Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
No vähä piruillen kirjotin tuon edellisen, mutta kyllä se on tosiasia, että suurin osa maailman ihmisväestöstä on laktoosi-intolerantikkoja. Eli siis enemmistö minun mielestä määrää sen normaaliuden
Mä vaan veikkaan, että noi kolme litraa limsaa päivässä+mäkkärissä/pikashitti ravintoloissa kaikki ateriat syövät nassikat on kuitenkin aika vähissä Suomessa. Jenkeissä niitä tietenkin on. Sen sijaan litran päivässä maitoa vetäviä lapsia varmasti löytyy ainakin, kun pohjosempaan mennään.
Ja ottaen huomioon, lehmän maitoa todellakin juodaan useita vuosia joka ikinen päivä paljon kansanperinteenä, on aika korkea aika alkaa tutkimaan sen vaikutuksia kansantauteihin, kun se on meillä kuin riisi kiinalaisilla.
Eihän lapsuusiän diabetes ole suoraan sidottu mihinkään elopainoon. Tiedän montakin laiheliinia, joilla oli diabetes alakoulussa.
kokista kuus liitraa 4eskoo.?!?!? voi olla että teini ostaa mieluummin halpaa kolaa kun maitoo, että tällästä tänään
Tämä on totta. Alun perin ihmisellä ei ole ollut kykyä pilkkoa maidon laktoosia pienempään muotoon (eli laktaasientsyymi puuttuu tai sen tuotanto on vähäistä). Kuitenkin ajan kuluessa sellaiset ihmiset, joiden geeniperimään on kuulunut toimiva laktaatti entsyymi ovat menestyneet muita paremmin ja tämä ominaisuus on siten valikoitunut yhä useammille ihmisille.
Sinun täytyy puhua aikuisista ihmisistä, koska onhan käytännössä jokaisella ihmisellä alunperin kyky sietää ja käyttää laktoosia, kunnes se noin kolmen vuoden iässä heikkenee monilla laktoosi intoleranssiksi.
http://www.hilavitkutin.com/2009/09...sa-syy-suomen-sydantauteihin-ja-diabetekseen/Maitoa on kahta tyyppiä, A1 ja A2. Onko tässä syy Suomen sydäntauteihin ja diabetekseen?
Olemme useasti poikenneet täällä hilavitkuttimessa hieman sivupoluille aihevalinnoissamme, kuten te lukijat olette saaneetkin todistaa. Osa onnellisena siitä, osa ei, kommenttien perusteella. Tällä kertaa haluan nostaa esille erään tutkimuskohteen, josta itse en ole kuullut puhuttavan oikeastaan yhtään. Ainoastaan kohtasin tämän kirjoituksen eräässä yleisessä tilassa, johon satuin. Mielenkiintoiseksi jutun teki se, että tunnistin tutkimuksen oireet heti itsessäni. Lähteenämme on Artikkeli Helsingin Sanomien keskustelupalstalta päiväyksellä 2.12.2007, kirjoittajan Pirjo Pölönen.
Uudessa-Seelannissa julkaistiin silloin kirja Devil in the Milk, jossa maatalousalan tutkija Keith Woodford esitti varsin mielenkiintoisia tuloksia, jotka liittyvät maidon tiettyyn proteiinityyppiin, joka aiheuttaa diabetesta ja sydänsairauksia. Uusi-Seelantilaiseen kirjaan on koottu tutkimustuloksia kymmenen vuoden ajalta eri lähteistä. Suomalaiset sairaustilastot esiintyvät kirjassa usein.
Tutkimuksessa havaittiin, että maidossa voi olla A1- tai A2-tyyppistä proteiinia. Proteiinin tyyppi riippuu karjasta. A1-proteiini tuottaa BCM7-nimistä ainetta, joka on muun muassa voimakas oksidantti. A2-tyypin maidossa tätä ainetta ei ole. Eri tyypin maitoja testattiin hiirillä. Osalle hiiristä annettiin A1-tyypin maitoa. Tästä ryhmästä lähes puolet sairastui diabetekseen kahdeksassa kuukaudessa. Hiiret, joille annettiin A2-tyypin maitoa eivät sairastuneet.
Sydäntautitilastoja verrattiin siihen minkä tyyppistä maitoa missäkin maassa kulutettiin. Vertailussa vähiten sydäntauteja esiintyi Ranskassa, jossa karja on valtaosin A2-proteiinipitoista maitoa tuottavaa. Eniten sydäntauteja oli Suomessa ja samalla Suomen maidon kulutus koostui eniten A1-proteiinia sisältävästä maidosta.
Paitsi että tutkimuksen tulokset paljastivat, että diabetesta ja sydäntauteja oli eniten maissa, joissa juodaan A1-tyypin maitoa, havaittiin yhteys laktoosi-intoleranssin ja maitoallergioihin. Tutkijat esittivät myös oletuksen, että maissa joissa lapset juovat paljon maitoa on diabeteksen riski suurempi.
Itselläni on siitä mielenkiintoinen suhde maitoon, että voin juoda suomalaista luomumaitoa, mutta en tavallista. Olen kuullut, että tämä johtuisi siitä, että normaali maito homogenisoidaan ja se ei siksi sovi kaikille. Olen myös havainnut, että esimerkiksi Saksassa, Ranskassa ja Italiassa voin juoda mitä vain maitoa.
ET siis edes lukenut tuota lainattua juttua.Hupen otsikoinnit huomioon ottaen, nykyinen ja suomi keskustelut, veikkaan että maidossa vikana on SUOMI.
Seuraavat keskustelut:
"Suomalaiset hävittivät dinosaurukset"
"Suomi syyllisenä otsonikatoon. Kadonnut otsoni löydetty valtion varmuusvarastosta"
"JFK:n salamurha, kolmas ampuja oli suomalainen"
"Mihin katosi dodo? No suomeen tietysti"
:piis:
Homogenointia ei tässä otsikossa käsitellä, vaan eri karjalajien erilaisia maitotyyppejä, tai paremminkin proteiineja niissä maidoissa.Olen nähnyt ainakin Prisman hyllyllä homogenoimatonta yömaitoa, jonka hintakaan ei tainnut olla paha kuten luomumaidoissa. Hyvänmakuista tuo on ainakin.
A1 ja A2 -maito? Lypsetäänkö nuo eri utareesta? ;)
Tuollahan kävi keskustelussa ilmi, että A2-maito on jonkun maitofirman rekisteröity tavaramerkki eikä tuon kirjan kirjoittajakaan mikään erityisen ansioitunut tutkija ole nollalla tutkimuksellaan. Noh, seurataan mielenkiinnolla. Onhan tuosta ilmeisesti joitain muitakin tutmuksia.
Omat ruokailu- ja muut tottumukseni ovat kyllä ihan todistetusti samat muissa maissa kuin Suomessa. Ainoastaan tuo suomalainen maito aiheuttaa oireita. En käsittääkseni ole tässä asiassa ainoa.Eli nyt voin jatkaa sohvan nurkassa suolan, voin, viinan ja röökin vetämistä kun se olikin maito joka aiheuttaa kansantaudit, huh helpostus! Sitten kun olet Huppe tuon kirjan lukenut niin referoitko tutkimuksista sen, että onko kirjailija ottanut suomiviittauksissaan ottanut huomioon perinteisiä suomalaisia terveystottumuksia (ruoka, alko, liikunta).
Noh, onhan se toki ihan hyvä, että pierupyllyille löytyy kaupan hyllystä tuotteita jotka sopii masulle.