Moro Sensei!
Semmonen kysymys olisi diettaamisesta, että mitä mieltä oot sarjojen vetämisestä failureen? Olen nyt kaksi treeniä dieetillä kerennyt tekemään , ja molemmissa sarjojen toistomäärät ovat olleet huomattavasti pienempiä (Esim. Offilla penkki 3x10 nyt 5x5), enkä ole varsinaisesti hakenut lihaksen täydellistä tuhoamista.
Lisäksi vielä sellainen kyssäri, että uskotko että nyt 11kk treenanneella ihmisellä on mahdollisuus saada vielä lihasta dieetillä. En käytä aineita (:D), mutta treenitaustaa on vain tuo 11 kuukautta, ja aivan nollasta lähdettiin niin lihasmassalta kuin voimatasoiltaa (45kg penkkienkka). Nykyään rasvat on 18% ja paino 80,4kg.
Kiitos jo etukäteen!
Positiiviseen failureen jonkin verran koska ei treeni voi "löysää" olla tai muuten lähtee massat kävelemään herkästi... use it or loose it. Erikoistekniikoita välttele. Mutta ei positiiviseenkaan failureen niin paljoa kuin bulkkitreeneissä.
Et ole kasvattamassa lihasta miinuksilla... pahoittelen ;)
...enemmän tuo penkkienkka on kuin meikäläisellä kun itse aloitin
Morjes Markku, mitäs mieltä olet suolan käytöstä reenin jälkeen? Kuulin juttua, että ei olisi hyvä juttu ainakaan treenin jälkeisellä kiinteällä aterialla ottaa.
No nyt rupesi kiinnostamaan, koska itse olen jo parin vuoden ajan ottanut päivän suolat treenin jälkeisellä kiinteällä aterialla. Järkeillyt tätä sillä, että treeneissä on hikoiltu suoloja pois. Tikka please
Suolaahan pitäisi syödä pitkin päivää... ihan jokaisella aterialla ja jos ei niistä saa tarpeeksi niin vielä aterioiden välissäkin. Siinä ei ole mitään tolkkua että ottaa kaiken suolan kerralla. Ja treenin aikaisen hikoilun kannalta parempi on kun ottaa suolaa ennen treeniä ja aikana... ja jälkeenkin. Kuten sanottu pitkin päivää treenipäivinä ja lepopäivinä.
Jos offilla käyttää paljon erikoistekniikoita niin onko huono jos dieetillä tekee vain suoraa sarjaa?
Se mitä offilla on tehnyt ei tässä asiassa dieettiin vaikuta... erikoistekniikat on lihaksenkasvatustekniikoita. Lihas ei ole dieetillä kasvamassa.
Suosittelen välttelemään erikoistekniikoita dieettitreeneissä... vähän ja harvoin on ok (jos välttämättä haluaa tehdä). Toki joku pudotussarja tms. enemmän kuluttaa kuin suora sarja, mutta se ero kuitenkin on äärimmäisen PIENI... kun taas ero palautumisessa on SUURI. Toisin sanoen haitat ylittää hyödyt.
Kysyttä miljoonia kertoja varmaan mutta ... Tulee asuttua ulkomailla puol vuotta kohta ja mitä luultavimmin proteiinipalkkarit ja maitotuotteet eivät olet mahdollisia (aminoita on jäljellä kyllä ja niitä riittä) ni pärjääkö ihan perus safakan syömisellä 30 min - 1h treenin jälkeen ja riittääkö se about 120g proteiinia 76 kiloiselle miehen alulle?
Perussafkalla pärjäät vallan mainiosti... ei se siitä ole kiinni, että treenin jälkeenkään välttämättä lisäravinteita tarvitset.
Mutta tuollainen 120g 76 kiloiselle miehelle ja tuskin kovin ylipainoinen olet on vain 1,58g proteiinia / painokg ja kun salitreenaajasta kyse niin vähän tieteellisen näytön alarajoilla määrässä eli vaaran vyöhykkeellä siinä mennään. Nykyisen massan säilyttäminen on siis ihan siinä ja siinä ja uutta et ainakaan ole rakentamassa tuolla määrällä.
Onko kyykyssä osanostot hyödyllisiä? Eli vaikka 1/4-5 liikeradasta siten, että asetetaan tanko räkille lepäämään ja siitä noustaan tanko niskassa. Onko bodauksen kannalta järkeä vai onko lähinnä jonkinlainen voimailijoiden apuliike?
Bodauksen kannalta en näe noin lyhyessä liikeradassa kyykyssä mitään järkeä. Nivelkulmat on ihan liian vahvat noin lyhyessä liikkeessä.
Voimaharjoittelussa / voimanostossa olen itsekin käyttänyt siihen, että tottuu pitämään isompia kuormia niskassa.
Samoin jonkun urheilulajin voimaharjoittelussa missä toimitaan korkeilla nivelkulmilla voi olla ja onkin ok sovellutus.
Senseille pari kysymystä rasvoista. Tullut nyt juttua rasvoista ja siitä ettei hiilareita ja rasvoja saisi kauheasti sekoitella samalla aterialla ja eikä treenin jälkeisellä aterialla saisi tulla rasvaa niin kysymys näihin liittyen. Eli onko haitaksi lisätä semmoinen ruokalusikallinen öljyä (n.15g) normi safkan esim. riisi ja jauheliha/kana sekaan treenin jälkeiselle aterialle ja muillekkin aterioille? Tässähän tulee juuri jonkin verran rasvaa ison hiilari määrän kanssa sekä rasvaa myös treenin jälkeisellä aterialla.
Ei tuolla hh / rasva sekoituksilla mitään väliä ole millonkaan muulloin kun treenin jälkeen et tee sillä rasvalla mitään ja illalla ei kannata isoa mälliä hiilaria ottaa (jos pystyy nukkumaan hyvin ilmankin) koska insuliiniherkkyys on ilta-aikaan huonommalla tasolla.
Jos treenin jälkeisellä aterialla liharuuasta tulee rasvaa niin se on ihan ok, mutta en sinne oikein tarkoituksella lähtisi lisää ihan vaan rasvan takia lisäämään. Se mitä se haittaa (eli hidastaa) on proteiinin ja hiilarin imeytymisnopeus ja on palautumisen nopeuden kannalta eduksi että ne imeytyy nopeasti. Tosin jos palautumisella ei ole mitään kiirettä niin ei sitten väliä. Mutta lisää ne ylimääräiset öljyt kutakuinkin tasaisesti päivän muille safkoille ja jätä treenin jälkeinen ateria rauhaan niin ongelma ratkaistu.
Moro Markku
Oletko ikinä seuraillut lepo sykettä tai ortostaattista sykettä? Pois laskettuna kisadietin loppu aika milloin olette jo ylirasitustilassa?
Ku itselläni on pitkään treenin jälkeen syke korkealla samoin leposyke lepo päivinä 70-90. Kun taas joskus on tullut väkisinkin lähemmäksi viikon taukoja treeneistä niin leposyke on 60 pintaa.
Nyt olen treenaillu 3-jakoisella 5-päivän kierrolla ja treenit kestää noin tunnin. Toi leposykkeen nousuhan voisi kertoa pienestä ylirasituksesta, mutta ku treenit kulkee kumminkin hyvin niin en oikein voi siihenkään uskoa vai mitä olet mieltä?
Pidän leposykettä yhtenä parhaana indikaattorina hermostollisesta ylikuntotilasta, mutta toki siinä kannattaa muutenkin olotilojaan seurata, koska ei se aina välttämättä sitä tarkoita. Eli jos syke on ainoa mikä väittää ylikuntotilaa niin tuskin sellaista sitten on... kyllä siihen muutakin yleensä liittyy kuten palautumattomuutta tai voimantuoton jähmeyttä tms.
Moi, oli kaverin kanssa tuossa väittelyä ruokavalion laadusta tärkeydestä normisali jampalle joka yrittää kasvattaa lihasmassaa.
Hänen mielestä on ihan sama mistä päivän makrot ottaa.
Oletetaan nyt vaikka että makroarvot on p250/h400/r100
Heitin vitsinä että on iha okei ottaa proteiinin lähteinä pelkkää protsku jauhoa, hiilarin vaikka pelkkää ruisleipää ja rasvan lähteenä pelkkää paistin rasvaa (+vitamiini lisät) ja hänen mielestä tämä on ihan okei versus monipuolinen ruokavalio kana, jauheliha, pähkinä, riisi, makaroni, vihannekset, kananmuna (+vitamiini lisät) jne.
Hän väitti että jos verrattaisiin kehonkoostumuksen eroa hänen ja minun ruokavalion välillä vaikka vuoden noudattamisen jälkeen kahdelta samankokoiselta henkilöltä erot ei olisi merkittäviä.
Voitko selittää tavalla jolla ehkä yksi maailman jääräpäisin ihminen sen ymmärtää eli miten tärkeä ruokavalion laatu on kehonrakennuksessa oli taso/ikä mikä tahansa ja miten se vaikuttaa lihaskasvuun ja kehoon ylipäätään.
Menetetty tapaus... jos ei oma järki tuon vertaa sano, niin ei maksa vaivaa. Hulluille ja idiooteille ei pysty puhumaan järkeä.
...nämä on niitä tulevaisuuden tapauksia jotka makaa paskamahan kanssa läppäri sylissä sohvalla ja haukkuu foorumeilla kaikkia urheilullisen näköisiä roinaajiksi.