AMMATTILAINEN Markku "Sensei" Tikka

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Onko mitään hyvää ns. haitaria sille, paljon kalorien kannattaisi olla plussalla treenipäivinä, jos haluaa nostaa maltillisesti painoa? Muistan lukeneeni palstan aikasemmilta sivuilta, että 50-150 kcal on liian vähän. Nämä asiat riippuu myös varmaan yksilöstä.
 
Onko mitään hyvää ns. haitaria sille, paljon kalorien kannattaisi olla plussalla treenipäivinä, jos haluaa nostaa maltillisesti painoa? Muistan lukeneeni palstan aikasemmilta sivuilta, että 50-150 kcal on liian vähän. Nämä asiat riippuu myös varmaan yksilöstä.

Klassinen aloitus, eli 'En ole Markku mutta'..tämä on ;)


View: https://www.youtube.com/watch?v=_Wu7LRNwkjU


Markku varmaan korjaa jos sanon hänen mielestä puuta heinää, mutta enemmän kuin päiväkohtainen plussamäärä, merkkaa se että kuinka paljon esim. viikkotasolla
ollaan plussalla
. Yksinkertaisin ja myös Markun suosittelema käytäntö on ollut että päivittäinen ruokavaliorunko on vakio, ja treenipäivinä siihen sitten tulevat päälle treenijuomat. Jos paino ei nouse useampaan viikkoon, lisätään tuohon päivittäiseen runkoon ruokaa 50-150 kcal.

Tuolla myös saadaan kalorikierrätystä aikaan, koska kulutus eri treenipäivien välillä on usein eri, samoin vaikkapa treenipäivän ja täyden lepopäivän välinen ero. Eikä mitään erikoista kikkailua tarvita.
 
Terve kysyisin luonnollisesti kysymyksen ruokavaliosta. Olen tällä hetkellä n. 112kg painava kaveri treenitaustaa on vaihtelevasti. https://lihastohtori.wordpress.com/2015/09/22/kehittymisen_vuokaavio/ tämän linkin mukaan arvioisin rasvaprosenttini alle tuon 20% mutta yli 15%. Treenaan 3-4 x viikko 40-60min kerralla ja söin vähän aika sitten tuommoiset 2700kcal päivässä makroilla n.200g proteiini, 130-140g rasva ja loput hiilareista aika usein siis alle 200g. Paino tippui aina välillä ja nousi takaisin, vatsa ei toiminut. Ruuan lähteet puhtaat eli tumma riisi, vähärasvaiset lihat, kanamunat, kasviksia 600-700g päivä, kaurapuuro, oliiviöljy, pähkinät lähinnä cashew. Eli jos tällainen tapaus tulisi valmennukseen, niin mistä lähtisit ruokavalion suhteen liikkeelle? Kalorit ylös ja hiilaria lisää koneeseen? Oma tavoitteeni olisi pudottaa painoa tuonne 100kg tasolle ainakin aluksi.

Pituutta on 180cm. Voihan rasvaprosenttini olla toki jotakin muutakin, vaikea arvioida kun en ole koskaan mitannut, mutta ihan noin hylkeeltä en näytä kuin kaveri 20-22% rasvoissa. Itsellä rasva kertynyt ehkä alavatsaan, mutta sopivassa valossa kyllä ylävatsalihakset erottuu hyvin, mutta sanotaan sitten vaikka 22%. Varmaan sitä vuosia sitten tuli syötyä enemmän. Itselleni tuli vuosien maitotuotteiden kanssa läträämisen kanssa stoppi, eli maidot, jugurtit ja rahkat jäivät pois ja mm. leipiä söin muutenkin satunnaisesti. Samalla oikeastaan ruokamäärä tippui alle tuon 3000kcal. Jos käy hampurilaisella, niin silloin pääsee helposti yli, muuten joutuu tekemään töitä. Olen pikkuhiljaa kokeillut nostaa kaloreita nyt ylöspäin, koska oma arvioni on, että varmaan reilusti 3000kcal pitäisi saada. Nyt esim. muutama päivä syöty 3200kcal ja paino tippunut vähän kun 2700 kanssa ei tapahtunut mitään ja laskemaankaan en viitsinyt tuosta enää huonojen kokemusten vuoksi. Ajattelin, että kyllä kai noita hiilareita pitää enemmän saada, mutta kun tuota riisiä on niin hemmetin vaikea saada uppoamaan tarpeeksi ja maitoa en ainakaan vielä aloita uudelleen juomaan.

Vaihteleva treeni tarkoittaa omalla kohdalla, että 2003-2009 se oli kuitenkin koko aikaista 3-4xviikko, mutta selkeää tavoitetta ei ollut lihaskasvatukseen tai voimanhankintaan. Pääsääntöisesti menin 1 jaksoilla ohjelmilla ja treenasin liikaa=>olin 4-5 viikon välein kipeä. Nukuin liian vähän, söin sinne päin ja kuitenkin harjoitukset olivat siihen kokonaisuuten nähden liian kovia. Treeneissä tein kuitenkin kyykkyjä pääsääntöisesti 170-230kg painoilla toistot 6-20, vetoja samoin sarjoja ja penkistä se 200kg on nostettu. Pyrin kaikki tekemään vielä ilman varusteita ja huonoina päivinä vyö. Leukoja sain 50kg lisäpainolla 6kpl. Käytin kuminauhoja yms penkeissä ja kyykyissä lisävastuksena. Eli kaikenlaista tuli tehtyä, mutta ilman suunnitelmallisuutta. Salilla olen käynyt kuitenkin viimeksi 2013/14 en muista tarkkaan. Sen sijaan kotona harjoittelut sen mitä pystyy ja jotta lihasmassa säilyy edes vähän. Eli kai sitä voisi sanoa, että en ihan lahjaton ole, mutta en lahjakkaimmasta päästä.

Kysymys kuitenkin kuuluu, että jos näillä tiedoilla tulisin luoksesi, niin mistä lähtisit liikkeelle ruokavalion suhteen tavoitteena pudottaa paino tuonne 100kg tuntumaan. Nykyinen ruokavalio on itse kyhätty 5 ateriaa päivässä sisältävä. Uusimmassa tuo 3214kcal ja hiilareita 257g, proteiini 238g, rasva 124g. Aamupala 23%, lounas 21%, päivällinen 22%, illallinen 18% ja iltapala 15%. Hiilarimäärä pitäisi varmaan saada vielä tuosta ylöspäin. Proteiinistä 180-190g tulee kananmunista, lihasta pähkinöistä ja loput kasviksista, riisistä ja mm. kaurahiutaleista. Jos hiilarimäärää nostaisi reilusti, niin kuinka kauan menisi, ennen kuin kroppa tottuisi vai onko parempi vaan nostaa esim. päivätasolla 25g/pv ja viikon jälkeen toiset 25g/pv niin kauan kunnes paino lähtee selkään nousuun.

Onko kokemusta, että makrot olisi säädetty kehontyypin mukaan? Vai onko aina ollut niin, että rasvat on säädetty tuonne alas alle 1g/kg ja hiilareita enemmän, vai onko jollain joskus toiminut korkeampi rasvamäärä? Sillä kysyn, kun luonnollisesti rasvasta olisi helpompi saada energiaa vs. hiilarit kun juurikaan nestemäisestä muodosta sitä ei tule. Itse näen, että tuohon 370g hiilareita pitää jo tehdä töitä :D.

Syön tällä hetkellä päivässä 180g riisiä jaettuna 3 osaan, 100g kaurahiutaleita jaettuna kahteen osaan ja banaania 100-150g, loput tuleekin sitten kasviksista, marjoista ja vähän pähkinöistä. Määrä tosiaan n. 260g päivä. Jauhoja en mielellään hirveästi syö, kun niissä tuppaa aina olemaan jokin makeutusaine kaupanpäälle. Satunnaisesti recovery, mutta sitäkin n. 40-50g. Eli jos lisään hiilaria, niin melkein se pitäisi riisistä/perunasta/bataatista saada sitten. n. 100g lisää hiilaria tulee kun syö n.150g riisä lisää eli tuplaa nykyisen riisimäärän. Mutta voisin pikkuhiljaa yrittää kasvattaa tuota määrää ensin nyt vaikkapa lähemmäs tuota 300g ja katsoa miten käy. Työstä se syöminen käy.

Ok. Eli kaikista lasketaan kaikki makrot. Ja tuo proteiinimäärä 220g on riittävä? Usein kuulee puhuttavan 2,5-3g painokilo. Miten naisten suhteen, onko silloinkin gramma per painokilo rasvoissa sopiva määrä vai voisiko se olla isompi hormanaalisen toiminnan kannalta? Jos ajatellaan tavallista diettaajaa, eikä kisaajaa? Ajattelin jonkin ruokaohjelmatestin kokeilla myös perheen toiselle jäsenelle. Proteiinimääräkin varmaan voisi olla hintsun pienempi kun tarkoitus on kiinteytyä eikä kasvattaa lihasta 1.6-1.8g/kg. Ajattelin tätä lähinnä ruoka-annosten kautta, niin silloin liha-annos olisi n. 100g/ateria

Eli sekä lepopäivinä että treenipäivinä voisi kalorit pitää samassa 3200, mutta varmaan lepopäivinä hiilihydraatit alemmas ja rasvat ylemmäs? Esim. Rasvat 120g ja hiilarit vaikka 300g tai jopa vähän alle? Jos homma lähtisi noilla pelittämään ja parin viikon päästä paino laskussa, niin sitten varmaan voisi kokeilla kalorisyklittelyä: Treenipäiviin vähän enemmän ja lepopäiviin vähemmän päiväkeskiarvon pysyessä viikkotasolla kuitenkin 3200 kcal luokassa. esim. 4 treeniä 3500 ja 3 lepoa 2800

Jeps tuohon on tullut tutustuttua. Itselläni isot proteiinimäärät aiheuttavat vaan melkoista turvotusta, joten mielläni syön sen maks 2g/painokilo ja loput hiilareista ja rasvasta. Jos ajatellaan, että proteiinit pitäisi dietillä melko vakiona päivästä riippuen, mutta miksi usein vain hiilihydraattien määrää muutetaan esim. lepopäivän ja treenipäivien välillä. Miksi rasvan määrä pysyy vakiona?
Vai eikö rasvan määrää vaihtelemalla saada aineenvaihdunnallista hyötyä? Itseäni mietityttää monesti vaan rasvoissa alas meneminen tai alle tuo 1g painokilo.

Onko verikoetuloksista mitään hyötyä katsottaessa, miten kroppa käyttää rasvaa? Itselläni matala kokonaiskolestroli 2,9 kun raja on 5 ja hyvä oli arvoltaan huono eli 0,9. Trigly 0.7-2.9 arvot myös matalat, eli voiko näistä päätellä mitään kropan tehoista käyttää rasvaa? Nykyruokavaliossa rasvaa tulee 115-130g/pv. Lähinnä tuntuu, että tuota hyvää pitäisi saada ylemmäs ja ehkä vähän kokonaiskolestroliakin ja rasvaa syömällä se kai voisi onnistua. Testosteronia vartenhan tuota tarvitaan. Olen kyllä lukenut, että gramma painokiloa kohtia pitäisi riittää, mutta onko tullut yksilöitä vastaan, joilla homma olisi toiminut huomattavasti korkeammalla rasvamäärällä esim. 1,5g/kg?

Ehkä kysymykseni koskee lähinnä, sitä että onko painonpudotuksen ja lihasten säilymisen kannalta mitään merkitystä sillä, tuleeko energia rasvasta vai hiilihydraateista? Jos kropassa ylimääräistä rasvaa +15-23%, niin kuinka huolissaan pitää olla testosteronin määrästä kun ollaan pitkään miinuskaloreilla? Olen kiinnostunut rasvan käytöstä energian lähteenä, koska rannetietokoneesta kun katson, niin olen lähes koko ajan rasvanpolttosykkeellä. Eilen esim. lähes 7 tuntia rasvanpolttosyke ja 20min cardio=>Kulutus 4530kcal koko päivälle mittarin mukaan. Salitreeni 45min.

Perus istumatyössäkin johtuen stressaavasta luonteestani sykkeet pyörii 100-115 välillä koko ajan. Päiväkulutukset vaihtelee rannekoneen mukaan 3800 - 5700kcal välissä. Ja nyt olen pyrkinyt syömään lepopäivinä 3600 ja treenipäivinä 3850kcal ja nostin hiilarimääriä tuonne 370g ja treenipäivinä 400g. Alussa paino nousi 2kg, mutta nyt tullut tasaisesti alas ollen alempi kuin pari viikkoa sitten. Eli tästä päätellen voisin jopa lisätä kaloreita, mutta tekisin sen mielelläni rasvasta johtuen siitä, että ei vaan pysty enempää syömään ainakaan pienellä totuttelulla. Vähitellen varmaan onnistuu hiilarimäärien nostaminenkin vaikkapa tuonne 500g asti. Kuituahan taitaa tulla myös hitonmoisia määriä tuota riisiä/kasviksia popsiessa ja se taas jonkin tiedon mukaan voi alentaa myös testosteronitasoja. Itselläni tasot eivät ole päätä huimaavat muutenkaan.

Tämäkin voi olla jo käsitelty täällä, mutta ei ole vielä tullut vastaan itselleni. Tällä hetkellä syön 5 ateriaa päivässä, mutta haluaisin käytännöllisyyden takia mennä 4 ateriaan. Harvempi syöminen olisi vaan käytännölisempää, lisäksi vatsa ei tunnu tottuvan tiheään syömiseen kunnolla. Treenit on joko kello 17 aikaan tai sitten 19 aikaan. Miten nuo ateriat kannattaisi laittaa päivään maksimihyödyn saamiseksi.
Aamupala on aina lähes poikkeuksetta kello 7 ja sunnuntaisin 9 aikaan.

Jos treeni olisi 17.00 aikaan, niin voisiko 1. lämmin ruoka olla kello 13 ja 2. lämmin ruoka sitten treenin jälkeen n. 19 ja iltapala sitten 22-22.30.
Jos treeni olisi 19.00 aikaan, niin sitten 1. lämmin ruoka kello 12 ja 2. lämmin ruoka 17-18 aikaan ja treenin jälkeen iltapala kello 21. Lähinnähän tuossa tulee se, että kun treeni myöhemmin, niin hiilaria tulee vähemmän treenin jälkeen ja enemmän ennen treeniä kuin kello 17 versiossa jos ateriakoostumukset on samanlaiset pääsääntöisesti. Iltapalalla syön kuitenkin aina vähän vähintään 30-40g hiilaria. Palautusjuomasta tietenkin saisi vähän hiilaria myös treenin jälkeen.

Aletaan puhumaan sellaisesta määrästä sen verran yksilöllisen tilanteen yksilöllisistä kysymyksistä, että asia vaatisi siinä määrin tarkkaa perehtymistä tilanteeseesi, että se ei näin foorumi-olosuhteissa ole edes mahdollista.

Lisäksi se on sitä mitä minä teen työkseni rahasta... en auttamisen ilosta vapaa-ajallani.

kggouoz.jpg
 
Aamuaerobiselle tyhjällä mahalla vai onko parempi ottaa aminohappoja alle ettei katabolia iske :)?

No jos sen aerobisen aamulla ennen aamiaista tekee, niin kyllä minä suosittelen, että sen aminohappohyökkäyksen ottaa ennen sitä.

Tossa aamusin aminoilla hifistelyssä ei oo kyllä järkeä, mikäli joka tapauksessa syöt pian protskua sisältävän aamupalan, joka lyö proteiinisynteesin päälle. Paitsi jos meet aamuaerobiselle, ni sitte voit lyödä aminoita koneeseen ja aerobisen jälkeen sitten varsinainen aamupala. Aamua hyödyllisempi voisi olla aminodrinkki keskellä yötä, mikäli sulla on tapana herätä käymään kusella yöllä.

Koko paastoaerobinen (mitä aamulla tyhjällä mahalla tehtävä aerobinenkin on) on myös näitä sitkeitä myyttejä, jotka on moneen kertaan kumottu, mutta aina vain pysyvät hengissä. :rolleyes: Sen ainoa hyöty voi olla siinä, että onpahan sen päivän osalta jonkunlainen puolivillainen aerobinen tehtynä. Ei paastotilassa kummoista toki jaksakaan. Ite suosin pitempiä ja raskaampia aerobisia harjoitteita niin, että olen jo päivän aikana ehtinyt vähintään kaksi kunnon ateriaa syödä, mieluiten enemmän, että on virtaa tehdä kunnon lenkki, eikä tarvitse kataboliastakaan ressata.

Jos päivän aikana pitää tehdä aerobinen + treeni ja ihmiset käy myös usein töissä, niin ei jää paljoa järkeviä vaihtoehtoja, kuin tehdä se aerobinen aamulla

Näinhän se on, että ei aerobinen aamulla / paastotilassa sen kummempi ole kuin muuhunkaan aikaan päivästä. Saattaa olla jopa huonompi valinta varsinkin jos jonkunlaisia tehoja pitäisi saada kropasta irti. Kolmen vartin köpöttely nyt on aivan sama koska sen tekee.

Mutta kyllä tosiaan monella aamu on hyvä vaihtoehto tai siis muista elämän velvoitteista johtuen usein ainoa vaihtoehto milloin liikuntaa onnistuu suorittamaan. Että kyllä se aamuaerobinen aina tekemättä jääneen aerobisen voittaa ;)
 
Onko mitään hyvää ns. haitaria sille, paljon kalorien kannattaisi olla plussalla treenipäivinä, jos haluaa nostaa maltillisesti painoa? Muistan lukeneeni palstan aikasemmilta sivuilta, että 50-150 kcal on liian vähän. Nämä asiat riippuu myös varmaan yksilöstä.

Klassinen aloitus, eli 'En ole Markku mutta'..tämä on ;)

Markku varmaan korjaa jos sanon hänen mielestä puuta heinää, mutta enemmän kuin päiväkohtainen plussamäärä, merkkaa se että kuinka paljon esim. viikkotasolla
ollaan plussalla
. Yksinkertaisin ja myös Markun suosittelema käytäntö on ollut että päivittäinen ruokavaliorunko on vakio, ja treenipäivinä siihen sitten tulevat päälle treenijuomat. Jos paino ei nouse useampaan viikkoon, lisätään tuohon päivittäiseen runkoon ruokaa 50-150 kcal.

Tuolla myös saadaan kalorikierrätystä aikaan, koska kulutus eri treenipäivien välillä on usein eri, samoin vaikkapa treenipäivän ja täyden lepopäivän välinen ero. Eikä mitään erikoista kikkailua tarvita.

Jos kuitenkin @Frankie minä takennan ja korjaan hieman...

Vastauksena @karisiltavuo kysymykseesi, että noin +200kcal on hyvä keskinkertainen lähtökohta. Ja se on joka päivä. Ei vain treenipäivä. Paremmin lihas levossa kasvaa kuin salilla ;)
Mutta loppupeleissä tässä voi olla heittoa paljonkin ja se millä on väliä, että kuinka nopeasti painosi nousee. Ei sillä niin väliä ole millä laskennallisella kcal-määrällä se tapahtuu. Perusta aina kaikki siihen mitä tapahtuu... ei siihen mitä jollakin kcal-määrällä pitäisi tapahtua. Se kuinka nopeasti painoaan kannattaa nostaa taas riippuu siitä paljonko voisi vuositasolla olla uutta lihasmassaa olla odotettavissa. Jos odotettavissa on 1kg niin skenaario on hyvin eri jos mahdollisuuksia voi olla jopa 5kg.

Molemmille yhteisesti, että painon kehitystä pitää aina seurata muutaman viikon aikavälillä. Ei viikon sisällä eikä pari viikkoakaan meinaa vielä mitään. Mitä maltillisemmasta tahdista puhutaan niin sen pidemmällä aikavälillä myös seuranta.

"Yksinkertaisin ja myös Markun suosittelema käytäntö on ollut että päivittäinen ruokavaliorunko on vakio, ja treenipäivinä siihen sitten tulevat päälle treenijuomat. Jos paino ei nouse useampaan viikkoon, lisätään tuohon päivittäiseen runkoon ruokaa 100-200 kcal"

Tässä olet oikeassa ja syy on juurikin se, että systeemin tulee olla YKSINKERTAINEN... ja toimiva. Mutta tosiaan yksinkertaisuuden ja toteuttamisen suoraviivaisuuden on oltava sitä luokkaa, että sitä voi tehdä VUOSIA. Se että kehittää jonkun maailman hienoimman ja jokaisen yksittäisen päivän osalta tarkimman systeemin mitä jaksaa pari viikkoa tai edes pari kuukautta niin sellainen on pitkässä juoksussa ihan yhtä tyhjän kanssa. Ja jopa teoriassa sellaisen ja tämän mainitun menetelmän lopputuloksen ero olisi jotain minimaalisen ja olemattoman väliltä. Kuten sanottu... menetelmän on oltava niin suoraviivainen, että sitä voi kuvitella toteuttavan joka päivä lopun ikää.
 
Jos kuitenkin @Frankie minä takennan ja korjaan hieman...

Vastauksena @karisiltavuo kysymykseesi, että noin +200kcal on hyvä keskinkertainen lähtökohta. Ja se on joka päivä. Ei vain treenipäivä. Paremmin lihas levossa kasvaa kuin salilla ;)
Mutta loppupeleissä tässä voi olla heittoa paljonkin ja se millä on väliä, että kuinka nopeasti painosi nousee. Ei sillä niin väliä ole millä laskennallisella kcal-määrällä se tapahtuu. Perusta aina kaikki siihen mitä tapahtuu... ei siihen mitä jollakin kcal-määrällä pitäisi tapahtua. Se kuinka nopeasti painoaan kannattaa nostaa taas riippuu siitä paljonko voisi vuositasolla olla uutta lihasmassaa olla odotettavissa. Jos odotettavissa on 1kg niin skenaario on hyvin eri jos mahdollisuuksia voi olla jopa 5kg.

Molemmille yhteisesti, että painon kehitystä pitää aina seurata muutaman viikon aikavälillä. Ei viikon sisällä eikä pari viikkoakaan meinaa vielä mitään. Mitä maltillisemmasta tahdista puhutaan niin sen pidemmällä aikavälillä myös seuranta.

"Yksinkertaisin ja myös Markun suosittelema käytäntö on ollut että päivittäinen ruokavaliorunko on vakio, ja treenipäivinä siihen sitten tulevat päälle treenijuomat. Jos paino ei nouse useampaan viikkoon, lisätään tuohon päivittäiseen runkoon ruokaa 100-200 kcal"

Tässä olet oikeassa ja syy on juurikin se, että systeemin tulee olla YKSINKERTAINEN... ja toimiva. Mutta tosiaan yksinkertaisuuden ja toteuttamisen suoraviivaisuuden on oltava sitä luokkaa, että sitä voi tehdä VUOSIA. Se että kehittää jonkun maailman hienoimman ja jokaisen yksittäisen päivän osalta tarkimman systeemin mitä jaksaa pari viikkoa tai edes pari kuukautta niin sellainen on pitkässä juoksussa ihan yhtä tyhjän kanssa. Ja jopa teoriassa sellaisen ja tämän mainitun menetelmän lopputuloksen ero olisi jotain minimaalisen ja olemattoman väliltä. Kuten sanottu... menetelmän on oltava niin suoraviivainen, että sitä voi kuvitella toteuttavan joka päivä lopun ikää.
Joo, sen tiesinkin, että treeni- ja lepopäivinä saman verran kalorit plussalla. Olisi pitänyt kirjoittaa alunperin paljon YLIPÄÄTÄÄN plussalla. Meikällä on vaikeaa hahmottaa kulutusta, kun teen fyysistä työtä ja helposti tulee syötyä liian vähän. Loppujen lopuksi kuitenkin aika simppeliä; jos paino ei nouse, täytyy syödä lisää. Kiitos jälleen kerran hyvistä vinkeistä.
 
Pakko heittää Sensei yksi kysymys, jos ehdit jossain vaiheessa vastailla. Olen tässä 3-4kk dieettaillut laskevilla kaloreilla, aluksi n.2800kcal, nyt viimeisen 4 viikon ajan ollut surkeat 2000kcal. Paino on tippunut ihan kohtuullisesti(ja melko hyvin läskin muodossa), mutta kiirehän sitä kesäkuntoon aina meinaa tulla. Kyllä, kesäkuntoon :) Mitat ovat tällä hetkellä 174cm/80kg ja vyötärö 77.5cm. Noin 4cm ja 4kg(mikäli lähtee lähinnä rasvan muodossa) olisi tarkoitus saada kohtuullisen lyhyessä ajassa vielä raavittua pois. Kukaan valmentaja ei varmasti tällaista suosittele, mutta maanantaina tiputin kalorit -> 1800kcal, sitä seuraava viikko 1700 kcal, sitten 1600kcal ja siitä 1-2vko 1500kcal. Tuon jälkeen onkin sitten suurempi haaste. Mihinkään oikealle reverse dietille en ole valmis tuosta jatkamaan, mutta jotain kohtuullisen järkevää tyyliä ajattelin kesällä noudattaa. Jos nostan näiden kärvistelyviikkojen jälkeen kalorit -> 2500kcal, joka näillä kulutuksilla on itselleni vielä selkeähkö miinuskaloridieetti, niin voidaanko rasvan palamista vielä odottaa vai alkaako keho jollain tavalla kompensoimaan ja "pitämään rasvasta kiinni"? Entä onko mitään hyötyä toteuttaa tuon viimeisen 1500kcal/vrk -viikon jälkeen edes muutaman viikon sisällä asteittaista nostoa tyyliin -> vko 1, 1750kcal/vrk -> vko 2, 2000kcal/vrk -> vko 3, 2250kcal/vrk -> vko 4, 2500kcal/vrk? Eli tuollainen erittäin köyhän miehen reverse diet -ajatus. Onko noin lyhyellä jaksolla mitään merkitystä aineenvaihdunnan kannalta? Vai onko sama nostaa suoraan 1500 kalorista 2500 kilokaloria? Buustaisiko tämä jopa paremmin aineenvaihduntaa? Kyllä, täysin yksilöllisiä asioita, mutta kumpaa tyyliä lähtisit keskimäärin mieluummin kokeilemaan? Aineenvaihdunnassa ei toistaiseksi ainakaan ole ollut nyt diietillä ongelmia, vaikka juuri mitään tankkailuita en ole tehnyt. Tuli pitkä sepustus, mutta pääpointtina siis, että miten suosittelisit tuollaisen kitudieetin jälkeen jatkamaan, jos ei ole jaksamista oikealle reverse dietille, mutta haluaisi vähintään säilyttää kunnon(jopa kiristymään)?
 
Pakko heittää Sensei yksi kysymys, jos ehdit jossain vaiheessa vastailla. Olen tässä 3-4kk dieettaillut laskevilla kaloreilla, aluksi n.2800kcal, nyt viimeisen 4 viikon ajan ollut surkeat 2000kcal. Paino on tippunut ihan kohtuullisesti(ja melko hyvin läskin muodossa), mutta kiirehän sitä kesäkuntoon aina meinaa tulla. Kyllä, kesäkuntoon :) Mitat ovat tällä hetkellä 174cm/80kg ja vyötärö 77.5cm. Noin 4cm ja 4kg(mikäli lähtee lähinnä rasvan muodossa) olisi tarkoitus saada kohtuullisen lyhyessä ajassa vielä raavittua pois. Kukaan valmentaja ei varmasti tällaista suosittele, mutta maanantaina tiputin kalorit -> 1800kcal, sitä seuraava viikko 1700 kcal, sitten 1600kcal ja siitä 1-2vko 1500kcal. Tuon jälkeen onkin sitten suurempi haaste. Mihinkään oikealle reverse dietille en ole valmis tuosta jatkamaan, mutta jotain kohtuullisen järkevää tyyliä ajattelin kesällä noudattaa. Jos nostan näiden kärvistelyviikkojen jälkeen kalorit -> 2500kcal, joka näillä kulutuksilla on itselleni vielä selkeähkö miinuskaloridieetti, niin voidaanko rasvan palamista vielä odottaa vai alkaako keho jollain tavalla kompensoimaan ja "pitämään rasvasta kiinni"? Entä onko mitään hyötyä toteuttaa tuon viimeisen 1500kcal/vrk -viikon jälkeen edes muutaman viikon sisällä asteittaista nostoa tyyliin -> vko 1, 1750kcal/vrk -> vko 2, 2000kcal/vrk -> vko 3, 2250kcal/vrk -> vko 4, 2500kcal/vrk? Eli tuollainen erittäin köyhän miehen reverse diet -ajatus. Onko noin lyhyellä jaksolla mitään merkitystä aineenvaihdunnan kannalta? Vai onko sama nostaa suoraan 1500 kalorista 2500 kilokaloria? Buustaisiko tämä jopa paremmin aineenvaihduntaa? Kyllä, täysin yksilöllisiä asioita, mutta kumpaa tyyliä lähtisit keskimäärin mieluummin kokeilemaan? Aineenvaihdunnassa ei toistaiseksi ainakaan ole ollut nyt diietillä ongelmia, vaikka juuri mitään tankkailuita en ole tehnyt. Tuli pitkä sepustus, mutta pääpointtina siis, että miten suosittelisit tuollaisen kitudieetin jälkeen jatkamaan, jos ei ole jaksamista oikealle reverse dietille, mutta haluaisi vähintään säilyttää kunnon(jopa kiristymään)?

No eikös se 2000kcal --> 1800kcal ole jo ihan riittävä kertamuutos, että taas kulkee. Ei mitään järkeä pudottaa heti lisää. Näissä hommissa kun kovasti kiirehtii, niin siitä ei yleensä seuraa mitään hyvää.
Aivan sama kuinka lyhyt aika niin en kerrasta laittaisi 1000kcal lisää tuollaisissa kalorimäärissä.

Jos meinaat mennä ruokamäärässä noin alas kun olet siinä jo 1000kcal alaspäin ensimmäisestä dieettiruokavaliostasi mennyt niin "Mihinkään oikealle reverse dietille en ole valmis tuosta jatkamaan" ei oikein ole vaihtoehto. Tai siis se on yksi vaihtoehto ja toinen on että läskiä takaisin.

Vaikka aika 1500kcal olisi lyhyt niin en mitenkään usko, että rasvaa olisi enää palamassa jos siitä hyppäät 2500kcal. Päinvastoin. Läskiä tulee mahdollisesti takaisinpäin.
Jos nyt jo tarvitset 1800kcal että tulosta syntyy, niin ei se 2500kcal silloin todellakaan ole sinulle enää miinuksella olemista... tai jos on niin hittoako siellä 1800kcal teet.

Ei minulla mitään hyvää vastausta tähän ole antaa. Tai oikeastaan en halua ottaa tarkkaa kantaa kysymykseen mikä periaatteessa on, että "aion tehdä jotain ihan älytöntä, tässä on kasa surkeita vaihtoehtoja, mikä niistä olisi vähemmän huono kuin muut" o_O

Suosittelen että ole olematta idiootti ja menemättä sinne kitudieetille...
 
Markku-setä, oletko ollut tyytyväinen tuohon ostamaasi räkkiin? Onko ilmennyt mitään erityisen hyviä tai huonoja puolia? Olisi tarkoitus upgreidata omaa salia ja nuo kyseisen valmistajan räkit vaikuttavat järkevän hintaisilta ja laadukkailta.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Suosittelen että ole olematta idiootti ja menemättä sinne kitudieetille...

:D Kysytään vielä, että onko lyhyestä, noin neljän viikon asteittaista kalorien nostamisesta keskimäärin mitään hyötyä vs kalorien suora nosto ylöspäin? Vai vaaditaanko reverse diet -tyyliseen ajatukseen aina huomattavasti aikaa, että voisi edes teoriassa toimia?
 
Eikös nuista Markun puheista käynyt hyvin selväksi että hiljaa hyvä tulee? :rolleyes: Kiitos Jannelle taustakuvasta. Nyt olen varmasti harvemmin idiootti kun tuo jaksaa muistuttaa.
 
Markku-setä, oletko ollut tyytyväinen tuohon ostamaasi räkkiin? Onko ilmennyt mitään erityisen hyviä tai huonoja puolia? Olisi tarkoitus upgreidata omaa salia ja nuo kyseisen valmistajan räkit vaikuttavat järkevän hintaisilta ja laadukkailta.

Erittäin tyytyväinen olen ollut Barbarian Linen räkkiin. Tukevuudessa ei häviä kokoon hitsatuille räkeille yhtään, vaikka onkin pulteilla koottu. Rakenne on pääosin 3 tuuman neliöputkea eli isompaa kuin useimmissa, leuanvetotangon sekä etuosan poikittaisten tukiputkien kiinnitykset ovat laajalla alueella ja erityisesti nuo alaosan kolmion malliset tukilevyt tekevät rakenteesta oikein tukevan. En ole edes alustaan vaivautunut pulttaamaan, koska jalaksetkin on sen verran pitkät, että ei tuo ole tuosta millään kuormilla mihinkään suuntaan kaatumassa. Toki se nyt sentin voi liikahtaa jos oikein vauhdilla tulee tangon kanssa telineeseen ja alustaan kiinnittämällä senkin vähän saisi pois. Räkistä itsestään ei yhtään mitään huonoa sanottavaa.

Hinta/laatuhan tuossa onkin ihan parasta mahdollista... kuten sanottu niin ei häviä kokoon hitsatuille 1½ tonnin räkeille käytettävyydessä yhtään.

Jos jotain ns. "huonoa" pitää väkisin keksiä niin "sumo-pohjaa" tuossa ei ole... tosin sellaiset räkit nyt on muutenkin harvassa missä sellainen on. Eli alaputket ei ole 10cm irti lattiasta, että saisi sinne vielä varpaat alle ja vähän leveämmän jalka-asennon. Mutta on niiden alaputkien väli nyt silti 107cm että onhan sekin jo leveä asento. En ainakaan itse tarvitse tuotakaan tilaa kokonaan vaikka leveältä kyykkäänkin.
 
:D Kysytään vielä, että onko lyhyestä, noin neljän viikon asteittaista kalorien nostamisesta keskimäärin mitään hyötyä vs kalorien suora nosto ylöspäin? Vai vaaditaanko reverse diet -tyyliseen ajatukseen aina huomattavasti aikaa, että voisi edes teoriassa toimia?

Reverse dieetti tarkoittaa aina kaloreiden vaiheittain nostamista. Ei se suinkaan sitä tarkoita, että laitetaan kerran viikossa 5g hiilaria ja 1g rasvaa lisää.
Vaan ne ruokamäärän nostot tehdään sellaista tahtia mitä tilanteeseen aiheelliseksi katsotaan.

Ruokamääräänsä ei pidä IKINÄ nostaa kerrasta millekään olettamalleen massakausitasolle tms. vaan sinne pitäisi AINA mennä vaihteittain dieetin jälkeen.
Eikä se tarkoita välttämättä mitään puolen vuoden hissuttelua, vaan se voi olla vaikka 500+300+300 eli ehkä jo kolmessa viikossa saatiin yli tonni lisää ruokaa... jos aineenvaihdunta vastaa hyvin niin onnistuu ilman, että läskiä seuraa.

Suuri kertanosto jollekin olettamalleen tasolle ei saa aikaan mitään muuta kuin läskiä, koska mistäs sitä voi tietää onko se nyt sitten plussalla enemmän vai vähemmän vaan se sopiva taso pitää hakea. Dieetillä aineenvaihdunta hidastuu aina... ei välttämättä paljoa mutta vähän kuitenkin... jo pelkästän kevyempi keho kuluttaa vähemmän kuin painavampi. Suurin virhe mitä voi tehdä on 10kg tms. kevyempänä alkaa kerrasta syömään samaa määrää mitä ennen dieettiä 10kg painavampana teki.
 
Onko Markun mielestä ongelmaa siinä että kun syö 4 ateriaa päivässä ja treenaa illalla, jolloin treenin jälkeen tulee syötyä enää yksi ateria. Tällöin juuri ennen nukkumaan menoa tulisi syötyä päivän suurin ateria, kun päivän muilla aterioilla hiilihydraattia tulisi syötyä pienempinä määrinä.

Eli sitä ajan takaa, että onko todella suuren ruokamäärän syönti juuri ennen nukkumaan menoa jotenkin haitallista?
 
Onko Markun mielestä ongelmaa siinä että kun syö 4 ateriaa päivässä ja treenaa illalla, jolloin treenin jälkeen tulee syötyä enää yksi ateria. Tällöin juuri ennen nukkumaan menoa tulisi syötyä päivän suurin ateria, kun päivän muilla aterioilla hiilihydraattia tulisi syötyä pienempinä määrinä.

Eli sitä ajan takaa, että onko todella suuren ruokamäärän syönti juuri ennen nukkumaan menoa jotenkin haitallista?

Ei ongelmaa, ei mitään haittaa... varsinkaan kun treeni edeltää sitä.
Eikä kunnon ateria päivän viimeisenä safkana minun mielestäni ole huono idea muulloinkaan... sen perään kun yleensä tulee tuntikausia syömättömyyttä.
 
Ajattelin kokeilla sellaista viritystä pääliikkeissä että neljän viikon blokissa vähentää volyymia ja lisää intensiteettiä (vko1 5x8, vko2 4x6, vko3 3x5, vko4 2x3, vko5 kevennys). Voisikohan tuohon kevennykseen yhdistää ykkösten testaamisen järkevästi, jos vaikka kahdessa treenissä kokeilisi kahden liikkeen ykköset (lopputreeni hyvin kevyttä jos mitään) ja sitten pitäisi loppuviikon (4-5pv) taukoa? Vai kannattaako ensin pitää tauko ja sitten kokeilla ykkösiä? En välttämättä mitään aivan ykkösmaksimia hakisi mutta kuitenkin isommilla millä nuo viimeisen viikon kolmoset että tottuisi siihen "isompaan" rautaan.

Editoidaan sen verran että varmaan noin voi tehdä, mutta lähinnä tuo että kannattaako tuollaisessa tilanteessa missä ei varsinaisesti piikata (kun ehkä tuon yhden 2x3 -viikon verran) kokeilla niitä ykkösiä ennen vai jälkeen tauon, yleensä kai ohjeistetaan ensin vähän keventämään? Mutta jos pitää totaalilepoa 4-5pv niin ei ehkä ole aivan parhaimmillaan. Jos taas pitää kevyen viikon ja lisäksi ykköstentestailuviikon niin siinä tulee mulle vähän liian pitkä tauko normi bodausvoimailuryskäyksestä mitä tykkään tehdä :p
 
Viimeksi muokattu:

Suositut

Back
Ylös Bottom