AMMATTILAINEN Markku "Sensei" Tikka

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Hyvä. :D Tuli vain mieleen, kun Savolainen taisi suositella jossain blogissaan tms joskus, että kun melkein jokainen kerran yössä herää kuselle (minä harvoin), niin kannattaa illalla tehdä jääkaappiin heradrinkki valmiiksi, jonka sitten kusireissun yhteydessä huitasee naamariin jotta katabolia lyödään ällikällä. Tuolle porukka taisi hieman naureskella ja kummastella tuota asiaa silloin aikanaan ja ilmeisesti syystä. En nyt ihan varma ole kuinka "tosissaan" Make tuota neuvoa viljelee, mutta jääny vaan kirkkaasti mieleen.

Kiinnostaisi vielä tietää, että onko tuo rasvan proteiinin imeytymistä hidastava vaikutus nykytiedon valossa totta vai brosciensea? Siitäkin kun kuulee sitä sun tätä.

Kaikki ravintoaineet hidastaa minkä tahansa toisen ravintoaineen imeytymistä... rasvan hidastava vaikutus on kaiken suurin. Että kyllä se ihan paikkansa pitää, että tällainen efekti rasvalla on proteiiniin (ja hiilariin myös). Siihen minulla ei mitään tarkkaa vastausta ole että kuinka paljon mikäkin määrä hidastaa, mutta hidastaa nyt kuitenkin. Tosin ei siinä mistään useista tunneista puhuta... tunti tai kaksi... ehkä :)
 
Sensei on hankkinut YouTuben perusteella valmentajan. Miten tämä on vaikuttanut treenityyliin?

Rehellisesti sanottakoon, että pieni hymy tuli näin kyynisen ukonkin huulille. Hienoja videoita.

Treeneistä on otettu löysät pois ja omistautuminen on nostettu aivan uudelle tasolle... vähintään 18 vuotta 24/7 sitoutuminen on se mitä teoriassa edellytetään, mutta käytännön tasolla se ei kuulemma edes riitä.

Sano jotaki :)

Metodit saattaa vaikuttaa arveluttavilta, mutta keskittyminen tekemiseen on se mitä on terävöitetty eli luodaan koiran koulutuksesta tuttuja keinotekoisia häiriötekijöitä ympärille... sitä kun treeneissä yhtä aikaa kyykkää +90% sarjaa ja laulaa samalla hämä-hämä-häkkiä ei varmasti mikään ulkoinen tekijä häiritse itse kisatilanteessa.

Safkapuoleen ainakin tulee muutoksia, maitorahkaa jauhelihalla. ;)

Proteiinin osuutta on nostettu ja sitä pitää mennä 12g / valmentajan painokg... en tykkää ei ole mikään syy olla syömättä bulkilla ja aivan sama mikä vaihe dieettiä on menossa niin nyt valmentaja yrittää viedä ruokaa lautaselta ihan kirjaimellisesti.
 
Markku, sanoit käyttäväsi mm. Kristallisuolaa.
Juuri oli teeveessä haastattelussa jokin suomen yliopiston professori joka tutki suoloja.
Hänen mukaansa ruusu ja kristalli ym "terveyssuolat" eroavat vain 5% tavallisesta suolasta, joten niiden käyttö on täysin merkityksetöntä terveydellisesti verrattuna tavalliseen suolaan. Niin hän totesi. Kaikki suolat ovat 95% natriumkloridia.
Jos eroa on vain tuo 5% ja suolaa käytetään päivässä n.10-grammaa, niin ero tosiaan on kyllä mitätön..
 
jos rasvaton massa tiedossa niin sitten kaavalla:

kehon rasvaton massa (kg) x 22 + 500 = BMR (perusaineenvaihdunta)
Minua tämä kaava kummastuttaa. Ajatellaanpa jos ylilihavalla ihmisellä olisi vaikka rasvaton massa 80 kiloa ja siihen päälle 200 kiloa läskiä. Jos hän söisi tämän kaavan mukaan, löisin pääni pantiksi että laihtuu huimasti. Kyllä kai se läskikin jotain aineenvaihduntaa aiheuttaa.
 
Onko Markulle suorien vatsalihasten erkaantuma tuttu mistään kautta? Onko antaa mitään vinkkejä, kuinka sitä voisi kotikonstein hoitaa, vai onko fyssari oikea väylä? Vaimolla on synnytyksen jälkeen selkeästi erkaantuneet suorat vatsalihakset ja tämä harmittaa häntä kovasti (vatsa pömpöttää, ei uskalla treenata tyräriskin vuoksi kovaa, jne).
 
Mulla ois Senseille kysymys. Treenaan tällä hetkellä 4-jakoisella ja tarkoitukseni olis painottaa olkapäitä enemmän ja saada niihin kokoa, ennen kuin huhtikuussa alkaa dieetti. Jako on tällä hetkellä seuraavanlainen: rinta,hauis /selkä,takareidet /olkapäät,ojentajat /etureidet,pohkeet. Miten tällainen ns. lihasryhmän painotus olisi hyvä toteuttaa? Tuleeko muita lihasryhmiä tehdä vähemmän ja olkapäitä enemmän, vai lisätäänkö tuonne vaan sinne tänne lisää olkapääliikkeitä? Olkapäihin on aina ollut vaikea saada kokoa ja nyt haluaisin antaa niille enemmän huomiota, mutta silleen ettei kaikki muu kärsisi ainakaan liikaa.
 
Senseille kysymys. Dietillä ollut syyskuun alusta. Painoa lähteny 12-13kg nyt paino 78.4. Pieniin rasvoihin olis tarkotus päästä. Makrot näyttää tolta P162/H174/R59 kalorit noin 2k. Olisko hyviä vinkkejä heittää miten saadaan paino pudotettua tonne alle 75kg? Aerobista tulee reenien jälkeen. Nelijakoisella ohjelmalla meen.
 
Mitä mieltä sensei on "täys" levosta. Treenaan kolmijakoisella (selkä+rinta, jalat, loput) Melko voimapainotteisesti treenejä 4-6 viikossa normaalisti kevennys viikot sitten kun tuntuu. Että miten kannattaa palauttavaa liikuntaa tehdä, koska ja miten? Miten sitten täyslepo onko kehittymiselle paras vaihtoehto esim. olla 2 päivää täysin liikkumatta eli joko nukun sängyssä tai makaan sohvalla. Vai pitäisikö joka päivä olla edes pientä aktiviteettiä? Palautumiseen kotona kikkoja on piikkimatto sekä omaan kylpyammeen johon laitan lämmintä vettä ja sinne aina treenin jälkeen rauhoittaa mielen ja kehon tosi hyvin.
 
Hieno kysymys. Puhutaan siis "harjaantuneesta" treenaajasta, jolla kuitenkin vielä on toivoa kehitystä saada aikaan :) Suurimman osan aikaa suosittelen pitämään failurea välttelevän sarjapainoprogression mukana ohjelmissa... toki välillä voi ottaan ns. "stressivapaan" ohjelman missä ei edes pääliikkeissä / treenin ensimmäisissä liikkeissä ole mitään varsinaista suunnitelmallista progressiota, mutta kuitenkin sellainen ohjelma / treeniblokki olisi POIKKEUS siitä mitä yleensä tekee. Koska en sitten tiedä onko se niin, että treenivuosien kumuloituessa voimatasojen nousu hidastuu kun massan kasvu hidastuu vai hidastuuko massan kasvu kun voimatasojen nousu hidastuu, mutta yleensä ne tuntuvat porukoilla kokolailla käsi kädessä menevän ja jos jompaan kumpaan ei pyri niin toinen ottaa takkiin.

Positiivista failure voi hakata kyllä [lähes] jokaisessa liikkeessä eli tekee sarjat kunnolla loppuun... ei nyt saman liikkeen jokaisessa sarjassa mutta ainakin viimeisessä. Tähän vaikuttaa paljon se että mikä liike ja lihasryhmä... kyykky vitulliseen failureen laittaa hermoston palautumisen takaisin kivikaudelle koko viikoksi mutta sivuvipaireissa sitä voi tehdä joka päivä eikä tunnut missään.

Tehokeinofailuren kanssa saa sitten olla vähän harkitsevaisempi, mutta kyllä sellaistakin voi jokaiseen treeniin laittaa... ei aina samassa liikkeessä tai vältämättä samalle lihasryhmälle, mutta kuitenkin jokaisessa treenissä jotain. Ja toki tehokeinoissakin on paljon eroa kuormittavuudessa... pudotussarja tai kunnon rest-pause sarja on kova isku [hermoston] palautumiselle, kun taas muutama osatoisto tai staattinen pito on paljon lievempi, mutta kuitenkin ylikuormitusta positiiviseen failureen nähden.

Sellainen ”perusmalli” on, että jos samalle lihasryhmälle on vaikka 2 liikettä ja kumpaakin 3 sarjaa niin...
1. LIIKE, 1. ja 2. toinen sarja vähän vajaat failuresta, 3. sarja pos. failureen
2. LIIKE, 1. sarja vajaa failuresta, 2. sarja pos. failureen, 3. sarja tehokeinofailureen
...jos treenissä on vaikka 3 lihasryhmää ja 6 liikettä kaikkiaan niin en nyt joka toisessa sarjassa tk-faiurea ottaisi, mutta parissa liikkeessä kylläkin.
Kiitos kattavasta vastauksesta. Samaan aiheeseen liittyen vielä pari kysymystä: Onko mielestäsi järkevää hakata tiettyjä pienempiä lihasryhmiä enemmän erikoistekniikoita sekä failurea käyttäen ja toteuttaa sarjapainoprogressiota enemmän isommille lihasryhmille? Sen lisäksi, että vaikkapa hauisliikkeessä tehtävä failure/erikoistekniikka rasittanee hermostoa huomattavasti vähemmän kuin jalkaliikkeessä tehtävä failure, jää sarjapainoprogressio myös pikkuliikkeissä hyvin vaatimattomaksi, esim. pari kiloa vuodessa. Eli käytännössä vaihtoehdoiksi jää a) toistaa samaa treeniä monta kertaa putkeen ja lisätä painoa aina voiman lisääntyessä b) kasvattaa esim. treenissä tehtävien sarjojen määrää tai lyhentää vaikka palautusaikoja tai c) pyrkiä erikoistekniikoilla hakkaamaan lihas tehokkaammin kuin edelliskerralla lihastuntumaan keskittyen. Sarjojen määrääkään ei voi kuitenkaan loputtomiin kasvattaa ja turhauttavalta tuntuisi toistaa samaa treeniä samoilla painoilla ja toistoilla viikosta toiseen, joten olen itse pähkäillyt vaihtoehdon C olevan järkevin. Mitä olet mieltä asiasta?

Usein sanotaan, että nimenomaan naturaalin tulisi treenata sarjapainoprogressioon keskittyvästi, eikä keskittää treeniään liikaa tuntumahakuiseen ja erikoistekniikoita käyttävään "pumppailuun". Onko tästä minkäännäköistä tutkimustietoa, että nimenomaan naturaali kasvaa parhaiten tämän tapaisella treenillä? Vai perustuuko tuo vain siihen, että naturaali ei palaudu erikoistekniikkatreeneistä yhtä tehokkaasti? Eroaisivatko ohjeesi merkittävästi, jos antaisit niitä lääkkeitä käyttävälle bodarille? Olisi mielenkiintoista kuulla muutenkin naturaalin ja ei-naturaalin treenin eroista ja mihin nämä erot perustuvat.
 
Markku, sanoit käyttäväsi mm. Kristallisuolaa.
Juuri oli teeveessä haastattelussa jokin suomen yliopiston professori joka tutki suoloja.
Hänen mukaansa ruusu ja kristalli ym "terveyssuolat" eroavat vain 5% tavallisesta suolasta, joten niiden käyttö on täysin merkityksetöntä terveydellisesti verrattuna tavalliseen suolaan. Niin hän totesi. Kaikki suolat ovat 95% natriumkloridia.
Jos eroa on vain tuo 5% ja suolaa käytetään päivässä n.10-grammaa, niin ero tosiaan on kyllä mitätön..

Onko 5% merkityksetöntä? Ihmisen ja simpanssin perimän ero on 1,4% :)
...SM-kullan ja SM-hopeankin ero voi olla vain 1 piste. Kyllä vituttaisi jos vain se toinen olisi käyttänyt kristallisuolaa ;)

Toki menee hifistelyn puolelle, mutta monessakin asiassa ero on pieni ja yksittäisenä tekijänä mitätön, mutta kun KAIKEN eli sen 1001 asiaa tekee 5% tai edes 1% paremmin kuin perusvaihtoehto, niin siitä se ero tulee. Ei mistään yksittäisestä jutusta, kuten suolasta tai kristallisuolasta.

Minua tämä kaava kummastuttaa. Ajatellaanpa jos ylilihavalla ihmisellä olisi vaikka rasvaton massa 80 kiloa ja siihen päälle 200 kiloa läskiä. Jos hän söisi tämän kaavan mukaan, löisin pääni pantiksi että laihtuu huimasti. Kyllä kai se läskikin jotain aineenvaihduntaa aiheuttaa.

Sanos muuta kato... kuten jo sanoin... kaikki kaavat on ihan perseestä :)

Onko Markulle suorien vatsalihasten erkaantuma tuttu mistään kautta? Onko antaa mitään vinkkejä, kuinka sitä voisi kotikonstein hoitaa, vai onko fyssari oikea väylä? Vaimolla on synnytyksen jälkeen selkeästi erkaantuneet suorat vatsalihakset ja tämä harmittaa häntä kovasti (vatsa pömpöttää, ei uskalla treenata tyräriskin vuoksi kovaa, jne).

Tuttu ja tuttu?? ...kyllä minä nyt suunnilleen tiedän mistä siinä on kyse, mutta ehdottomasti suosittelen, että fyssarin kautta hakemaan tilanteeseen oikeat harjoitteet. En koe olevani asiantuntija tässä asiassa.

Mulla ois Senseille kysymys. Treenaan tällä hetkellä 4-jakoisella ja tarkoitukseni olis painottaa olkapäitä enemmän ja saada niihin kokoa, ennen kuin huhtikuussa alkaa dieetti. Jako on tällä hetkellä seuraavanlainen: rinta,hauis /selkä,takareidet /olkapäät,ojentajat /etureidet,pohkeet. Miten tällainen ns. lihasryhmän painotus olisi hyvä toteuttaa? Tuleeko muita lihasryhmiä tehdä vähemmän ja olkapäitä enemmän, vai lisätäänkö tuonne vaan sinne tänne lisää olkapääliikkeitä? Olkapäihin on aina ollut vaikea saada kokoa ja nyt haluaisin antaa niille enemmän huomiota, mutta silleen ettei kaikki muu kärsisi ainakaan liikaa.

1. olkapäät, rinta
2. selkä, hauikset
3. olkapäät, ojentajat
4. reidet, pohkeet

Lähtökohtaisestikin sinun pitäisi treenata sellaista määrää mihin vielä palautumiskapasiteettisi vielä juuri riittää, niin kyllä se tarkoittaa, että jotain pois, että saat enemmän olkapäitä mahtumaan ohjelmaan.

Senseille kysymys. Dietillä ollut syyskuun alusta. Painoa lähteny 12-13kg nyt paino 78.4. Pieniin rasvoihin olis tarkotus päästä. Makrot näyttää tolta P162/H174/R59 kalorit noin 2k. Olisko hyviä vinkkejä heittää miten saadaan paino pudotettua tonne alle 75kg? Aerobista tulee reenien jälkeen. Nelijakoisella ohjelmalla meen.

Jos dieetti toimii älä muuta mitään. Sitten kun lakkaa toimimasta niin 200kcal arvosta hiilariruokia pois... ja taas toimiin. Kireän kunnon ”salaisuus” on aina pitkä dieetti... eli kunnolla kireäksi ei pääse nopeasti.

Mitä mieltä sensei on "täys" levosta. Treenaan kolmijakoisella (selkä+rinta, jalat, loput) Melko voimapainotteisesti treenejä 4-6 viikossa normaalisti kevennys viikot sitten kun tuntuu. Että miten kannattaa palauttavaa liikuntaa tehdä, koska ja miten? Miten sitten täyslepo onko kehittymiselle paras vaihtoehto esim. olla 2 päivää täysin liikkumatta eli joko nukun sängyssä tai makaan sohvalla. Vai pitäisikö joka päivä olla edes pientä aktiviteettiä? Palautumiseen kotona kikkoja on piikkimatto sekä omaan kylpyammeen johon laitan lämmintä vettä ja sinne aina treenin jälkeen rauhoittaa mielen ja kehon tosi hyvin.

Ei palauttavaa liikuntaa mikään pakko ole harrastaa... kyllä täyslepo toimii oikein hyvin.
Jos on yksi lepopäivä niin täyslepo on oikein hyvä ratkaisu.
Jos tulee peräkkäin kaksi lepopäivää, niin sitten toisen olisi hyvä olla aktiivista palautumista.

Kiitos kattavasta vastauksesta. Samaan aiheeseen liittyen vielä pari kysymystä: Onko mielestäsi järkevää hakata tiettyjä pienempiä lihasryhmiä enemmän erikoistekniikoita sekä failurea käyttäen ja toteuttaa sarjapainoprogressiota enemmän isommille lihasryhmille? Sen lisäksi, että vaikkapa hauisliikkeessä tehtävä failure/erikoistekniikka rasittanee hermostoa huomattavasti vähemmän kuin jalkaliikkeessä tehtävä failure, jää sarjapainoprogressio myös pikkuliikkeissä hyvin vaatimattomaksi, esim. pari kiloa vuodessa. Eli käytännössä vaihtoehdoiksi jää a) toistaa samaa treeniä monta kertaa putkeen ja lisätä painoa aina voiman lisääntyessä b) kasvattaa esim. treenissä tehtävien sarjojen määrää tai lyhentää vaikka palautusaikoja tai c) pyrkiä erikoistekniikoilla hakkaamaan lihas tehokkaammin kuin edelliskerralla lihastuntumaan keskittyen. Sarjojen määrääkään ei voi kuitenkaan loputtomiin kasvattaa ja turhauttavalta tuntuisi toistaa samaa treeniä samoilla painoilla ja toistoilla viikosta toiseen, joten olen itse pähkäillyt vaihtoehdon C olevan järkevin. Mitä olet mieltä asiasta?

Suunnitelmallisen progression liikkeet on aina isoja liikkeitä missä liikutellaan isoja painoja. Maastaveto, räkki-veto, kyykky, etukyykky, penkki, dippi, leuanveto... jotain näiden suuntaista. Juuri noin se erikoistekniikoiden kanssa menee... pienten lihasryhmien pienissä liikkeissä voi tehdä enemmän ja isojen lihasryhmien isoissa liikkeissä vähemmän.

Kaikki kolme vaihtoehto on oikea vastaus. Yhtä aina niin kauan kun se toimii ja vie eteenpäin. Ei sitä lihaksen tuhoamista erikoistekniikoilla tai lihastuntumaakaan voi loputtomiin lisätä. Ensin yhtä, sitten toista, sitten kolmatta ja keksi vielä neljäs ja ehkä viideskin ja sitten sama alusta :D

Usein sanotaan, että nimenomaan naturaalin tulisi treenata sarjapainoprogressioon keskittyvästi, eikä keskittää treeniään liikaa tuntumahakuiseen ja erikoistekniikoita käyttävään "pumppailuun". Onko tästä minkäännäköistä tutkimustietoa, että nimenomaan naturaali kasvaa parhaiten tämän tapaisella treenillä? Vai perustuuko tuo vain siihen, että naturaali ei palaudu erikoistekniikkatreeneistä yhtä tehokkaasti? Eroaisivatko ohjeesi merkittävästi, jos antaisit niitä lääkkeitä käyttävälle bodarille? Olisi mielenkiintoista kuulla muutenkin naturaalin ja ei-naturaalin treenin eroista ja mihin nämä erot perustuvat.

Ei... vaan taas KAIKKI tuo... tarvitsee treenata sarjapainoja kasvattaen... tarvitsee treenata hyvällä lihastuntumalla... täytyy jopa pumppailla :) EI kaikkea aina joka kerta tai samassa liikkeessä, mutta jollain aikavälillä kaikkea tätä tarvitaan.

Lihaskasvun mekanismit ovat täysin samat naturaalilla sekä ei-naturaalilla.
1. Mekaaninen kuormitus ( = raskaat painot )
2. Lihasvauriot ( = mikrorepeämät ja tulehdusreaktio )
3. Metabolinen rasitus ( = aineenvaihduntatuotteiden kumuloituminen )

Minä en anna ohjeita lääkkeitä käyttäville bodareille.
En tiedä naturaalien ja ei-naturaalien eroista... tiedän vain mikä toimii naturaalille ja mikä ei toimi naturaalille :)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Modet poistakoon, jos tällaista ei saa täällä mainita, mutta jos jotakuta kiinnostaa meikäläisen jorinoita ihan livenä tulla kuuntelemaan ja salioppia samaan, niin Salossa on siihen mahdollisuus LA 14.2.2015. Äsken kysyin ja jokunen paikka on vielä jäljellä. Nopeat syö [oikein]...

salisemi.webp

SALISEMINAARI 2015 - tavoitteellisen treenaajan ravinto ja harjoittelu

Yhteistyössä ProTrainer.fi ja Salon Gym & Fitness Center!

Harrastajien ja kilpailijoiden ammattivalmentaja Markku Tikka kertoo ja opastaa miten tosissaan harjoittelevan salitreenaajan tulee ravitsemuksensa ja treenaamisensa rakentaa. Ensin käydään luentotyyppisesti läpi kaikki oleellinen liittyen lihasmassan ja voiman kehittämiseen ja sen jälkeen katsotaan salin puolella kuntoon jokaisen lihasryhmän harjoittamisen tärkeimmät periaatteet. Paikkoja rajoitetusti, joten varaa omasi ajoissa!

Saliseminaarissa sinulle selviävät mm. seuraavat asiat

Ravitsemus kuntoon laadukkaalla perusruualla: määrä, laatu, ajoitus
Makroravinteiden sopivat määrät yksilöllisyys huomioiden
Oikeiden lisäravinteiden optimaalinen käyttö
Treeniohjelman oikeaoppinen rakentaminen
Treeniliikkeiden suorittaminen tavoite huomioiden
Kovaa treeniä, tehokeinojen optimaalinen käyttö
Levon ja palautumisen merkitys ja toteutus
Ja paljon muuta!

Milloin?
Lauantai 14.2.2015 klo 12.00 - 15.30

Missä?
Salon Gym & Fitness Center, Turuntie 2, Salo

Mitä maksaa?
Hinta 30€

Mihin ilmoittaudun?
Salon Gym & Fitness Centerin asiakaspalveluun

tel. 02 731 9898
info [at] gymfitness.fi
maksu ilmoittautumisen yhteydessä
 
Laitetaas Markulle kyssäri kisailemiseen liittyen kun en oikein löytänyt sopivampaakaan triidiä tälle.
Eli olen ensikertalainen joka astuu tänä kesänä (huom. Ei keväällä) lauteille. Ilmoitin jo itseni kisaamaan, tein antidoping toimikunnan sopparin ja maksoin kilpailija lisenssin tammikuun puolella. Eikös tiimiin mihin sitten ikinään liittyykin niin voi ilmottautua myöhemmin ennen kisoja? Osaatko neuvoa miten näihin pääsee vai otetaanko suurimpaan osaan avosylin vastaan?
 
Laitetaas Markulle kyssäri kisailemiseen liittyen kun en oikein löytänyt sopivampaakaan triidiä tälle.
Eli olen ensikertalainen joka astuu tänä kesänä (huom. Ei keväällä) lauteille. Ilmoitin jo itseni kisaamaan, tein antidoping toimikunnan sopparin ja maksoin kilpailija lisenssin tammikuun puolella. Eikös tiimiin mihin sitten ikinään liittyykin niin voi ilmottautua myöhemmin ennen kisoja? Osaatko neuvoa miten näihin pääsee vai otetaanko suurimpaan osaan avosylin vastaan?
Suurin osa ottaa avosylin vastaan.Ainakin esim. Mayors, manninen(nyk. fitclub) ja sportlife.
 
Miten Sensei lähtisi korjaamaan lihasten puolieroja? Eli lihasmassa on selkeästi isompi vasemmassa puolessa selkää ja rinnassa vrt. oikeaan. Myös voimaeroa löytyy jonkin verran. Ilmeisesti yhden käden liikkeet olisivat hyviä, mutta miten noita toteuttaisi esim. rinnalle (käsipainot?). Selälle helpompaa toteuttaa. Alan uskomaan, että esim. tankopunnerrusten nihkeys voi johtua eri puolien eroista. Esimerkiksi tasapenkillä punnertaessa huomaa selkeästi, kuinka vasen rinta on ylempänä mitä oikea. Käsipaino punnerrukset kulkevat paljon paremmin vrt. tanko.
 
Toi Tikan uuden valmentajan käyttämä hämmentävä toistojen lasku metodi saattaa olla bodauksen seuraava muoti.Puolet porukasta ei tajua mistä on kysymys ja loput ylistää metodin aiheuttamaa treenin tehostumista.

"Muscle and mind confusion metodh" MMCM
 
Markku: " Onko 5% merkityksetöntä? Ihmisen ja simpanssin perimän ero on 1,4%
...SM-kullan ja SM-hopeankin ero voi olla vain 1 piste. Kyllä vituttaisi jos vain se toinen olisi käyttänyt kristallisuolaa

Toki menee hifistelyn puolelle, mutta monessakin asiassa ero on pieni ja yksittäisenä tekijänä mitätön, mutta kun KAIKEN eli sen 1001 asiaa tekee 5% tai edes 1% paremmin kuin perusvaihtoehto, niin siitä se ero tulee. Ei mistään yksittäisestä jutusta, kuten suolasta tai kristallisuolasta. "

Ok, hyvä vastaus. Tämä vain tiedoksi niille kaikille jotka luulevat että vuorisuola yms on jotenkin ihan eri tuote kuin perus-suola. :)
 
Laitetaas Markulle kyssäri kisailemiseen liittyen kun en oikein löytänyt sopivampaakaan triidiä tälle.
Eli olen ensikertalainen joka astuu tänä kesänä (huom. Ei keväällä) lauteille. Ilmoitin jo itseni kisaamaan, tein antidoping toimikunnan sopparin ja maksoin kilpailija lisenssin tammikuun puolella. Eikös tiimiin mihin sitten ikinään liittyykin niin voi ilmottautua myöhemmin ennen kisoja? Osaatko neuvoa miten näihin pääsee vai otetaanko suurimpaan osaan avosylin vastaan?

Kesällä?? Olisit nyt sanonut, että mikä laji, mikä kisa, mikä liitto?
Ja se nyt riippuu täysin tiimistä että millä ehdoilla sinne pääsee.

Miten Sensei lähtisi korjaamaan lihasten puolieroja? Eli lihasmassa on selkeästi isompi vasemmassa puolessa selkää ja rinnassa vrt. oikeaan. Myös voimaeroa löytyy jonkin verran. Ilmeisesti yhden käden liikkeet olisivat hyviä, mutta miten noita toteuttaisi esim. rinnalle (käsipainot?). Selälle helpompaa toteuttaa. Alan uskomaan, että esim. tankopunnerrusten nihkeys voi johtua eri puolien eroista. Esimerkiksi tasapenkillä punnertaessa huomaa selkeästi, kuinka vasen rinta on ylempänä mitä oikea. Käsipaino punnerrukset kulkevat paljon paremmin vrt. tanko.

Suoraan sanoen useimmiten en mitenkään... tasoittuu tasapuolisella treenillä sen mikä on tasoittuakseen. Jos huomattava ero niin sitten sen heikomman puolen hermotusta parantamaan ja enemmän työtä sille puolelle... jos vaikka kehittyisi nopeammin. Samaan kysymykseen tarkempaa vastausta postissa #410.

Ok, hyvä vastaus. Tämä vain tiedoksi niille kaikille jotka luulevat että vuorisuola yms on jotenkin ihan eri tuote kuin perus-suola. :)

Perussuola eli pöytäsuola on "samaa" kuin puhdistamaton suola (kristalli, ruusu, vuori, meri) mutta siitä puhdistetaan hyvät mineraalit pois ja lisätään jodia. Ja sitten ne mineraalit myydään kuluttujalle toisessa purkissa. Jotenkin tuntuu fiksummalta ottaa ne mineraalit suoraan alkulähteestä... ja vaikka ero olisikin pieni niin bottom line on, että puhdistamaton on parempaa. Hintaerokaan ei kovin kummoinen ole kun pöytäsuola taitaa olla euron kilo ja hifi-suola ehkä 5e... pienistä summista puhutaan.

Ja yksi iso syy miksi itse tykkään kristalli / ruususuolaa on MAKU... pöytäsuola on pistävän makuista, kun taas puhdistamatonta suolaa imeskelee suorastaan mielellään.
 
Sensein top 3 liikkeet käsille ja selälle?

Hah... ei sellaisia olekaan. Liikkeet on vaan liikkeitä. Se nyt ihan sama kääntääkö hauiksilla tankoa, käsipainoa, taljaa vai naapurin emäntää. Toki otetta ja kulmaa tulee vaihdella mutta ei niistäkään mikään sen "parempi" ole kuin toinenkaan, vaan pointti on nimenomaan vaihtelu ja monipuolisuus. Asiat millä oikeasti on väliä on sarjamäärät, toistomäärät, kokonaisvoluumi, toistometodit, nousujohteisuus, failuren optimointi, miten sijoitettu koko ohjelmaan jne. jne. ...ei se että mikä liike siinä nyt sitten sattuu ko. lihasryhmälle olemaan.
 
Onko kehityksen kannalta väliä jakaako hiilihydraatit tasaisesti eri aterioille eli jos syön päivän aikana viisi ateriaa sijoittuu suurin osa hiilihydraateista lounaalle ja päivälliselle joilla syön yleensä ns. lämpimät ateriat näiden jälkeen suurin osa hiilareista tulee aamupalalla, näiden lisäksi syön pienen välipalan ja lopuksi iltapalan jolla tulee pääosin proteiinia ja rasvaa? Pitäisikö hiilareita jakaa enemmän välipalalle ja iltapalalle vai meneekö turhaksi hifistelyksi :D?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom