- Liittynyt
- 20.4.2002
- Viestejä
- 712
Eikö noissa matemaattisissa aksioomissa ole kuitenkin se ero verrattuna huuhaa aksioomiin että edellä mainitut ovat sen tyylisiä kuin että vaikkapa 0 on pienempi kuin yksi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
IronMind sanoi:Huh?
Kemia on sovellettua fysiikkaa, kaikki kemian kysymykset ovat palautettavissa fysiikan malliin, joka tarjoaa ko. kysymykseen vastauksen.
Ja jokainen fysiikan malli on palautettavissa matematiikkaan.
Ja mikä tahansa matematiikka voidaan palauttaa aksiomaattiseen
joukko-oppiin.
Ja aksiomaattista joukko-oppia voidaan jo pitää uskon asiana.
Ja uskon asiat kuuluvat filosofisten kysymysten ja näinollen filosofian piiriin.
Ja filosofiset kysymykset ovat selkeästi psykologisia laadultaan.
Eli jos ns. kovat tieteesi malleineen kuitenkin kumpuavat psykologiasta niin miten ne loppupeleissä olisivat sen todistetumpia/totuusarvoisempia kuin muutkaan uskonasiat suhteessa maailmaan? Oman tieteenhaaransa ja säännöstönsä sisällä ne voivat toki olla kuinka hitsattuja hyvänsä, mutta tällöin on kyseessä samanlainen totuus kuin että shakkilaudalla hevonen liikkuu aina samalla tavalla.
indigof73 sanoi:Ahaa, ja näin saatiin mielestäsi todistettua, että filosofia/psykologia onkin reduktionismissa kaiken tieteen pohjalla?
En kuitenkaan halua aloittaa keskustelua alussa viittaamasi kemian ja fysiikan emergenssi/reduktionismin puolesta tai vastaan -se taitaa edelleen olla melko kiistanalaista hiukkasfysiikan aikakaudella.
indigof73 sanoi:Tieteen valossa ihminen on monimutkainen molekyylikone, ei sen kummempaa. Kuten missä tahansa muissakin koneissa, meissä on vikoja - pienempiä ja suurempia. Elämän tarkoitus, tässä valossa, on kasvattaa entropiaa. Energeettisesti halpa tapa kasvattaa entropiaa on lisääntyä - luomalla uusia koneita saadaan luotua uusia 'tiloja', ja tilojen (järjestysten) määrä korreloi entropian kanssa. DNA:n kopioiminen on tässä mielessä erittäin tehokasta.
Tahvo Tohveli sanoi:Samaa mieltä. Vai menikö se niin, että me emme vain ymmärrä tuon korkeamman voiman suurta suunnitelmaa, johon kuuluu mm. kaikenlaisten kärsimysten järjestäminen ihmisille?
Willie sanoi:Järjestyksen tuottaminen aiheuttaa aina suurempaa epäjärjestystä välillisesti. Entropia lisääntyy aina, sen suuntaa ei pysty muuttamaan. Esimerkiksi ihmisen järjestäytyneen molekyylikoneen kasaaminen/rakentuminen/syntyminen aiheuttaa entropiaa kulutetun energian ja raaka-aineiden muodossa.
Edit: termodynamiikan toisesta pääsäännöstä siis puhutaan
Ironmind sanoi:Evoluutio ja teoriathan ovat mitä suurimmassa määrin uskon asioita.
Eikö vieraan ihmisen auttaminen ohimennen ole pyytteetöntä hyvyyttä? Tai anteeksiantaminen? Entä jos omalla hyvyydelläsi saat muutkin iloiseksi ja nautit siitä, eikö se ole hyvyyttä? Suoranaista pahuutta on esim. turha kiduttaminen.Manala sanoi:Määrittele pahuus? Jos leijona syö ihmisen, onko leijona silloin paha?
Ylpeän vaatimattomuus on nöyristelyä. Ahneen almut ovat sijoitus, josta hän odottaa saavansa voittoa. Itsekkään rakkaudenosoitukset ovat anomuksia saada itselleen nautintoa. Maailmallisen ihmisen hyvyys on näennäistä. Väärämielisen teot ovat aina vääryyden saastuttamia, vaikka näyttäisivätkin hyviltä. Hyvä itsetunto saattaa paljastua ylpeydeksi. Moni jalolta näyttävä pyrkimys osoittautuu juoneksi käyttää muita hyväkseen. Ahkeran ajatukset voivatkin olla ahneuden ilmentymiä. Itseluottamus ja rohkea toiminta nouseekin usein itsekkäistä ja valheellisista ajatuksista.
Ei ole olemassa pahuutta.... mutta tosin ei ole olemassa sitä pyytteetöntä hyvyyttäkään johon minäkin HALUAISIN uskoa...vaan kun järki edellä :(
Jos et usko niin anna esimerkki hyvyydestä tai pahuudesta...!
IronMind sanoi:Ei saatu todistettua että psykologia on kaiken tieteen pohjalla, vaan että tiede on yksi suuri kehäpäätelmä ja näinollen mitä suurimmassa määrin uskonasioiden piirissä riippumatta siitä mistä kohtaa kehää sitä tarkastelee.
Psykologia kun selkeästi palautuu aivojen/hermoston toiminnan kautta kemiaan ja fysiikkaan.
jarze sanoi:Eikö vieraan ihmisen auttaminen ohimennen ole pyytteetöntä hyvyyttä? Tai anteeksiantaminen? Entä jos omalla hyvyydelläsi saat muutkin iloiseksi ja nautit siitä, eikö se ole hyvyyttä? Suoranaista pahuutta on esim. turha kiduttaminen.
indigof73 sanoi:Tunnut nyt tyystin unohtavan, että näille tieteellisille ilmiöille on olemassa sekä vahva teoreettinen että empiirinen perusta. Lait/teoriat ovat universaaleja, ne ovat valideja kaikkialla, myös havaitsijasta riippumattomassa 'todellisuudessa'. Näitä ei pystytä ohittamaan olankohautuksella tai niputtamalla ne samaan kategoriaan hindulaisuuden tai luterilaisuuden kanssa.
indigof73 sanoi:Tunnut nyt tyystin unohtavan, että näille tieteellisille ilmiöille on olemassa sekä vahva teoreettinen että empiirinen perusta. Lait/teoriat ovat universaaleja, ne ovat valideja kaikkialla, myös havaitsijasta riippumattomassa 'todellisuudessa'. Näitä ei pystytä ohittamaan olankohautuksella tai niputtamalla ne samaan kategoriaan hindulaisuuden tai luterilaisuuden kanssa.