Maastavedon ja kyykyn parantaminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Inska
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Toi Jto:n kyykky kolme kertaa viikko/ joka toinen viikko veto- ohjelma näyttää hyvältä. Onko ton päälle kuuden viikon piikkaus ekaks kyykylle ja sitten vedolle liikaa? Väliin varmaan viikko kevennettyä. Mitenköhän se 4-5 piikkaus sitten menisi. Ittellä on ollut joka viikkoisen vedon takia takareidet/ alaselkä sen verran jumissa, että on pitänyt kyykkyä keventää aika välillä paljonkin. Joka toinen viikko olen ottanut tosi kevyttä etukyykkyä.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
yleensä oon suositellu maksimitreeneissä 2:1 -suhdetta koville ja kevyille viikoille. 4-5 viikon satsi ei oo poikkeus. kyykyn maksimien jälkeen vedon piikkaus onnistuu ihan hyvin.
 
Ajattelin postata tämän kysymyksen jto:lle tai muulle "gurulle"
tähän thrediin

Olisi kiinnostusta aloittaa volyymi-treenaus(kyykylle ja vedolle), mutta sarjakestävyyteni on käytännössä olematon, joten monet tämän palstan ohjelmista näyttää liian kovalta. Treeneistä&tuloksistani (natuna):

JK(siteet ja vyö) max1 = 215kg max5 = 190kg
PP(titan fury) max1 = 182,5kg
MV(vyö) max1 = 220kg max4 = 205kg

ikä 23 paino 84kg

Kyykyn asentoni on n.hartialeveys(= pirun kapea :D ), Maastavedän leveältä. Penkkiin olen löytänyt itselleni jo sopivan ohjelman, joka on tuonut hyvin tulosta, joten tämä volyymi-treeni kiinnostaisi vaan JK:n ja MV:n osalta. Kiinostusta olisi selaiseen ohjelmaan, jossa pääsisi kyykkäämään pari kertaa viikkoon, ja veto sitten vaikka joka toinen vko.

Ennen olen treenannut länsimaisella pyramidilla, jossa tulee kyykylle ja vedolle 1-3 pääsarjaa viikossa. Vetopäivinä olen myös ottanut prässiä kevyesti. Näinkin vähä treeni saa paikat aina pirun kipeeksi moneksi päiväksi :curs: .

Olisin tosi kiitollinen, jos saisin jonkinlaisia ohjelma ehdotuksia :) .
 
Miten näissä WSB kyykkyreeneissä tuo ykkösen ottaminen tapahtuu? Siinähän tehään jullea,boxia,box-vetoa sun muuta maximipäivänä aina ykköseen asti, mutta miten sitte jos haluaa ottaa sen ykkösen ite kisakyykyssä? Tässä WSB:ssä ei ilmeisesti mitään erityistä hermotusjaksoa ole. Dynaaminen ja maximipäivät ja sitte ilmeisesti ykkösentestaus kun siltä tuntuu?
 
sarjakestävyys paranee treenaamalla. ota sellanen rauta, jolla saat kohtuuhelpolla 3*4 esim. nykynen raw 5max - 15kg. sitten vaan pikkuhiljaa alat hinata määrää (sarjoja ja toistoja) ylöspäin ja pikkuhiljaa myös rautaa. aaltomainen liike kokonaisvolyymissä. pidä joka neljäs viikko kevyenä, esim. pari treeniä 4*2*70%.

tavoitteena 6*6*sun nykynen raw 5max + 10kg neljässä kuukaudessa on ihan mahdollinen. kerran kuussa meet varusteilla ykköseen ja teet sen jälkeen toistomaksimin 85%:lla. tällä sä pidät hermoston hereillä isompaankin rautaan ja samalla saat tarkkailtua perusvoimatasoasi. tavoitteena 85%:lla aina yli 5 toistoa näin peruskaudella. edellinen treeni sillä viikolla vain kevyt herättely, esim. 3*2*60%. testaa kevyen viikon jälkeisellä viikolla, niin saat parhaat tehot irti.

treenaa kyykky 2krt/vko. toinen nykynen leveys ja toinen leveempi. alota siinä vaikka hieman pienemmillä raudoilla, että tekniikka ei kärsi. peffa ei saa pujahtaa takaa ylös eikä selkä niiata eteen siis.

vetoja sun ei välttämättä tarvi tehdä ollenkaan. se kehittyy silti. usko mua tässä. sjmv ja julle kannattaa pitää ohjelmassa sekä sillon tällön yhden jalan versioina. panosta kovaan keskivartalotreeniin toistovälillä 6-15. ei siis mitään 30 toiston rutistussössöä. tavoitteena 15*30kg niskan takaa jalat tuettuina, jalkojen nosto 1" stopilla tangossa 20*omapaino sekä staattinen kylkipito smithissä 20"*150kg.

hth. jos varsinaista ohjelmaa haluat, se maksaa :D
 
olakinte:
jotku tekee piikkauksen kisaa varten, jotkut menee kisaan kylmiltään ja ottaa siellä vasta varustemaxin. yksilöllisyys siinäkin siis. jos kamat ei oo sulle tutut, suosittelen ekaa versiota.
 
Kiitos jto:lle vastauksesta :) :) .

Kysyisin vielä että jos ohjelman aikana haluaisi tehdä muutaman kerran sumovetoa(vaikka nopusvetoja, ettei tekniikka aivan katoaisi), niin kannattaisiko ne ottaa leveempänä kyykkypävänä kyykyn paikalla.
Ja toisekseen kun sanoit että kerran kuussa kannattaisi nousta ykköseen(varmaankin n.90%), ja sen päälle toistomax. 85%, niin tuleeko tämä olemaan oma treenikertansa, vai korvaako tämä sen viikon kapean kyykky-treenin.
Kiitos jo etukäteen, jos jaksat vastata :) :) .
 
sumovedon voi ihan hyvin tehdä toisen kyykyn paikalla.

maksimitesti korvaa toisen kyykkypäivän. sillon voi mennä kyllä ihan kovaankin ykköseen varusteilla. ehkei ihan viimeseen saakka, mutta sellaseen tekniseen kyllä. toinen vaihtoehto on ottaa varustemaksimi välillä 3-5 toistoa.

suosittelen muuten pikkuhiljaa sen kyykyn leventämistä. ei mitään älytöntä vogelpohl-pelleilyä, mutta sellanen hartioita leveempi on mekaanisesti tehokkaampi kyllä. voithan sä esim. tehdä parissa viikossa seuraavat systeemit:
ma: levee kyykky
pe: nykynen kyykky
ma: levee kyykky
pe: sumoveto/boksikyykky

eli systeemi on täysin sun hanskassa. älä pysy liika fiksatussa muotissa, vaan pyri kehittämään kaikkea pikkuhiljaa. pidät vaan sen pääidean hanskassa: pitkällä aikavälillä pyrit hyvin reilusti lisäämään volyymiä. sen jälkeen sitten piikkaukset on eri juttu.
 
Kiitoksia jto :) :) .
Eräs ongelma, joka saattaa itselle tulla volyymitreenejä ajatellen on tukkoiset lonkankoukistajat. Ne nimittäin vaivaavat vähäisillä sarjamäärilläkin silloin tällöin :curs: . Ja kun ne jumahtavat tukkoon, kyykky muuttuu hyvää huomenta-kyykyksi, sillä keho pyrkii siirtämään rasitusta pois reisiltä. Olen yrittänyt parantaa tätä ongelmaa venyttelemällä, tulehduskipulääkkeillä ja jäillä. Lisäksi jalkaprässin teko kyykkyjen päälle yleensä auttaa tuohon vaivaan (en tiedä miksi).
Olisiko sulla jto mitään lisäkonsteja, joilla lonkat pysyisi parmmin terveenä??
Kiitoksia, jos jaksat vastata :) :) .
 
niiden lonkan koukistajien treenivaste on aika huono. aika fiksua ois tehdä jossain vaiheessa sellanen jumppailu ja kestovoimajakso, jossa ne sais siipeensä. ylileveitä kyykkyjä, askelkyykkykävelyä, painopistekyykkyjä jne pikkupikkuraudoilla ja piiitkillä sarjoilla. lisäksi niihin koukistajiin voimaa, eli vatsaa jalat tuettuina, polvien nostoa riipunnassa jne...

kyllä se venyttely (rauhallinen ja kohtuullisen pitkäkestoinen) on aikalailla avain noihin. kävelylenkit metsässä jne, missä joutuu koipiaan nosteleen on hyviä ja kivoja. nyrkittäminen tietenkin yks passiivinen keino muiden fysioterapioiden lisäksi.

kauheen yksilöllisiä noi tollaset tapaa olla. esim. 5cm:n ero jalkojen leveydessä saattaa merkata paljon tai pystympi asento jne. jos se prässi auttaa, tee sitä. ennen kyykkyjä kantsii noi ongelmapaikat lämmitellä hyvin ja antaa niille kevyttä venyttelyä. kunnon jäät treenin jälkeen on aina hyväksi.
 
Zone-sarja -42%

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
jos treenaa esim. penkin 3 kertaa viikossa ja alkaa piikkailemaan niin mennäänkö siinä se piikkaus tyyliin penkki kerran viikossa? Jos treeni päivät on Ti, To ja La niin pitäisikö ensimmäinen viikko maksimipiikkauksesta sijoittaa Lauantaille, ehkä Ti tai To tehdä kevyt nopeustreeni? Entä jos peruskaudella (sama 3treeniä/vko kyseessä) pidetään kevyt viikko niin joka päivänäkö Ti, To ja La pidetään kevyt päivä? Näin ainakin uskoisin..
 
Jos treeni päivät ovat siis Ti, To ja La, olisiko tällainen piikkausrytmi hyvä:
1. Ti - maksimitesti
1. To - nopeustreeni
1. La - maksimivakautus
2. Ti - nopeustreeni
2. To - kevennys
2. La - nopeustreeni
3. Ti - uusi maksimi....

btw kun jto sanoit että aina silloin tällöin kannattaa peruskaudella käydä sielä kovissa raudoissa niin tehdäänkö se ihan normaalisti jonkin treenin päätteeksi vai pitääkö sen päivän treenejä muuttaa, jopa jättää pois?
 
rimppis:
reiden pitää lonkkanivelen kohdalta käydä alempana kuin polven kohdalta.

porkkanaraastin:
toi on yks malli. mun mielestä viikolla ei kannata tehdä kuin yks kovempi hermottava treeni maksimivoiman puolelta ja toinen räjähtävälle voimalle. kisojen lähestyessä painottaen sitä käyrän nopeuspäätä.

peruskauden kovat raudat voi ottaa
- työsarjojen jälkeen esim. 4*4*80, 2*85, 1*90
- ennen työsarjoja esim. 2*85, 1*90-95, 4*4*80

jälkimmäisellä on paremmat vaikutukset maksimivoimaa ja se sopii mallina paremmin lähelle maksimikautta auttamaan siirtymistä itse maksimitreeneihin. eka malli toimii siellä peruskauden keskellä ja alussa. sillon ei kyl kannata paljoa yli 90%:n mennä. teho ei riitä, eikä vastaavaa hyötyä saada. jos valita pitäis, käyttäsin aina tota kakkosmallia.
 
Nyt on 7 viikkoa takana tätä ohjelmaa. Hyvin on kulkenut vaikka dieetillä on oltu koko aika. Ensi viikko vielä joka on suht helppo ja sitten ykkösen hakuun.
Veto tuntui tosiaan kulkevan paremmin, varsinkin se noston alkuvaihe lähti 'räjähtävämmin' liikkeelle..vaikka repimällä en maastavetoa tee.
Ainoat muutokset mitä ohjelmaan tein niin oli viikon 6 ja 7 perjantain treenikerrat, eli 6x5->5x5 ja 8x5->7x5. Ei vaan riittänyt mehut noihin vikoihin sarjoihin. No aika tyytyväinen olin että sain kyykättyä 7x5x102,5 kg :)

Pitää palata asiaan taas kun on ykköset kokeiltu.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom