakastekana siinä kohtaa säilyy kun kylmäketju katkeaa paikallisen pick-upin lavalla :D

Tosin henk. koht. en söisi aasialaista kanaa johtuen juuri noista asioista, jotka eivät ravintoarvoihin liity mitenkään.
 
^Toki itsekin mielummin söisin kotimaista broileria, mutta nuo valmiiksi kypsennetyt thaikku rintafilepakasteet vain ovat aivan ylivoimaisen helppoa ruokaa. Käytännössä teen lähes kaikki ruokani itse, tai ostan ne kaupan valmisruokatiskiltä (kypsennetyt broilerit ja kalat). Itselleni ruuanvalmistuksessa vaivattomuus on tärkeää. Kerran kahdessa viikossa kypsennän seuraavan jakson jauhelihat ja laitan pakkaseen ja joka toinen ilta keitän kahden päivän riisit / makaronit - siinäpä nuo varsinaiset kypsentävät kokkailut sitten ovatkin. Reeneihin jaksan paremmin panostaa, mutta terveellinen ja ruokavalion mukainen ravinto pitää saada mahdollisimman helposti lautaselle.
 
Jos kerran jauhelihaa paistat kerran kahteen viikkoon niin miksei kananpaisto onnistuis vaikka siinä samalla?
Lidlissä fileesuikaleet on jonkun 8,5€/kilo niin eipä sitäkään oo hinnalla pilattu.
 
Olen nyt tehnyt tuota SJMV joka toisessa jalkatreenissä 8-10 toiston sarjoja. Kuuluuko tuon ottaa myös merkittävästi alaselkään, vai johtuuko tämä heikosta alaselästä ja/tai tekniikasta? Pari kertaa vasta tehnyt, joten tekniikka voi tosiaan olla aika hakusessa. Tuntuman kuitenkin saa tuonne taka-akseliin ihan hyvin, mutta myös alaselkä rasittuu aika lailla.

Moni myös sanoo, että tuo liike on parempi kässäreillä tehtynä? Mitä mieltä Markku olet? Onko SINUN mielestäsi SJMV paras vapaalla tangolla, smithissä vai kässäreillä tehtynä?
 
Olen nyt tehnyt tuota SJMV joka toisessa jalkatreenissä 8-10 toiston sarjoja. Kuuluuko tuon ottaa myös merkittävästi alaselkään, vai johtuuko tämä heikosta alaselästä ja/tai tekniikasta? Pari kertaa vasta tehnyt, joten tekniikka voi tosiaan olla aika hakusessa. Tuntuman kuitenkin saa tuonne taka-akseliin ihan hyvin, mutta myös alaselkä rasittuu aika lailla.

Moni myös sanoo, että tuo liike on parempi kässäreillä tehtynä? Mitä mieltä Markku olet? Onko SINUN mielestäsi SJMV paras vapaalla tangolla, smithissä vai kässäreillä tehtynä?

Kyllä SJMV alaselkääkin rasittaa ja sieltäkin voimaa kysyy... ei siitä pääse mihinkään.
Ei sen siltikään pitäisi ensimmäisenä "pettää" jos tarkoitus on takareisiä kurittaa, mutta sitä nyt on sitten näkemättä mahdoton mennä sanomaan johtuuko vain voiman puutteesta vai onko tekniikassa vikaa.

Smith-tangolla tehtävästä veriosta en pidä. Joten sanotaan, että se on huonoin näistä kolmesta.
Kun 8-10 toistoa tekee niin siinä on melkolailla aivan sama tekeekö tangolla vai käsipainoilla... yleisesti ottaen pidemmät sarjat onnistuu käsipainojen kanssa paremmin ja lyhyemmät tangolla. Tosin käsipainojen kanssa alaselän rasitus jää yleensä hieman vähemmälle kuin tangolla.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom