- Liittynyt
- 12.3.2013
- Viestejä
- 1 380
eikä paljoa rasvaa samalla imeytymistä hidastamassa...
Paljon on ''paljoa'' rasvaa tässä tapauksessa, jos treenin jälkeiselle aterialle laittaa vaikkapa kookosöljyä riisin sekaan?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
eikä paljoa rasvaa samalla imeytymistä hidastamassa...
Paljon on ''paljoa'' rasvaa tässä tapauksessa, jos treenin jälkeiselle aterialle laittaa vaikkapa kookosöljyä riisin sekaan?
...ja HUOM tämä siis siinä tapauksessa, että glykogeenin kanssa on oikeasti jostain syystä kiire.
Mitä vähemmän sen parempi... eli syödään hh-ruuan kanssa kananrintaa, vaaleaa kalaa tai fileelihaa eikä ainakaan lisätä mitään erillistä rasvalähdettä... kuten mitään öljyä.
...ja HUOM tämä siis siinä tapauksessa, että glykogeenin kanssa on oikeasti jostain syystä kiire.
Ei se ns. "normitilanteessa" treenin jälkeiselläkään aterialla niin justiinsa ole
Mikä on tuollainen kiiretapaus? Onko mitään käytännön merkitystä syökö treenin jälkeen vähärasvaista riisikanaa vai rasvaisempaa naudan jauhelihaa ja pastaa. Ja vielä leipää päälle. Ja tuorejuustoa!
Hmm ehkä hieman tyhmä kysymys mutta; Jos menee 4-5 viikon treeniblokin plussakaloreilla ja treenit nousujohteisesti tavalliseen tapaan, onko mitään järkeä pitää tämän jälkeisen kevyen viikon miinuskaloreilla vai onko silloin nimenomaan tärkeä pitää kalorit plussalla?
Viittaan superkompensaatioon, eli tapahtuuko adaptoituminen lihaksissa jo vuorokauden-parin aikana viimeisestä kovasta treenistä (viitaten proteiinisynteesiin) ja sen jälkeen voisi tiputtaa kaloreita kevyelle viikolle?
Vai miten sijoittaisit jos haluisi pitää näitä 1-2 viikon miinuksia aina välissä?
Mitä mieltä olet leivän käytöstä pääasiallisena hiilihydraatinlähteenä. Eli toimiiko siinä missä riisi, peruna ja pastakin? Jos oletetaan että syödään leivät sellaisenaan, eikä esim päällystetä millään levitteillä. Korkeintaan jotain kinkkua ja vähärasvaista juustoa lisäämään aterian proteiinin määrää, mikäli tarvetta.
Ei ole hyvä idea laittaa ruokamäärää miinukselle juuri silloin kun pitäisi kasvaa, kehittyä ja palautua.
Kovasti sotii vastaan sitä mitä siinä nimenomaan yritetään.
Tähän liittyen käytännön kysymys: Olen lähdössä reissuun viikon päästä, samalla loppuu treeniblokki ja tulee viikon totaalilepo treenistä. Kyseessä on moottoripyörä-roadtrip eikä ole muita laukkuja kuin reppu joten riisikakkuja voi olla vaikeaa kuljettaa mukanaan. Lähtökohtaisesti toki tulen etsimään sellaisia ruokapaikkoja mistä saa hyviä hiilareita esimerkiksi pastan tai riisin muodossa, mutta vähän veikkailen että tämä ei joka päivä tule onnistumaan kun tuolla maaseudulla/ erämaassa ajellaan ja syödään silloin kun eteen sattuu huoltoasema, pizzeria tai kauppa. Tulee varmasti tilanteita jolloin täytyy valita seuraavista:
a) sokerista (karkit, limu, mehu jne.)
b) rasvasta (pizza, hampurilaiset, jne.)
c) tyydyn siihen että olen sen päivän miinuskaloreilla ja toivon että seuraavana päivänä saa enemmän ruokaa.
Mikä noista on vähiten huono?
Onko Sensei kokeillut vastaotteella penkkaamista? Itsellä ei oikea olkapää näytä nykyään tykkäävän myötäotepenkeistä, mutta vastaotteella tai hammerilla menee kivuttomasti.
Vanha kunnon 82:n. Oletko vielä käynyt treenailemassa muilla saleilla vai meneekö kaikki treenit kotiluolassa?
Paljonko olet investoinut (euroja) kotisalin varusteluun? Koetko, että saat tehtyä siellä täysipainoisesti kaikkien lihasryhmien treenit?82:lla käyn kaikki PT-treenit vetämässä, mutta kyllä omat treenit on paria poikkeusta lukuun ottamatta tullut kaikki tehtyä omassa autotallissa.
Paljonko olet investoinut (euroja) kotisalin varusteluun? Koetko, että saat tehtyä siellä täysipainoisesti kaikkien lihasryhmien treenit?