jassoo7
🖕🏻
- Liittynyt
- 26.9.2008
- Viestejä
- 2 722
Siis juoksu on sun ykköslaji mutta haluat isommat pohkeet? Vai mitenkä?Lihaskasvuun tähtäävä pohjetreeni juoksijoilla
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Siis juoksu on sun ykköslaji mutta haluat isommat pohkeet? Vai mitenkä?Lihaskasvuun tähtäävä pohjetreeni juoksijoilla
Huonosti kirjoitettu tuo - paremminkin tarkoitin juoksijan sijaan henkilöä, joka myös harrastaa juoksua jokusen kerran viikkoon, mutta ei ole päälaji.Siis juoksu on sun ykköslaji mutta haluat isommat pohkeet? Vai mitenkä?
Auttaako mitään jos rytmittää pohje treenit juoksu treenin jälkeiselle päivälle TAI sit se on vaan vielä liikaa sun jaloille ja ei se silloin ole optimaalista kummaltakaan kannalta tarkasteltuna. Mikäli molempia tykkää tehdä niin jotain pitää vähentää tai jättää pois.Huonosti kirjoitettu tuo - paremminkin tarkoitin juoksijan sijaan henkilöä, joka myös harrastaa juoksua jokusen kerran viikkoon, mutta ei ole päälaji.
Noin se lienee järkevintä. Lihashuolto myös pohkeiden ja penikoiden osalta korostuu. Tuskin tuossa mitään taikakeinoja on, turhauttaa vain ajoittain vaivaavat sääret.Auttaako mitään jos rytmittää pohje treenit juoksu treenin jälkeiselle päivälle TAI sit se on vaan vielä liikaa sun jaloille ja ei se silloin ole optimaalista kummaltakaan kannalta tarkasteltuna. Mikäli molempia tykkää tehdä niin jotain pitää vähentää tai jättää pois.
Joo vähän tuo lihashuoltokin on terminä ”kyseenalainen” siinä mielessä että jos suorituskyky ja treeni on sopivassa balanssissa ottaen huomioon aktiiviset liikelaajuudet jne ei kehossa tulisi olla ”huollettavaa”.Noin se lienee järkevintä. Lihashuolto myös pohkeiden ja penikoiden osalta korostuu. Tuskin tuossa mitään taikakeinoja on, turhauttaa vain ajoittain vaivaavat sääret.
Ei ehkä näy, mutta tuntuu. Esim kalvojen kireys vaikuttaa melko perkeleesti lihaksen venymiseen ja kun ne kunnolla kiristää, siellä on isommat riskit hajottaa jotain kunnolla. Ja kireet kalvot automaattisesti jossain vaiheessa ehkäisee voimantuottoa. Reississä sen huomaa hyvin inhoralistisesti kun alhaalla ei enää ole laisinkaan mukavan tuntuista reiden sivuissa.Myöskin tämä ”lihasjumi” on mielenkiintoinen koska harvoin se kuitenkaan näkyy nivelen liikelaajuuksien kapenemisena tms.
Täytyypä testata loppukesästä / alkusyksystä. Nyt menossa PK-kausi, videon ohjelma toiminee erinomaisena piikkauksena leveän pyramidin pohjan päälle, kuten Senseikin sanoi.
Toisessa (hiljaisessa) ketjussa kysyinkin vastauksia saamatta, joten osoitetaanpa suoraan Markulle: Lihaskasvuun tähtäävä pohjetreeni juoksijoilla - miten saa onnistumaan? Itsellä kärsii aika nopeasti lenkit, kun kireät pohkeet poikivat penikkakipuja.
Onko ne silloin ”jumissa” tai kalvot kireät jos aktiivinen liikelaajuus (lyheneminen ja piteneminen) on sama? Tunne puoli on sitten eri tietysti.Ei ehkä näy, mutta tuntuu. Esim kalvojen kireys vaikuttaa melko perkeleesti lihaksen venymiseen ja kun ne kunnolla kiristää, siellä on isommat riskit hajottaa jotain kunnolla. Ja kireet kalvot automaattisesti jossain vaiheessa ehkäisee voimantuottoa. Reississä sen huomaa hyvin inhoralistisesti kun alhaalla ei enää ole laisinkaan mukavan tuntuista reiden sivuissa.
Periaatteessa, mutta me puhutaan urheilusta. Semmoinen asia pitää ymmärtää, että keho adaptoituu ja jos joka kerta himmataan heti kun vähän jumittaa, niin koskaan ei tulla etenemään. Laita perus sohvaperuna lenkille ja sitten salille, niin se on seuraavana päivänä puolikuollut, tämäkö signaali pitää ymmärtää, että nyt annetaan lepoa. Ei todellakaan., vaan silloin venytellään, aktiivisesti tehdään kotikonstein liikkeitä jotka auttaa.Keho viestii: älä tee tuota, älä vie liikettä noin laajalle, anna lepoa tälle ja tälle osalle ja jos ne vaan aina ulkoisesti ”korjataan” tms altistaa ne pidemmille tulehduksille ja niiden negatiivisille seurauksille.
Esimerkki: lähtötaso X ja sitä lähdetään parantamaan, kehitys ei vaadi että se kroppa on raiskattu. Ärsykkeen ja palautumisen suhde se tärkein. Se ”jumittaminen” ei aina johdu kovasta treenistä. Mittasuhteet, liikelaajuudet, tekniikka yms yms vaikuttaa lähes enemmän.Periaatteessa, mutta me puhutaan urheilusta. Semmoinen asia pitää ymmärtää, että keho adaptoituu ja jos joka kerta himmataan heti kun vähän jumittaa, niin koskaan ei tulla etenemään. Laita perus sohvaperuna lenkille ja sitten salille, niin se on seuraavana päivänä puolikuollut, tämäkö signaali pitää ymmärtää, että nyt annetaan lepoa. Ei todellakaan., vaan silloin venytellään, aktiivisesti tehdään kotikonstein liikkeitä jotka auttaa.
Bodauksessa taas kyllä sillä kehonhuollolla on aivan tolkuton vaikutus jos se on säännöllistä. Liika tosin on liikaa niin treenissä kuin manipuloinnissa.
Jokainen tyylillä eli kuten todettu niin en ota taustalla oleviin syihin henkilötasolla kantaa ... ylipäätään olen sitä mieltä, että nimenomaan EETTISET syyt ovat ainoa hyvä syy vege-syömiseen. Ymmärrän täysin, jos joku ei halua, että eläintä käytetään tai sellainen kuolee hänen ruokansa takia. Kun taas heti jos lähdetään ympäristöasioilla tai terveydellä perustelemaan, niin tutkimusdatan mukaan ollaan aika ohkaisella pohjalla
Kaipaisin boldattuun perusteluja. En oo kauheesti jaksanu perehtyä asiaan, mut oon ollu siinä käsityksessä, että tuotantoeläimiin käytettäviä resursseja (=tuotantoeläinten ravintoa jne.) voisi valjastaa suoraan ihmiskäyttöön. Luopumalla tuotantoeläimistä kaikenlaiset päästöt siis vähenisivät väistämättä? Toki tää vaatis vegaaniruokavalion valtaväestölle, pelkkä lihan välttely ei riittäisi.
Uusimpaan kirjoitukseen, eli tuoteselosteiden epätarkkuuteen viitaten : Kuinka tarkkaan Sensein oppilaat mittaavat annokset, meneekö kaikki bodytieteellisen tarkasti vaakan kautta vai onko käytössä myös silmämääräistä tai tilavuuteen perustuvaa mittaamista?
Moi Markku. Taisit treenata joskus 10-vuotta sitten 5/3/1-mallilla. Menikö toteutus jotenkin näin:
5-toiston viikolla: Nousut 5kg:n nousuilla 5-maksimiiin, Esim. 5x130kg, 5x135kg 5x140kg 4x140kg ja sitten se oli siinä.
3-toiston viikoilla: Nousut 5kg: nousuilla 3-maksimiin ja 1-toiston viikolla nousut lähelle 1-maksimia. Sitten kevennys ja sama alusta.
Mikä on sinun mielipide tuosta wendlerin 5/3/1? Itse pidän tuota sinun toteuttamaasi helpompana, niin ei tarvitse pelata prosenttien kanssa.
Harmi kun noita ihan sinun vanhimpia blogi tekstejä treeneistä ei ole luettavissa koska sieltä tämänkin mallin toteutus varmaan olisi selvinnyt.
Kiitos Markku tyhjentävästä vastauksesta. Tällä metodilla on mukava lähteä kipuamaan kohti parempia tuloksiaJotenkin noin mutta ei 5kg nousut mikään vakio olleet vaan riippuu liikkeestä eli käytännössä käytettävästä painomäärästä. Tuollaisissa esimerkkisi 130-150kg lukemissa 5kg nousut olisi ihan ok, koska edustaa noin 3% nousuja, mutta esim. alle 100kg kuormissa olisi liian paljon, koska silloin raskasta volyymia ei tule tarpeeksi. Idea kun ei kuitenkaan ole säästellä itseään vain sitä raskainta huippusarjaa varten vaan saada riittävästi kokonaisvolyymia. Eikä sitä viimeistäkään sarjaa tarkoituksella alle 5 toiston jätetä, jos tarkoitus on 5 toistoa tehdä. Ei siis ole jatkuvaa failuren paukuttamista vajaalla toistomäärällä, vaan jos tuntuu, että vielä voisi enemmän mennä, niin sitten viimeiseen lisätään vain 2.5kg. Ainoastaan vahingossa harvakseltaa voi jäädä tavoitetoistoista.
Lisäksi aika usein otin ja otan edelleen pidemmän ns. "feeder setin" raskaan nousun loppuun eli esim. 5x 140kg jälkeen viel 8-12 toistoa noin 20-25% pienemmällä kuormalla. Riippuen taas hieman liikkeestä, että kuinka pitkä sarja loppuun.
Wendlerin version suurin ongelma ei ole prosentit vaan tooooosi hidas progressio. Se on sitä ns. "näennäistä progressiota" mistä usein puhun. Painot kyllä nousevat viikosta seuraavaan, mutta jos oikeasti ei ole lähelläkään suorituskykynsä rajaa, niin ei se ole oikeaa uutta kehitystä. En minä ainakaan ole ikinä treenannut millään systeemillä siten, että käyttäisin 4-6kk aikaa sellaisiin kuormiin siirtyäkseni, mitä pystyisin ongelmitta liikuttelemaan jo nyt.
Moi. Heräsi vielä kysymys tähän progressiomalliin liittyen, että kuinka usein teit jonkinlaisen piikkauksen ja miten sen teit vai taoitko silloin tätä kiertoa yksistään? Sinänsähän tuota voi toteuttaa aika kauankin kun hakee vaihtelua kierrättämällä liikkeitä.Jotenkin noin mutta ei 5kg nousut mikään vakio olleet vaan riippuu liikkeestä eli käytännössä käytettävästä painomäärästä. Tuollaisissa esimerkkisi 130-150kg lukemissa 5kg nousut olisi ihan ok, koska edustaa noin 3% nousuja, mutta esim. alle 100kg kuormissa olisi liian paljon, koska silloin raskasta volyymia ei tule tarpeeksi. Idea kun ei kuitenkaan ole säästellä itseään vain sitä raskainta huippusarjaa varten vaan saada riittävästi kokonaisvolyymia. Eikä sitä viimeistäkään sarjaa tarkoituksella alle 5 toiston jätetä, jos tarkoitus on 5 toistoa tehdä. Ei siis ole jatkuvaa failuren paukuttamista vajaalla toistomäärällä, vaan jos tuntuu, että vielä voisi enemmän mennä, niin sitten viimeiseen lisätään vain 2.5kg. Ainoastaan vahingossa harvakseltaa voi jäädä tavoitetoistoista.
Lisäksi aika usein otin ja otan edelleen pidemmän ns. "feeder setin" raskaan nousun loppuun eli esim. 5x 140kg jälkeen viel 8-12 toistoa noin 20-25% pienemmällä kuormalla. Riippuen taas hieman liikkeestä, että kuinka pitkä sarja loppuun.
Wendlerin version suurin ongelma ei ole prosentit vaan tooooosi hidas progressio. Se on sitä ns. "näennäistä progressiota" mistä usein puhun. Painot kyllä nousevat viikosta seuraavaan, mutta jos oikeasti ei ole lähelläkään suorituskykynsä rajaa, niin ei se ole oikeaa uutta kehitystä. En minä ainakaan ole ikinä treenannut millään systeemillä siten, että käyttäisin 4-6kk aikaa sellaisiin kuormiin siirtyäkseni, mitä pystyisin ongelmitta liikuttelemaan jo nyt.