AMMATTILAINEN Markku "Sensei" Tikka

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Mikäs suositus/mielipide sulla Markku on vähä flunssasena tai kuumeisena reenaamisesta? Mm suomenmestari videolla mennyt pumppailemaan vaikka kuumetta kropassa... Eikös se ole valtava riski sydämelle vai onko tuokin kyky ns mahdollista kehittää kovalla asenteella?? Hiukan ihmeissäni moisesta, sillä oma kokemus hiukankin kipeänä liikkumisesta pääsääntöisesti pahentaa oloa.

Jos vaan flunssaa niin sitten ihan oman olotilan mukaan... toki kannattaa pitää mielessä, että saattaa tervehtyminen pitkittyä jos menee liikaa rehkimään. Se että pari päivää pitää "ylimääräistä" lepiä ei haittaa kokonaisuuttaa ollenkaan niin paljoa kuin jos flunssa pitkittyy pari viikkoa.

Kuumeessa ei pidä treenata. Siihen saattaa jopa kuolla... eikä ole mikään vitsi... tunnen / tunsin erään henkilön jolle kävi niin.

Mitä mieltä sensei on soijarouheesta proteiininlähteenä? Entä soijaproteeinista tai muista kasviproteiineista ylipäätään?
Soijarouhe on ainakin näin opiskelijalle halpa proteiinin lähde, mutta hieman itseäni ainakin kiinnostaisi tietää valveentuneemman mielipide kys.ruosta.
Soijan sanotaan olevan kasviproteiineista parhaita, sekä sen pitäisi olla aika täydellinen aminohappokoostumukseltaan, joten voisiko sillä korvata isonkin osan esim. jauhelihasta jne? Toisaalta soijan väitetään myös vähentävän testosteronin määrää miehillä ja haittaavan mahdollisesti kilpirauhasen toimintaa molemmilla sukupuolilla?

Soija on "ihan ok" kun onhan siinä nyt täysi aminohappoprofiili, mutta kyllä mikä vaan liha tai maito tai sellaisen johdannainen (esim. hera) on parempi.
Muiden kasvikunnan proteiinien varaan en laskisi mitään... eivät sisällä kaikkia EAA aminoja. Ei kai niitä kukaan proteiinien takia edes syö... toivottavasti. (no ehkä kasvissyöjät)

Soija sisältää kyllä kasviestrogeeneja. Nimityksestään huolimatta kasviestrogeenit on ihan eri asia kuin ihmisen estrogeeni tai synteettiset estrogeenivalmisteet. Se on vanhaa dataa ja perustui eläinkokeisiin, että kasviestrogeenit lisäisi elimistön estrogeenitoimintaa... ihmisiin niillä ei ole sellaista vaikutusta tietääkseni todettu. Itse asiassa päinvastoin... kasviestrogeenit kiinnittyvät elimistön estrogeenireseptoreihin ja kilpailevat niistä kropan oman estrogeenin kanssa... toisin sanoen estrogeenin kokonaisvaikutus kehossa saattaa jopa heikentyä.

Kilpirauhasen toiminnasta ja siihen vaikutuksista en sano mitään, koska en ole lääkäri.

Mitä mieltä olet gutzy-merkkisestä urheilujuomajauheesta, joka sisältää glukoosia, isomaltuloosia ja maltodekstriiniä? Ja nimenomaan intra-juoma tarkotukseen yhdessä EAA:n/BCAA:n kanssa.

Sopii hyvin. Tosin jos määrä on suuri... tyyliin +50g tai sinne päin niin sitten suosittelen että ainakin osa olisi vitargoa.

glukoosi = dekstroosi
isomaltuloosi = glukoosi + fruktoosi
 
Mitä mieltä olet Intermittent Fastingista?

Ei optimaalinen rasvanpolttoon.
Ei optimaalinen lihaksen/voiman kasvatukseen.
Toimii kuitenkin jotenkin kumpaankin, jos ei muu rytmi omaan aikatauluun sovi tai ei muuten syömiset pysy millään tapaa kurissa, koska IF:ssä on melko toimiva sisäänrakennettu kalorikuri... on vaikea syödä paljon liikaa, kun sen joutuu tekemään lyhyeen aikaväliin.

Ja ne lepopäivien syömiset vasta hullun hommaa onkin... ihan idioottimaista toimintaa kun niitä uskomuksia tuputetaan, että lepopäivinä pitäisi syödä vähemmän energiaa (pois lukien nyt tietty treenijuomat) tai pitäisi syödä vähemmän hiilareita tai olla jopa vähän miinuksella. Ei kehonrakennus (naturaalikaan sellainen) ole mitään keihäänheittoa että treenin vaikutus loppuun kun viimeinen heitto on heitetty tai toisto on nostettu... se on just päinvastoin... siitä se treenin vaikutus ja kehitys vasta alkaa. Salilla käydään kroppaa vaan rikkomassa ja ne lepopäivät on sitten palautumista eli kehittymistä varten ja se vaati energiaa ja se vaatii hiilareita että saadaan lihakset tankattua sitten taas seuraavan päivän treeniä varten.
 
En tiedä sopiiko täällä asiaa mainostaa, mutta Q&A-kysymyksiä videota varten saa näköjään taas esittää 30.11. asti tuolla sensein blogissa!
 
En tiedä sopiiko täällä asiaa mainostaa, mutta Q&A-kysymyksiä videota varten saa näköjään taas esittää 30.11. asti tuolla sensein blogissa!

Pitää paikkansa...

Rypsi,-vai oliiviöljy?
HD-POB-325-2.webp

HD:n alkuperäistä olen yleensä tavannut käyttää...
Pointtina siis, että oikean öljyn valinta riippuu täysin käyttötarkoituksesta.
Mihin sinä meinasit?

Suoraan sanoen en pidä mitään oikeaa merkitystä sillä, että käyttääkö noista vaihtoehdoista rypsi- vai oliiviöljyä siihen mihin sitä sitten ikinä käyttääkään... minkään tason käytännön eroa et saa sillä aikaan kuin korkeintaan makueron. Mutta jos välttämättä HALUAA niin kyllähän öljyillä hifistely onnistuu, joskaan omalla kohdalla en ainakaan ole ikinä siihen mitään tarvetta nähnyt. Tällä hetkellä löytyy kaapista kumpaakin, joskin useammin taidan rypsiöljyyn kaupassa kallistua ja ainoa syy on, että se on KOTIMAINEN tuote, kun näillä leveysasteilla ei taida kovin montaa oliivipuuta kasvaa :) Ja näitä käytän vain ruuanlaitossa. Jos erikseen lusikalla otan, niin se on sitten aina jotain omega 3 pitoisempaa eli tarkoittaa yleensä kalaöljyä. Joskus todella harvoin ihan vaan vaihtelun vuoksi ja suojellakseni lohikalakantaa saatan ostaa pellavasiemenöljyä. Kookosöljyä en käytä, koska se maistuu ihan hikiperseelle.
 
Kookosöljyä en käytä, koska se maistuu ihan hikiperseelle.

No eihän maistu :D Mutta jos maistuisi paremmalta, niin näkisitkö mitään muuta etua sen käytössä verrattuna esim. juuri rypsiöljyyn? Onko kookosöljy oikeasti jotenkin erilainen energianlähteenä kuin muut rasvat? Tuntuu olevan ristiriitaista tietoa liikkeellä.
 
No eihän maistu :D Mutta jos maistuisi paremmalta, niin näkisitkö mitään muuta etua sen käytössä verrattuna esim. juuri rypsiöljyyn? Onko kookosöljy oikeasti jotenkin erilainen energianlähteenä kuin muut rasvat? Tuntuu olevan ristiriitaista tietoa liikkeellä.

Syy miksi kookosöljyä haukutaan on, että se on about 90% tyydyttynyttä rasvaa... mutta kun totuus on että vaikka rasva on tyydyttynyttä, niin ei se yksin siitä "huonoa" tee. (sana "huonoa" on heittomerkeissä, koska sitäkin pitää ruokavaliostaan saada, että testotuotanto pelaa kunnolla)

Ja se taas on isoin ja oleellisin ero kookosöljyllä muihin öljyihin nähden, että se on valtaosin MCT-öljyä (jotain 60%) eli keskipitkää rasvahappoa mikä menee ruuansulatuksesta suoraan maksaan ja siitä käytetään suoraan energiaksi. Imeytyy siis nopeasti ja tehokkaasti. Muut kasviöljyt taas on LCT-öljyä (suurimmaksi osin) eli pitkä-ketjuista rasvaa, jonka kroppa metabolisoi eri tavalla / hitaammin.

Pointti siis on, että vaikka kookosöljy on lähes kokonaan tyydyttynyttä, niin MCT-ominaisuudesta johtuen se ei ole kerääntymässä verensuonten seinämiin vaan kroppa käyttää MCT-osuuden tehokkaasti energiaksi, jolloin sillä ilmeisesti sitten on pieni thermogeeninen vaikutus ja ainakaan se ei varastoidu läskiksi niin herkästi kuin muun mallin rasvat, koska menee suoraan käyttöön eikä lillu pitkin poikin kroppaa.

Joskin tässä pätee se vanha totuus, että se on ihan sama mitä syöt liikaa... jos sitä on liikaa niin lihot ja piste.

Ja sitten taas onko käytännön eroa käyttäkö kookosta vai rypsäriä, niin riippuu ihan mistä määristä puhutaan. Jos sitä menee ruuanlaittoon pari ruokalusikallista päivässä, niin ei mitään väliä. Jos kiskoo desitolkulla, niin sitten voi jo jotain eroa saadakin aikaan.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Moikka.

Tuola "selkä kasvuun" ketjussa kirjoittelit tuosta selän kolme kertaa viikossa treenaamisesta niin miten tuo kannattaisi totteuttaa käsille? Ja jos mahdollista niin että jalat tehtäisiin pari kertaa viikkoon, kun haluaisin tehdä ensin selän priorisoinnin sitten käsien ja sitten jalkojen. Ja haluaisin että tuo käsien kolme kertaa treenaus viikossa siirtyisi mahdollisimman sulavasti tuohon jalkojen kolme kertaa viikossa treenaukseen. Miltä kuulostaa jos teen vuoden ekat kolme kuukautta kolme kertaa viikossa selkää sitten käsiä sitten jalkoja ja vikana rintaa.
 
On tullu tehtyä aika kauan 4-jakoista ja sitä ennen tein 2-jakoista. Olen yrittänyt ettiä jotain 5-jakoisia ohjelmia, mutta ei meinaa mistään löytyä mitään kunnollista... Tuntuu että kaikkien mielestä nää 5-jakoiset on ihan turhia yms. Oisko sulla jotain esimerkkiä 5-jakoisesta ohjelmasta? Voisinko vaikka muokata nykyistä jotenkin järkevästi joka on siis tälläinen:

Maanantai: Rinta, Hauis

Tiistai: Etureidet, pohkeet

Torstai: Olkapäät, ojentajat

Perjantai: Selkä, takareidet ja pohkeet

Vatsoja tulee tehtyä yleensä 2x viikossa.
 
Tuola "selkä kasvuun" ketjussa kirjoittelit tuosta selän kolme kertaa viikossa treenaamisesta niin miten tuo kannattaisi totteuttaa käsille? Ja jos mahdollista niin että jalat tehtäisiin pari kertaa viikkoon, kun haluaisin tehdä ensin selän priorisoinnin sitten käsien ja sitten jalkojen. Ja haluaisin että tuo käsien kolme kertaa treenaus viikossa siirtyisi mahdollisimman sulavasti tuohon jalkojen kolme kertaa viikossa treenaukseen. Miltä kuulostaa jos teen vuoden ekat kolme kuukautta kolme kertaa viikossa selkää sitten käsiä sitten jalkoja ja vikana rintaa.

Treenijaon(kin) suunnittelu kannattaa ihan oikeasti toteuttaa hieman syvällisemmän prehtymisen jälkeen eikä vaan heittää jotain esimerkkiä sellaisesta... ihan vaan yksi esimerkki asiasta se selkätreeni-ketjunkin lihasryhmäjako oli. Se että onko se sinulle edes sopiva riippuu henk. koht. ominaisuuksista... heikkoudet, vahvuudet, tarpeet, tavoitteet ym. Tai jos sen vaan arvalla heittää, niin ei se minun tekeleeni sen parempi olisi kuin sinunkaan. Kädet kolme kertaa viikkoon, jalat kaksi kertaa viikkoon ja kaikki muut yläkropan lihakset kerran viikkoon, koska kädet saa niistä epäsuoraa rasitusta kuitenkin eikä tarkoitus ole niitä liikaakaan rasittaa.

Eikä kaikkia lihasryhmiä kannata tuolla tavalla priorisoida, vaan ainoastaan niitä mitkä sitä vaatii. Se on sitten jo kokolailla korkea taso kehityksessä ja oman geneettisen potentiaalin äärirajoja hakataan kun täytyy alkaa joka lihasryhmää vuorollaan priorisoimaan. Olen sitä mieltä, että kannattaa ottaa max 2 painotusjaksoa ja sitten 1 tasapainoinen väliin ennen seuraavaa painotusta.

Lue myös alla oleva vastaus...

On tullu tehtyä aika kauan 4-jakoista ja sitä ennen tein 2-jakoista. Olen yrittänyt ettiä jotain 5-jakoisia ohjelmia, mutta ei meinaa mistään löytyä mitään kunnollista... Tuntuu että kaikkien mielestä nää 5-jakoiset on ihan turhia yms. Oisko sulla jotain esimerkkiä 5-jakoisesta ohjelmasta? Voisinko vaikka muokata nykyistä jotenkin järkevästi joka on siis tälläinen:

Maanantai: Rinta, Hauis

Tiistai: Etureidet, pohkeet

Torstai: Olkapäät, ojentajat

Perjantai: Selkä, takareidet ja pohkeet

Vatsoja tulee tehtyä yleensä 2x viikossa.

Eipä oikeastaan... minäkin olen sitä mieltä, että 5-jakoinen on ihan turha.
Ja siis ihan oikeasti :) ...olen melko varma, että en ole näiden valmennusvuosien aikana ikinä kertaakaan tehnyt kenellekään 5-jakoista treeniohjelmaa.
Jos haluaa harvajakoiselle hakata lihaksiaan ja viikkoon saa 5 treenipäivää mahtumaan, niin mieluummin sitten 4-jakoinen 6 päivän kierrolla kuin 5-jakoinen 7 päivän kierrolla.

Sinä ja edellinen kysyjä kuten kaikki muutkin yleensä takerrutte nyt ihan liikaa LIHASRYHMÄJAKOON... ei se ole kuin noin 10% koko TREENIOHJELMASTA eikä todellakaan se kaikista tärkein tekijä koko sopassa. Eikä lihasryhmäjakoa sinänsä "arvioida" millään asteikolla 1-5 tähteä, että kuinka hyvä se nyt sitten on vaan enemmänkin se on "hyväksytty" / "hylätty" ... eli joko se on ihan terveen järjen vastainen tai sitten sellainen että toimii kyllä kun sen muun kokonaisuuden rakentaa oikein siihen ympärille.
 
Hyvää infoa tarjolla tässä ketjussa, kiitos siitä!

Ajattelin lähteä toteuttamaan jalkoja priorisoivaa treenamista blogistasi löytyvällä jaolla:

1. TREENI: etureidet, pohkeet
2. TREENI: selkä, takaolkapäät, hauikset
3. TREENI: takareidet, pohkeet
4. TREENI: rinta, olkapäät, ojentajat

Kysymys kuuluukin: Haluisin ottaa myös maven mukaan ohjelmaan, olisiko em. jaolla kakkospäivä sopiva paikka sille? Jalat saisi siis treeniä kolmesti viikossa, joka ei tässä tapauksessa varmasti ole pahitteeksi.

Kolmospäivälle ympättynä tulisi priorisointia myös selälle, joka ei ole huono sekään, mutta jalat tässä enemmän huomiota kaipaa.
 
Onko mustikoiden imeytymättömyys jotenkin tyypillistä? On ollut tapana ottaa puuron kanssa 300g mustikoita päivittäin, mutta nämä marjat pärähtävät pönttöön käytännössä sulamattomina. Jos jätän mustikat pakastimeen, niin ruoansulatus toimii mielestäni oikeinkin mallikkaasti, joten ei ehkä tarpeellista syyllistää gluteenia?

Olen myös omassa elimistö-nimisessä laboratoriossa todennut, että veden juonnilla/juomattomuudella ei ole vaikutusta asiaan. Testi on suoritettu myös jäisillä ja sulatetuilla marjoilla.

En ole testaillut muita marjoja, mutta täytynee ottaa mustaherukat seuraavaksi testiin. Onko mitään aavistuksia, mikä mustikoissa voisi potkia niin, etteivät ne muutu miksikään matkalla lautaselta viemäriin?

Pahoittelut sekavasta kysymyksestä ja kiitokset Q&A:sta.
 
Melkonen elimmistö teillä, jos pureskeletta ruokanne pieniksi ruokapartikkeleiksi, pystyy suoli muutamaan mustikan palaset kokonaisiksi takaisin! :wtf:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom