- Liittynyt
- 12.11.2002
- Viestejä
- 343
Mitä suomalaiset söivät tyydyttääkseen kalsiumin tarpeensa ennen lehmän kesyttämistä kotieläimeksi?
Oletko ihan varma että siihen aikaan saatiin tyydytettyä kaikkien ravintoaineiden tarve?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mitä suomalaiset söivät tyydyttääkseen kalsiumin tarpeensa ennen lehmän kesyttämistä kotieläimeksi?
Ihmiset kuoli ennen kuin ehti tulla osteoporoosi. Nokkosia ja kalaa popsineet? Liikunnan vaikutus luuntiheyteen on myös merkittävä, etenkin juoksu, aerobic, hypyt, kuntosali.Mitä suomalaiset söivät tyydyttääkseen kalsiumin tarpeensa ennen lehmän kesyttämistä kotieläimeksi? Olette siinä kyllä aivan oikeassa että osteoporoosi johtuu myös D-vitamiinin puutteesta.
Kalaa ja villivihanneksia?Mitä suomalaiset söivät tyydyttääkseen kalsiumin tarpeensa ennen lehmän kesyttämistä kotieläimeksi? Olette siinä kyllä aivan oikeassa että osteoporoosi johtuu myös D-vitamiinin puutteesta.
nyt suorastaan haisee kilometrien päähän se, ettet tiedä yhtään mistä puhut.Evoluutiohan on muokannut ihmisestä sellaisen mikä se nyt on. Ihminenhän tarvitsee C-vitamiinia, mutta koska ennen C-vitamiinin saanti on ollut niin runsasta että ihmiseltä kehittyi pois kyky kehittää elimistössään itse tätä elintärkeää (?) vitamiinia. Vastaavasti se mitä ruuasta ei ole ollut tarjolla on kehittynyt evoluution myötä tarpeettomaksi, emmehän me muuten eläisi täällä. Eli tottakai kalsiumia on saatu myös ennen maidon keksimistäkään, ja todennäköisesti erinomaisesti imeytyvässä ja hyödynnettävässä muodossa eli vihreästä. Toista se on maidon kanssa.
Miksei me nyt syödä kuten esi-isämme? Tosiaan en ole sitä mieltä että maito on täyttä paskaa, juon itsekin luomumaito silloin tällöin. Maitohan on järjellä ajateltuna kaikista lähimpänä sitä ainoata ravintoa joka ihmiselle on tarkoitettu eli äidinmaitoa. Kuitenkin se maito mitä kaupasta haemme on pilattu moneen kertaan sen prosessoinnissa jos ei jo niissä antibioottijäämäisissä utareissa . Toista se ois jos voisi jostain villilehmästä lypsää ja juoda pastöroimattomana ja homogenoimattomana. Siinä niitä hyvää tekeviä bakteereita, mikroravinteita, entsyymeitä jne. olisi varmasti yllin kyllin, se olisi todellinen terveystuote ei kaupan rasvaton maito .
Eh.. Kerrotko vielä miten se antibioottijäämäinen maito päätyy purkkiin asti? Tiedätkö mitä pastörointi ja homogenointi ovat? Löytyy ihan wikipediasta, suosittelen lukemaan ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Pastörointi ). "Maitoa on homogenoitu maailmanlaajuisesti 1960-luvulta lähtien, koska se estää rasvakerroksen muodostumisen maidon pintaan ja parantaa maidon aistittavaa laatua. Homogenoinnissa maito ajetaan tiheän suodattimen läpi, jolloin isoimmat rasvahiukkaset pilkkoutuvat. Laktoosin rakenne ei muutu homogenoinnissa." http://www.valio.fi/portal/page/por...82006100618/maidon_homogenointi10082006102200Kuitenkin se maito mitä kaupasta haemme on pilattu moneen kertaan sen prosessoinnissa jos ei jo niissä antibioottijäämäisissä utareissa . Toista se ois jos voisi jostain villilehmästä lypsää ja juoda pastöroimattomana ja homogenoimattomana. Siinä niitä hyvää tekeviä bakteereita, mikroravinteita, entsyymeitä jne. olisi varmasti yllin kyllin, se olisi todellinen terveystuote ei kaupan rasvaton maito .
Itse olen suhteellisen paljon (pidempiä aikoja putkeen) reissanneena huomannut että ainoastaan Suomessa saan vatsanväänteitä maidonjuonnista. Eli kärsin ns. laktoosi-intoleranssista, tai sellaiseksi sairaus paremminkin naamioidaan ja samalla totuus piilotetaan.
Nyt kun muutin takaisin Suomeen, vaivat alkoivat siis uudelleen. Keski-Eurooppalainen A2-maito ei aiheuta vatsaoireita lainkaan. Aloin kiinnostumaan asiasta ja googlettelin hieman. Löytyi mm. tällainen....]
Eh.. Kerrotko vielä miten se antibioottijäämäinen maito päätyy purkkiin asti? Tiedätkö mitä pastörointi ja homogenointi ovat? Löytyy ihan wikipediasta, suosittelen lukemaan ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Pastörointi ). "Maitoa on homogenoitu maailmanlaajuisesti 1960-luvulta lähtien, koska se estää rasvakerroksen muodostumisen maidon pintaan ja parantaa maidon aistittavaa laatua. Homogenoinnissa maito ajetaan tiheän suodattimen läpi, jolloin isoimmat rasvahiukkaset pilkkoutuvat. Laktoosin rakenne ei muutu homogenoinnissa." http://www.valio.fi/portal/page/por...82006100618/maidon_homogenointi10082006102200
Lehmän utareessa on tasan tarkkaan yhtä paljon bakteereita kuin teikäläisen virtsarakossa. Toisin sanoen, jos niitä on niin huonosti menee.
Ei kai kukaan oo niin hyväuskoinen ole, että ajattelee, että joku joka pitää lehmiä vierivieressä jossain pienessä navetassa suljettuina huonoissa oloissa (=tehotuottaja), pitää hullun tarkkaa laadun valvontaa siitä mitä kullekin eläimeille annetaan. Tottakai sitä laadunvalvontaa tehdään, mutta ei kai nyt tosiaan antibioottikuurin jälkeen mikään eläin ole täysin käyttökelvoton esim. tässä tapauksessa tuottamaan maitoa? Miksi se on niin käsittämätön ajatus että nykymaito on todella kaukana siitä maidosta millaista sen "pitäisi" olla?
Mitä pastöroinnissa tapahtuu mikroravinteille? Mitä ylipäätään kuumennus tekee mm. c-vitamiinille ja entsyymeille tai muille mikroravinteille joita maidossa on siis ainakin paperilla ihan mukavasti?
Maidon homogenoinnin eli maidon rasvan tasapäistämisen on epäilty aiheuttavan esimerkiksi allergisia oireita ja tasapäistetyn rasvan on sanottu kertyvän verisuonten seinämiin.
Ei niiku pysty käsittämään tätä maidon ylistystä. Kuitenkin todella suuri osa ihmisistä saa maidosta jotain negatiivisia vaikutuksia ja jos maitoa ei voi juoda niin se on tyyliin "sairaus". Ihminen on kuitenkin 2 miljoonaa vuotta tullut toimeen täysin ilman maitotuotteita (okei, äidin maitoa on juotu ), ja nyt sitten yht'äkkiä viimeisten ehkä muutaman tuhannen vuoden aikana maidosta on tullut täysin korvaamaton. Tai no korvaamaton ainakin länsimaisten ravitsemussuositusten mukaan, kunhan sitä maidon tasapäistettyä rasvaa et juo!! Huom sitten että juon itsekin maitoa, koska se maistuu hyvältä, mutten kyllä usko sen olevan mikään terveystuote. Mutta pitäähän sitä paheita olla .