Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Suositko Markku jotain tiettyä riisityyppiä? Tuli tuossa vain mieleen, kun eilen ensimmäistä kertaa huomasin parboiled-riisiä, kun ihmettelin kahden saman valmistajan ja samannimisen tuotteen (pitkäjyväinen riisi) hintaeroa.Onko noilla millään mitään eroa kehonrakenusmielessä?
Laitetaan nyt vielä toinen kysymys: Mitä mieltä nostovyön käytöstä? Milloin sitä kannattaa käyttää ja miksi? Tähän asti vetänyt aina ilman, mutta nyt houkuttelisi kokeilla, mikäli siitä on pitkällä tähtäimellä bodaukseen jotain hyötyä.
Kysymys treeniohjelmistasi: Miten suhtaudut siihen, että asiakas haluaa vaikuttaa treeniohjelmaan? Itsestäänselväähän se on, että sinä sen ohjelman teet ja että mitä enemmän asiakas haluaa siihen vaikuttaa, sen epämiellyttävämpää se varmasti on sulle (vrt. vaikka putkimies jonka takana seisoo asiakas antaen neuvoja ja vinkkejä). Lähinnä sitä haen, että jos asiakas antaa sinulle esim 1-2 pääliikettä joiden haluaa olevan mukana ohjelmassa ja antaa muuten vapaat kädet, niin toimiiko sinulle tämmöinen?
Tuntuu, että tässä on taas "ylimietitty" asioita.Olen ajatellut ottaa dieetistä pidemmän, n. 8-10vk tauon, jonka aikana olisi tarkoitus herätellä aineenvaihduntaa lisäämällä askel askeleelta mahdollisimman paljon ruokamäärää niin, että läskiä kertyisi kroppaan mahdollisimman vähän. Haluan kuitenkin pitää yhden herkkupäivän, koska olen jo monen kuukauden ajan syönyt pelkkää terveellistä kotiruokaa.
Kysymys kuuluukin, kumpi on parempi vaihtoehto JA onko näiden välillä mielestäsi isoa eroa lopputuloksen kannalta:
A) syödä kyseisenä mättöpäivänä esim. 3000 kcal yli sen, mitä on normaalisti dieetillä syönyt päivän aikana, ja heti seuraavalle päivälle tehdä perus ruokamäärään ensimmäinen lisäys, mikä olisi 500 kcal, joka oman varovaisen arvion mukaan nostaisi kalorit kulutuksen tuntumaan
B) mättöpäivän jälkeen tiputtaa paino siihen, mitä se oli ennen sitä, ja sen jälkeen vasta aloittaa dieettitauko
Hyvät jussit Senseille ja muille Pakkislaisille!
Mielestäni kannattaa nostaa kalorit heti lievästi/selkeästi plussalle, niin ei tuhlaannu aikaa nollakaloreilla. Toki olla hankalaa tietää, että mikä se lievä plussakalorimäärä itsellä sillä hetkellä on. Kannattaa seurata vaakaa ja peiliä, että miten paino ja kunto etenee. Sama pätee noihin viikottaisiin kalorimäärien lisäyksiin - 100kCalin nosto viikottain voi olla liikaakin. Jos pehmeää alkaa kertymään liikaa, niin sitten kaloreita on nostettu liikaa. Ihmiskroppa kun ei ole kone, niin se ei aina toimi täysi loogisesti ja ennustettavasti. Kokeilemalla selviää, että miten oma kroppa reagoi ja toimii.Jatkokysymykset dieettitauon toteuttamisesta: Lisätäänkö kaloreita esim. viikoittain se 100kcal, vai onko toteutus sama kuin reversellä, että lisäyksiä tehdään vain, jos paino ei nouse aikaisemman noston seurauksena? Ja nostetaanko tauolle lähdettäessä heti pikkusen plussalle, vai reversen tapaan jäädään vähän miinukselle/kulutuksen tasolle?
- ''Refeed'' kahtena päivänä viikossa
Olen ajatellut ottaa dieetistä pidemmän, n. 8-10vk tauon, jonka aikana olisi tarkoitus herätellä aineenvaihduntaa lisäämällä askel askeleelta mahdollisimman paljon ruokamäärää niin, että läskiä kertyisi kroppaan mahdollisimman vähän. Haluan kuitenkin pitää yhden herkkupäivän, koska olen jo monen kuukauden ajan syönyt pelkkää terveellistä kotiruokaa.
Kysymys kuuluukin, kumpi on parempi vaihtoehto JA onko näiden välillä mielestäsi isoa eroa lopputuloksen kannalta:
A) syödä kyseisenä mättöpäivänä esim. 3000 kcal yli sen, mitä on normaalisti dieetillä syönyt päivän aikana, ja heti seuraavalle päivälle tehdä perus ruokamäärään ensimmäinen lisäys, mikä olisi 500 kcal, joka oman varovaisen arvion mukaan nostaisi kalorit kulutuksen tuntumaan
B) mättöpäivän jälkeen tiputtaa paino siihen, mitä se oli ennen sitä, ja sen jälkeen vasta aloittaa dieettitauko
Hyvät jussit Senseille ja muille Pakkislaisille!
Jatkokysymykset dieettitauon toteuttamisesta: Lisätäänkö kaloreita esim. viikoittain se 100kcal, vai onko toteutus sama kuin reversellä, että lisäyksiä tehdään vain, jos paino ei nouse aikaisemman noston seurauksena? Ja nostetaanko tauolle lähdettäessä heti pikkusen plussalle, vai reversen tapaan jäädään vähän miinukselle/kulutuksen tasolle?
Vihdoinki sain luettua Eric Helmsin kirjan ravinnosta ja siellä pisti silmään pari asiaa.
- ''Diet breaks'' 1-2 viikkoa(jossa syödään kulutuksen verran) jokaista 8 painonpudotus viikkoa kohden ja parin päivän
Onko tarpeellista 8 viikon jälkeen, jos oletetaan, että painonpudotus on järkevällä mallilla eli voimatasot pysyy/nousee, paino ei putoa liikaa yms.
- ''Refeed'' kahtena päivänä viikossa, jossa kalorit ovat alempana viitenä muuna päivänä kaloreitten kumminkin olessa miinuksella viikkotasolla. Tämä henkilöille jotka ovat 12% tai alle rasvoissa.
Minkälaisesta rintatreenistä on Senseillä hyviä kokemuksia AC-nivelvaivan kanssa painivilla? Saako rintaan massaa, jos pidemmän jakson tekisi vaikkapa MYO-repseillä ja reilusti pienemmillä painoilla, jolloin nivel pääsisi vähän helpommalla?
Itsekin kuulun niihin, joiden rinta vastaa pirun hyvin melko lyhyisiin sarjoihin, mutta sellaista treeniä ei kumpikaan nivel tällä hetkellä kestä.
Kiitos ja kumarrus taas Markulle, kun jaksat vastailla
Lihasglykogeenin muodostamiseen kun menee se noin 12-24 tuntia niin ajallisesti suht iso haitari niin mitkä tekijät tuohon aikaan vaikuttaa?