AMMATTILAINEN Markku "Sensei" Tikka

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Entä Mikä on Markun mielipide Omega3? jostain bongasin aikoinaan että epan määrän olis oltava noin 1000mg ja jos haluaa todellisia hyötyjä mm. mielialaan,ihon hoitoon(akne) jne niin lähemmäs 2000mg pitäsi saada epaa. Että omega3_ssa avain on se epan määrä.
Tutkin ja huomasinkin että ne missä epaa on eniten ovat kalleimpia ja jos halvimmista haluaa epaa saman määrän eli sen 1000-2000mg niin niitä saa syödä 10-20 nappia päivässä,se siitä halpuudesta syödä halvinta omegaa ku teho on sitten olematon niillä etiketin neljällä tabletilla joissa on omega3 rasvaa 4g mutta epaa vain jopa alle 400g

Itse en ole omegoista saanut koskaan mitään apua mihinkään vaikka söin 2kk ajan niitä niin että epan määrä oli noin 1500mg/vrk ja omega3 rasvoja tuli 6g/vrk niistä tableteista,ei parantunu lievät iho ongelmat enkä huomannut mitään muutakaan mutta lompakko keveni 15-20€/kk.

Onko Omega3 ihan höpöhöpöä "normaalilla" 4g päivä annoksella?
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Pidän kaiken maailman pillereiden popsimista melkoisen turhana touhuna kun syödään terveellisesti ja monipuolisesti.
Valmennettaville suosittelen monivitamiini/mineraali-valmisteen ( = yksi kapseli ) sekä D-vitamiinin. Ja sittenkin tuo monivitamiini on vain varmuuden maksimointia, koska en voi olla varma, että siellä syödään niin monipuolisesti kuin mihin ruokavalio antaa mahdollisuuden... eli jos syö vaihtoehdoista ravintorikkaimmat niin ei oikeasti tarvitse, jos valtsee aina ravintoaineköyhimmät niin ihan hyvä ottaa.

Henkilökohtaisesti en käytä kuin D-vitamiinia. Niin eipä siinä silloin ajoittamisen kanssa ole ongelmia... otan kun muistan.
Niin ja gelatiinia... mutta ei sen ajoituksella ole väliä. Jossain kohtaa päivää ruuan kanssa.

Jos flunssaa pukkaa niin silloin 3x päivässä c-vitamiini ja sinkki, mutta tämä on kuuriluonteinen käyttö eikä kokoaikainen.
(vähemmän olen sairastanut sen jälkeen kun jätin pillerit pois ja keskittynyt entistä enemmän ravintoon ja riittävään uneen)

Kreatiinin ajoituksella en pidä merkitystä. Suosittelen ottamaan intrassa / palkkarissa niin sitten se tulee otettua kun muutenkin pelaa silloin jauhojen kanssa.
Käytätkö liivatejauhetta vai joitain muuta valmistetta ja paljonko otat päivässä?
 
Onko Markku yhtä mieltä että palkkarin kreatiinia ei kannata sekoittaa esim.tuntia-kahta ennen treeniä veteen koska se lakkaa kuulemma toimimasta hetkessä kun on kosketuksissa veden/nesteen kans.Kuulemma muuttaa muotoa kuin koskee veteen ja on pilalla hetkessä eikä tehoa enää :D Siksi ei kuulemma pidä ostaa valmiita juomia(vaikka samat kundit on näitten valmiiden juomin naamoina..) joissa on kreatiinia koska ne on "pilalla" jo kaupan hyllyssä
Monet huiput nykii kreatiinit nykyään kuivana kurkkuun ja juo päälle ettei mene vituiksi kreatiini...

En nyt enää muista miten tuo tarkalleen meni, kun niin paljon aikaa kun asiasta olen lukenut, mutta pointtina tosiaan, että ei kreatiinia pidä pitkään nesteessä säilyttää. Ei se nyt mitään välittömästi ala happanemaan, vaan hyvillä mielin voi intraan laittaa ja ennen treeniä veteen sotkea ja siinä 1-2 tunnin aikana juoda pois niin toimii siinä missä kuivanakin.

Itsellä kun eka kerran tankkasin kreatiinia,kun se maksoi 1000 markaa kilo, sekoitin valmiiksi ennen salille lähtöä,hyvin "toimi" siitä huolimatta ja ihan kuten kreatiinin pitääkin toimia.Aina join kahvit ennen treeniä ja otin annoksen kreatiini ja silti tankkaus toimi vaikka tänä päivänäkin horistaan että kofeiini pilaa kreatiinin tehon.
Kuka ottaa suppona ekana ja tekee siitä tube videoja.Varmaan seuraava sm-voittaja jostain luokasta ja kaikki alkaa tekeen perässä kuten tämä mieleltään häiriintynytkin :D.

Lihastohtori Hulmi taisi kirjassaan asian ilmaista jotenkin niin, että kreatiinin ja kofeiinin ja keskinäisestä haittavaikutuksesta puhutaan, mutta eipä siitä oikein näyttöä ole.
Mene ja tiedä sitten.
Jos nyt haluaa varmuuden maksimoida niin ei pidä sekoittaa kreatiinia kahviinsa...

Entä Mikä on Markun mielipide Omega3? jostain bongasin aikoinaan että epan määrän olis oltava noin 1000mg ja jos haluaa todellisia hyötyjä mm. mielialaan,ihon hoitoon(akne) jne niin lähemmäs 2000mg pitäsi saada epaa. Että omega3_ssa avain on se epan määrä.
Tutkin ja huomasinkin että ne missä epaa on eniten ovat kalleimpia ja jos halvimmista haluaa epaa saman määrän eli sen 1000-2000mg niin niitä saa syödä 10-20 nappia päivässä,se siitä halpuudesta syödä halvinta omegaa ku teho on sitten olematon niillä etiketin neljällä tabletilla joissa on omega3 rasvaa 4g mutta epaa vain jopa alle 400g

Itse en ole omegoista saanut koskaan mitään apua mihinkään vaikka söin 2kk ajan niitä niin että epan määrä oli noin 1500mg/vrk ja omega3 rasvoja tuli 6g/vrk niistä tableteista,ei parantunu lievät iho ongelmat enkä huomannut mitään muutakaan mutta lompakko keveni 15-20€/kk.

Onko Omega3 ihan höpöhöpöä "normaalilla" 4g päivä annoksella?

Kyllä minä Omega 3 tuotteen käyttöä suosittelen ja valtio sanoo, että vähintään 1000mg omega 3 per päivä... mutta kun aletaan optimoimaan niin EPAn osuus siitä pitäisi tuon 1000mg luokkaa olla.
Ja niinhän se menee että halpaa paskaa saa siihen määrään vetää paljon ja laadukkaat ravinteet maksavat ihan jo rahaa. Ei mitään ihmeellistä siinä. Pätee kaikessa että laatua ei saa halvalla.

Omega 3 nyt on yksi ns. perusterveyttä ym. edistävistä ravintolisistä, niin eihän sellaisen "toimivuutta huomaa" yhtään mistään. Ehkä siitä että kun solut eivät rappeudu ihan yhtä nopeasti kuin ilman niin eläisit muutaman vuoden pidempään terveempänä... mutta eipä sitäkään siinä kohtaa huomaa jos kuoli jo pois :ROFLMAO:
 
Siirsin nämä kysymykset nyt tänne, että ei mene tuolla Utin ketjussa enempää off topicin puolelle.
Ja siis hiilihydraattitankkauksesta ja siinä käytetyistä ruoka-aineista oli puhetta.

Millä ruoka-aineilla niitä järkyttäviä eroja on saatu ?

Millä pääasiassa ois fiksuinta? Tietenki hiilarii ja vähärasvanen sellanen mutta mitä muuta? Ei kuitua? Mitäpä sinne jää.. Riisikakut, riisi, maissi ja riisimurot.. Karkkia?

Älä sano "tietenkin" koska oikea vastaus on nimenomaan päinvastoin!! Think out side the box ja tehdään asiat eri tavalla mitä ne "aina ennenkin" on tehty.
Jos tankkautumattomuus on ongelma... eli ei oikein imeydy... niin prosessille tarvitsee antaa enemmän aikaa eli valitaan hitaammin imeytyvää hiilihydraattiruokaa ja/tai hidastetaan imeytymistä rasvalla ja kuidulla.

Riisin tilalle pastaa ja bataattia. Kanan tilalle rasvaisempaa liharuokaa. Ei jätetäkään rehuja kokonaan pois.
Kaikki nopeat pois ja karkki nyt on muutenkin umpisurkea vaihtoehto, koska sehän on käytännössä pelkkää glukoosi-fruktoosia.

Toki näissä sitten pitää ihan oikeasti laskea kuidunkin määrä, koska enemmän sitä auttaa mutta liian paljon liikaa sitten taas jo vaikeuttaa prosessia.
Sama juttu rasvassa ja muutenkin... enempi on parempi vain tiettyyn rajaan asti.

Ja toki sekin pitää ottaa huomioon, että onko kyseessä kisatankkaus vai muuten vaan dieettitankkaus... koska ensimmäisessä nestepöhöä ihon alle ei haluta, kun taas jälkimmäisessä sillä ei ole oikeastaan merkitystä tai voi olla jopa hyvä vaan, että kerrankin on olematta niin hiton dieettikuiva :)
 
Markulle olisi muutama kysymys kilpailemisesta/kilpailijoista: Ottaako ihmiset yhteyttä yleensä sinuun siinä vaiheessa, kun ovat kiinnostuneita kisaamisesta? Eli onko lihat jo pääosin tehty itsenäisesti ja sinä hoidat viimeiset 6-12kk ennen kilpailua? Entä onko urallesi sattunut monta tapausta, jossa esim tavallinen kuntosalitreenaaja on ollut vuosia valmennuksessasi ja lopulta on huomattu että kehitystä on tullut niin paljon,että kilpailemistakin voi jo harkita? Ja vielä sellainen kysymys kilpailemiseen liittyen, että onko sinun kokemuksellasi miespuolisilla henkilöillä useammin ongelmana liian vähäinen lihasmassan määrä vai rakenteen sopimattomuus keholavoille? Eli onko tullut vastaan henkilöitä joilla lihaa on riittävästi, mutta rakenne ei lajeihin riitä?
 
Siirsin nämä kysymykset nyt tänne, että ei mene tuolla Utin ketjussa enempää off topicin puolelle.
Ja siis hiilihydraattitankkauksesta ja siinä käytetyistä ruoka-aineista oli puhetta.





Älä sano "tietenkin" koska oikea vastaus on nimenomaan päinvastoin!! Think out side the box ja tehdään asiat eri tavalla mitä ne "aina ennenkin" on tehty.
Jos tankkautumattomuus on ongelma... eli ei oikein imeydy... niin prosessille tarvitsee antaa enemmän aikaa eli valitaan hitaammin imeytyvää hiilihydraattiruokaa ja/tai hidastetaan imeytymistä rasvalla ja kuidulla.

Riisin tilalle pastaa ja bataattia. Kanan tilalle rasvaisempaa liharuokaa. Ei jätetäkään rehuja kokonaan pois.
Kaikki nopeat pois ja karkki nyt on muutenkin umpisurkea vaihtoehto, koska sehän on käytännössä pelkkää glukoosi-fruktoosia.

Toki näissä sitten pitää ihan oikeasti laskea kuidunkin määrä, koska enemmän sitä auttaa mutta liian paljon liikaa sitten taas jo vaikeuttaa prosessia.
Sama juttu rasvassa ja muutenkin... enempi on parempi vain tiettyyn rajaan asti.

Ja toki sekin pitää ottaa huomioon, että onko kyseessä kisatankkaus vai muuten vaan dieettitankkaus... koska ensimmäisessä nestepöhöä ihon alle ei haluta, kun taas jälkimmäisessä sillä ei ole oikeastaan merkitystä tai voi olla jopa hyvä vaan, että kerrankin on olematta niin hiton dieettikuiva :)

Aina oppii uutta. Näköjää meikäpoika oli ihan ulapalla tästä aiheesta. :(
 
Markulle olisi muutama kysymys kilpailemisesta/kilpailijoista: Ottaako ihmiset yhteyttä yleensä sinuun siinä vaiheessa, kun ovat kiinnostuneita kisaamisesta? Eli onko lihat jo pääosin tehty itsenäisesti ja sinä hoidat viimeiset 6-12kk ennen kilpailua?

Heti alkuun pitää todeta, että ylivoimaisesti suurin osa valmennettavistani on ihan ns. tavallisia tavoitteellisia treenaajia ja kisavalmennettavat kuuluvat vähemmistöön. Sitä porukkaa tosin tulee valmennukseen ihan jonkun verran, että kisaaminen jonain päivänä on olemassa oleva unelma / tavoite / vaihtoehto, että ihan tosimielellä kehitystä kiitos, mutta siinä kohtaa tiedostavat vielä itsekin, että sinne on useampi vuosi matkaa. Sitten siitä porukasta jotka ottavat yhteyttä sillä mielellä, että oikein oikeaa kisavalmennusta nyt heti, niin aika 50/50 taitaa mennä, että voi sanoa heti suunnilleen seuraavan kisakauden olevan hyvä ajankohta tai sitten vielä tehdään vuoden verran töitä, mutta kisa-ajankohta kuitenkin on jo aika lähellä. Tosin valmennuksen alkaminen uuden ihmisen kanssa heti kisadieetillä on todella huono vaihtoehto eli 6kk projekteista ei puhuta, vaan kyllä siinä jonkinlainen käsitys yksilön aineenvaihdunnan ym. liikkeistä pitää ennen kisadieettiä olla muodostunut.

Entä onko urallesi sattunut monta tapausta, jossa esim tavallinen kuntosalitreenaaja on ollut vuosia valmennuksessasi ja lopulta on huomattu että kehitystä on tullut niin paljon,että kilpailemistakin voi jo harkita?

Käytännössä kyllä, mutta kun ei se kisaaminen ole kaikkien juttu eikä tarvitse ollakaan. En minä sellaiseen "painosta" vaikka massan ja mallin puolesta lavalle sopisi, vaan aloitteen pitää tulla ihmiseltä itseltään. Kisakireyteen repiminen kun on loppupeleissä melko vittumainen operaatio ja siitä palautuminen vielä paskamaisempaa eikä siinä mitään väärää ole, että ei kiinnosta kekkuloida lavalla öljyttynä ja sheivattuna.

Ja vielä sellainen kysymys kilpailemiseen liittyen, että onko sinun kokemuksellasi miespuolisilla henkilöillä useammin ongelmana liian vähäinen lihasmassan määrä vai rakenteen sopimattomuus keholavoille? Eli onko tullut vastaan henkilöitä joilla lihaa on riittävästi, mutta rakenne ei lajeihin riitä?

Ei ole koskaan tullut sellaiselta miespuoliselta henkilöltä yhteydenottoa kisavalmennukseen, jolle olisi tarvinnut sanoa, että tuolla rakenteella ei mitään järkeä mennä. Toki ihan rehellisen palautteen aina annan, että mitä on mahdollista saavuttaa ja mitä ei ... eli en myöskään maalaile mitään haavekuvia over all mestaruuksista tms. jos siihen ei realistisia lähtökohtia ole olemassa.
 
Kiitos edellisestä vastauksesta. Sellainen kysymys tällä kertaa ravintoon liittyen,että oletko koskaan arvioinut että paljonko esim. 10% jauhelihan rasvasta jää pannulle ja lautaselle rasvaa? Eli meneeköhän suusta käytännössä noin 5% jauhelihaa sisään. Sama juttu esim. pakasteranskalaisten kanssa, joissa on vaikkapa 5g rasvaa/100g. Tuostakin silmämääräisesti jää huomattava osa rasvoista leivinpaperille ja lautaselle. Kyselen vain siitä syystä,että jos em. kaltaiset ruoat maistuu niin äkkiä saattaa kertyä jo päivätasolla pienoinen ero todellisten kaloreiden ja esim Fatsecretin antamien kalorien välille.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kiitos edellisestä vastauksesta. Sellainen kysymys tällä kertaa ravintoon liittyen,että oletko koskaan arvioinut että paljonko esim. 10% jauhelihan rasvasta jää pannulle ja lautaselle rasvaa? Eli meneeköhän suusta käytännössä noin 5% jauhelihaa sisään. Sama juttu esim. pakasteranskalaisten kanssa, joissa on vaikkapa 5g rasvaa/100g. Tuostakin silmämääräisesti jää huomattava osa rasvoista leivinpaperille ja lautaselle. Kyselen vain siitä syystä,että jos em. kaltaiset ruoat maistuu niin äkkiä saattaa kertyä jo päivätasolla pienoinen ero todellisten kaloreiden ja esim Fatsecretin antamien kalorien välille.

En... en ole arvioinut,
Ja näin pitkälle päässyt kuitenkin :ROFLMAO:

Kyllä nyt kuulostaa jo niin epäolennaiselta pilkunviilaamiselta, että unohda tuollaiset ja keskitä energiasi johonkin tärkeämpään.
Ja oikea vastaus on, että ei paljon mitään ja joka kerta saman verran, niin väliäkös sillä sitten.
 
Mitä sanoisit minun aamupalaan vinkkejä. Syön kaurahiutaleita reilusti, joista tulee proteinia itsessään jo yli 10g. jos tähän lisää 2dl maitoa, raejuustoa muutaman lusikallisen ja mehukeittoa. Tästä tulee minun laskelmien mukaan se 30g proteiinia, mutta noin puolet tulee suoraan tuosta "puurosta". Tämä ei ilmeisesti ole paras mahdollinen proteiinin lähteenä, mutta jos sen syö raejuuston ja maidon kanssa, niin onko mielestäsi ateriakohtaisesti mietittynä tässä riittävä määrä ja muutenkin protskun osalta ainakin asia ok?

Enkä nyt puhu mistään tietystä mitä pitäisi per ateria saada, koska tiedän että kokonaisuus ratkaisee. Mutta jos syön aamulla noin ehkä enemmän puuro painotteisesti, niin onko mielestäsi asia kunnossa, vai laittaisitko lisää protskua tuohon. Se on kuitenkin aika puuro painoitteinen.
 
Mitä sanoisit minun aamupalaan vinkkejä. Syön kaurahiutaleita reilusti, joista tulee proteinia itsessään jo yli 10g. jos tähän lisää 2dl maitoa, raejuustoa muutaman lusikallisen ja mehukeittoa. Tästä tulee minun laskelmien mukaan se 30g proteiinia, mutta noin puolet tulee suoraan tuosta "puurosta". Tämä ei ilmeisesti ole paras mahdollinen proteiinin lähteenä, mutta jos sen syö raejuuston ja maidon kanssa, niin onko mielestäsi ateriakohtaisesti mietittynä tässä riittävä määrä ja muutenkin protskun osalta ainakin asia ok?

Ottamatta sen kummemmin kantaa kysymykseesi mutta.
”Syön kaurahiutaleita REILUSTI, joista tulee proteiinia itsessään jo yli 10g”

Jos saat aamupuuron kaurahiutaleista vain hieman yli 10g proteiinia niin se puuro annos on kyllä todella pieni, ei reilu annos.
 
Zone-sarja -42%
100g on minulle ainakin iso annos, koska vastaa suunnilleen pienehköä kattilaa ja siinä on noin 13g protskua :) vähän hiutaleista riippuen toki.
 
Ottamatta sen kummemmin kantaa kysymykseesi mutta.
”Syön kaurahiutaleita REILUSTI, joista tulee proteiinia itsessään jo yli 10g”

Jos saat aamupuuron kaurahiutaleista vain hieman yli 10g proteiinia niin se puuro annos on kyllä todella pieni, ei reilu annos.
Ei käyny mielessä että kaikki ei ole sellaisia tynnyrimahoja 30% rasvoilla jonne 100g kaurapuuroa menee heittämällä,mähastakin se näkee että varmasti menee ja paljon muutaki päälle.
Kysyjä voi olla 50 kiloinen nainenki pikkumahalla eikä läskitynnyrillä

Samako se ahmija tulis sulle nauramaan että et saa syötyä edes 5 kiloa puddinkia aamupallalla ja puhut että on maha täynnä,naurettava,4 kiloa tunnu missään.
 
Mitä sanoisit minun aamupalaan vinkkejä. Syön kaurahiutaleita reilusti, joista tulee proteinia itsessään jo yli 10g. jos tähän lisää 2dl maitoa, raejuustoa muutaman lusikallisen ja mehukeittoa. Tästä tulee minun laskelmien mukaan se 30g proteiinia, mutta noin puolet tulee suoraan tuosta "puurosta". Tämä ei ilmeisesti ole paras mahdollinen proteiinin lähteenä, mutta jos sen syö raejuuston ja maidon kanssa, niin onko mielestäsi ateriakohtaisesti mietittynä tässä riittävä määrä ja muutenkin protskun osalta ainakin asia ok?

Enkä nyt puhu mistään tietystä mitä pitäisi per ateria saada, koska tiedän että kokonaisuus ratkaisee. Mutta jos syön aamulla noin ehkä enemmän puuro painotteisesti, niin onko mielestäsi asia kunnossa, vai laittaisitko lisää protskua tuohon. Se on kuitenkin aika puuro painoitteinen.

Kauraproteiini + maitoproteiini noissa määrin on ihan ok yhdistelmä. Ei tarvetta muuttaa mitään. Vaikka vähän hifistelisikin aminohapposuhteiden kanssa, niin tuo on siltikin ihan pätevä setti.
 
Ei käyny mielessä että kaikki ei ole sellaisia tynnyrimahoja 30% rasvoilla jonne 100g kaurapuuroa menee heittämällä,mähastakin se näkee että varmasti menee ja paljon muutaki päälle.
Kysyjä voi olla 50 kiloinen nainenki pikkumahalla eikä läskitynnyrillä

Samako se ahmija tulis sulle nauramaan että et saa syötyä edes 5 kiloa puddinkia aamupallalla ja puhut että on maha täynnä,naurettava,4 kiloa tunnu missään.

Mitä ihmettä sinä selität?
Ensinnäkin mistä sinä luulet tietäväsi minun rasva prosenttini (joka meni kyl aika pirun pahasti pieleen), toiseksi miten se liittyy tähän asiaan millään lailla? kolmanneksi miten kysyjänkään paino tähän asiaan liittyy?

Täytyy varmaan vääntää vielä rauta langasta kun et kuitenkaan muuten ymmärrä.

Minun kengän koko on 37, MINULLE 40 koon kengät ovat todella isot, MUTTA SE EI TARKOITA että 40 kokoiset kengät olisivat oikeasti ISOT, vaan suurimmalle osalle miehistä ne on hyvin PIENET.

Se että joku kokee jonkun asian itselle suureksi ei tee siitä asiasta suurta, vaikka se ko. Henkilölle suuri olisikin, ja sama toisin päin.
XXXL kokoinen ihminen kokee että XL koon vaate on pieni, vaikka oikeasti se on suuri.

Toivottavasti nyt ymmärrät.


Ja markulle pahoittelut off topikista.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom