AMMATTILAINEN Markku "Sensei" Tikka

Kertokaapa nyt joku tyhmälle miten tuon allekirjoituksensa saa poistettua tai muokattua?
Ja ihan askel askeleelta tai "screencapturen" kanssa koska minä väitän, että sellaista valintaa ei minun omissa asetuksissani missään ole... olen sitä nyt viikon etsinyt.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En jaksa kuvia räpsiä, mut ite löysin näin:
1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta omaa nickiä (Inboxin + alertin vieressä siis)
2. Vasen alalaita missä lukee Settings -> Ekana lukee signature.

Pitäs löytyy helposti ja heti :D
 
Pakkotoisto.com - Error

You do not have permission to view this page or perform this action.


...tällainen tulee. Täytynee ottaa Mikeen / modeen yhteyttä asiasta.
Joo, taitaa olla ongelma noissa erikoisissa käyttäjäryhmissä kuin se missä olet.
Eli signature kun on VIP only, niin oikeutta ei ole tuolla Ammattilainen. @Mike
 
Kyllä minä vähän enemmän rasvaa suosittelisin jos et dieetillä ole, mutta jos vastaavaa ongelmaa ei muualla ole kuin käsissä niin TUSKIN johtuu ravinnon rasvoista tai vitamiineista... VARMAKSIHAN ei pysty ikinä mitään sanomaan :)

Kiitos vastauksesta. En ole dieetillä. Kyllä saa nostaa hattua, kun jaksat vastailla ahkerasti täällä kaikille :) Jatketaan siis, eli kuinka paljon lähtökohtaisesti suosittelisit rasvaa offille ( per g / kg tai rasvaton massa ) ? Rasvat laskenut tosiaan alemmas, jotta treenipäivillä saa enemmän hiilaria koneeseen. Lähes 500 g tulee tällä hetkellä. Onko täysjyvä kaurahiutaleista tuleva rasva hyvää ? Mitä mieltä yleisesti olet kaurahiutaleista tulevasta rasvasta ? Niitä kuitenkin menee päivän aikana runsaasti.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä mieltä olet näistä lähes rasvattomista naisten kisadieeteistä? Eräs entinen ammattikehonrakentaja on esimerkiksi sanonut valmennettavalleen, että rasvaa ei pidä syödä, jos siitä haluaa päästä eroon... Omasta mielestäni kisadieetilläkin olisi hyvä syödä ihan loppuun asti gramma/painokilo rasvaa, vaikuttaa niin paljon kehon erinäisiin toimintoihin.
 
Kiitos vastauksesta. En ole dieetillä. Kyllä saa nostaa hattua, kun jaksat vastailla ahkerasti täällä kaikille :) Jatketaan siis, eli kuinka paljon lähtökohtaisesti suosittelisit rasvaa offille ( per g / kg tai rasvaton massa ) ? Rasvat laskenut tosiaan alemmas, jotta treenipäivillä saa enemmän hiilaria koneeseen. Lähes 500 g tulee tällä hetkellä. Onko täysjyvä kaurahiutaleista tuleva rasva hyvää ? Mitä mieltä yleisesti olet kaurahiutaleista tulevasta rasvasta ? Niitä kuitenkin menee päivän aikana runsaasti.

Siinä gramma / painokg paikkeilla... riippuen vähän kuinka läskissä kunnossa on ;) Kyllä se mielestäni hyvä on olla vähän enemmänkuin gramma / rasvaton painokg. Omalla kohdalla rasvamäärä / päivä seikkailaa 100-120g välillä ollen useimmiten 100-110g ja minulla painoa 94-95kg ja rasvat noin 8%.

Kaikki rasva on hyväksi paitsi trans-rasvat. Eikös kaurahiutaleetkin kasvi ole, niin sehän on terveellistä kasvirasvaa :)
Ei rasvojen mallista mitään maitohysteriaa pidä rakentaa, koska kaikkia rasvoja tarvitaan ja kaikilla eri tyypeillä on omat tärkeät tehtävänsä... eli monipuolisesti eri lähteitä käyttöön.
 
Mitä mieltä olet näistä lähes rasvattomista naisten kisadieeteistä? Eräs entinen ammattikehonrakentaja on esimerkiksi sanonut valmennettavalleen, että rasvaa ei pidä syödä, jos siitä haluaa päästä eroon... Omasta mielestäni kisadieetilläkin olisi hyvä syödä ihan loppuun asti gramma/painokilo rasvaa, vaikuttaa niin paljon kehon erinäisiin toimintoihin.

Tarvitseeko tuollaista edes kysyä... ihan idioottien hommaa se on jos ravinnon rasvat liian alas pudottaa. Kaloreita kun leikataan niin ihan siihen gramma / kg ei oikein ole mahdollisuutta dieetillä päästä, mutta itse suosittelen (ja naisvalmennettaville toteutan) että alle 40g ei mennä ja 40-45g alkaa sekin jo vähän liian vähän olemaan. Jos vaan suinkin mahdollista niin yli 50g pysytään. (riippuen vähän minkä kokoinen henkilö kyseessä). Jos kaloreita pitää leikata niin että nuo määrät vaarantuu niin se on sitten käytännössä aina KETOOSIDIEETILLE siinä kohtaa... eli kaikki toimii paremmin kun pudotetaan "nolliin" hiilarit eikä rasvat. Välttämättämiä rasvahappoja on olemassa... välttämättömiä hiilareita ei.
 
Onko väliä syökö vaaleaa riisiä/pastaa tumman sijasta ja onko turhaa miettiä niiden imeytymisnopeuksia?

On niissä pieni ero... vaalean riisin GI taitaa olla noin 75 ja tumman riisin 65.
..,mutta aikaa turhaa niiden miettiminen silti on ;)

Jos oikein isomman mällin syö tyyliin "tankkauspäivä" niin sitten en tummaa söisi, mutta muuten melkolailla se ja sama.
Toki jos on vaikeuksia saada tarpeeksi syötyä ruokaa / hiilaria niin vaaleaa on helmpompi saada syötyä isoja määriä.
 
Eilen ruokatunnilla eräs kehonmuokkauslajeihin (urheiluun yleensäkin) täysin vihkiytymän ihminen kysyi minulta täysin puskista että "pitääkö dieetillä pureskella ruokaa vähemmän että ruoansulatus joutuisi tekemään töitä enemmän?". Sanoin heti, että ei kyllä ihan normaalisti pitää pureskella, ihan jo imeytymisen kannalta. Jäin kuitenkin vielä jälkikäteen miettimään tuota kysymystä. Voisiko siinä olla mitään perää, että vähemmän pilkkomalla ruokaa suussa elimistö joutuisi käsittelemään sitä pidempään ruoansulatuksessa ja näin ollen voisi olla mahdollisesti vaikutusta aineenvaihduntaan. Ihmisten mielipiteitä ja kommentteja? Ja toki Senseinkin mielipide.
 
Eilen ruokatunnilla eräs kehonmuokkauslajeihin (urheiluun yleensäkin) täysin vihkiytymän ihminen kysyi minulta täysin puskista että "pitääkö dieetillä pureskella ruokaa vähemmän että ruoansulatus joutuisi tekemään töitä enemmän?". Sanoin heti, että ei kyllä ihan normaalisti pitää pureskella, ihan jo imeytymisen kannalta. Jäin kuitenkin vielä jälkikäteen miettimään tuota kysymystä. Voisiko siinä olla mitään perää, että vähemmän pilkkomalla ruokaa suussa elimistö joutuisi käsittelemään sitä pidempään ruoansulatuksessa ja näin ollen voisi olla mahdollisesti vaikutusta aineenvaihduntaan. Ihmisten mielipiteitä ja kommentteja? Ja toki Senseinkin mielipide.

Itse mietin tuota samaa juuri vähän aikaa sitten :)
 
Kiitos Markku kun vastailet täällä ihmisille, erittäin opettavaista vaan lueskellakkin täällä näitä vastauksiasi. :) Itse haluaisin kuulla mielipidettäsi ruoka-aineista, joita käytän tällä hetkellä. 169cm/80kg mies olen ja tavoite siis kiristellä. Aamupala hiilariton ihan kokeilun vuoksi, tuntunut toistaiseksi hyvältä (voiko tästä muuten olla jotain haittaa dieetin kannalta, nyt tulee siis hiilareista ns. paastoa treeniin jälkeiseltä aterialta lounaaseen asti?) Nopealla tarkistuksella rasvaa näyttäisi tulevan noin 60g, proteiinia noin 170g ja loput hiilareista. Rehuja about 500g päivässä.
aamupala: valkuaisia + raejuustoa + marjoja + omega3 + monivitamiini
lounas: riisi + kana/liha/possu + parsa/kukka/kasvikset + oliiviöljy + omega3
ennen treeniä: riisi/bataatti + kana/liha/possu + kasvikset + omena/banaani + oliiviöljy
treenin aikana: malto + whey + kreatiini
treenin jälkeen: reilumpi annos riisi/bataatti/peruna + kana/liha/possu + parsa/kukka/kasvikset
iltapala: maitorahka + pellavansiemeniä + marjoja + avokado/pähkinöitä + magnesiumsitraatti
 
Eilen ruokatunnilla eräs kehonmuokkauslajeihin (urheiluun yleensäkin) täysin vihkiytymän ihminen kysyi minulta täysin puskista että "pitääkö dieetillä pureskella ruokaa vähemmän että ruoansulatus joutuisi tekemään töitä enemmän?". Sanoin heti, että ei kyllä ihan normaalisti pitää pureskella, ihan jo imeytymisen kannalta. Jäin kuitenkin vielä jälkikäteen miettimään tuota kysymystä. Voisiko siinä olla mitään perää, että vähemmän pilkkomalla ruokaa suussa elimistö joutuisi käsittelemään sitä pidempään ruoansulatuksessa ja näin ollen voisi olla mahdollisesti vaikutusta aineenvaihduntaan. Ihmisten mielipiteitä ja kommentteja? Ja toki Senseinkin mielipide.

Vaikutus aineenvaihduntaan energiankulutuksen kannalta lienee varsin marginaalinen, sillä 1) ruoansulatuksen osuus aineenvaihdunnasta ei ole iso (joissakin lähteissä 10% luokkaa), 2) syödyn ruoan aiheuttama energiankulutus ei myöskään ole kovin merkittävä, riippuen ruoan lämpötilasta, olomuodosta ja energian muodosta mutta ollen kokonaisuuden kannalta aika mitättömässä roolissa. Lisäksi ruokamassan kokonaiskäsittelyaikaan suolistossa vaikuttaa merkittävästi ruoan kuitupitoisuus, luultavasti enemmän kuin laiska mekaaninen jauhanta purukalustolla. Normaalin ruoansulatusprosessin pitkittämisellä ei siis saa juurikaan hyötyä, sen sijaan haittoja tulee varsin helposti, ja nämä haitat (esim. ummetus, ilmavaivat, vatsakivut) voivat sitten epäsuorasti vaikuttaa aineenvaihduntaan energiankulutuksen kannalta.
 
Tarvitseeko tuollaista edes kysyä... ihan idioottien hommaa se on jos ravinnon rasvat liian alas pudottaa. Kaloreita kun leikataan niin ihan siihen gramma / kg ei oikein ole mahdollisuutta dieetillä päästä, mutta itse suosittelen (ja naisvalmennettaville toteutan) että alle 40g ei mennä ja 40-45g alkaa sekin jo vähän liian vähän olemaan. Jos vaan suinkin mahdollista niin yli 50g pysytään. (riippuen vähän minkä kokoinen henkilö kyseessä). Jos kaloreita pitää leikata niin että nuo määrät vaarantuu niin se on sitten käytännössä aina KETOOSIDIEETILLE siinä kohtaa... eli kaikki toimii paremmin kun pudotetaan "nolliin" hiilarit eikä rasvat. Välttämättämiä rasvahappoja on olemassa... välttämättömiä hiilareita ei.
Itselleni täysin selkeä asia, mutta kymmenet mimmit vois saada näistä postauksista faktatietoa, että homma kusee, kun huippuammattilaiset laittavat rasvat lähes nolliin kisadieetillä. Toi on yleisempää kun uskoiskaan, esim eräs erittäin suosittu pt-yritys tekee tommosia aivopieruja kisaajien ruokavalioihin. Eräälläkin bf-kisaajalla oli ensimmäisellä kisadieetillään tämän yrityksen valmennuksessa viimeisen kk makrot: rasvat ruokavaliossa treenipäivinä 9g ja välipäivinä 9,5g, hiilarit 23g lepo, 25g treeni ja protskut lepo 220g ja treeni 269g = katastrofi. Tommonen protskumäärä (4,5g/painokilo) on n.60kg naiselle ja kelle tahansa aivan ÄLYTÖN, menee kyllä keho tukkoon jne... Mut ei ole tyttöjen vika, kisaaja tekee niin kuin valmentaja käskee ja siihen uskotaan sokeasti. Kroppa on dieetin jälkeen sekaisin ku seinäkello, menkat jää pois pitkäksi aikaa ja kilppari huutaa hoosiannaa. En itsekkään ole kaikkitietävä, mutta kyllä ihmetyttää monien tunnettujen valmentajien metodit kisadieettien suhteen.
 
Luin joskus kauan sitten tämän kirjoituksesi ja nyttemmin uudestaan muistin virkistykseksi. Ajattelin lähteä toteuttamaan tätä nyt ja kiinnostaisi vähän tietää, että oletko toteuttanut tätä naispuolisilla asiakkaillasi ja millaisia kokemuksia heillä mahdollisesti on? Onko jotain erityisiä juttuja, jotka pitäisi ottaa huomioon (tietysti miten aineenvaihdunta skulaa ym. on yksilöllistä)? Onko muuten jotain ehdotusta jos haluaisi joskus vähän herkutella, että miten tämä kannattaa toteuttaa. Tyyliin kuinka usein ja sisällyttääkö herkut kaloreihin, jolloin se on kunnon ruuasta pois vai syödä yli (kuinka paljon olisi suotavaa syödä yli, ei nyt tietysti överiä kuitenkaan)? Olen aiemmin punninnut dieetillä kaikki rehutkin ja sisällyttänyt kaloreihin, mutta nyt olen parinkin ihmisen suusta kuullut, että niitä voisi syödä ihan vapaasti, että jos rehuista menee kalorit yli, niin se ei haittaisi? En siis todellakaan ole niiden ystävä, joten mun kohdalla ei ainakaan oo sitä mahdollisuutta, että puputtaisin niitä yli useamman sadan kalorin verran :D Niin ja sen verran vielä, että oon dieetillä pitänyt proteiinit 2 g/painokilo ja rasvan 1g/painokilo, että tulisiko proteiinin ja rasvan määrää nostaa sitten jossain välissä, kun paino on noussut useamman kilon, jotta tuo per painokilo pysysisi ja millainen tällainen väli olisi, tuskin järkeä kilon välein tuota kikkailla grammalla tai parilla ylöspäin vai? Kiitos jo etukäteen :)
 
Mitä mieltä Markku on intrahiilihydraatista ja kuinka paljon suosit tätä valmennettavien kanssa ? Kummasta kannattaa ottaa ensisijaisesti intraan hiilihydraattia, palautusjuomasta vai treenin jälkeisestä ateriasta ? Palautusjuomassa itsellä 80 g maltoa, joten jos tuosta heittäisi vielä intraan niin tuleeko malton määrä ja jokseenkin suureksi ?
 
Eilen ruokatunnilla eräs kehonmuokkauslajeihin (urheiluun yleensäkin) täysin vihkiytymän ihminen kysyi minulta täysin puskista että "pitääkö dieetillä pureskella ruokaa vähemmän että ruoansulatus joutuisi tekemään töitä enemmän?". Sanoin heti, että ei kyllä ihan normaalisti pitää pureskella, ihan jo imeytymisen kannalta. Jäin kuitenkin vielä jälkikäteen miettimään tuota kysymystä. Voisiko siinä olla mitään perää, että vähemmän pilkkomalla ruokaa suussa elimistö joutuisi käsittelemään sitä pidempään ruoansulatuksessa ja näin ollen voisi olla mahdollisesti vaikutusta aineenvaihduntaan. Ihmisten mielipiteitä ja kommentteja? Ja toki Senseinkin mielipide.

"Darker" siinä jo antoi hienon vastauksen tähän... oli täyttä asiaa.

Itse olisin todennut lähinnä, että kyllä te nyt sitten ihan ihme asioita mietitte... "don't major in minors" sanoo Jim Wendler.
Ilmankos porukoilla omat dieettihärvellykset kusee, kun ensin todetaan, että ei voida juoda aterialla kun se heikentää imeytymistä ja sitten ne lihapullat pitää nieleskellä kokonaisina eikä niiden kanssa saa edes muusia syödä, kun menee rasvat ja hiilarit ihan sekaisin ;-)

...viitaten nyt siis muutamaaan hasuun kyssäriin mitä tässä viime sivuilta löytyy.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom