Markku, sanoit käyttäväsi mm. Kristallisuolaa.
Juuri oli teeveessä haastattelussa jokin suomen yliopiston professori joka tutki suoloja.
Hänen mukaansa ruusu ja kristalli ym "terveyssuolat" eroavat vain 5% tavallisesta suolasta, joten niiden käyttö on täysin merkityksetöntä terveydellisesti verrattuna tavalliseen suolaan. Niin hän totesi. Kaikki suolat ovat 95% natriumkloridia.
Jos eroa on vain tuo 5% ja suolaa käytetään päivässä n.10-grammaa, niin ero tosiaan on kyllä mitätön..
Onko 5% merkityksetöntä? Ihmisen ja simpanssin perimän ero on 1,4%
...SM-kullan ja SM-hopeankin ero voi olla vain 1 piste. Kyllä vituttaisi jos vain se toinen olisi käyttänyt kristallisuolaa ;)
Toki menee hifistelyn puolelle, mutta monessakin asiassa ero on pieni ja yksittäisenä tekijänä mitätön, mutta kun KAIKEN eli sen 1001 asiaa tekee 5% tai edes 1% paremmin kuin perusvaihtoehto, niin siitä se ero tulee. Ei mistään yksittäisestä jutusta, kuten suolasta tai kristallisuolasta.
Minua tämä kaava kummastuttaa. Ajatellaanpa jos ylilihavalla ihmisellä olisi vaikka rasvaton massa 80 kiloa ja siihen päälle 200 kiloa läskiä. Jos hän söisi tämän kaavan mukaan, löisin pääni pantiksi että laihtuu huimasti. Kyllä kai se läskikin jotain aineenvaihduntaa aiheuttaa.
Sanos muuta kato... kuten jo sanoin... kaikki kaavat on ihan perseestä
Onko Markulle suorien vatsalihasten erkaantuma tuttu mistään kautta? Onko antaa mitään vinkkejä, kuinka sitä voisi kotikonstein hoitaa, vai onko fyssari oikea väylä? Vaimolla on synnytyksen jälkeen selkeästi erkaantuneet suorat vatsalihakset ja tämä harmittaa häntä kovasti (vatsa pömpöttää, ei uskalla treenata tyräriskin vuoksi kovaa, jne).
Tuttu ja tuttu?? ...kyllä minä nyt suunnilleen tiedän mistä siinä on kyse, mutta ehdottomasti suosittelen, että fyssarin kautta hakemaan tilanteeseen oikeat harjoitteet. En koe olevani asiantuntija tässä asiassa.
Mulla ois Senseille kysymys. Treenaan tällä hetkellä 4-jakoisella ja tarkoitukseni olis painottaa olkapäitä enemmän ja saada niihin kokoa, ennen kuin huhtikuussa alkaa dieetti. Jako on tällä hetkellä seuraavanlainen: rinta,hauis /selkä,takareidet /olkapäät,ojentajat /etureidet,pohkeet. Miten tällainen ns. lihasryhmän painotus olisi hyvä toteuttaa? Tuleeko muita lihasryhmiä tehdä vähemmän ja olkapäitä enemmän, vai lisätäänkö tuonne vaan sinne tänne lisää olkapääliikkeitä? Olkapäihin on aina ollut vaikea saada kokoa ja nyt haluaisin antaa niille enemmän huomiota, mutta silleen ettei kaikki muu kärsisi ainakaan liikaa.
1. olkapäät, rinta
2. selkä, hauikset
3. olkapäät, ojentajat
4. reidet, pohkeet
Lähtökohtaisestikin sinun pitäisi treenata sellaista määrää mihin vielä palautumiskapasiteettisi vielä juuri riittää, niin kyllä se tarkoittaa, että jotain pois, että saat enemmän olkapäitä mahtumaan ohjelmaan.
Senseille kysymys. Dietillä ollut syyskuun alusta. Painoa lähteny 12-13kg nyt paino 78.4. Pieniin rasvoihin olis tarkotus päästä. Makrot näyttää tolta P162/H174/R59 kalorit noin 2k. Olisko hyviä vinkkejä heittää miten saadaan paino pudotettua tonne alle 75kg? Aerobista tulee reenien jälkeen. Nelijakoisella ohjelmalla meen.
Jos dieetti toimii älä muuta mitään. Sitten kun lakkaa toimimasta niin 200kcal arvosta hiilariruokia pois... ja taas toimiin. Kireän kunnon ”salaisuus” on aina pitkä dieetti... eli kunnolla kireäksi ei pääse nopeasti.
Mitä mieltä sensei on "täys" levosta. Treenaan kolmijakoisella (selkä+rinta, jalat, loput) Melko voimapainotteisesti treenejä 4-6 viikossa normaalisti kevennys viikot sitten kun tuntuu. Että miten kannattaa palauttavaa liikuntaa tehdä, koska ja miten? Miten sitten täyslepo onko kehittymiselle paras vaihtoehto esim. olla 2 päivää täysin liikkumatta eli joko nukun sängyssä tai makaan sohvalla. Vai pitäisikö joka päivä olla edes pientä aktiviteettiä? Palautumiseen kotona kikkoja on piikkimatto sekä omaan kylpyammeen johon laitan lämmintä vettä ja sinne aina treenin jälkeen rauhoittaa mielen ja kehon tosi hyvin.
Ei palauttavaa liikuntaa mikään pakko ole harrastaa... kyllä täyslepo toimii oikein hyvin.
Jos on yksi lepopäivä niin täyslepo on oikein hyvä ratkaisu.
Jos tulee peräkkäin kaksi lepopäivää, niin sitten toisen olisi hyvä olla aktiivista palautumista.
Kiitos kattavasta vastauksesta. Samaan aiheeseen liittyen vielä pari kysymystä: Onko mielestäsi järkevää hakata tiettyjä pienempiä lihasryhmiä enemmän erikoistekniikoita sekä failurea käyttäen ja toteuttaa sarjapainoprogressiota enemmän isommille lihasryhmille? Sen lisäksi, että vaikkapa hauisliikkeessä tehtävä failure/erikoistekniikka rasittanee hermostoa huomattavasti vähemmän kuin jalkaliikkeessä tehtävä failure, jää sarjapainoprogressio myös pikkuliikkeissä hyvin vaatimattomaksi, esim. pari kiloa vuodessa. Eli käytännössä vaihtoehdoiksi jää a) toistaa samaa treeniä monta kertaa putkeen ja lisätä painoa aina voiman lisääntyessä b) kasvattaa esim. treenissä tehtävien sarjojen määrää tai lyhentää vaikka palautusaikoja tai c) pyrkiä erikoistekniikoilla hakkaamaan lihas tehokkaammin kuin edelliskerralla lihastuntumaan keskittyen. Sarjojen määrääkään ei voi kuitenkaan loputtomiin kasvattaa ja turhauttavalta tuntuisi toistaa samaa treeniä samoilla painoilla ja toistoilla viikosta toiseen, joten olen itse pähkäillyt vaihtoehdon C olevan järkevin. Mitä olet mieltä asiasta?
Suunnitelmallisen progression liikkeet on aina isoja liikkeitä missä liikutellaan isoja painoja. Maastaveto, räkki-veto, kyykky, etukyykky, penkki, dippi, leuanveto... jotain näiden suuntaista. Juuri noin se erikoistekniikoiden kanssa menee... pienten lihasryhmien pienissä liikkeissä voi tehdä enemmän ja isojen lihasryhmien isoissa liikkeissä vähemmän.
Kaikki kolme vaihtoehto on oikea vastaus. Yhtä aina niin kauan kun se toimii ja vie eteenpäin. Ei sitä lihaksen tuhoamista erikoistekniikoilla tai lihastuntumaakaan voi loputtomiin lisätä. Ensin yhtä, sitten toista, sitten kolmatta ja keksi vielä neljäs ja ehkä viideskin ja sitten sama alusta :D
Usein sanotaan, että nimenomaan naturaalin tulisi treenata sarjapainoprogressioon keskittyvästi, eikä keskittää treeniään liikaa tuntumahakuiseen ja erikoistekniikoita käyttävään "pumppailuun". Onko tästä minkäännäköistä tutkimustietoa, että nimenomaan naturaali kasvaa parhaiten tämän tapaisella treenillä? Vai perustuuko tuo vain siihen, että naturaali ei palaudu erikoistekniikkatreeneistä yhtä tehokkaasti? Eroaisivatko ohjeesi merkittävästi, jos antaisit niitä lääkkeitä käyttävälle bodarille? Olisi mielenkiintoista kuulla muutenkin naturaalin ja ei-naturaalin treenin eroista ja mihin nämä erot perustuvat.
Ei... vaan taas
KAIKKI tuo... tarvitsee treenata sarjapainoja kasvattaen... tarvitsee treenata hyvällä lihastuntumalla... täytyy jopa pumppailla
EI kaikkea aina joka kerta tai samassa liikkeessä, mutta jollain aikavälillä kaikkea tätä tarvitaan.
Lihaskasvun mekanismit ovat täysin samat naturaalilla sekä ei-naturaalilla.
1. Mekaaninen kuormitus ( = raskaat painot )
2. Lihasvauriot ( = mikrorepeämät ja tulehdusreaktio )
3. Metabolinen rasitus ( = aineenvaihduntatuotteiden kumuloituminen )
Minä en anna ohjeita lääkkeitä käyttäville bodareille.
En tiedä naturaalien ja ei-naturaalien eroista... tiedän vain mikä toimii naturaalille ja mikä ei toimi naturaalille