- Liittynyt
- 8.3.2007
- Viestejä
- 3 575
Onko parempi ottaa riittävät bulkkikalorit vaikka väkisin esim. hamppareista vai olla terveellisellä ruokavaliolla pelkästään plus miinus nolla kaloreilla?
On... jos muut tekijät on samat, niin se joka syö mäkkipaskaa YLI KULUTUKSEN voi saada lihasta aikaiseksi... kun taas se joka syö kanaa ja riisiä ALLE KULUTUKSEN ei sitä varmasti saa yhtään (ellei kyseessä aloittelija tai horkuttelija). Lihaskasvussa homman nimi on aina RUOKAMÄÄRÄ ja sen jälkeen aletaan vasta miettiä kaikkea muuta, kuten makroja, mikroja ja ajoitusta.
Ei dääm, liian tylsä vastaus. :D kyl mä ton tajuun. Mutta eikö toi toimi lähinnä aloittelevalle tai muuten peruspunttaajalle noin yksinkertasesti. Meinaan, että kuinka moni kisaaja esim. vaihtaa treenit kaksi jakoiseen, tuskin moni? Vaan se jako pysyy monijakoisena, mutta muuttujat tulee treenin sisällä. Eli jos on tottunut treenaamaan lihaksen aina kunnolla läpi monella pää-ja eristävällä liikkeellä, niin onko odotettavissa kehitystä tekemällä pelkästään isoja liikkeitä ja tiputtamalla lihaskohtaista ärsykettä/hypertrofiaa?
Esimerkkinä rinnan liikkeet 4jako:
Penkki 5x5
Kp penkki 3x10-12
Vipuvarsipenkki(+pakko/tiputus/toistovariaatio jne.) 3x12+
Supistava 3x15+
(+poikkisuora rasitus, olkapään punnerruksista ja ojentajatreenistä esim dipit.)
2-jako (x2 viikossa)
Penkki 5x5
Kp penkki 4x10-12
(poikkisuora rasitus)
Eli tossa esimerkkinä miten voisi mennä perus rinnan aktivaatio ja kuinka pieni suora rasitus on 2-jakoisella. Vaikkakin siis nyt toistomäärä esimerkissä olisi viikkotasolla lähes sama. Niin voiko pelkkä toistojen määrä ja frekvenssi riittää lihaskasvun aikaansaamiseksi noin pienellä hypertrofialla? Näkisin tuon toimivaksi ylimenokaudeksi tai aloittelijalla treeninä, jos 4 jakoisen suurta volyymia ei haluta käyttää yhdessä treenissä. Tai enemmänkin voimaohjelmana. Mutta mikä on teho kokeneemmalle treenaajalle body mielessä tai pitäisikö tuo toteuttaa jollain muulla tavalla?
Kiitos vastauksesta!
Ei sellaista olekaan kuin "mitä kisailijat yleensä tekee" vaan jokainen tekee ihan sitä mitä tekee... en yleistäisi. Ja jos useampi treenaisi kovalla frekvenssillä, niin ehkä nähtäisiin tästäkin maasta enemmän KV-tason fysiikoita, koska mitä kokeneempi treenaaja niin sitä lyhyempi treenillä aikaansaatu proteiinisynteesi. Se ei siinä kohtaa ihan oikeasti kestä kuin vuorokauden vaikka millä helvetin voluumilla ja intensiivisyydellä olisi treenannut. Ja "yleensä" kokeneella kisaajalla homma meneekin väkisin siihen, että niin korkea frekvenssi on ainoa tapa saada enää kehitystä, että väkisin joutuu tekemään 4-jakoisella tms. mutta siinä puolet lihasryhmistä on ylläpidolla ja se/ne mitä oikeasti kehitetään tehdään "1- tai 2-jakoisen" frekvenssillä.
Ja joo... 2-jakoiselle KERTARASITUS on pienempi kuin 4-jakoiselle... mutta kun se tulee puolet USEAMMIN. Niin ei voida yksioikoisesti sanoa, että jompikumpi olisi parempi, vaan edelleen pysyn alkuperäisessä lausunnossa, että VAIHTELU tässäkin asiassa kehittää parhaiten. Ja kyllähän kaikissa jaoissa edelleen ne epäsuorat rasitukset muiden lihasryhmien treeneistä tulee. Ja 3-jakoinen on sitten jotain näiden kahden väliltä ja hypridijakokin on sitten yksi vaihtoehti (3+2-jakoinen, 4+2, 4+3, 3+1 tms.) Ja mikään ei ole sen parempi kuin toinen, vaan kaikilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja paljon tekee se miten kokonaisuuden rakentaa...
Eikä sitä "advanced-tason" 2-jakoista todellakaan noin rakenneta mitä tuossa esität, vaan tuo ehkä onkin aloittelijalle tarkoitettu. Sitten kun kokeneemmasta kyse niin lihasryhmän treenikohtaista voluumia ja intensiivisyyttä kierrätetään paljon enemmän eli siinä 2-jakoisessakin on tietyn lihasrymän esim. isomman, keskitason ja pienemmän voluumin treenit ja aina kun voluumi putoaa niin intensiivisyys nousee.