Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Paljos on sensei ottanut parhaillaan penkiltä ja vedossa ja millä massalla?
Minkälaisia matkoja/aikoja Tikka saavutti triathlon-kisoissa? Muistaakseni jollain videolla kerroit harrastaneesi triahtlonia ennen body- ja voimailulajeihin siirtymistä.
Miten lähtisit korjaamaan selän eripuoleisuuksia? Leuanvedossa leveällä myötäotteella toinen olkapää tulee alempana kuin toinen. Toinen lapa aukeaa myös helvetin huonosti. Tuolta lapojen alueelta on pirun vaikea venyttääkkin. Heti kun saa venytyksen tuntumaan oikeassa paikassa, niin joku toinen paikka kramppaa jo.
Mulla on vähän samantyyppinen kysymys:
Toinen rintalihas venähti pari vuotta sitten ja siitä lähtien se on näyttänyt eriltä kuin toinen. Treenatessa eroa ei huomaa. Ongelma on mielestäni lähinnä esteettinen. Paremman rintalihaksen voi jännittä "pystyyn" kuten Arska kuuluisassa sivuposessa. Tällöin lihakseen tulee tyylikäs kumpu keskelle. Toinen rintalihas ei readoi jännitykseen vaan jää löysän näköiseksi.
Onko mitään tapaa treenaamalla tai muuten korjata vikaa?
Mua kiinnostaisi, että mitä kaavaa tai laskuria suosittelisit oman energiakulutuksen laskemiseksi? Ymmärrän, että kyseessä on joka tapauksessa vain arvio, josta lähdetään liikeelle ja johon nähden kaloreita vähennetään dieettiä varten ja sitten voidaan syömistä justeerata matkan varrella, jos painolukemat aihetta antavat. Mutta silti eri laskureiden ja laskukaavojen tulosten suuret erot ovat aika hämmentäviä, ei tiedä mihin luottaa. Useimmissa kysytään pituutta, painoa, ikää ja aktiivisuutta, mutta eikö silläkin ole merkitystä, että jotain lihasmassaa tässä nyt on kuitenkin hankittukin, jonka ylläpitokin kai aiheuttaa suuremman peruskulutuksen kuin sohvaperunalla?
Aineenvaihunnan nostamiseksi suositellaan yleensä pieniä nostoja(50-100kcal) viikottain ja olenkin tällä tavalla saanut nostettua kaloreita, painon juuri nousematta. Mites sitten dieetillä, toimiiko tuo samallain toisinpäin, että jos puotetaan esim. vain 100kcal kerralla, niin tottuuko kroppa tuohon ja paino ei laskekkaan? Eli toisinsanoen kun dieetillä lasketaan kaloreita, tulisiko pudotuksen olla isompi kuin tuo 100kcal?
Mitä kirjoja suosittelet lukemaan liittyen bodaustreeniin/ravintoon?
Tossa aiemmin kysyttiin rasvan saannista niin lasketaanko se rasvan saanti rasvattomasta kehon painosta vai koko kehon painosta?
Kyseessä nainen 47v 165cm 86 kg. Nyt treeniä takana reilu kuukausi.
Inbody mittauksen mukaan Rasvaprosentti 39,luustolihasmassa 30kg.Pudotettaa n.20kg.Suurin osa rasvasta keskivartalossa.
Treenit puntilla:Selkä Mavea+kulmasoutu+käsipainosoutu+kohautus. Jalat etukyykky+kuntopallokyykky(pallo selän takana seinää vasten)+SMV+jalkakoukistus roikkuen.Olkapäät pystysoutua kahvakuulalla+punnerruksi kahvakuulalla.
HIIT treeniä Concept2+kahvakuulaliikkeitä ym väliin,kesto n.20-30minuuuttia.
Treenaamme kotisalilla.
Voimatasot hänellä mielestäni ok,esim mavet menee 4 sarjaa 6x85kg joka 1 kuukauden treenin jälkeen ihan ok.Kahvakuulalla kuulat 16-24kg.
Paino pudonnut ekalla viikolla 2.4 kg silloin hän söi sen mitä laskuri neuvoi eli 1500kcal.Nyt toisella viikolla paino hieman noussut jopa noussut vaikka kaloreita syönyt vähemmän.Tosin taitaa olla inflluenssa tulossa tietenkin päälle heti kun hyvään alkuun on päästy.
Tosin työmaaruokalan kalorit ehkä vaikea laskea.
Yritän "toitottaa"hänelle että kalorit täyteen pitäis syödä,ja sitten vasta miettiä jos paino ei putoa.
Ja kun hän ei minuun oikein usko,toivoisin sinulta jotakin vinkkiä/neuvoa miten tämä homma tästä saadaan paremmin toimimaan.Hän ei minun neuvoihin oikein luota...syystä tai syyttä.
Hänellä monesti ennemminkin käynyt samoin,alku hyvä.Sit syömiset mielestäni vähentyneet ja sit homma lopahtanut.
Mitä lisää ? Liikuntaa ?Ruokaa? Omat eväät töihin,että kalorit olisivat faktaa ?
Kiitos.
Sensei on hankkinut YouTuben perusteella valmentajan. Miten tämä on vaikuttanut treenityyliin?
Rehellisesti sanottakoon, että pieni hymy tuli näin kyynisen ukonkin huulille. Hienoja videoita.
Oon vedellyt jo jonkun aikaan iltapalaksi tälläisen drinkin: 100g täysjyväkaurajauhoa, 40g heraa ja yksi rahka + lusikalla suuhun 2-3 rkl neitsyt oliiviöljyä. Tollanen sopiva hiilariannos tuossa sen takia, koska monet ovat todenneet sen parantavan unenlaatua ja yllätys yllätys niin minäkin. Yöunet sen 8-10h riippuen hieman, niin onko tossa mielestäsi tarpeeksi hidasta proteiinia eli toi rahkan proteiini? Kuinka paljon rasvat ja kuidut (myös heran) proteiinin imeytymistä hidastaa, eli tartteeko noin pitkien yöunien takia huolestua kataboliapeikosta? Aamulla kyllä otan nopeaa proteiinia heti herättyä.
Mitä mieltä erittäin matalan volyymin (kourallinen hyviä perusliikkeitä ja yksi tai maksimissaan 2 työsarjaa per liike) kuntosaliharjoittelusta? Erityisesti siis kiinnostaa käytännön kokemukset ja teetätkö valmennettavilla ikinä todella matalan volyymin treenitapaa. Miksi/miksi et? Minkä verran koet, että on riittävästi treeniä, että kehittyy edes hitaasti, eli mikä olisi minimimäärä sarjoja per treenikerta/viikko mitä voisit kenellekkään suositella?
Weight Training: Applied Research Findings
Low Volume Progressive Intensity Weight Training
Kiinnostus aiheeseen näidenkin pohjalta on kova. Eduiksi kun mainitaan lähes yhtä hyvä kehitys voimissa ja massassa, jopa siis pidempään treenanneilla ja vähemmän kipeitä,kolottavia niveliä, kuin perinteisillä ohjelmilla,joissa sarjoja tehdään enemmän.
Minkälaiseen suhteeseen naturaalikehonrakentajan tulisi mielestäsi treenaamisessaan pyrkiä failurea välttelevän sarjapainoprogressioon perustuvan- ja failureen ja siitä yli pyrkivän lihaksen "tuhoamiseen" perustuvan treenauksen välillä? Jos ei puhuta aivan aloittelijasta mutta ei myöskään mistään 20 vuotta treenanneesta, vaan esimerkiksi n. 5 vuoden treenitaustan omaavasta treenaajasta. Tulisiko failurea ja siitä yli meneviä erikoistekniikoita käyttää harkiten esimerkiksi liikkeen viimeisessä sarjassa riippumatta treeniuran vaiheesta vai tulisiko treeniä pyrkiä pikkuhiljaa muuttamaan pitkälti erikoistekniikoihin perustuvaan lihaksen rasittamiseen ja unohtaa treenipainot?
paljonko normaalipainoinen treenaava mies kannattaa päivässä ottaa d - ja c -vitamiinia että ei oo tuu liian vähän eikä liian paljon?
Yöllisestä kataboliasta nyt ylipäätään tarvitse olla huolissaan, koska kroppa lyö kyllä sellaiset paasto ja säästömoodit päälle unen aikana, että ei siinä ole gainssit lähtemässä kävelemään. Ihan on tarpeeksi hidasta proteiinia rahkapurkillisessa ja kokonaismääräkin pitää huomioida eli tuossa 60g täyden aminokoostumuksen proteiinia niin nou hätä.