Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onko kehityksen kannalta väliä jakaako hiilihydraatit tasaisesti eri aterioille eli jos syön päivän aikana viisi ateriaa sijoittuu suurin osa hiilihydraateista lounaalle ja päivälliselle joilla syön yleensä ns. lämpimät ateriat näiden jälkeen suurin osa hiilareista tulee aamupalalla, näiden lisäksi syön pienen välipalan ja lopuksi iltapalan jolla tulee pääosin proteiinia ja rasvaa? Pitäisikö hiilareita jakaa enemmän välipalalle ja iltapalalle vai meneekö turhaksi hifistelyksi :D?
Kysymys Markulle: onko pääteltävissä mitään esim. hiilariherkkyydestä tai hormonitoiminnasta sen perusteella mihin kohtiin miehen kroppaa läski kaikkein hanakimmin kenelläkin tarttuu? Vai onko ainoa johtopäätös, että reippaasti liikaa on syöty?
Onko totta, että ruumiinlämpöinen neste imeytyy nopeammin, kuin kylmä? Jos on niin pitäisikö juotava neste olla ainakin treenin ympärillä lämmintä vai onko mitään merkitystä. Myös kuullut, että jos on kuuma niin kylmä neste vain pahentaa tilaa, koska keho lämmittää nesteen erikseen ruumiinlämpöiseksi ennenkuin imeytyy?
mielipiteet 5:2 dieetistä?
Sensei. Koskas olis pirkanmaalla luentoja? Esim Valkeakoski? Kiinnostaa kovasti.
Sori, Dekstroosi eli rypälesokeri. Toinen puolikas hiilareista koostuu maltosta. Kyseessä tunnettu kotimainen valmistaja.Välihuomautuksena sanoisin sen, että sokereitakin on useita erilaisia. Tuskinpa esim. 20g fruktoosia palkkarissa olisi paskakaan vaihtoehto. Joten voisit vielä täsmentää, että mistä sokerista puhutaan?
Rasva palaa parhaiten vajailla glykogeeneillä... eli dieettitankkauksissa ei yritetä täyttää glykogeenivarastoja. Hiilaria tankataan vain sen verran, että jaksaa itseään ja elämäänsä. Yli kulutuksen tankkaamisessa ei ole mitään järkeä, koska se ei nosta aineenvaihduntaa kuin ihan hetkellisesti eli just sen aikaa kun syö. Se buusti aineenvaihdunnassa ei polta edes niitä kaloreita millä se on saatu aikaan.
Minun mielestäni paras tapa hoitaa hiilaritankkaus dieetillä on, että päivän kcal-määrä ei siitä edes nouse tai nousee korkeintaan ihan vähän, mutta ei edes ihan kulutuksen tasolle... mutta tankkauspäivän kalorit vaan sitten on suurimmaksi osaksi (60-70%) hiilaria. Yksi päivä vähäisillä proteiineilla ja rasvoilla ei gainsseja syö, joten pelko pois sen osalta. Ja hh-tankkausia tehdään sitten vaan vhh tai ketoosi dieeteillä... jos hiilaria tulee aina +200g päivässä niin ei syytä tankata lisää.
Markku, miksi lähes kaikkien palkautusjuomien hiilarit sisältää lähes puolet sokereita? Tai ainakin se on kovin yleistä. Onko esim 20g sokeria / 100g palkkaria jotenkin perusteltua mielestäsi. Hiilariahan sokerikin on mutta saako siitä mitään hyötyä palautumiseen vai onko se ihan täyttä turhuutta ja pahasta?
Sori, Dekstroosi eli rypälesokeri. Toinen puolikas hiilareista koostuu maltosta. Kyseessä tunnettu kotimainen valmistaja.
Askarruttaa vielä nämä dieettausjutskat. Tunnut suhtautuvan varauksella hiilaritankkauspäivään. Mites tämä leptiiniteoria sitten, että sen tuotanto dieetillä vähenisi hiilarirajoituksen vuoksi ja aiheuttaisi kaikkea ikävää kataboliaa? Tai etkö usko, että ihan pääkopan takia olisi hyvä saada välillä syödä vapaasti, vaikkei fysiologiselta kannalta se olisikaan tarpeen? Ja sitten vielä tuli mieleen eräs videosi, jossa kerrot syöväsi omalla dieetilläsi banaania ja heraa aamiaiseksi. Etkö usko, että aamuisin olisi hyvä saada hitaammin imeytyvää proteiinia, eli eikö kannata korvata herajauhe kaseiinipohjaisella? Vai onko turhaa hifistelyä?
Moro!
Sanoit tossa, että kylmä vesi vähentää hikoilua. Ootko huomannut sellaista efektiä, että kun juo jääkylmää vettä, niin itseasiassa siinä nimenomaan iskee aivan käsittämätön hiki pintaan? Itselläni tämä efekti siis tapahtuu aina ja lähes välittömästi juotuani kylmää vettä. :D Eipä mulla muuta. Jatkakaa. ;)
Moro! Mitä mieltä olet natikalla riittääkö, että kroppa menee läpi kerran viikossa? Jos treenikertoja on 4-6 ja nelijakoiseksi jaettu ohjelma sarjamäärien ollessa jotain 10-15 per lihasryhmä. Eli olen miettinyt, että mikä olis optimaalisin frekvenssi ja jako.
Pidän nelijakoisesta, koska saan riittävän kovan treenin joka lihakselle ja näin pidettyä treenit kovina. Mutta sitä vaan miettiny, että kun treenikierto venyy helposti sinne 5-6 päivään 2on1off tyylillä. Niin riittääkö tämä vai onko järkevämpi ympätä enemmän lihasryhmiä yhteen treeniin, jolloin voi toki olla, että treenin intensiteetti kärsisi, mutta lihas tulisi treenattua tiheämmin?
Mitä mieltä olet lisäravinteista ja makeanhimosta? Pyritkö tällaisille ihmisille suosittelemaan maustamattomia lisäravinteita? Yleensä kaikki palautusjuomat yms tehdään maistumaan mahdollisimman hyvälle ja jos ihminen on esim. karkkilakossa niin tämä vain pahentaa tilannetta? Itsellä ei tätä ongelmaa ole, mutta on tullut mieleen kun joku, joka yrittää laihduttaa on kysynyt neuvoja mitä palkkaria yms suosittelen.
Mitä mieltä olet väitteestä, että jos on pienillä miinuksilla, niin lihas kasvaa samaan aikaan kun rasvaa palaa, jos syödään tosi terveellisesti?
Tietysti rasvaa pitäis palaa aika hitaasti ja samoi lihaskasvua, kuinka paljon on sit tää kalorivaje?
Kiitos !
Mielipidettä nopeista välidieeteistä?
Voit lopettaa miettimisen... optimaalista frekvenssiä tai jakoa ei ole, vaan homman nimi on VAIHTELU.
4-jakoinen on parhaimmillaan 2- tai 3-jakoisen jälkeen. 2-jakoinen on parhaimmillaan 3- tai 4-jakoisen jälkeen ja sitä rataa.
Kaikissa on omat vahvuutensa... harvajakoisissa saa enemmän frekvenssiä monijakoisissa saa enemmän kertavoluumia.
...pointti: vaihda jakoa muutaman kk välein.